Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE STERKSTE MAN VAN ROTTERDAM

januari 21st, 2007
EUROPEES KAMPIOENSCHAP
BOKSEN
KOOPMANS-BLANCHARD
UITGESTELD
 
Dit bericht verscheen medio 1982 in de kranten aan de vooravond van het titelgevecht van Rudy Koopmans tegen Alex Blanchard. Wegens een blessure van Rudy Koopmans stond erbij. Wat die blessure inhield stond er niet bij!
 
KOOPMANS K.O.
 
Op een dijk in de buurt van Rotterdam werkt europees kampioen boksen Koopmans, zijn dagelijkse looptraining af. Hij wordt op de fiets begeleid door zijn sponsor en mentor Bart Mudde, voor de Rotterdamlingen bekend van de stratenmakers op het platteland-show. Er nadert hen een auto van achteren. De auto kan niet passeren op de smalle dijk. Plotseling klinkt er een harde knal. De bokser schrikt en springt pardoes van de dijk. Er was al eens op hem geschoten in die tijd. (Ajax-voorzitter Jaakke zou zeggen: "Boksers zijn nu eenmaal geen knoorknapen!") Van de schrik bekomen kijkt Koopmans in de lachende gezichten van Nicky Hidalgo en Nees Pors, die hadden een vuurwerkbom achter Koopmans laten ontploffen. Deze begint te schelden, het ene k-woord na het andere k-woord vloog in de rondte, gevolgd door de mededeling: "ik sla jullie allebei de typhus!" Hij kwam hierop dreigend op Nees Pors af en wilde zijn dreigement in daden omzetten. Wat de uit Friesland afkomstige Koopmans niet wist en heel de rotterdamse horecawereld wel, is het feit dat Nees bekend stond als de STERKSTE MAN VAN ROTTERDAM.
 
Wie sloeg nu uiteindelijk wie de 'typhus?' Rudy Koopmans moest zich in het Zuiderziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen en was dusdanig toegetakeld dat de match tegen Alex Blanchard moest worden uitgesteld. Die Koopmans is zeven jaar europees kampioen in het half zwaargewicht geweest. Nees Pors had geen schrammetje. Zijn commentaar: "Die drollenbokser kan niet tegen een geintje!"
 
IN MEMORIAM NEES PORS
 
http://img502.imageshack.us/img502/1025/neespors.jpg
NEES IN VOLLE GLORIE
 
In november jl. was het al weer bijna zeven jaar geleden dat Nees Pors op zestigjarige leeftijd aan een plotselinge hartstilstand overleed. Jarenlange coke-verslaving heeft deze krachtpatser uiteindelijk geveld. Tot vlak voor zijn dood sprong hij zowel voor- als achterwaarts nog steeds over een barkruk. Nees heeft bijna heel zijn leven in de horeca gewerkt. De eerste keer dat ik hem zag 'boksen' was in 1963 en wel tegen een stuk of vijf dronken Noren. De ring, zonder touwen, stond in de dansgelegenheid 'De Cascade,' waar Nees werkte als ober. Hij sloeg die Noren stuk voor stuk knock-out. Zijn collega's zaten inmiddels op het toilet, die lieten hem aan zijn lot over. Zo'n boksscene heb ik daarna nooit in ROCKY-films 1 t/m 10 gezien. Nees had ook 'Sly' Stallone het snot voor de ogen geslagen. Bokspromotor Aad Veerman heeft Nees aangeraden professioneel bokser te worden en zich te melden bij de boksschool van de legendarische Theo Huizenaar. Tevergeefs, Nees werkte meestal 's nachts in de horeca en kon de discipline niet opbrengen die een professionele bokser in zijn leven moet aanbrengen. Theo Huizenaar heeft hem dikwijls voorgehouden: "Ik maak jou Europees kampioen zwaargewicht!"
 
TOCH EEN GROOT SPORTMAN
 
De tijd waarin de mooiste anecdotes te noteren waren, was de periode dat Nees samen met John Drok het cafe 'Club 66' in de Mauritsstraat beheerde. Daar kwamen veel bekende voetballers over de vloer, o.a. Pim Doesburg, Co Prins (ja, die van Ajax en Oranje) en … Theo Laseroms. Vanuit die kroeg is ook de transfer van Laseroms (terug uit deStates, waarheen hij gevlucht was) naar Feijenoord tot stand gekomen, maar dat is een apart verhaal.
 
KAMPIOENSELFTAL
 
Zo kon het gebeuren dat Nees een cafe-elftal op de been bracht dat won van iedere tegenstander. Al die semi-profvoetballers speelden graag op de zomeravond met elkaar. Sparta, Feyenoord, en Excelsior leverden spelers, zij het dat de clubs van niets wisten. De wedstrijden werden meestal ver buiten Rotterdam gespeeld. Nees Pors was de directeur van de Regulateurenfabriek. Die duldde geen tegenspraak. Dat was een soort Ernst Happel in het klein. Hij wilde altijd winnen. De beroemde Cootje Prins kwam eens een paar minuten te laat en werd prompt reserve gezet! Die heeft 10x in Oranje gespeeld. Je komt tegenwoordig makkelijker in het Oranje van Marco van Basten, als toentertijd in de selectie van Nees Pors…
Tot slot: zijn kans om een groot bokskampioen te worden heeft hij nooit gegrepen. Wel werd hij Bokskampioen (zonder gordel) van Rotterdam en heeft zijn oerkracht gebruikt voor zijn eigen incassobureau, 'Binnen zonder kloppen' genaamd. Nees werd ingehuurd om geld te innen van dubieuze debiteuren in allerlei (louche) zaakjes. Van die gevallen waarbij brieven met de aanhef: "bij het doorlezen der boeken, hebben wij een betalingsachterstand geconstateerd," niet helpen. Wanneer Nees aan de deur kwam wilde men wel betalen. Of hij 'Binnen zonder kloppen' de hemelpoort is binnen getreden, Joost of liever gezegd, God mag het weten…
 
Bij leven heeft hij heel veel geld verdiend, doch is berooid gestorven. Er worden heel zelden rijke junks ter aarde besteld. Zijn begrafenis is door enkele zeer bekende Rotterdamse zakenlieden betaald. Nees zei altijd: 'laat de Roteb (gemeentereiniging) mij maar meenemen!"
 
Nees blijft, ondanks zijn vele 'boevenstreken' de onvergetelijke bokskampioen oftewel: DE STERKSTE MAN VAN ROTTERDAM

40 Comments »

 1. Piet Sweris says

  Ja dat is een mooi stukje over nees pors uit de tijd van 1963,
  dat hij werkte in nachtclub De Cascade, en op de vuist ging tegen die noren, ik was net 17 jaar en was bij die vecht partij tussen Nees en die Noren aanwezig. Mijn vader Cor Sweris
  ruim 2 meter lang, vocht samen met nees tegen die noren maar dat ging in die tijd bijna elke dag als er een noors schip binnen kwam in de haven. ik heb nog een foto van Nees en mijn Vader na die knokpartij, mijn vader was de kampioen van Amsterdam en Nees van Rotterdam, beiden hebben 5 jaar samen gewerkt en deden voor elkaar niet onder ik heb ze samen vaak zien stoeien, was voor een jonge jongen als ik fantasties om te zien.
  Ik wilde u dat even zeggen na het stukje wat ik over Nees heb gelezen nu zij er samen niet meer zijn zullen ze boven weer lol genoeg hebben en moie vrouwen.

  oktober 22nd, 2007 | #

 2. h.smol says

  ja ja en dan die nikky hudalgo wat een stuk bagger dat die nog leeft

  november 7th, 2007 | #

 3. Ferry Pors says

  ja meneer Smol zo ie het (helaas )nu eenmaal !

  groetjes Ferry Pors (Nees z’n oudste zoon )

  november 23rd, 2007 | #

 4. Ferry Pors says

  wel leuk die oude verhalen over m’n vader.

  november 23rd, 2007 | #

 5. rasta says

  hahah die Nees ik ben zelf van ,60 maar kende Nees goed n pracht vent met de beste verhalen en zeker weten de hardste rechtse van Rotterdam..K trainde n tijdje in de sportschool van Emiel Kiela ook n oud bokser daar kwam ie wel eens langs om voor dat ie een deur verder de kroeg in ging te roepen,laat de sterkste ff naar buiten komen hahah…dan kwam ie soms ff een paar stotoen op de zak geven.nou die klappen en met name die hoeken had ik niet graag gehad …n prachtvent r.i.p

  februari 5th, 2008 | #

 6. chris de gier says

  pracht vent?????een scheitbak en een stuk bagger was het
  samen met die nikky 2 scheitbakken samen,hopelijk gaat die andere scheitbak ook snel naar boven

  mei 15th, 2008 | #

 7. ron says

  nees was een vriend van mijn vader en andersom .kleurrijke mensen uit een havenstad , horen erbij en nees kon weleens een bokser van zijn kruk slaan uit 1 of ander cluppie waar 54 mensen in zaten . me opa had de macht om nees en koopmans bijde aan te pakken maar dat is niet bekend want hij was niet populair in de horeca . me opa heeft altijd gebokst afkomstig uit delfshaven en veertig jaar gevaren bokste om bij te verdienen bare knuckle in de oorlog in the docks van new york , maar het leukste komt nog want die ouwe belde me op in de jaren 70 . ik was ze eerste kleinzoon en om half 4 snachts belde hij zijn dochter uit haar bed omdat ik boksen moest kijken . ofcourse een ali fight . maar ali had nooit van die zeeman gewonnen want mijn opa was de grootste 🙂 mazzel en boksen is het mooiste jongens want je kan geen vingertje wijzen als het fout gaat .

  mei 15th, 2008 | #

 8. Ferry Pors says

  chris de gier ,een grote smoel nu hij er niet meer is , maar had je die ook toen hij er nog was ?? als dat zo is dan heb ik respect voor je maar nu niet !! grootsmoel !!!

  mei 17th, 2008 | #

 9. Brigitte Pors says

  Heey Fer mooie reactie op die Chris de Gier!! Nu durft die hahaha zal toen wel zijn weggedoken als Nees eraankwam!! Misschien is paar tikkies gehad Giertje??

  Btw Nees was mn oom en ik heb heel mn jeugd kunnen stappen in Rotterdam zonder me ook maar een minuut onveilig te voelen!! Ome Nees zorgde dat ik nergens entree betaalde en dat vervelende gasten op n afstandje bleven! Dus ik ben dr nog steeds trots op dat mn achternaam Pors is! Niks anders dan RESPECT voor Ome Nees!!!

  februari 2nd, 2009 | #

 10. Ricky Pors says

  Hoe is het met De Fam. Pors, dan? Lang niet gezien volgens mij heb ik na oom Nees zijn begravenis niemand meer gezien, mis er toch niet veel aan,
  aangezien de beste Pors’sies al van ons zijn afgenomen. Bea, Piet & Nees. R.I.P.

  Gr. Rick Pors (zoon van Bea Pors)

  maart 5th, 2009 | #

 11. perry says

  hey ricky besta jij nog het leven gaat gewoon door hoor bij de familie verjaardagen scheidingen bruiloften etc etc alleen ben jij er nooit bij dat mist ook niemand

  april 2nd, 2009 | #

 12. Brigitte Pors says

  hahaha lol @ perry

  april 16th, 2009 | #

 13. medication called tramadol 37.5 says

  http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

  september 24th, 2009 | #

 14. Rene de Milde says

  Nees was mijn vriend al toen ik in club 54 werkte in 1964. Later werkte zijn vrouw Sonja bij mij in bar Scot 14 aan de Rosestraat 364. Zijn en mijn humor was ongelofelijk close-by. Eens redde hij mij toen ik de PBclub exploiteerde en werd aangevallen door 8 man uit de Flaming Star. Hij sloeg er 3 achter mekaar nock out. Ongelofelijk sterk. Vaak klopten men bij hem aan om hulp bij het incasseren van debiteuren. Dat heeft hem de dood gekost. Waarschijnlijk hebben zij hem cocaine verschaft met foute toevoegingen.Toen ik na zijn dood in cafe Noordplein kwam hadden een paar misbaksels de grootste smoel over hem. Allemaal laffaards.
  Nees je bent in mijn hart voor altijd toffe gozer.

  oktober 29th, 2009 | #

 15. Ron says

  Ben een neef van wijlen Nees Pors, ben nu dikke maatjes met zijn zoon Fer. Soms halen we wel eens van die verhalen op die rond dwalen over de ex-boom van Rotterdam. Hij leeft door in de harten van zijn echte vrienden en in de verhalen die soms worden overdreven en soms onderschat. Ik ben er trots op hem te hebben gekend, en ieder die na zijn overlijden over hem zit te zeiken geef ik een advies, stop je hoofd in je reet en loop door Rotterdam Crooswijck en fluit het volkslied.

  november 12th, 2009 | #

 16. Karin Pors (dochter van Nees) says

  Leuke verhalen hoor.

  Weet je nog, pa? Dit had je in mijn poezie album geschreven;
  “ook al ben je er stout. PAPA is de enige die van je houd.”

  RIP Pa!

  september 1st, 2010 | #

 17. Richard Pors says

  Hey,

  Mijn moeder is/was het nichtje van nees pors. ik zou graag eens in contact met jullie willen komen. Ik ken nees persoonlijk alleen van verhalen van mijn moeder. mijn opa was trouwens theo pors.

  november 3rd, 2010 | #

 18. rudy says

  wel een mooi verhaal over nees en rudy.maar de gene die het schrijft weet niet wat hij lult.er waren 3 man john va eperen nicky nees, en ik was alleen ,wil niet over doden praten er is er maar 1 die 2 keer neer ging en dat was nees .er kwam politie bij en we hebben elkaar de hand gegeven en vertelden tegen de politie dat we aan het spelen waren het was in maasdam in 1980 ,dus haal geen stront naar boven want de waarheid is totaal anders rudy

  Beste Rudy,

  Degene die dit schrijft weet heus wel de juiste versie! Jij ging K.O., maar dat mocht de boksbond niet weten, want
  jij moest eerst nog een partij in Amerika boksen.

  Terug op Schiphol waren de koffers van jou en Mudde zogenaamd gestolen. Jullie claimden 30.000 gulden voor die tillerij, maar de verzekering kon oplichting niet bewijzen en deed een bod voor de helft, hetgeen jullie accepteerden.

  Ooit liet je ook je auto (Alfa Romeo) stelen bij het Zuiderparkhotel. ’n Bokser met een criminele inslag…

  Slecht ingelicht?

  juni 14th, 2011 | #

 19. sonja says

  Natuurlijk had ik geen “huisje,boompje,beestje”huwelijk met Nees maar gelachen was er ook want kattekwaad uithalen was hij ook goed in dan behalve knokken.en de reactie van die Chris de Gier, dr moet ik nu om lachen, wat een lafaard zeg. Noemt Nees een “scheitbak” ( schrijf je trouwens met een lange ij dom figuur) Had je moeten zeggen toen Nees nog leefde kijken wie er dan in zijn broek had gescheten!!!!!!

  juli 19th, 2011 | #

 20. tonia shang-pors says

  die bijgoochems die nu zo,n laffe grote mond hebben mogen nu van geluk spreken want als mijn broer nees nog zou leven waren jullie er
  vast niet meer hahahaha. wietkokers.
  ps.
  nees wij zullen altijd van je blijven houden,voor ons en vele andere was
  je n KANJER.
  tonia zus van nees.

  juli 22nd, 2011 | #

 21. ikke says

  logisch dat Rudy ontkent dat hij door Nees kockout geslagen is hij moet zijn naam goed eer houden. Maar dat Nees hem kockout geslagen heeft , heeft de volgende dag al op de voorpagina van A.D gestaan.:mrgreen:

  augustus 15th, 2011 | #

 22. wesley says

  beetje jammer dat t eigenlijke berichie 22 is weggehaald, jammer dat normatieve en conservatieve, was de persoon in kwestie wars van! Boodschap was van duidelijke toonaard!:grin:

  augustus 31st, 2011 | #

 23. corina michels, dochter Bea Pors says

  😀 beetje laat maar sluit me bij je aan, rick pors zoon van bea pors!!! de beste porsies zijn al dood :Bea Pors,Nees Pors en de brug voor vele Piet Pors ……. en hoe het gaat met de rest?
  what ever….

  oktober 29th, 2011 | #

 24. Cees Penning says

  Ik kreeg je site gestuurd van een Hollandse vriend in Marbella.
  Ik woon al 44 jaar in het buitenland, waarvan 38 in de USA.
  Ik ken Nees goed van de jaren in Las Palmas, Club 66 etc.
  Ik was zelf een sport jonge .Heb in de Nederlandse Atletiek ploeg gezeten en in de Nederlands Body Building ploeg in de 60-ge jaren.
  Nees was een natuur talent, wanneer hij in de USA had gewoond had hij de juiste bergeleiding gehad en had het in de bokswereld ver kunnen schoppen.
  Nees had de mentaliteit en intensiteit van Mike Tyson.

  maart 29th, 2012 | #

 25. Joop says

  Grappig, de foto, hij lijkt wel wat op ……… John Guidetti! :mrgreen:

  maart 30th, 2012 | #

 26. ben says

  ik ken nees uit de 80er jaren vanuit de kroegen in rotterdam. hij woonde toen in vlaardingen op een flat en reed rond in z’n bmw 635csi. ik heb heel wat dagen en nachten door zitten halen met hem op die flat, eindeloos rummy splelend, luisterend naar zijn verhalen, die ie als geen ander kon vertellen. je hing altijd aan zijn lippen, en er zijn weinig mensen waarmee je z vreselijk kon lachen als met hem! ik heb ‘m ook wel eens aan mensen klappen zien uitdelen, al ging het meestal om n enkele tik, waarmee het alweer meteen afgelopen was. tuurlijk zijn er mensen die kwaad over hem spreken, ’t was ook geen lieverdje! maar ik herinner me hem als een joviale kerel, en ik mis hem! zijn familieleden hierboven ken ik helaas niet, maar ik kan beamen wat zij over hem zeggen! ik kende nees als een toffe gast!

  april 19th, 2012 | #

 27. john pors says

  MENSEN, LATEN JULLIE MIJN BROER RUSTEN !!!!!!!!!!

  juni 10th, 2012 | #

 28. Han van den Hoek says

  Ik ken Nees ook uit de horeca. Ik mis bij al die commentaren mbt.Nees, een stukje van een maatje van hem nl.John van der Spek. Of is John ook niet meer onder ons?

  oktober 3rd, 2012 | #

 29. adrianus says

  Ik heb als jonge vent div. malen het genoegen gehad Nees in aktie te zien en wat opvallend was vond ik de rust, de snelheid en de professionaliteit waarmee de problemen ( dronken zeelieden ) werden aangepakt !!! binnen5 minuten ging het feest in las palmas verder en was de boel weer opgeruimt . nees ging even kort naar de wasbak en zag er daarna weer uit alsof er niets gebeurd was, alles gebeurde zeer snel en er werd geen onnodige extra klap uitgedeeld en soms werden ze gewoon opgetild en razend snel naar buiten gedragen . nees was nooit luidruchtig en/of liet hij zich voorstaan op zijn buitengewone kracht en behendigheid !! een heel bijzonder mens en god wat heeft hij geleeft !!!

  mei 21st, 2013 | #

 30. Henk says

  bij toeval deze site gevonden………..Nees was een neef van mij…ik heb hem maar een paar keer ontmoet………maar wat een gezeik hier van een stel kwallen……..Nees was een echte vent…grote bek klein hartje..recht door zee …geen gehuichel …je wist wat je aan hem had ..mijn opa was Hannes Pors mijn oma Neeltje punselie..kent iemand die 2 ? hebben in de van speijkstraat en de zwarte paardenstraat gewoond

  januari 10th, 2014 | #

 31. hennie thoonen says

  halo ik heb nees pors heel goed gekend en ook nic hidalgo en natuurlijk ook rudy koopmans en mijn hele goede vriend bart mudde en nog heel veel meer rotterdammers allemaal toffe jongens en gezellige jongens om mee om te gaan ik heb rotterdam altijd een wereldstad gevonden en wil van niemand kwaad spreken in wens ze allemaal nog een gezond lang leven ik goed jullie allemaal hennie thoonen eindhoven

  januari 14th, 2014 | #

 32. a.hanegraaff says

  Ja en onze lieverd was weer in het nieuws vandaag! hij moest eens weten.. dus indruk heeft hij zeker gemaakt! dat is wat hij wilde toch?:lol::razz:

  april 7th, 2014 | #

 33. Ger fat says

  laffaards bah als iemand er niet meer is Nees was Nees slecht praten Gier Nick is er nog ik zou zeggen doe je ding kloootzak . dit is kleine Ger

  oktober 2nd, 2020 | #

 34. nick Hidalgo says

  hee meneer de Gier ik ben Nick Hidalgo en ik weet bij God niet wie jij bent en dat is je geluk stuk vuil.Waar haal jij de brutaliteit vandaan om mn gabber te beledigen.Maar goed je heb je kommentaar gegeven.Luister wat er nu gaat gebeuren.Ik Nick Hidalgo ga nu actief op zoek naar jou en dat ik je vindt daar ken je vergif op innemen en toevallig heb ik ook schikt aan de politie dus daar hoef je jezelf niet achter te verschuilen.Maat je borst maar vast nat stuk vuil

  oktober 3rd, 2020 | #

 35. Sec says

  Fijn dat jullie 2 ook in 2020 nog altijd kwaad worden als mensen stom over nees praten. Helemaal mee eens! Ik ken nees al vanaf mijn 17e uit de p.pic. Grappigste gave mens. En copy, na zelf de eerste stoot (proberen) te geven lag ook gelijk plat. Ik zag iep en nick die dag nog en die lagen zo in een deuk hierom. Kon niet gelogen zijn. Mocht zeker niet!!
  Nees had de kortste meest explosieve stoot die r bestond. Op 5cm sloeg die je plat en liep gezellig door. Een boef met een goed hart en geen praatjes. Was n fijne vriend.

  december 25th, 2020 | #

 36. Frits says

  Ik heb lang aan de deur gewerkt, ook bij de zaak waar hij in de jaren 90 veel was. Nees had charisma, stond graag in het middelpunt, je kon echt met hem lachen. Natuurlijk had hij ook zijn zwakheden. Maar in zijn goede tijd was hij fysiek heel sterk. Nees was een goeie vent, jij trouwens ook Perry. We hebben elkaar een paar keer ontmoet jaar of 10 geleden.

  maart 28th, 2021 | #

 37. Rob says

  december 26th, 2021 | #

 38. Channah says

  Ik lees zulke mooie verhalen maar wat ik zie is de naam John Drok dat is mijn echte vader die ik nooit gekend heb vanaf m’n 5e…. Leuk dit soort dingen te lezen over hem🥰

  september 23rd, 2022 | #

 39. Rob says

  Hallo

  december 8th, 2022 | #

 40. Rob says

  Ik Rob heb Nees leren kennen in de Porto Bello 1990 waar ik als ambulant werkte ik was toen 26 Nees , Robbie en Nickie ( ik voetbalde ook bij SMV) kwamen een keer in de zondag ochtend binnen pakte slagroom chocomel ect. Nees vroeg aan mij en nu wat ga jij doen ik zei niets alleen met het antwoordt ik kan uw zoon zijn ooit heb voor uw zoon een zundapp opgebouwd bij een fiestenzaak in de alexanderpolder hij sloeg zijn arm om mij heen en werd emotioneel met de opmerking vanaf nu ben jij mijn zoon was een mooi moment en daarna gingen wij regelmatig samen de stad in was een leuke tijd met een warm gevoel naar mij hij was van 6 juni en ik van 3 juni jammer dat het zo moest aflopen

  december 8th, 2022 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen