Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

BERT WAST HANDEN IN ONSCHULD

maart 31st, 2008

KAMPIOEN EXCUUS ZOEKEN

,,Bij ons deden een aantal jongens in een cruciale fase van de wedstrijd niet mee,’’ zei Van Marwijk, het contrast schetsend. De trainer wenste geen namen te noemen, maar hij doelde vooral op de jongelingen Luigi Bruins en Jonathan de Guzman.

Twee talenten die nog onvoldoende beseffen wat er gevraagd wordt op topniveau, tot ergernis ook van de meer ervaren spelers. 

Gedeeltelijk had Van Marwijk gelijk. Luigi Bruins is iets te laconiek. Soms doet hij mij aan Abe Lenstra denken, de grote technicus die niet vooruit te branden was. Bruins tilt soms zijn been op naar een bal waar hij achteraan moet lopen, als een hondje dat tegen een lantaarnpaal zeikt. Hij liet inderdaad zijn man lopen. Elshot had de gemakkelijkste middag van het seizoen.

Ook De Guzman heb ik niet zien zweten. Zijn die twee dan verantwoordelijk voor het povere presteren van Feyenoord? Vormen zij dan de gehele klungelige verdediging? Heeft die Hofland dan recht van spreken na het spelen van drie goede wedstrijden achtereen?

Noem mij een azijnzeiker, maar ik blijf erbij dat Professor Bosz, de Technisch Directeur, verantwoordelijk is voor dit hap-snap-beleid. Hij haalt een trainer binnen die een ontsnappingsclausule in zijn contract laat opnemen. "Mocht er een mooie club langskomen, dan wil ik kunnen opstappen…"

Toen had die Uggelensteiner IJdeltuit moeten zeggen: "Ho, ho! Er is geen mooiere club dan Feyenoord!" Nee, de Professor is gezwicht voor Van Marwijk, want die had de UEFA-CUP gewonnen. Dan moet Van Hooijdonk volgend seizoen trainer in De Kuip worden, want die heeft voor Feyenoord de CUP binnengeschoten. Pi-Air heeft dan ook een schitterend afscheid aangeboden gekregen van Feyenoord… (Drie maanden later een bosje bloemen)

Ook nu laat Professor Bosz zich piepelen. Gert Jan Verbeek, Fred Rutten en nog enkele kandidaten zitten te wachten op betere aanbiedingen van betere clubs. Feyenoord is allang niet meer de club waar iedere coach, kost wat kost, heen wil.

Professor Bosz hoort te zeggen: "Graag of helemaal niet!" Maar dat klinkt niet uit zijn mond. Met dat omfloerste homo-stemmetje van hem.

Het legioen kan slechts instemmen met een echte liefhebber, een echte Feyenoorder! Helaas zijn die niet te vinden in het Maasgebouw. Daar lopen ex-Spartanen (in het bestuur Eric Knudde en de clown Bassie als elftalbegeleider) en ex-Maassluisenaars. Wie moet de Feyenoord-cultuur bewaken? Men weet niet eens wat dat inhoudt…

Toch blijf ik van mening dat Mario Been trainer van Feyenoord moet worden! Die is te onervaren volgens Professor Bosz, die zelf nog stage loopt bij Feyenoord en gewichtig loopt te doen met zijn gestolen beleidsplan. Ayatolla Jansen, zijn marionet Uggelenstein en Eric Knudde helpen Feyenoord langzaam naar de kloten. Over de Bob de Bouwers zullen we het vandaag maar niet hebben. Die zijn een nieuwe Maastunnel aan het graven, i.p.v. hun eigen graf.

BOER ZOEKT COACH

Van Marwijk zat vanmorgen in Zeist, maar hij had eigenlijk de nabespreking van de wedstrijd met de spelers moeten doen. Volgens KNVB-voorzitter Kesler was Bert unaniem door het bestuur als beste kandidaat naar voren gekomen. Hiddink was 1e keus doch buitencatechorie, die verdient 6 miljoen euro per jaar in Rusland.

'De Boer is mijn rechterhand'

ZEIST – Frank de Boer is vanaf 1 juli de rechterhand van de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. Coockie Voorn blijft particulier chauffeur.

 

 

WORD DONATEUR VAN DE KRONIEK

http://www.solcon.nl/bartgroeneveld/Weblog/5euro_opl.jpg

Steun Lex Kroon door een kleine bijdrage over te maken.

Bij voorbaat dank

De directie van Computer Home Vlaardingen 

De afbeelding “https://ideal.abnamro.nl/nl/ideal/imgs_new/iDEAL/iDEALlogoSmall.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Sponsoring Lex Kroon

 

 

 

 

 

 

 

15 Comments »

 1. Leen says

  Het blijft hetzelfde verhaal, maar ik blijf het lezen en ik blijf het doorvertellen.

  Blijf het maar vertellen Lex.
  Het zal pas gaan vervelen als die !*x*=*#-lijers opgerot zijn.

  Ik roep op tot een boycot van alle activiteiten die het bestuur neemt om het 100jarig bestaan te vieren.
  Er valt helemaal niks te vieren.
  Haal eerst maar eens europees voetbal volgend jaar.

  maart 31st, 2008 | #

 2. ruud says

  En dan te bedenken dat ze bij voetbal insite doodleuk vertellen dat het legioen het zo wel goed vind. Kan jij, Lex, Johan Derksen niet eens een keertje haarfijn uitleggen wat er werkelijk onder de supporters leeft? Ik heb LTS gehad en kan het niet iedereen uitleggen….

  Lex Kroon: Johan Derksen weet exact wat er leeft rondom De Kuip. Heeft een uitgebreid netwerk en daarom komt men er nooit achter wie en waar er gelekt wordt. Alleen: Derksen is een bladenman en moet om de oplage denken…

  maart 31st, 2008 | #

 3. Guilliam says

  Wij als supporters van Feyenoord worden al jaren in de maling genomen door onze club, feestavond Ahoy gaat niet door nou gelukkig maar nodigen ze Edwin Evers uit, dat is een jood.
  Laten we maar blijven hopen dat het ooit nog goed komt. Verbeek zou een goede trainer zijn voor Feyenoord.Lex blijf schrijven.

  Lex Kroon: Ik blijf schrijven. Die Edwin Evers is toch geen jood? Dat zou een belediging voor joodse mensen zijn.

  maart 31st, 2008 | #

 4. Willem S te R says

  Het wordt nu toch de hoogste tijd die v Marwaus aangepakt gaat worden.Hij loopt constant kritiek te leveren op bepaalde spelers,de Guzman,Bruins en Bahia.Die laatste is natuurlijk een staatsamateur.Die aartsluiaard van een de Guzman zou ik niet meer opstellen, van Bronckhorst moet hem elke keer corrigeren.Als ik Gio was zou ik de Guzman(Happel zou hebben gezegd)de Pestpoeken schelden!!

  Kijk, voor Bruins heb ik wel begrip, hij speelt niet op zijn favoriete plek en dat is ook van zijn gezicht af te lezen.

  Ik had weer een heerlijke zondag,vloekend,tierend en ijsberend liep ik door mijn huiskamer te banjeren.Feyenoord is voor mij en ook voor jullie een levenswijze,een rode draad door de dagelijkse gang van zaken.En daar moet die trainer uit de HAVENLOODS van af blijven……

  Hij heeft te veel krediet,dat merkte ik tijdens FEYENOORD-NEC,men begon op een gegeven moment Mariooooo Mariooo te zingen.En terecht ,maar een massaal:” BERTJE ROT OP” zou ik dan òòk wel eens willen horen.Nou,even terug naar gisteren ,toen NAC op 3-1 kwam,hebben jullie toen die BVM in die dugout zien zitten? Hij hing erbij als een” UITGEWAAID DAKRAAM……..”

  Terwijl Ernie Brandts er wat verse krachten in had gegooid, had die Hofnar toch allang de Guzman en Bahia moeten wisselen?Maar
  nee hoor,hij denkt volgens mij dat de wedstrijd pas begint na 80 minuten……..Bertje was laatst in een gesprek verwikkeld met Andries Knevel.Die vroeg aan hem of hij denkt dat er een leven is na de dood.vHofwijk had gezegd dat hij stellig geloofd dat hij wederkeert.

  Ik hoop in godsnaam niet dat hij dat bij Feyenoord doet.
  Als je dat deemoedige gezicht ziet, zou hij eerder zeggen:”is er wel een leven vòòr de dood?”
  een leven vòòr de

  maart 31st, 2008 | #

 5. Willem S te R says

  Sorry,mijn vingers schoten even over het toetsenbord bij de laatste regel en kon het Submit Comment niet meer corrigeren.
  Nu ik toch bezig ben,misschien zou JP van Gastel de laatste wedstrijden voor de groep moeten staan , herhaling van Beenhakker/ van Stee.Een nieuw gezicht een andere aanpak,want ik vrees dat wij met de huidige trainer overal naast grijpen…..

  Ik hoorde dat VAN GAAL eventueel wordt genoemd bij FEYENOORD, ik moet er niet aan denken!!!!!!!!

  Lex Kroon: Feyenoord is bezig met Van Gaal

  maart 31st, 2008 | #

 6. ruud says

  Lex, ik wil niet lullig doen maar vandaag is het 31 mei. We staan 6de dus morgen geen tijd voor grappen en grollen.

  maart 31st, 2008 | #

 7. Pieter D. says

  We hebben in elk geval de zekerheid dat Bert verdwijnt. In zijn kielzog zouden mee moeten gaan Willem de Zwijger met zijn gevolg in de personen van de Professor en Eric Knudde (die man is echt heel erg) met zijn Bassie (ook meer dan verschrikkelijk). Als dat stelletje weg is kan pas aan opbouw van de op sterven na dood zijnde jubilaris worden gewerkt.
  Het leven van een echte Feyenoorder begint zo langzamerhand ondraaglijk te worden. Er zijn helaas nog geen mogelijkheden om operatief van je Feyenoordgenen te worden verlost want je zou het haast gaan wensen. Wat kunnen enkele door en doorverrotte appels je leven verzieken en dat nog wel ongestraft.
  Het is dat we niet meer uit het linkerrijtje kunnen wegvallen want naast de jeugdige luiaards met inderdaad Bahia voorop (zijn vader is alerter en sneller) hoeven we van de volgevreten miljonairs ook niet veel meer te verwachten. Ik zou zeggen ook die opzouten!
  De hoogste tijd dat het legioen ingrijpt en haar stem met eisenpakket laat horen want wat heeft nu eigenlijk het gedwongen vertrek van de GKL opgeleverd ?

  maart 31st, 2008 | #

 8. ruud says

  Ik ben in de war: maart

  maart 31st, 2008 | #

 9. ryan says

  Eerst Mario en aankomende zondag Willem…

  Echte Feyenoorders winnen gewoon in de Kuip!!!!!!!!!!

  maart 31st, 2008 | #

 10. Klinkert says

  Van Gaal gisteren met zijn tirade over de niet meer aanwezige topsportcultuur in de kleedkamer bij AZ.. en die moet trainer worden bij ons?laat me niet lachen.Hij kan meteen weer vertrekken want die cultuur die hebben wij niet.Lekker achterin op een metertje of 3 blijven dekken en vanaf het middenveld niet mee verdedigen, het deed me denken aan mezelf na een zware avond stappen toen ik nog speelde in een 4e elftal(bij DHS maar dat terzijde want die zijn weg gesaneerd/fuseerd).Ik ga denk ik eerst eens aan Theo vragen of ie nou echt weet wat buitenspel is want het was WEER raak hoor,echt verschrikkelijk, dat nivo van die man.En over Bruins,wees nou blij dat ie nog niet op zijn favo plaats speeld want dan kan de tegenstander helemaal gemakkelijk doorlopen.Die jongen straalt ook helemaal niks uit joh,het lijkt wel, met alle respect voor onze bruinwerkende medemens een homo.En die Bahia en Landzaat zijn gewoon drama,die landzaat is gewoon een jeaude spion zeg ik je.
  Tijd om wat ouwe knarren van stal te halen om die zogenaamde topsport cultuur er in te rammen desnoods want nu zijn ze meer met het uitwisselen van I-pod bestanden bezig dan met voetballen. Dus laat die bokser uit het noorden maar komen en is ff flink huishouden….

  maart 31st, 2008 | #

 11. Martijn says

  Afgelopen zondag is in Breda een scout van Arsenal gesignaleerd en vermoedelijk heeft deze scout de verrichtingen van De Guzman gevolgd. Dan heeft hij kunnen zien dat het een speler is die zich in balbezit altijd aanbiedt. Hij is de Feyenoorder met het meeste balbezit en hij overbrugt waarschijnlijk de grootste afstand. Hij heeft een fantastisch schot in zijn benen. Hij scoort als middenvelder relatief veel. Maar hij heeft ook veel minpunten. Verdedigend laat hij zijn man te vaak lopen en daardoor lijkt hij lui. I.p.v. onetouchvoetbal speelt hij postbodevoetbal. Hij lijdt te vaak onnodig balverlies. Dit leren ze hem bij Arsenal wel af.
  Iedereen heeft het verder over Bahia (heel pover) en Bruins (te weinig inzet), maar met grote afstand vond ik Landzaat opnieuw de slechtste. Wat een fantoom is dat! Hij werd terecht als eerste gewisseld. Van Marwijk geeft de oudere spelers altijd te veel krediet, maar waarschijnlijk doelde hij in zijn commentaar met name op Landzaat.

  maart 31st, 2008 | #

 12. Gish says

  Zo de kogel is eindelijk door de kerk, Bert heeft het glas geheven. Opgeruims staat netjes. De vraag is nu hoe we die Bosz wegkrijgen, want waar bij de subtop het ene na het andere talent wordt aangekocht en doorverkocht voor miljoenen, moet Feyenoord het hebben van matige jeugd. Het aan en verkoop van Heerenveen is 100% beter. Bosz ziet het niet en weigert al jaren die falende scouting buitenspel te zetten. Waarom nog geen spelers vastgelegd voor volgend seizoen ? Weer wachten tot het laatste moment Peter. Je bent niet eens in staat een trainer aan te trekken. Let op mijn woorden dat gaat nog lang duren. Ondertussen pikt het volk alles gewoon. Vorig jaar was de Kup te kleine, dit jaar is het gewoon veel slechter en zitten we gezapig te staren naar verdedigend voetbal. Maar Peter zit veilig, die KNVB beker ziet hij straks als ZIJN prijs. De doelstellingen zijn dan bereikt. Treurig is het.

  maart 31st, 2008 | #

 13. jan says

  Jazeker het is waar wat lex zegt. van Gaal wordt de nieuwe trainer bij feyenoord, gisteravond op de tv heeft hij nog flink de boel opgenaaid.
  Uit betrouwbare bron vernomen dat van Gaal wel degelijk naar Feyenoord komt.
  Krijgen we met de zelfde spelers eens wat aanvallend voetbal in de kuip.
  Meneer van Gaal, van harte welkom

  maart 31st, 2008 | #

 14. P.Schil says

  Van Gaal naar Feyenoord?
  Die wil dan zeker een jaartje niets met voetballen te maken hebben…..

  Laten we de discussie leuk houden en het niet over deze vreselijke nare man hebben.

  Bert weg, Koekkie opgerot en wat mij betreft wordt Metgod ook aan het einde van het seizoen gelost.
  Ook van 0 en generlij waarde.
  Maar dan de nieuwe staf… Verbeek wordt het volgens Hugo “Spartaclown”Borst niet.

  Fred Rutten heeft de uitstraling van een paardebloem, waait met alle winden mee, maaer zijn naam wordt wel steeds vaker genoemd!!!

  Ron Jans heeft er kijk op, goede trainer die met stip is gestegen naar de 2e plaats op mijn lijstje.
  Een man die ook weet hoe je die grobbekuiken in Alkmaar moet aanpakken!

  Mijn nummer 1 kandiaat zit momenteel in de Nijmeegse dug out maar woont, als ik het goed heb, in Barendrecht……..

  april 1st, 2008 | #

 15. what is tramadol medication 37.5 says

  http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

  september 24th, 2009 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen