Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

HEIMWEE NAAR THEO ‘DE TANK’

januari 22nd, 2007
OPEN HUIS
De Feyenoord-verdediging hield gistermiddag tegen NAC ‘open huis. Bij Johan Cruyff heet zoiets een ‘geitenkaas,’ waar gatenkaas bedoeld wordt. De verdedigers leken wel portiers van een derderangs horecagelegenheid, die laten ook alles door…
HEIMWEE NAAR THEO ‘DE TANK’
Onwillekeurig krijgt een mens bij het zien van zoveel onnozel verdedigingswerk heimwee naar vroeger tijden. De tijd van Rinus Israel en Theo Laseroms en recenter nog, van John de Wolf en Henk Fraser. Arme Erwin Koeman, die je met de dag ouder ziet worden. Erwin had zelf tijdens zijn actieve loopbaan een ‘killersmentaliteit’ en moet nu met lede ogen aanzien dat er een periode “dweilen met de kraan open” is aangebroken. Dit middelmatige Feyenoord is ziek, zwaar ziek. Nogmaals arme Erwin, arme supporters. Bovendien zit er na de paleisrevolutie een bestuur dat meer aan bouwen en financieren van een nieuw stadion denkt, dan aan het dichten van de gaten in de verdediging. Het is toch godsgeklaagd dat er zelfs maar overwogen wordt om Henk Timmer te verkopen, om reden dat de clubkas leeg is?
DE VREEMDSTE TRANSFER OOIT
De manier waarop Theo Laseroms bij Feyenoord terecht kwam, mag de vreemdste transfer ooit genoemd worden. Die kwam tot stand middels telefoontjes vanuit Cafe Club 66 naar de toenmalige manager Guus Brox.
TERUG UIT AMERIKA
Theo Laseroms was teruggekeerd uit de States en door de KNVB tot ‘besmette speler’ verklaard wegens contractbreuk. Prive had Theo echtbreuk gepleegd. Hij was er met de dochter van een bekende rotterdamse bakker vandoor gegaan, tengevolge waarvan zijn leven totaal op zijn kop stond. De toenmalige Spartaspeler vluchtte naar Amerika, ging voor de Pittsburgh Phantoms spelen, welke club 170.000 gulden schadevergoeding aan de Kasteelheren moest betalen.
CAFE-ELFTAL
Theo hing hele dagen in de kroeg. Was 14 kilo te zwaar en speelde af en toe voor het elftal van Nees Pors, eigenaar van Club 66. (zie de column: De sterkste man van Rotterdam) Vanuit die kroeg werd manager Guus Brox van Feyenoord regelmatig bestookt met telefoontjes in de trant van: “Mijnheer Brox, u moet eens met Theo Laseroms gaan praten, die wil graag voor Feyenoord spelen!” Die telefoontjes werden gepleegd door de ‘kroegkomiek’ Henk Kranendonk en bokspromor Aad Veerman. In de tijd dat Laseroms voor Sparta speelde en tegen Feyenoord uitkwam, noemde men hem op Zuid: DE GROOTSTE SCHOPPER ALLERTIJDEN!
Enfin, er kwam een gesprek met Guus Brox, die in zijn eentje een betere manager was dan dat hele stelletje ‘beroepsbobo’s’ dat nu interessant loopt te doen. Theo werd Feyenoorder. Intussen werd hij dagelijks onderworpen aan een zware bokstraining teneinde dat overtollige vet kwijt te raken. Bij zijn eerste wedstrijd in de Kuip (seizoen ’68/’69) werd hij uitgefloten door het Feyenoordlegioen, totdat hij zijn beroemde lange slidings inzette en er een enthousiast gebrul van de tribunes opsteeg, een langgerekt: “Theeeoooo, Theeeooo!!!” Laseroms zou een onderdeel worden van de latere successen.
AANVALLER
Theo Laseroms (1940) begon zijn voetballoopbaan als aanvaller. Zijn merkwaardige lichaamsbouw ten spijt: kort van stuk, even zo korte beentjes, brede schouders. Donker uiterlijk, waarin nog invloeden te zien waren van de Spaanse bezetting vele eeuwen terug. Begonnen bij RBC, via NAC bij Sparta terecht gekomen, waar hij nog steeds in de voorhoede speelde. totdat Wiel “kappen en draaien’ Coerver hem omtoverde tot centrale verdediger. THEO DE TANK was geboren.
TE VROEG GESTORVEN
IN 1972 liep zijn contract bij Feyenoord af. Hierna speelde hij nog twee seizoenen voor AA Gent. Na zijn loopbaan werd hij trainer o.a. bij Ieper in Belgie, FC Vlaardingen, Heracles Almelos, via Bahrein (club West-Riffa) en nog enkele avonturen in het Midden-Oosten, trainde kort Helmond Sport om in 1988 bij zijn eerste en laatste eredivisieclub te beginnen en wel: PEC Zwolle, dat prompt degradeerde. Zijn spelers misten de mentaliteit die Theo groot maakte en wel een bikkelharde speelstijl en een ijzersterke wedstrijdmentaliteit.
NOG EEN VLUCHT
Teleurgesteld verliet Theo nogmaal ons land. Hij werd trainer in Turkije bij o.a. Trabzonspor. Bij zijn laatste Turkse club stond hij op de loonlijst van een bedrijf van de voorzitter, welke failliet ging. Begin 1991 kwam Theo teleurgesteld terug naar ons land. Hij werd getroffen door een hartstilstand en cynisch genoeg was dat op de verjaardag van Johann Cruyff! (25 april)
Regelmatig denk ik met weemoed aan deze bikkelaar terug.

3 Comments »

 1. Joop says

  Theo was een geweldige gozer die ons helaas te vroeg ontvallen is. Hij had geen greintje kapsones

  september 18th, 2007 | #

 2. Joop says

  Wat zullen wij iemand als Theo de Tank ook het komend seizoen weer missen Lex!

  Lex Kroon: Wanneer de Feyenoord-verdediging “open huis” houdt, denk ik nog wel eens aan Theo. Zo worden ze niet meer geboren.

  augustus 15th, 2008 | #

 3. tramadol medication in dogs says

  http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

  september 24th, 2009 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen