Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

STADIONVERBOD OF KOP ERAF JORIEN

februari 6th, 2007
GUILLOTINE
Ja Jorien, dat krijg je ervan, jouw kop moet rollen. Vanuit Frankrijk via De Telegraaf roepen: “dat die club allang achter je ligt!” Dat is gevaarlijk, daar juist Frankrijk het land is van de guillotine. Het doodvonnis werd definitief toen je zei: “deze club verdient betere supporters!” De dochter van een ex-juntalid zou zeggen: “EEN BEETJE DOM VAN JORIEN.” Het is nog niet zo lang geleden dat de guillotine werd gebruikt in Frankrijk en wel in Marseille in 1977. Dertig jaar is niet zoveel en de afstand van jouw riante optrekje naar de stad van Zidane is niet zo groot.
GRATIE
Je moet schuld bekennen Jorien. Zei Vondel (de eerste linksbuiten van Ajax) niet: “Hij die schuld bekent is genade waard?” Ik zou de ‘Grootste Krant van Nederland’ nogmaals gebruiken om een en ander recht te zetten. Is het nou 8% of 12% Jorien? Bij het laatste percentage ben je net zo’n woekeraar als Dirk Scheringa. Dan heb je nooit clubliefde gekend en zat je op de Feyenoord-troon ter meerdere glorie van jezelf. Persoonlijk heb ik je altijd als een echte Feyenoorder gezien. Op 9 december jl. heb ik nog een hele kroniek aan jou op gedragen. Ik dacht die man verdient beter dan al die emmers stront die hij over zich heen krijgt. Schreef nog een vriendelijke email naar je, maar de webmaster berichtte dat ‘jhe@tojai.com’ buiten werking gesteld was.
TRANSPARANTIE
Voorheen was je niet voor de camera weg te slaan Jorien. Ik hoor je nog tegen Johan Derksen zeggen dat je niks met JoAn Investments Limited meer van doen had. Jorienus Adrianus= JoAn! “Al moet ik het verschil tussen 8 en 12% uit eigen zak bijbetalen,” hoorde ik je zeggen. Nu lees ik op diverse websites dat Feyenoord jouw lening van anderhalf miljoen in termijnen mag terugbetalen, want het bedrag is inmiddels (door die 12%) opgelopen tot vier miljoen Euro. Dat schiet lekker op, daar er ook nog kosten voor juridische bijstand tijdens het ‘Fiod-proces’ bijkomen. Daar had Feyenoord een aardige spits voor kunnen aantrekken. Je bent ongeloofwaardig geworden Jorien! Wat is de juiste lezing?
SMS
Gisteravond tijdens Voetbal Insite op tv, deelde je via een sms-je mede dat de zaak met Feyenoord helemaal niet geregeld was, zoals via diverse kanalen naar buiten is gebracht. Dan heb je volgens mij geen afstand van de club genomen. Dan zit je in Frankrijk of in Antwerpen naar de tv te kijken of er nog nieuws is over de club, die allang achter je ligt.
STADIONVERBOD VOOR HET LEVEN
Een groot deel van de supporters eist een stadionverbod voor het leven, want die vinden dat je de club verkwanseld hebt. Het nieuwe bestuur gunt je ‘een waardig afscheid,’ terwijl er enkele van je zogenaamde vrienden tussen zitten, die een dolk in je rug hebben gestoken. Ze gunnen je alleen de doodstraf! “Bij het scheiden van de markt leer je de kooplui kennen,” is toch een oud gezegde uit Sliedrecht? Een zwarte bladzij in de geschiedenis van Feyenoord. Het gaat op een koningsdrama van Shakespeare lijken, waarbij het grauw de koning van de troon stoot. Over zwart gesproken, Jorien, welke gannef heeft dat zwarte uittenue bedacht voor het jubileumjaar? In een feestjaar ga je toch niet in het zwart lopen? Dat weten ze op Spangen nog wel, want daar zingen ze bij ieder (schaars) doelpunt: “Rood-wit is onze glorie!” Enfin, de vraag blijft bestaan: verdient de club betere supporters of een betere voorzitter? De vraag stellen is hem eigenlijk al beantwoorden: Er bestaat geen trouwer legioen als dat van Feyenoord!
HET IS VOORBIJ JORIEN
De tijd dat men voor je sidderde wanneer men jouw auto zag aankomen is voorbij. Mijn gratis advies aan jou: Koop een toupet, laat je snor staan en druk je snor! Verdwijn in de anonimiteit. Tot slot wil ik de volgende anecdote vertellen. Een beetje smerig praatje, maar ik dacht geheel in stijl van de onverkwikkelijke gebeurtenissen.
ALLES IN ORDE?
Jorien van den Herik is onderweg van Antwerpen naar De Kuip. Rijdend op de Moerdijkbrug voelt hij een enorme drang opkomen. Jeroen moet net als ieder anders mens zijn dagelijkse behoefte doen. Plat gezegd: Jeroen moet poepen en wel heel nodig. De Kuip haalt hij beslist niet meer zonder het in zijn broek te doen. Dan bedenkt hij dat hij nog een bedrijf in Zwijndrecht heeft, (een van de velen) waar hij haast nooit komt. Met gezwinde spoed naar dat bedrijf geraced, waar bij aankomst het personeel sidderend in de houding ging staan, gaat Jorien i.p.v naar de directiekamer… naar het kleinste kamertje. Opgelucht verlaat hij even later het pand, waarbij de chef nog vraagt: “Alles in orde, mijnheer Van den Herik?” Ja, alles in orde! Toen nog wel…

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen