Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

FEYENOORD SPEELT VOORLOPIG IN HET ZWART

februari 5th, 2007
JUBILEUM-TENUE
Wat het uit-tenue voor het jubileumjaar had moeten worden is met ingang van vandaag vervroegd ingevoerd. Feyenoord speelt voorlopig in het zwart. Niet in het trotse rood en wit, maar in de kleur van de rouw.
BLOODY SUNDAY
In de levensgrote snelkookpan, die men ook wel de Amsterdam ArenA noemt, is de akoestiek niet geweldig. Grote sterren als de Rolling Stones en Robbie Williams hebben hierover al eens hun beklag gedaan. Bij aanvang van de wedstrijd gisteren ontrolde het Mokumse gajes een spandoek met daarop de skyline van Rotterdam, waarboven een bommenwerper zijn lading afwierp. “Bloody Sunday” luidde de tekst. Inmiddels vulde de grote koektrommel zich met rook, veroorzaakt door vuurwerk, zodat de eerste tien minuten wel op een herhaling van Ajax-Liverpool leek. In de stad waar ooit Rembrandt en Vondel gloreerden, stond deze zogenaamde ludieke actie symbolisch voor de verrotte tijd waarin wij leven. Daar ik ben opgegroeid met een broertje die werd getroffen door een granaatscherf bij het bombardement op Rotterdam, waarbij zijn linkergelaatshelft werd verminkt en hij ook het licht in zijn oog verloor, besefte ik nog eens te meer dat de mens naar het slechte neigt.
VUILIGHEIDSZAKEN
Jeroen Slop, chef veiligheidszaken vertelt: “Als we de makers van het spandoek achterhalen pakken we ze aan!” Niet zo moeilijk dacht ik, Jeroen. Dat zijn vaste bezoekers in het betreffende vak. De stewards hadden dat spandoek zogenaamd in beslag genomen? Het werd na afloop nogmaals vertoond! Je smoesje is goed, maar je praatje deugt niet! Al die seizoenkaarthouders een stadionverbod geven, zal je eens zien hoe snel ze de daders aangeven. Om hun maten te verraden is het niet eens nodig om kokend lood in hun reet te gieten, want ook in verraad heeft Mokum een tradite opgebouwd, nu we het toch over de Tweede Wereldoorlog hebben. Waar zijn de joden gebleven, waar dat plebs nu luidkeels over zingt?
AJAX HEEFT VERDIEND GEWONNEN
Feyenoorder Danny Buijs vond het verschil tussen Ajax en Feyenoord niet groot. Die heeft niet goed gekeken, want hij had alleen oog voor Edgar Davids. Moest zonodig laten zien dat hij er ook keihard in kon kletsen. Overigens heeft deze jongen een geweldige wedstrijdmentaliteit, maar had beter op Sneijder gezet kunnen worden. Alfred Schreuder heeft alleen rugnummers voorbij zien flitsen. Is de man niet kwalijk te nemen na al het leed wat hij te verwerken kreeg. De Guzman heeft een voetbal-bv opgericht, die speelt voor eigen glorie, daarbij gevoegd dat er weer situaties in de verdediging voorkwamen waarbij er vier spelers naar de bal toegingen, ondertussen hun ‘man’ uit het oog verliezend. (Zie de analyse van Robert Eenhoorn na de wedstrijd tegen RKC in de column: “Aan de koffie met de Feyenoord-ambassadeur.”) Einde verhaal.
HET EERSTE TEGENDOELPUNT
Tim Vincken kreeg onterecht en onnodig de schuld. Ik kreeg een email van een supporter, die schreef: “Ik heb 17 jaar in RDM 1 gevoetbald. (Lager kan niet, want dan krijg je de G-elftallen) Heden tendage voetbal ik in het derde, maar dit terzijde. Ik speel laatste man, wanneer mijn doelman een muurtje neerzet bij een vrije trap buiten de zestien, dan krijgt hij (figuurlijk gesproken) een draai om zijn oren. Ik durf een weddenschap aan met tien mensen, dat wanneer de bal op dezelfde afstand ligt als bij de vrije trap van Sneijder, en zij nemen ieder een vrije trap, er niemand scoort. Ik loof duizend euro uit voor een ieder die scoort! Zo’n keeper als Timmer moet zich schamen om een muur neer te zetten. Of je ziet de bal te laat, of: kijk naar de herhaling op tv naar de goal van Sneijder!” Tot zover onze analyst. Vrije trappen-specialisten kunnen zich melden bij Knut J. per adres: knutklus@hotmail.com Zij die niet scoren moeten hier ook een behoorlijk bedrag tegenover zetten, lijkt mij.
DE ROMANTIEK IS VERDWENEN
Er was een tijd dat na een klassieker het journaille, spelers en trainers zich laat op de avond verzamelden in Hotel Astoria aan de Pleinweg, vlak bij de ingang van de Maastunnel. Daar kon men Ernst Happel treffen, of Leo Beenhakker, zo ook de journalisten Kees Jansma, Johan Derksen, Pietje Ocks en Rob Vente. Daar is wat afgelachen, ongeacht of er gewonnen of verloren was die middag. Eigenaar van Astoria was Arie Mes, die kon aardig meedoen en seveerde een sate, waar Kindvall het heden ten dage nog over heeft, doch de grootste publiekstrekker daar was zijn dochter Erika, de bloedmooie bodybuildster. De journalisten komen niet meer bij elkaar. Het stukje voor de krant wordt tijdens de wedstrijd op de laptop geschreven en binnen tien minuten na afloop van de wedstrijd doorgeseind naar de krant. Daarmee is tegelijkertijd de romantiek verdwenen. De verloedering (ik ga Balkenende napapegaaien) van de maatschappij werd gisteravond nog eens goed op tv vertoond. Het spandoek was voorbeeld nummer 1, de beelden van de wedstrijd Vitesse-NEC deden ook een aardige duit in het zakje. Vitesse-speler Sansoni bijt tegnstander Roy Beerens in zijn neus. (overigens een trend die in Engeland al langer gaande is) Aad de Mos noemt zijn speler: “a sleeping lion!” Slapende leeuwen bijten niet Aad. Trouwens zolang jij i.p.v. ‘situatie’ nog steeds ‘sutuatie’ blijft zeggen, noem ik jou Aad de Mus! Dat zijn grauwe vogeltjes die in paardenvijgen pikken, maar geen mens kwaad doen, want dat is genoeg vertoond op deze “BLOODY SUNDAY.”
=========
De Kroniek van dinsdag 6 feb is getiteld:
STADIONVERBOD OF KOP ERAF JORIEN
Klik desgewenst op de titel in her rechterrijtje

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen