Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

FEYENOORD-supporter ben je niet voor je lol

januari 25th, 2007

Er bestaan echte supporters en namaak-supporters. Echte supporters drinken in slechte tijden de gifbeker tot op de bodem leeg. Namaak-supporters komen niet naar de Kuip in barre tijden. Het is nog niet zo heel lang geleden dat er slechts 15.000 toeschouwers in het stadion zaten, waarvan er een paar honderd boos het veld bestormden. In de jaren toen er ‘droomvoetbal’ werd vertoond bereikte de toeschouwersaantallen de recordhoogte van 65.000! Tegenwoordig is de Kuip altijd goed gevuld vanwege het hoge aantal seizoenkaarten dat er verkocht wordt. De ‘open dag’ voor aanvang van ieder seizoen toont aan hoe geliefd de club is bij de massa. Dat zijn de echte liefhebbers. In de sky-boxen en in het huidige bestuur zitten de mode-supporters die meesurfen op de golven van het succes van de club. De weinige echte Feyenoorders daargelaten.

GROTE SPONSOREN BLIJVEN WEG

In opdracht van een voetbalmaandblad heb ik enkele jaren geleden een aantal grote concerns in de regio bezocht en de vraag gesteld: “Waarom worden jullie geen sponsor van Feyenoord?” Een woordvoerder van de Shell stelde: “Wanneer Shell op het shirt van Feyenoord pronkt, tanken fanatieke aanhangers van andere clubs beslist onze brandstof niet!” Bij andere grote bedrijven kreeg ik steevast het antwoord dat er aan Feyenoord een fout imago kleeft vanwege de relschoppers. De zogenaamde club van investeerders die ieder 5 miljoen euro in Feyenoord willen steken, is not amused bij het zien van de samenstelling van het nieuwe bestuur. Johan Derksen schreef in VI: “Investeerders zetten geld in de ijskast!” Kan men die ijskast wel gelijk bij het grof vuil zetten. Hoe geraakt Feyenoord uit de impasse?

IMAGO

Het imago van de clubs en de spelers in het bijzonder zal moeten veranderen. De belachelijke bedragen die in de media circuleren over wat er rondgaat in het voetbal werken niet bevordelijk. Herhaardelijk kan men lezen dat er grote voetbalbolwerken (o.a. Vitesse) op de rand van faillissement staan. En wat te denken van het filmsterrengedrag van de grootverdieners in het voetbal? Iedere week kan men in een rubriek van een voetbalweekblad lezen wat de interesses van de heren voetballers zijn. Ze komen niet verder dan een mooie auto en het laatste boek dat ze gelezen hebben is: “De ontvoering van Freddy Heineken.” Om een mental coach moeten ze lachen. De mental coach bij Oranje noemden de spelers ‘het kruidenvrouwtje,’ denkend aan Klazien uit Zalk. Een modale voetballer rijdt in een Chrysler 300, normaliter bestemd voor de zakenman. Winston Bogarde liep met een gouden ketting om zijn nek waarmee ik mijn Bordeuax Dog van 80 kilo rustig zou aanlijnen. Bovendien heeft hij twee jaar lang miljoenen verdiend zonder eenmaal voor zijn club te zijn uitgekomen. Heen en weer vliegen tussen Londen en de P.C. Hooftstraat om te winkelen, is alles wat hij gepresteerd heeft. Kortom het hele voetbalgebeuren heeft een foute uitstraling. Waarom schreeuwen mensen die hard moeten werken naar lanterfanterende spelers: “Bloed, zweet en tranen?”

DE LOTING WAS EERLIJK

Gisteren ontving ik een email van de woordvoerder van TV Tien/Talpa dat de loting voor de beker beslist eerlijk was verlopen. Men had daarvoor speciaal een dure machine uit Amerika laten komen. Ik heb hem teruggeschreven: “Was een goedkopere notaris uit de polder niet beter geweest?” Ik heb genoten van Ajax tegen Haarlem, maar niet heus. Ik weiger naar dat soort vertoningen te kijken. Zo ook vanavond naar PSV- Go Ahead Eagles. Gaan de Eagles door, dan vreet ik mijn sigaar op…

SPONSORVOORSTEL

Laat de heren die nu in het bestuur en de Raad van Commissarissen bij Feyenoord zitten, die straks miljoenen aan de bouw van het nieuwe stadion gaan verdienen, hun bedrijf een bom duiten in de clubkas storten, teneinde Feyenoord uit het moeras te trekken. De kost gaat toch immers voor de baat? Dat weten die bankiers en bouwers als geen ander. Wat ze nog steeds niet weten: FEYENOORD-supporter ben je niet voor je lol! Geen woorden maar daden Heren Bobo’s, anders zet het legioen het hele bestuur bij het grof vuil! Een paar spandoeken in de Kuip doen wonderen, vraag maar aan Jorien…

De column van zaterdag 27 januari is getiteld: COX & KROON OP HET POLITIEBUREAU

van zondag 28 januari: “Henk Steeman in de bocht!”

Klik hiervoor svp op het rechterrijtje of

direct www.lexkroon.nl

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen