Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

REQUIEM VOOR EEN VOLKSCLUB

januari 20th, 2007
VLIEGTUIG GEMIST
Donderdagavond zag ik beelden van de Nieuwjaarsreceptie van Feyenoord op TV Rijnmond. De financieel directeur, Onno Jacobs, vertelde trots dat het boekjaar positief was afgesloten. Geen kunst dacht ik, na de verkoop van Kuyt en Kalou. Jacobs zag de toekomst met vertrouwen tegemoet, terwijl men geen euro te makken heeft. Feyenoord kan de spits van Spakenburg nog niet eens aantrekken. Ze hebben op z'n Rotterdams gezegd, nog geen nagel om aan hun reet te krabben. Ik kreeg een slecht voorgevoel toen ik op internet las dat de behandeling van de tuchtzaak door UEFA later zou beginnen, om reden dat de Feyenoord-delegatie bestaande uit de Heer Jacobs voornoemd en de huisadvocaat Joris van Benthem het eerste vliegtuig had gemist.
ADVOCAATJE GING OP REIS
tiereliere liere
Les nr. 1 in de zakenwereld: Kom op tijd bij uw afspraken. Liever vijf minuten te vroeg, dan een minuut te laat. Sorry, maar te laat komen maakt een heel slechte indruk. Feyenoord stond toen al met 1-0 achter. Dit had Jorien van den Herik nooit gebeurd. Die had een private-jet gecharterd.
De laatkomers hebben de hoge heren van de UEFA nog eens extra tegen zich in het harnas gejaagd. (Mensen vragen mij wel eens waarom ik zo veel kritiek heb op Feyenoord. Wel, onze geliefde oosterburen brengen ons niet veel goeds, maar hier hebben ze een heel mooie uitdrukking voor: "Was sich liebt, das neckt sich!" en wist U dat de aanklager van de UEFA, net als Hitler, een Oostenrijker was? Hitler hield niet van voetballen…)
REQUIEM VOOR EEN VOLKSCLUB
Feyenoord is een volksclub. Een club van het volk, voor het volk. Men noemt het dikwijls een arbeidersclub. Een club van werkmensen die graag naar 'werkvoetbal' kijken. Naar mijn idee moeten arbeiders heel hard werken voor hun geld, maar die gasten die Feyenoord naar de klote hebben geholpen in Nancy, zijn geen arbeiders. Dat zijn grotendeels 'steuntrekkers.' Knapen
die niets anders te doen hebben dan rottigheid schoppen. Zij hebben de halve stad Nancy ontwricht. De trams reden niet meer, etalageruiten sneuvelden enz. Deze hooligans, verkleed als Feyenoordsupporter, grootgebruikers van verdovende, ik kan het geen geestverruimende middelen noemen, hebben de club jaren achteruit geworpen. Hun IQ moet niet hoger zijn dan drie maal de lengte van hun geslachtsdeel! Het tuig van Laban moet voor goed uit de stadions geweerd worden.
PREVENTIE
Hier ligt een taak voor Justitie, (Feyenoord zelf start binnenkort een proef met biometrische toegangscontrole) want er bestaan tegenwoordig genoeg hulpmiddelen om de boosdoeners te traceren en van de velden te weren. In Engeland boekt men op dit gebied veel succes. Hier te lande blijft men oeverloos doorzeuren. Men heeft de Korpschefs van Politie weer volop op tv kunnen zien met hun Nieuwjaars-leuterpraatjes. Het misdaadcijfer is met 10% gedaald melden zij trots, (overigens een druppel op de bekende gloeiende plaat) maar de zogenaamde Voetbalwet is nog niet in praktijk gebracht. Commissaris Blaauw die overal een oplossing voor heeft, werd in deze ook geraadpleegd. Regelmatig bezoeken de cameraploegen hem in het bejaardenhuis, schieten prachtige plaatjes van de speurneus met mini-handboeien op de stropdas en altoos zijn FBI-diploma op de achtergrond. Heeft het dan constant over zijn 'dienders' (dooie dienders zal hij bedoelen) die zoveel goed werk doen. Deze superspeurder kan m.i. nog geen tiet in een hoerenkast ontdekken. Ik vond van de week een oud boekje op zolder van de man, daarin vertrekt hij op Kertsavond om half twaalf uit Rotterdam en komt drie uur later, bij hem om half twee, in Veenhuizen aan. Superman slaat een uur over.
1 PROMILLE
Het gaat om 1 promille van het legioen dat de zaak voor de rest verziekt. Daar moet de politie tegen optreden. Maar nee, afgelopen donderdag, met die storm, kreeg iedereen het advies binnen te blijven en de auto te laten staan. Toen liepen er 'dienders' parkeerbonnen uit te delen aan mensen die inderdaad hun auto lieten staan!
RADETZKYMARS
Zelf kreeg ik enkele weken geleden een bekeuring bij een alcoholcontrole. Ik draai het raampje open, daarop kreeg die 'diender' een partij sigarenrook in zijn gezicht, niet mooi meer. Ik rook nu eenmaal constant sigaren. (Mijn column voor de radio heette: DE SIGAAR!) Oom agent vroeg of die stinkrook mijn alcoholgebruik moest camoufleren. Ik antwoordde dat ik geheelonthouder was. Geheelonthouders vergeten niets. Nadat ik geblazen had mocht ik verder rijden, tenminste: die mafkees zegt tegen mij: "Uw achterwiel maakt een piepend geluid!" Mijn humeur was al niet best en ik bitste hem toe: "Wat had je dan willen horen, zakkenwasser, Andre Rieu die de Radetzkymars speelt?" Kreeg ik een bekeuring voor belediging van een ambtenaar in functie!
FEYENOORD IS NIET KAPOT TE KRIJGEN
Dat humeur is sinds het bericht van de uitsluiting door de UEFA er ook niet beter op geworden. Ik had al geboekt voor de trip naar Londen, dat gaat mooi niet door. Ondanks alle perikelen moet men vaststellen dat een bolwerk zo groot als Feyenoord, met de grootste aanhang van heel Nederland niet kapot te krijgen is. UEFA of geen UEFA, lege kas of geen lege kas, die club blijft altijd bestaan!
RTL-SPORTBOULEVARD
Daar werd ik gisteravond ook niet vrolijker van. Johan Derksen met Barbra Barend en side-kick Rene van der Gijp in een soort sport-gossip-programma. Die Barbra Barend kan niet eens fatsoenlijk 'Feyenoord' zeggen. Die heeft het steeds over 'VIJNOORD.' Bovendien zit zij in dat zogenaamde sportprogramma met half blote borsten, waar de camera relematig op 'inzoomt', daar moet de kijker zeker opgewonden van raken? Dan te weten: mevrouw is zo 'potterig' als het maar zijn kan… (Binnenkort Ipod op deze pagina!)
TURKSE TV
Op de Turkse tv heeft men ook zo'n soort programma. (Ja, een goede columnist kijkt echt alles! Ik begrijp niet dat die Dominee Cees "Maasbach' van Cuilenborg, mij ontslagen heeft bij VI) Daar zitten drie heren achter een desk, maar ervoor op een kruk heeft men een mooie meid geplaatst (zonder hoofddoek) met een heel kort rokje aan, waar twee hele lange benen onderuit steken. Die prachtige dame zegt heel de uitzending niets, maar slaat af en toe die lange mooie benen van haar over elkaar, de kijker ondertussen een ruime blik in haar prive leven gunnend. Van die benen waarvan Godfried Bomans ooit zei: "Ik zou al blij zijn als mijn vrouw een zo'n been had!"
Enfin, Bomans is dood en wij leven nog. De mededeling van Angelos Charisteas dat Feyenoord een veel warmere club is dan Ajax, deed mij echt goed. In een slangenkuil is het altijd warm Angelos, anders overleven de reptielen niet…
X
X
X
De column van zondag 21 januari: ANGELOS CHARISTEAS IN DE EREGALERIJ
+ DE DIGITALE WEEKENDBIJLAGE: DE STERKSTE MAN VAN ROTTERDAM
KLIK HIERVOOR OP DE DESBETREFFENDE TITELS IN HET RECHTERRIJTJE!
De column van maandag 22 januari is getiteld: HEIMWEE NAAR THEO 'DE TANK'
Klik hiervoor op de titel in het rechterrijtje!

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen