Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

GERARD COX EINDELIJK FEYENOORD-VOORZITTER

januari 26th, 2007
GEEN COUP GEPLEEGD
Daar ik vrij veel lees wat er over sport, voetbal en Feyenoord in de media verschijnt, schrok ik even bij het lezen van de krantenkop: Gerard Cox is eindelijk Feyenoord-voorzitter. Toegegeven, zelf val ik ook wel eens in herhalingen, daar een slogan zegt: ‘herhaling is de moeder van de reclame,’ maar die Cox herhaalt zichzelf al dertien jaar op pagina twee van de Feyenoord-krant. Die heeft een sjabloon en daar verandert hij een paar woorden in en het volk leest een week later weer dat hij als intellectueel gedwongen is om De Volkskrant te lezen, die het verrot om maar iets positiefs over Feyenoord te schrijven en dan komt die krant nog uit Mokum, waar ook ‘de vijand’ vandaan komt. “De hele wereld is voor hen Mokum, en Mokum is de hele wereld.” Maar gelukkig voor Jaap Kooyman, buschauffeur op lijn 52, alias Gerard Cox, bleek hij Feyenoord-voorzitter in een kinderfilmpje te spelen, want in het echt wil hij geen voorzitter zijn. (Hij had geen coup gepleegd.) De Feyenoord-voorzitter is alleen maar bezig met de vraag: hoe beheersen we het gajes? (Door ze niet iedere week in de Feyenoord-krant op te hitsen als een oude volksmenner. Eerst was God dood, bij Gerard, toen was Ajax dood, en het is op 23 maart a.s. tien jaar geleden dat Carlo Picornie sneuvelde in de veldslag bij Beverwijk. Toen was geluk heel gewoon…)
HET GAJES
Daar ik vrij veel lees wat er over sport, voetbal en Feyenoord in de media verschijnt, kocht ik ook het ’toonaangevende maandblad ELF.’ Op de eerste pagina was het meteen raak. Ik citeer de hoofdredacteur: “Volle cognacflessen vlogen door de ramen, systeemplafonds werden naar beneden getrokken en muren ingetrapt. (Een kerstborrel bij PricewaterhouseCoopers)
DE BINCK-BANK
Na een kantoorborrel werd de brandslang leeggespoten op een marmeren vloer.
ADVOCATEN
in het bargoens ‘befgajes’ geheten
De Nederlandse vestiging van het advocatenkantoor Baker & McKenzie is neergestreken in hotel Leeuwenhorst in Noordwijkerhout voor een kantooruitje. De meterslange ijsbak die volledig is gevuld met Bacardi Breezers heeft een grote aantrekkingskracht op de dinerende juristen. Nog voor het einde van het diner laaft menig personeelslid zich aan de zoete partydrank. Als na middernacht een groep van 15 medewerkers van het advocatenkantoor Van Mens & Wisselink mee komt drinken, gaat het mis. De enige aanwezige portier kan slechts toekijken hoe tientallen advocaten met elkaar op de vuist gaan. Volgens Intermediair Magazine mengt zich zelfs een aantal vrouwen in de strijd.” (einde citaat) Verder heb ik niets bijzonders kunnen lezen in dit toonaangevende voetbalblad. Wel zit er tientallen pagina’s in voor de Kids! Daar ik heel lang geleden de Donald Duck las, schrok ik van deze kindervoetbalkrant. Wat lees ik op pagina 38? “Patrick Lip maakte vorig jaar een ‘pikstart’ bij BV Veendam.” Zo voed je kinderen toch niet op? Gelukkig ben ik niet zo gierig als Gerard Cox, daar ik nog Euro 3,95 moest chippen voor dit ogenschijnlijk glossy voetbalmagazine, want dat stukje van die advocaten had ik voor geen geld willen missen.
NANCY
Wat er in Nancy heeft plaats gevonden is nooit goed te praten, maar als onze toekomstige rechters zich al zo misdragen, is het treurig gesteld met ons landje.
NORMEN EN WAARDEN
en de verloedering
Van de week nam ik bij Rotterdam Centraal een taxi. Tref ik een Spartapiet als chauffeur. Die gaat gelijk tegen mij te keer. Jij bent een azijnzeikerd, jouw pen is gedoopt in gal en nog meer van dat geleuter. Ik had haast, daar ik een afspraak had met een beroemde Rotterdammerling, maar toch liet ik de taxi stoppen om te voet verder te gaan. Niet doen, raadde de ‘chaf’ mij aan. Wanneer je een stukje over Sparta schrijft breng ik je gratis naar je afspraak. (Ik bleef zitten, net als vroeger op school.) Bij deze dan:
OOK SPARTA IS ZIEK
Niet alleen de kas bij Feyenoord is leeg, ook op Het Kasteel kan men de bodem gemakkelijk zien. Daar ik bij Sparta ook mijn ‘lijntjes’ heb kan ik de brave Sparta-supporters meedelen dat er ook bij hun club een wanbeleid gevoerd wordt. Dat er flink wat geld over de balk gesmeten wordt. Wat te denken van spelers die hun mobieltje mee naar China op vakantie nemen en de club opzadelen met een telefoonrekening van 800 Euro, waar honderd euro is toegestaan. Waarom krijgen de heren ieder jaar een nieuwe auto, terwijl een gefortuneerde zakenman minstens twee jaar in zijn vehicle rijdt? Ook is men bezig Danny Blind als technisch directeur aan te trekken. Die kost zoveel geld en heeft bovendien nog een auto met particulier chauffeur nodig, deze brokkenpiloot. Bij Ajax noemde men hem ‘scholletje,’ daar hij altijd overal tussendoor glibbert. Maar beste Spartavrienden het komt allemaal wel goed daar op het Kasteel, want in de Raad van Commissarissen zetelt de door mij zo bewonderde Cees Van Cuilenborg, hoofdredacteur van VI. Dat is net Mona of Lieve Lita, die weet overal raad op!
De taxichauffeur kan niet zeggen dat ik mijn woord niet gehouden heb:
SPARTA, naar voooren…!!! OOK HET BESTUUR…
Naschrift: De UEFA heeft het voorbije boekjaar afgesloten met 32 miljoen Euro winst. Daar heeft Feyenoord schandalig genoeg behoorlijk aan mee geholpen!

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen