Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

TOON UW CLUBLIEFDE

februari 1st, 2007
STUUR EEN FOTO MET DAAROP HET BEWIJS VAN UW CLUBLIEFDE
NAAR HET ALGEMEEN DAGBLAD
De krant is op zoek naar voetballiefhebbers die zo met hun club zijn begaan dat zij hun huis, tuin, slaapkamer, auto of lichaam hebben versierd met uitingen van clubliefde. Bij de oproep staat een foto van een jonge vrouw met op haar rug een tatoeage van Pipi Langkous in Feyenoord-shirt, die de Kuip omhoog houdt. Onder op haar rug een afbeelding van de skyline van Rotterdam, die haar werd aangeboden door de spelersgroep. Daar weer onder de ingang van de Maastunnel, haar aangeboden door Moeder Natuur. Het moet niet gekker worden. Zo’n bericht brengt mijn fantasie op hol. Het lijkt mij een sexuele afknapper voor haar partner, wanneer hij haar eens van achteren wil benaderen. Wie raakt er sexueel opgewonden bij het aanschouwen van Pipi Langkous? Zo loopt er ook een jonge man al jaren met een tattoo van John de Wolf op zijn rug, een ultieme uiting van bewondering voor de Wolvenman, die binnenkort gaat kickboksen tegen Tscheu La Ling. (Hierover in de weekendbijlage meer)
BOULEVARDKRANT
In dezelfde krant trof ik een artikel over een vrouw die de penis van haar man had afgesneden en dat terwijl de castratie-angst bij veel mannen toch al groot is. Ja, dat Algemeen Dagblad gaat steeds meer op de Engelse sensatiebladen lijken. Dat is een echte boulevardkrant aan het worden. Maasboulevardkrant wel te verstaan.
SATELLIETSCHOTELS MOGEN BLIJVEN
Schreef ik maandag jl. over de teloorgang van de Oranjeboomstraat met aan de gevels honderden schotels gericht op het thuisland van onze ‘medelanders,’ trof ik tot mijn verbazing een artikel in het AD aan dat die dingen van de gevels moeten. Woningbouwvereniging De Nieuwe Unie vindt de aanblik van al die schotels een ontsierende bedoening. Die Turken moeten maar kabel nemen, was de stelling. Een golf van protest stak op, daar het aanbod van UPC niet is om over naar huis te schrijven, aldus de bewoners van de Oranjeboomstraat, die kunnen schrijven… Xenofobie is een slechte raadgever. Men vergeet dat Nederlanders in het buitenland als eerste een schotel aanschaffen om Nederland 1, 2, en 3 te kunnen ontvangen.
CLUBLIEFDE
Bestaat er nog clubliefde bij voetballers? Die verkassen toch heel gemakkelijk van de ene naar de andere club, waarbij ze een voorgeprogrammeerde tekst opdreunen: “Het is altijd een droom van mij geweest om hier te komen spelen!” Nee, voor clubliefde moet je bij de echte supporters zijn, die onder een Feyenoord-dekbed slapen in hun rood-witte pyama. Koffie drinken uit een Feyenoord-cup. De hele dag in een Feyenoord-shirt of jack rondlopen en gratis reclame maken voor Fortis, de koning van de kleine lettertjes. Op je auto moet je geen Feyenoord-versierselen aanbrengen. Dat kan alleen wanneer je nooit met die kar buiten Rotterdam komt, want daar wordt een auto met Feyenoord-kenmerken dikwijls zwaar beschadigd teruggevonden. Dan komt Fortis weer in beeld, met de kleine lettertjes, molest, voetbal is oorlog, bla, bla, bla. Dit dekken we niet! Shirt met logo van Fortis in de Kliko!
DE AUTO VAN JAN MARIJNISSEN
De politicus kwam jarenlang uit Oss naar ‘zijn club’ Feyenoord kijken. Tot op een dag hij na de wedstrijd van het parkeerterrein wilde wegrijden en zijn auto door Feyenoord-supporters te grazen is genomen. De koplampen eruit geschopt, voorruit ingeslagen, motorkap ingedeukt en zelf ontving hij ook nog een paar rotschoppen. Oorzaak: op de achterbank lag een plastic treintje in de geelgroene kleuren van FC Den Haag. De verzekering wekt de schade!
WELKE FOTO?
Ik zit te dubben welke foto ik zal insturen naar het AD. Ik kijk de kamer rond op zoek naar rood-wit. Opeens zie ik de oplossing. Mijn eigen Sjaan, door sommige kids “witte tante” genoemd, laat ik haar lippen fel rood stiften. Zij is ook Feyenoord-supporter. Ik heb de winnende foto in huis. Plus, daar ik ook supporter van Real Madrid ben, stuur ik tevens een foto van de koelkast mee in de clubkleuren van de Madrilenen. Onze Franse Bulldog is zwart en heeft een witte bef, diens foto stuur ik in als Heracles-supporter. Een foto van mijzelf, gemaakt door de huisfotograaf van Feyenoord, John de Pater, maakt ook een goede kans. Daar staan ook mijn twee Bordeaux Doggen op en alle drie hebben we een shirt aan met de tekst: FEYENOORD-SUPPORTER!
Als ik nu nog niet win, dan weet ik het niet meer.
Tot slot: Ik ben in het bezit van twee kaarten voor Ajax-Feyenoord van komende zondag, maar ik weet niet of ik ga. Misschien kijk ik wel naar tv, hoewel de ontvangst van Digitenne nog niet ‘je van het’ is, waar ik woon. Toch maar weer een schotel nemen, denk ik. Misschien een rare gedachtenkronkel: iedere keer wanneer ik de middencirkel van de Arena in beeld krijg, zie ik de kist van Andre Hazes weer op de middenstip staan. Mocht ik sterven laat mijn rood-witte kist dan ook even in de Kuip rond gaan, gedragen door de Bob de Bouwers. Als laatste wens: de foto van deze plechtigheid op de voorpagina van het AD! Dan heb ik toch niet voor niets geleefd…

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen