Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

KOMEDIANTEN GEVRAAGD

januari 18th, 2007

WIE WIL ER BIJ HET TONEEL?

Het Rotterdams Wijktheater zoekt Feyenoord-supporters

die mee willen spelen in een toneelstuk over hun club.

Wanneer ik zo’n bericht lees, stel ik mij daar van alles bij voor. Wat voor supporters zoekt men? Oudere? Jongere? Fanatieke? Harde kern? Een paar met een stadionverbod, die zich niet op het politiebureau hoeven te melden. Gaat het stuk over de successen? De lege kas? Ik heb geen idee.

SCENARIO

Of misschien wel een idee: HET EERSTE BEDRIJF:

(Decor: De Kromme Zandweg) Men kiepert een lading zand op de buhne, bouwt er tribunes omheen. Op die tribunes supporters met een pet op. Iedereen droeg een pet voor de oorlog, behalve de notabelen die hadden hoge zijden hoeden op. (Dat is wat anders dan kaalgeschoren schedels met desnoods een tatoeage met: FEYENOORD 4-ever erin gebrand.) Zet bovendien een doel op het toneel en laat alle bezoekers tegen betaling van 3 euro drie strafschoppen nemen. De doelman komt ook uit het publiek en mag per gestopte penalty een muntje houden. Actie en interactie.

HET TWEEDE BEDRIJF

(Decor: Een halve Kuip van bordkarton nagebouwd)

Acteurs: De Grote Kale Leider: moet niet moeilijk te casten zijn uit de harde kern. Verdwijnt met zijn vette nek, na een partijtje vrij schelden (alle ziektes van de polikliniek komen voorbij) door de achterdeur! Sorry Jorien…

Gerard Cox, die zichzelf speelt en constant roept: “Daar komt de vijand uit Amsterdam…!”

Peter Bosz, gespeeld door Sandra Remer. Heeft zo’n zelfde, zachtaardige type stem en roept constant: “Wij hebben geen geld voor nieuwe aankopen. De kas is leeg!” Hierop draaft Leen van Frisia op, gespeeld door Dirk Scheringa, die de aanwezige een aandeel van de Kuip verkoopt a raison van honderd Euri, dat na bestudering net zo veel waard blijkt te zijn als de Reichsmark in de Nazitijd. Dirk moet rennen voor z’n leven.

Vervolgens:
Feyenoord-Tottenham Hotspur 1974 nagespeeld door het publiek. Men mag elkaar van de tweede ring gooien, hebben de EHBO-ers ook wat te doen. 15 februari is het weer zover, nog wel op Moulijns verjaardag. Het geheel wordt muziekaal omlijst door Peter Houtman, de beste organist onder de spitsen, die tevens omroept: “Heren, laat we het netjes houden! U benadeelt onze club!”

Tot slot rukken de hooligans op, die zonder stadionverbod, boetes en gevangenisstraf de hele tent mogen afbreken en een imitatie van de Slag bij Beverwijk ten beste geven! (Is uw interesse gewekt: Aanmelden bij RWT, tel: 010-4230192)

JONGLEUR

Begin jaren zestig hadden we een jongleur in de Kuip en wel Paja Samardzic. Die kostte toentertijd een half miljoen guldens. Daar is nog een rechtszaak over geweest tussen FC Twente en Feyenoord. Twente wilde deze artiest niet laten gaan. Door bemiddeling van de KNVB-voorzitter Meuleman kwam de transfer alsnog rond. Die Paja had geweldige trucs in huis. Een bal hoog houden van zons-opgang tot ondergang? Geen punt. Maar rendement, om met Louis van Gaal te spreken, nul komma nul. Weggegooid geld, dat halve miljoen. Die goser had echt in het circus moeten gaan werken. Miskopen zijn van alle tijden.

MISKOPEN

Is Ali Boussaboun een miskoop? Ik vind van niet, maar ik ga daar niet over. Hij werkt altijd keihard, kijkt weliswaar scheel waardoor hij het doel wel eens op de verkeerde plek ziet, maar heeft een leeuwenhart. Hij doet mij altijd denken aan die schele leeuw uit de serie Daktari. Ik zag laatste een documentaire uit Marokko waarin hij en doelman Khalid Sinouh figureerden. Die kunnen niet met goed fatsoen over straat. Heel Marokko wil hen zoenen. Ik hoop dat het de heren goed gaat in de toekomst, want dat verdienen ze.

Een echte miskleun is linkervleugelverdediger Philippe Leonard. Die verklaarde (op teletekst BRT) dat het Nederlandse voetbal hem niet ligt. “Hij kan niet tegen een echte rechtsbuiten spelen!” Komt nota bene voor de Rode Duivels uit. Heeft o.a. voor Monaco gespeeld. Dat is echt een Belgenmop.

Het grote talent Jacob Lensky is beslist geen miskoop. Die heeft constant last van kramp. Dat kan aan bloedvaatvernauwing in zijn kuiten liggen. Is met een simpele behandeling poliklinisch te verhelpen. Zo niet: de volgende miskleun, dan heeft Keurslager Koeman niet goed gekeken wat voor vlees hij in de Kuip heeft…

TOEGIFT:

VOOR HET VERHAAL: DE PORSCHE VAN TED TROOST

KLIK A.U.B. OP DEZELFDE TITEL IN HET RECHTERRIJTJE!

Iedere dag de laatste column lezen? Zet de Kroniek van Lex Kroon bij uw favorieten,

of log direct in via htpp://www.lexkroon.nl/ De column van zaterdag 20 januari is getiteld:

REQUIEM VOOR EEN VOLKSCLUB

Klik a.u.b. op de link in het rechterrijtje

3 Comments »

 1. helen says

  hoi!ben van origine rotterdamse, woon nu al 36 jaar in brabant, kan ik ook niks aan doen, kijk maar wat je doet, maar ik ben echt gek jonguh! succes anyway….

  oktober 20th, 2012 | #

 2. helen says

  ja duh, blijf gvd bezig1

  oktober 20th, 2012 | #

 3. helen says

  zoek t lekker uit1

  oktober 20th, 2012 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen