Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE TSAAR VAN ALKMAAR

maart 28th, 2008

KOFFIETIJD MET LOUIS VAN GAAL

Op 6 febr. 2007 had ik een interview met de Tsaar van Alkmaar. Zijn aankondiging om AZ te verlaten deed mij besluiten het vraaggesprek nog eens onder uw aandacht te brengen.

De afbeelding “http://tbn0.google.com/images?q=tbn:efM328T7uUoymM:http://bp0.blogger.com/_nuDmQ_kvw_A/RjOJ5xvot4I/AAAAAAAAANs/QcI5GBC7Uk0/s320/kinglouis.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Alkmaar, 6 feb '07, 11 uur vm
Golden Tulip Hotel
MAN VAN DE KLOK
 
Precies om elf uur komt hij de hotel-lobby binnengeschreden. Geeft een stevige hand en heeft een vriendelijke uitdrukking op zijn gezicht. Informeert hoe mijn reis geweest is. Ik vertel hem dat ik heel vroeg opgestaan ben (in 't geval dat hij mij wil overtroeven, had hij vroeger op moeten staan) en dat ik geplaagd door sneeuwstormen geen prettige reis heb gehad. "Wij hadden beter in de buurt van Alphen kunnen afspreken, want daar houd ik vanavond een spreekbeurt," zegt hij nu.
 
L = Louis v. Gaal
K = Kroon
 
K: Oh, u zit in het schnabbelcircuit?
 
L: Wat is daar mis mee? Ik heb een verhaal dat de mensen graag willen horen en waar ze grif goed geld voor betalen. Trouwens, de halve voetbal-en-tv-wereld schnabbelt. Van de week presenteerde die Matthijs van Nieuwkerk 's middags de introductie van het nieuwe software-programma van Microsoft, een dik betaalde schnabbel, waarop hij 's avonds in "De wereld draait door" nog eens uitgebreid de ontwerper van het programma aan het woord liet en een demonstratie liet geven. Ja, Louis houdt alles in de gaten.
 
K: Nu even over uzelf. Afkomstig uit een groot katholiek gezin, negen kinderen is niet niks, geboren en getogen in Amsterdam. Sterrenbeeld: Leeuw, 55 jaar, voorheen gymnastiekleraar en nu een wereldberoemde coach met een flinke bankrekening.
 
L: (balsturig kijkend) Wat heeft die bankrekening er in Godsnaam mee te maken?
 
K: Nou, dat zit zo. Een jaar of tien geleden zat ik met mijn lief te eten in Het Kasteel van Rhoon. Aan het belende tafeltje nam een groot Sparta-gezelschap plaats, waaronder uw persoontje. Daar ik niet doof ben heb ik een groot deel van de conversatie kunnen horen. U zat daar op te scheppen dat u zo juist een groot appartement ter waarde van 1,2 miljoen gulden op het KNSM-eiland had gekocht en dat de bodem van de schatkist nog lang niet in zicht was. Ik vond dat een beetje patserig verhaal, te meer…
 
L: Ik denk dat het beter is dat wij het hierbij laten. Hier heb ik totaal geen zin in. Had ik kunnen weten. Ik lees die kolom van jou wel eens en denk, nou, nou, zo kan die wel weer.
 
K: Mijnheer Van Gaal, blijf rustig zitten a.u.b. Laten we het over voetballen hebben. U heeft bij Ajax gespeeld, weliswaar nooit in het eerste, maar toch, daarna vier seizoenen bij Antwerp FC, waar u het eerste jaar 10x en het tweede 3x door wijlen Guy Thijs werd opgesteld.
 
L: Wat wil je daarmee zeggen?
 
K: Dat u niet zo'n geweldige voetballer was…
 
L: Wie zegt dat? (loopt rood aan)
 
K: Volgens uw toenmalige trainer was u veel te traag. Dat kwam door de morfologie!
 
L: De wat?
 
K: Morfologie. Volgens Guy Thijs had u een te plompe lichaamsbouw voor een voetballer. U bewoog volgens hem als een karbouw.
 
L: Een kar uit de bouw?
 
K: Nee, een karbouw. Dat is een waterbuffel. (hij verslikt zich haast in zijn koffie en wil weer pleite gaan)
 
L: En verder?
 
K: U heeft nog voor Telstar gespeeld en werd daarna door Sparta gekocht voor fl 160.000
 
L: Wat wil je daar nou mee zeggen? Ik dacht dat dit een vraaggesprek was. Jij bent 'n 'kolomnist,' jij kan niet interviewen. Zit me constant te beledigen.
 
K: Is de recapitulatie van uw voetballoopbaan een belediging voor u?
 
L: Wat heeft dat transferbedrag ermee te maken? Dat was in die tijd veel geld!
 
K: Ja, omgerekend in Belgische franken wel. Grapje! (Daar hij steeds linker op mij wordt, ga ik nu over tot een charme-offensief) Wat ik zeggen wilde, tactisch was u heel sterk als speler. Tevens een verlengstuk van de trainer in 't veld en toen al een groot leider. (Slijm, slijm)
 
L: Ja, ik denk over alles na. Ook over de psyche van de mens en van de voetballer in het bijzonder. Het draait om details. Ik let overal op. Niets ontgaat mij. Ik zie ook dat je steeds op je aantekeningen zit te gluren. Ik hou niet van journalisten die vragen stellen vanaf een lijstje. Dan ben je geen vakman.
 
K: Ik kom nu zeker ook op uw zwarte lijst te staan, net als Johan Derksen?
 
L: Dat ligt er aan. Ik moet eerst het interview lezen, daarna neem ik mijn beslissing.
 
K: Lijkt op censuur. Zijn we van het Duitse juk af, voert mijnheer Van Gaal wederom censuur in.
 
L: Dat moet, dat is gekomen door die zeiksnor, Johan Derksen. Die leverde teksten af, daar lustten de honden geen brood van.
 
K: Maar het is toch te gek voor woorden dat een tekst eerst goedgekeurd moet worden door de perschef, vervolgens door de trainer en tenslotte door de voorzitter. Zelfs het onderschrift voor de foto moet worden getoetst.
 
L: Dat heet professioneel.
 
K: U voert het wel erg ver door. Bij Ajax kregen de spelers mediatraining van die hockey-(trut)mevrouw Elsemieke Havenga en toch mochten ze niet met de pers praten. Alleen aanvoerder Danny Blind. Die had het dan steeds over 'hunnie,' waarmee hij de tegenstander bedoelde. Dan heeft zo'n mediatraining weinig zin.
 
L: Dat is om de spelers te beschermen tegen mensen zoals jij!
 
K: U let overal op, heeft zogenaamd alles in de gaten…
 
L: Ja, en?
 
K: Op de terugreis uit Tokio, na het winnen van de Wereldbeker, u weet wel die reis, waarbij een heel eind omgevlogen moest worden…
 
L: Waar gaat dit over?
 
K: Toen verdween Danny Blind met een stewardess in het toilet en niet om gezellig te keuvelen. Maar mijnheer Van Gaal die overal op let, had niets in de gaten.
 
L: Hoe weet jij dat?
 
K: Van een bevriende Ajacied.
 
L: Kan me niet voorstellen dat jij vrienden hebt! (Nee, hij trekt volle zalen! Ja, als ze grof betalen.)
 
K: Even terzake: Is Van Basten nu een goede of een slechte coach?
 
L: Marco is een topcoach.
 
K: Ik zag u voor tv solliciteren naar een job bij Bayern Munchen.
 
L: Ik heb nog een contract en dat dien ik uit, maar mocht Scheringa mij de overstap gunnen, dan ben ik vertrokken. Ook zou ik graag bondscoach van Spanje of Mexico willen worden.
 
K: Nog steeds ambitie merk ik. Vorige week gaf u Ronald Koeman een hand, terwijl u dat liever niet gedaan had.
 
L: Klopt, dat deed ik uit beleefdheid.
 
K: Ja, maar u keek erbij alsof u Hitler de hand schudde en aan stront dacht.
 
L: Laten we het hier maar bij laten. Uw woordkeus ligt verder onder mijn niveau.
 
K: Nieuw Amsterdams Peil?
 
L: Ik ga rijden, anders kom ik te laat bij mijn 'schnabbel' zoals jij dat noemt. Tot ziens, het was me geen genoegen. Enne, fax je de tekst even door?
==================
 
Ik heb, gedwongen door het slechte weer, een kamer genomen in het hotel. Er was geen minibar aanwezig, maar wel een geweldige roomservice. Daar zou Danny Blind jaloers op worden.
De tekst heb ik niet ter goedkeuring doorgefaxt. Dan maar op de zwarte lijst. De weergave van het gesprek staat hierboven, Mijnheer Van Gaal.
 
[kroon.jpg]
 
LODEN LOEKIE
 
De prijs voor de meest irritante tv-reclame en persoon ging dit jaar naar Louis van Gaal. Hoewel hij gek is op prijzen, weigerde hij het kleinood in ontvangst te nemen. Hij is de irritantste van Amsterdam, de irritantste van Alkmaar, de irritantste van Rotterdam en mocht hij er een tegenkomen die nog vervelender is dan hij, schiet'ie 'm hardstikke dood…
 
Ik zal door hem nooit kopen bij Keukenmaxx en Mediamarkt, ik ben toch niet gek?
 

 

 

 

 

 

 

 

38 Comments »

  1. jw says

    leuke sigaar uit eigen doos Lex, deze heb ik meerdere malen gelezen en hij blijft prachtig.

    bij deze daag ik je dan ook uit om meer dergelijke ‘diepte’ interviews af te nemen, de voetballerij kan wel wat meer humor gebruiken lijkt me.

    het nieuws dat Van Gaal vertrekt zie ik hier voor het eerst, dat ga ik nu dan maar even verder uitpluizen.

    maart 29th, 2008 | #

  2. Pekinees says

    VG was ooit Spartaan. Gezien de Sparta-Ajax connecties in het Maasgebouw een grote kans dus dat hij de nieuwe trainer wordt. Ook leuk voor Lex: veel voer voor zijn columns.

    maart 29th, 2008 | #

  3. Gish says

    Lachen Lex, leuk verhaal. Toch is die Louis wel een leuke vent, altijd wel iets mee aan de hand. Een verademing vergeleken met die saaie Bert van Marwijk, daar krijg ik nou jeuk van.
    Blij dat we daar van af zijn samen met die gevulde koek.

    Heb je al geruchten vernomen over onze nieuwe tactische man ? Zal wel een trainer zijn die niet opgewassen is tegen de professor uit U. Een sterke persoonlijkheid zoals je weet.
    Die Rutten zou wat dat betreft wel een goede zijn.
    [wat een zacht EI]
    Met rood-witte groet
    NAC-Feyenoord 0-0 [safety first]

    maart 29th, 2008 | #

  4. Pieter D. says

    @ Gish

    Had je maar zekerheid want Schaamhaar zal er alles aan doen om dat te voorkomen. De orders van Uilenzeik zijn duidelijk naar zijn volgelingen om ten koste van alles een heroptreden in Europa van onze club te voorkomen onder de noemer voorkomen is beter dan genezen want de harde kern hunkert ongetwijfeld naar nieuwe relschopperijen na een seizoen droog te hebben gestaan.
    Als alle Oranjeklanten, uitgezonderd Henkie, de vorm weten vast te houden die ze woensdag hebben laten zien dan moeten er toch drie punten in Breda worden opgeraapt. Henk zal er best wel weer staan want hij is bij uitstek een clubkeeper.
    Tenslotte zou het mij niet eens verbazen als LvG voor the fun aan het lijstje van de Professor is toegevoegd olmdat eerstgenoemde gewoon is alle macht naar zich toe te trekken en PB i.p.v. voor de klas weer in de schoolbanken plaats mag nemen.

    maart 29th, 2008 | #

  5. jan says

    van Gaal gaat naar feyenoord, daarom heeft hij stennis geschopt bij AZ, kan hij nu lekker goedkoop weg, krijgen we tenminste aanvallend voetbal in de kuip.
    Lex bel jij de profesor maar het is waar (dat rijmt)

    maart 29th, 2008 | #

  6. ruud says

    Zou het niet zo zijn dat die Verheijen straks de opvolger van Bertje wordt. Vriendje van de boszwachter, naar ik heb vernomen niet te veel frivoliteit bij het tweede en hij mag straks stage lopen bij Hiddink. Ik moet er niet aan denken.

    maart 29th, 2008 | #

  7. ruud says

    Als petertje niet snel reageerd pikt dikkie s. Verbeek snel in. Hier in de buurt van alkmaar worden de geluiden steeds heftiger dat dikkie lowietje zat is en die “friezen” komen er samen wel uit.

    maart 29th, 2008 | #

  8. Martijn says

    Gisteravond is de aanstaande kampioen in wezen zoek gespeeld door het NEC van Mario Been. Wat mogen ze daar in 040 blij zijn met Gomes en het feit dat NEC niet best met de vele gecreëerde kansen omging. Met een jeugdige relatief goedkope spelersgroep laat Mario Been NEC al twee maanden lang fantastisch voetbal spelen met veel passie. Al bijna het hele seizoen speelt NEC verzorgd voetbal. Door een gebrek aan zelfvertrouwen en scorend vermogen voor de winterstop heeft de ploeg verrassend lang moeten strijden tegen de degradatie. Nu NEC al zo lang zo goed speelt, zou Mario Been zo langzamerhand hoog op de kandidatenlijst moeten staan.
    Louis van Gaal nemen zou heel onverstandig zijn. Net als Arie Haan heeft driekwart van het Legioen een hekel aan hem (ik niet).

    maart 30th, 2008 | #

  9. ruud says

    het is weer dramatisch

    maart 30th, 2008 | #

  10. Treurnis troef says

    H.sv naar de klote , Feyenoord naar de klote , Oranje naar de klote. Bert tikie breed wat doe je in Rotterdam ? holmaatje van die suferd van Bosz ? en ayatolja Jansen? Geef ons Feyenoord terug dit is een schande die ik als meer dan 45 jaar als suporter van eens zo roemruchte club nooit heeft mee gemaakt , eigelijk moeten wij het dwaasgebouw grondig uit moeten mesten . In dit voor mij en voor de andere zo belangrijk jaar van ons 100 jarige bestaan worden geblameerd . Een zeer diep treurende feyenoorder

    maart 30th, 2008 | #

  11. ron says

    Feyenoord na de winter stop is altijd kut . sparta begint het seizoen meestal kut maar na de stop meestal van de strop . all in the game . vind het alleen jammer dat al die rotterdamse clubs zo lopen te klooien . ben niet echt een fan van de drie van rotterdam ,maar hou wel van een mooie pot voetbal en dat zag ik van arsenal dit weekend , leek een beetje op oranje van vandeweek , alleen de afronding had een klasse hoger .

    maart 30th, 2008 | #

  12. Gish says

    Geen 0-0 maar 3-1, heb ik ze weer overschat.
    Bedankt weer Bert voor de analyse na afloop, we zijn niet scherp bla bla bla bla bla bla bla…….en nu OPPLEUREN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Sorry webmaster, liet me even gaan.

    maart 30th, 2008 | #

  13. Treurnis troef says

    Gish@
    Jo dit ligt toch niet aan die van marwijk , 80% wist al van tevoren waar het op zou uitdraaien met deze bange haas .
    Dit is gewoon handjeklap met bosz en kornuiten die gewoon de zakken hebben gevuld met die zogenaamde goede inkopen en waar iedereen zo blij mee was .
    Het zijn gewoon spelers op hun terour niet meer niet minder , dus dat transfer geld is weg en komt niet meer terug.
    ben nu benieuwd wat men nu gaat bedenken , talenten pool .
    tis gewoon comedy capers belachelijk en tegek voor woorden

    maart 30th, 2008 | #

  14. Pekinees says

    100 heeft dubbel nul. Het zal toch niet waar zijn?

    maart 30th, 2008 | #

  15. knut johannesen says

    wanneer er nu weer iemand is op deze site het opneemt voor Timmer (alias stompie) dan doe ik hem denk ik wat. Na 6 minuten gaat mijnheer (voor de zoveelste keer ) IN DE 5-METER BOKS met zijn benen naar de bal i.p.v met zijn lichaam(lees armen)maar Timmer is een lafaard. En zou eigenlijk geen keeper moeten zijn.Een keeper moet onverschrokken zijn en stompie is verre van dat.Bij de terug speelbal van de Cler had hij gewoon de bal naar links (Hofland )moeten plaatsen .Nee ,hij peert die bal lukraak naar voren.Komt nergens terecht en dan moet de Cler een nood ingreep maken. Indirect gaat die bal er dan alsnog in omdat dan weer Lucius ( i.p.v gister op de Visma geweest te zijn)beter had kunnen oefenen op wat buitenspel is en wat niet.Dit omdat hij weer de buitenspel opheft. Dan even wat anders. Positie dekken krijgt ook iedereen bij Feyenoord een stijve pik van. Men denkt dan dat er bedoeld wordt op 20 meter dekken dan hoeven ze minder meters te maken. Geeft de tegenstander ondertussen alle tijd om aangespeeld te worden ,een aktie te maken en daarna weer te doen wat ze willen.En dit noemt men professioneel!!!!! Wanneer ik in cijfers 3 man een voldoende had kunnen geven was het weer veel geweest.

    maart 30th, 2008 | #

  16. Klinkert says

    Ik sluit me in het geheel aan bij Knut.(ben te ziek om er verder ong wat over te typen).ongelofelijk…

    maart 30th, 2008 | #

  17. ruud says

    Inderdaad, als iedereen zijn eigen man volgt en KORT dekt moet dat al een hele boel schelen. De enige die kort dekt is de boszwachter. Bij ons lopen die mannetjes beter te dekken, die gassies zijn 7, ik heb het dan over de F 11.

    maart 30th, 2008 | #

  18. Treurnis troef says

    Volgens mij is onze lex nog niet terug , en ligt misschien ergens in de buurt van nac , zijn roes uit teslapen incl sigaar die hij eigelijk niet eens mag hebben of zou hij de wedstrijd via telekleniek2 hebben gevolgd? en zit hij nu z,n messen teslijpen voor weer een doeltrefende collum die wel raak is

    maart 30th, 2008 | #

  19. ruud says

    Waar zijn die gasten nu die beweren dat Lex een azijn pisser is?

    maart 30th, 2008 | #

  20. Leen says

    @knut

    Hij stopte toch maar mooi een penalty, anders was de uitslag nog groter geweest. 😆 😆

    Met nog 3 weken te gaan 1 punt meer als vorig jaar toen we 7e werden. Nu staan we 6e.
    De laatste 14 westriden 5 x gewonnen.
    Van de 6 topwedstrijden er niet een gewonnen.
    Een handje vol goede wedstrijden in het hele seizoen.

    Wat moet er eigenlijk gebeuren wil je bij feyenoord als trainer ontslagen worden.

    Is wel een goede functie, trainer bij feyenoord. Heb je tenminste een vaste baan.

    Ik durf te stellen dat als we de bekerfinale niet in eigen zouden spelen we op voorhand al kansloos zouden zijn.

    En voor al die anti v.d.Herik fans, de vraag beseffen jullie wel dat we vanaf de dag dat hij weg in een vrije val zitten?

    Ik maak me sterk dat hij al lang had ingegrepen, en de trainer ontslagen had.
    Zelfs als je een fan van v.Marwijk bent moet je toch erkennen dat het niet werkt.

    Wat zal ik blij zijn als dat kloteseizoen weer afgelopen is.
    Heb ik misschien in augustus weer een maandje hoop op beter.

    Ik kan me ook niet voorstellen dat er na het (als het al gebeurt) winnen van de beker genoeg mensen in een feeststemming zijn om op het op de coolsingel te gaan vieren.

    Wat een zooitje

    maart 30th, 2008 | #

  21. Pekinees says

    En weer zeikt BvM de jonkies af:
    “De trainer wenste geen namen te noemen, maar hij doelde vooral op de jongelingen Luigi Bruins en Jonathan de Guzman. Twee talenten die nog onvoldoende beseffen wat er gevraagd wordt op topniveau, tot ergernis ook van de meer ervaren spelers. ,,Dat is geen onwil, maar je moet ook vóelen wat er nodig is om een wedstrijd binnen te slepen,’’ vindt Van Marwijk. ,,Dat kan ‘m in details zitten; een duel nét wat harder ingaan. In het laatste kwartier van de eerste helft hebben we het gewoon veel te gemakkelijk weggegeven.

    Wanneer krijgen we eindelijk eens ipv een jeugdkiller een trainer die a la Foppe de Haan jonkies kan brengen en beter maken?

    maart 31st, 2008 | #

  22. Joop says

    In ieder geval zal Verbeek het niet worden volgens Hugo Borst gisteren. Trouwens, die van Gaal kun je toch ook niet serieus nemen? God verhoede dat ie ooit bij Feyenoord komt. Wat is er tegen op Martin Jol, behalve zijn achternaam?

    maart 31st, 2008 | #

  23. Joop says

    Wakker worden, vd Herik terug!!!

    maart 31st, 2008 | #

  24. Joop says

    waarom is mijn post over vd Herik verwijderd, webmeester?

    maart 31st, 2008 | #

  25. Joop says

    o nee, excuus, ik zie t al.

    maart 31st, 2008 | #

  26. Pekinees says

    Voor mij mag Van Gaal. Even wennen, dat wel.

    maart 31st, 2008 | #

  27. Joop says

    van Gaal maakt een karikatuur van zichzelf, liever Jol!

    maart 31st, 2008 | #

  28. ruud says

    Pekinees: ik heb de LTS gedaan dus liever niet. En natuurlijk niet alleen daarom.

    maart 31st, 2008 | #

  29. Joop says

    @Ruud, toch getuigt jouw post van veel intelligentie :mrgreen:

    maart 31st, 2008 | #

  30. kire4scf says

    verbeek naar AZ, van Gaal naar Twente en Rutten naar ons.
    Trainers probleem opgelost alleen nog een TD probleem
    Nou nog Hiddink of Been hakker als TD en we worden WERELD kampioen!!

    en toen werd ik wakker

    maart 31st, 2008 | #

  31. Joop says

    En wat heeft van Gaal met zijn neus laten doen??? Die wordt steeds lelijker en zal m nog geld gekost hebben ook!

    maart 31st, 2008 | #

  32. tommes says

    GKL terug… Pfff vergeten wat hij heeft aangericht?? Nog steeds groot respect voor hem, maar hoe hypocriet kun je zijn door nu te jammeren dat hij dit wel even op had gelost… het is een combinatie van factoren, waaronder B & W ofterwijl Boszuil en Bertbef.. heb t lef B & W weg

    maart 31st, 2008 | #

  33. Pekinees says

    @ Joop. Ach, dat doet onze Bert toch ook – al is dat op een andere manier. De laatste “wanhoop” fotos lijken aardig op die van de jonge Koeman trouwens – die het terugkijkend helemaal niet zo slecht deed!!!!

    maart 31st, 2008 | #

  34. Leen says

    @Tommes,

    Nee v.d. herik kan nooit meer terug komen.
    Het was zijn plan(wens) een organisatie achter te laten die staat.
    De heren die er nu zitten zagen hun kans schoon en hebben v.d. Herik laten vallen als een baksteen. De manier was schofterig en de reden was het veiligstellen van het pluche waarop zij zaten.
    Nou dat is gelukt. Het resultaat is dat ze op alle mogelijke manieren geld te genereren en vergeten dat de grootste generator van geld het voetbal is.
    Zij slaan de eerste paal van een nieuwe tunnel terwijl deze nooit gebruikt zal gaan worden als er geen prestaties zijn.
    Zij nemen een trainer die bij gebrek aan een betere aanbieding een clausule laat opnemen dat hij weg mag als de kans zich voordoet.

    Of het onder v.d.Herik beter was geweest zullen we nooit weten.
    Hij heeft immers niet de kans gekregen een goede organisatie achter te laten.
    Wel weet ik zeker, dat degenen die destijds riepen dat de sponsors in de rij zouden als v.d.Herik maar weg was, nu druk zijn met het zichzelf aanpraten dat het zo goed gaat.
    Wat ik ook zeker weet is dat het onder v.d.Herik zeker niet slechter was geweest want dat kan niet.

    maart 31st, 2008 | #

  35. tramadol hcl medication says

    http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

    september 24th, 2009 | #

  36. zithromax online says

    buying zithromax online

    september 25th, 2009 | #

  37. Danny van Strien says

    http://www.dannyvanstrien83.web-log.nl
    Het Web-Log dat gaat over talloze onderwerpen over hemzelf
    Van over de hele Wereld Bezocht

    juli 3rd, 2010 | #

  38. Danny van Strien says

    http://www.dannyvanstrien.nl Het veel bewogen leven van een Dichters Legende

    juli 3rd, 2010 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen