Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

NICKY HOFS EN HET GAT VAN CHARISTEAS

februari 3rd, 2007
DE RUIT OP HET MIDDENVELD
De ruit op het middenveld heeft voor- en nadelen. Speel je met de punt naar voren of juist naar achteren? Eerlijk gezegd zal het me jeuken. Ik wil goed voetbal zien. Ik kan en wil geen wedstrijd lezen, want daar heb je boeken voor. Diepe spits of hangende spits maakt mij ‘geen flaus aus!’ Speelt zo’n aanvaller slecht, dan mag hij van mij hangen. Saddam was ook een slechte spits tenslotte. Zo’n ruit op het middenveld kan heel frustrerend werken. Daar is Nicky Hofs aan kapot gegaan. Dat kleine menneke liep zich te pletter om het gat van Charisteas op te vullen. Die Grieken zijn dat gewend. Zij spelen door de eeuwen heen zo. De verdediger vult het gat van de aanvaller. Hoewel die Grieken daarin wel eens overdrijven. Hofs kon dat niet bijbenen met het noodlottige gevolg dat er een stukje kraakbeen van zijn meniscus is afgebroken. Die zien we de eerste drie maanden niet terug.
HENK ten CATE
Hoe laat Henk ten Cate Ajax morgen tegen Feyenoord spelen? Ik vermoed met de punt naar achteren, maar hang mij daar niet aan op. Het is lang geleden dat ik Henk in Rotterdam met de punt naar voren heb zien spelen. Hij zat toen aan de bar naast Martha Wesenhagen, de bloedmooie columniste die een rubriek had getiteld: “In bad met Martha,” doch in de praktijk leek het meer op: “In bed met Martha,” maar daar wil ik geen waarde-oordeel over uitspreken. De halve Eredivisie heeft een beurt gehad. Martha is vroegtijdig versleten of verdwenen met het badwater, maar dit geheel terzijde.
VOETBALTERMEN
Vlak na de oorlog had men een slingerback, maar na een gigantische nederlaag van Oranje in en tegen Engeland werd het daar reeds gangbare stopperspilsysteem ingevoerd. De stopperspil werd ausputzer en de ausputzer heet nu vrije verdediger. Dat nemen ze in de verdediging van Feyenoord te letterlijk op, die gasten denken dat ze dan een vrije dag hebben. Zie de wedstrijd tegen NAC! Na de slingerback kwamen de libero en de laatste man, maar sinds Professor Van Gaal zijn die termen uit de wereld. Nu speelt iemand op vier, of op tien, dat ligt eraan waar hij zich in de ruit beweegt. Wij leken kunnen Van Gaal niet volgen, maar zijn eigen Truus wel. Die vraagt hij regelmatig om raad. Louis is blij dat hij na de beroemde Truus van Willem, ook iedere morgen een Truus in zijn prachtige keuken achter het espresso-apparaat aantreft. “Hoe vond je mijn interview met dat sportblad, Truus?” ‘Geweldig Louis, daar is geen speld tussen te krijgen!’ Louis groeit een halve meter en meldt dat ons leken via de tv. “Mijn Truus vind dat ik gelijk heb, vrijheid van meningsuiting, blah, blah, blah…, IK ben LOUIS VAN GAAL,” alsof wij dat nog niet wisten Louis, jij komt ons inmiddels mijlenver de strot uit.
GENIETEN
Het hele weekend kunnen we weer genieten van de commentaren bij de wedstrijden. Het geleuter over ‘zijn goeie been, zijn verkeerde been, zijn chocolade-been, Mario Been, het been dat’ie alleen gebruikt om uit de auto te stappen,’ enz. Met dat slechte been kan hij ‘nog naar binnen knijpen om de hangende spits op te vangen.’ Enfin ik zet het geluid wel af, daar ik hetzelfde zie als die beroeps-ouwehoeren. Over Erica Terpstra gesproken, die heeft aan Balkenende gevraagd om een Ministerie van Sport in te voeren. Rouvoet van de Christen Unie is volgens haar de geschikte man op dat Ministerie. Mocht haar verzoek worden ingewilligd, dan komt er geen beroeps-damesvoetbal en sowieso nooit sport op de dag des Heeren. De Zondag is door de Here benoemd tot rustdag. Ga maar lekker op zaterdagavond sporten. Erica Terpstra zet haar pleidooi voor een Sportministerie kracht bij door te stellen: “Anders komen er per jaar 60.000 te dikke kinderen bij!” Zij is het levende bewijs dat sporten gezond is. “Fantaaaastisch.” Toch?
==============================================
De digitale weekendbijlage is getiteld: DE GROOTSTE ROTTERDAMMER
klik hiervoor a.u.b. op de desbetreffende titel in het rechterrijtje
Allen een genoeglijk weekend gewenst,
Lex Kroon
(speelt altijd met de punt naar voren)
DE COLUMN VAN ZONDAG 4 FEBRUARI
“ZIPPO WINT VAN AJAX!”
Ook hiervoor svp klikken op de titel in het rechterrijtje,
of www.lexkroon.nl

1 reactie »

  1. harde schijf herstel diensten says

    of course like your web-site however you need to take a look at the spelling on several of
    your posts. Many of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to inform the truth
    on the other hand I’ll surely come again again.

    november 16th, 2012 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen