Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

AAN DE KOFFIE MET FEYENOORD-AMBASSADEUR EENHOORN

januari 30th, 2007
rotterdam, 29 januari 2007
ROBERT EENHOORN
 
Bij zijn binnenkomst in de overvolle hotellobby, gevuld met zakenlui, valt mij direct op wat een imposante verschijning Robert Eenhoorn is. Kaarsrecht, met soepele tred baant hij zich een weg tussen de in driedelig-grijs geklede drukdoeners door. Eenmaal tegenover mij gezeten aan tafel tasten zijn radarogen mij af. Hij doet mij denken aan Johan Cruyff die ook altijd heel zijn omgeving 'scant.'
 
FEYENOORD-AMBASSADEUR
 
Bij de zogenaamde 'Open Dag' 2006 werd Robert Franciscus Eenhoorn (39) in de volle Kuip gepresenteerd als de nieuwe ambassadeur. Op mijn vraag of men bij de club gebruikt maakt van zijn kennis, moest hij ontkennend antwoorden. Deze man, met al zijn capaciteiten, wordt gebruikt als affiche. Een grote naam in de States, hier in het land van Calvijn ondergewaardeerd.
 
BASEBALL AMERICA
 
Het toonaangevende baseball-magazine noemt hem "a defensive genius." Hier lees ik in het AD van 2 jaunari jl.; "Op het gebied van de sport zou ik graag Robert Eenhoorn voor het jaar 2007 onder de aandacht willen brengen. Het is gek dat ik me voel geroepen om dat te doen, omdat die man eigenlijk onder de aandacht zou moeten worden bedolven. Ik spreek hem regelmatig en ik geniet van zijn kijk op sport in het algemeen en honkbal in het bijzonder." De man die dit schreef en waar Eenhoorn regelmatig op de koffie komt is de Heer W. van H. te Overveen, ook wel de 'Kromme' genoemd.
 
NETWERK
 
Deze wereldburger heeft een schat aan relaties. Reist de hele wereld over. Kreeg van Guus Hiddink een uitnodiging om de 'match van de eeuw' tussen de Socceroos en Uruguay bij te wonen. Topcoaches onder elkaar. Klasse herkent en erkent klasse. Of er moet is mis zijn met het beoordelingsvermogen van Hiddink en Van Hanegem. We spreken hier wel over de meest succesvolle honkballer van ons land, die jarenlang korte stop voor Oranje speelde, maar ook een van de weinige Nederlanders die het tot de Major Leage wist te schoppen, of liever gezegd te gooien en te slaan. (Morgen in deel twee meer over zijn verblijf in de States) Ik spring van de hak op de tak, maar dat is exact de wijze waarop het ruim twee uur durende gesprek verliep.
 
DETAILS
 
"Het coachen heeft altijd een beetje in mij gezeten. In elk team waarin ik heb gespeeld, heb ik steeds een leidinggevende rol vervuld. Dat brengt de positie van tweede honkman of kortestop, waar ik speelde, al een beetje met zich mee, tenminste als je die positie op de juiste manier invult. Ik was altijd iemand die om zich heen keek, er waren altijd dingen die mij opvielen. Daarbij was ik niet alleen gefixeerd op wat ik zelf deed."
 
FEYENOORD-RKC
 
Eenhoorn analyseert de wedstrijd van zondagmiddag. Hij let op spelers die 'vooruit denken' en daardoor overzicht houden. Noemt namen van spelers die nog steeds handelen zoals zij in de B-tjes deden: allemaal klitten om de bal en deze eenmaal in hun bezit, op een verkeerde manier doorspelen zonder de betere oplossingen te zien, dit bij gebrek aan overzicht. Het komt neer op details. Vertelt hoe het bestaat dat het Nederlands Honkbalteam kan winnen van veel sterkere tegenstanders. Lees veel grotere honkbalnaties! "Die landen brengen hun selecties twintig keer per jaar bijeen. Wij daarentegen komen dan tachtig maal bij elkaar. Wij weten daardoor veel meer van hen, dan zij van ons! Heb je gisteravond De Guzman op tv gezien? Die vertelde dat hij extra op vrije trappen had geoefend omdat Hofs geschorst was. Hij moet net als Van Hooydonk altijd op vrije trappen oefenen. Al doet Hofs mee, die kan toch na tien minuten uitvallen?"
 
SPECIALISTEN
 
Eenhoorn weet hoe topsport in de VS bedreven wordt. Daar heeft men op ieder gebied specialisten, vanwege de grote geldelijke belangen. Waar men weet dat het om details gaat. Bij Feyenoord heeft men geen specialisten. Eenhoorn is de specialist! Zijn contract bij de Honkbalbond loopt volgend jaar af en zijn plan was om coach in de States te worden. Door de tragische dood van zijn zoontje Ryan enkele jaren geleden wil Robert nu de beslissing aan zijn vrouw over laten, daar zij hem altijd trouw heeft gevolgd in zijn zigeunersbestaan. Voor Feyenoord is het te hopen dat Mevrouw Eenhoorn in Nederland wil blijven en dat de ziende blinden in het bestuur eens gaan beseffen dat zij goud in handen hebben en deze visionair niet als vlaggenstok moeten gebruiken. Deze gepassioneerde man is dag en nacht met zijn sport bezig. Zou met zijn tientallen relaties (iedereen mag hem) gegarandeerd sponsors voor Feyenoord aantrekken. Hij voetbalt nog in het 5e van Feyenoord met o.a. Henk Fraser en Mario Been. Een Feyenoord-supporter in hart en nieren. Dat kan men niet zeggen van Mijnheer Hans Blankert en zijn 'vrindjes!' Het is toch niet normaal de toekomst van Feyenoord in handen te leggen van een bobo van buiten de voetballerij? Die man stikt van de commissariaten (zakken vullen!) bij bouwbedrijven. Deze hockeyer is sinds kort voorzitter van de Regieraad in de bouw, warm aanbevolen door staatssecetaris Wijn (deze drank stroomt overvoedig) Welke investeerder maakt geld over naar Feyenoord ter meerdere eer en glorie van een paar Bobo's uit de Bouw?-(fraude) Er zijn erbij die zijn op een leeftijd gekomen dat de lichamelijke kwaaltjes (prostaatvergroting) hen parten gaat spelen en dat er zodoende dagen voorbij gaan dat hun enige activiteit bestaat uit hun kloten van de ene broekspijp in de andere stoppen!
 
Daar moest ik aan denken op weg naar huis na de ontmoeting met de man die wellicht de redding van onze geliefde club kan worden…
 
Morgen deel twee: AAN DE KOFFIE MET DE FEYENOORD-AMBASSADEUR
MAAK EENHOORN SPECIALIST VOETBALZAKEN!
(Ik ben de spandoeken al aan het schilderen)

1 reactie »

 1. George says

  Ach ja,

  1 miljoen + 800.000 Euries voor het redden Feyenoord …

  Zou ’t echt nog helpen ?? Dat nieuwe stadion van 80.000 trouwe aanhangers ?

  Met droevige groet,

  George

  september 12th, 2010 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen