Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

NOG GEEN OPLOSSING!!!

februari 28th, 2008

ZOEK DE FOUT

In het artikel van het A.D, bovenaan de Kroniek van gisteren, (betr. De Dorpspomp) staat een storende historische fout. Chef-sport Christiaan Reusink kent kennelijk zijn klassieken niet. Samen met Nijnatten zat hij dinsdagavond bij De Wereld Draait Door heel trots te vertellen wat hun plannen waren. Ik dacht: "Kijk eerst de historie van je eigen krant is goed na en vervolgens de voetbalhistorie!" (Die Nijnatten zag eruit als een verslaafde verkoper van de Straatkrant)

Welke fout maakte Ruesink in zijn promotie-artikel? Onder de goede inzenders verloot ik een leuk tweedehands autotje…

 

VROEGER WAS ALLES BETER
 
door DONALD OLIE
 
Vroeger in de jaren vijftig
waren de mensen zogenaamd normaal.
Je had toen nog geen travestieten
maar al wel Louis van Gaal.
 
Er bestond toen nog geen incest
en ook geen realityteevee.
Je verveelde je te pletter
maar ja, men deed het er maar mee.
 
Goddank is nu alles anders
't leven een wervelend bestaan
's zondags gaan we naar Feyenoord
daar kan je van op aan.
 
Vaders vozen met hun dochters
moeders doen het met de hond.
Het is niet meer van dat benauwde
sex is leuk en ook gezond.
 
Iedereen gebruikt nu paddo's
of is aan de LSD.
Geloof niet de doktoren,
want je wordt er honderd mee.
 
Liep je vroeger door de straten
ik bedoel rond middernacht
dan gebeurde er geen klote
dat was toch de algemene klacht.
 
Tegenwoordig gaat dat anders
je wordt zo inelkaar gebeukt
en een meisje dat naar huis wil
door een voetbalteam geneukt.
 

FC ZWOLLE IN DE KUIP, altijd lastig


„Deze wedstrijd tegen FC Zwolle is veel te belangrijk voor ons, dus zullen we alles op alles zetten om de geblesserden op tijd fit te krijgen’’, aldus Feyenoordtrainer Bert van Marwijk woensdag na de laatste training in voorbereiding op de kwartfinale van het bekertoernooi.

 

 

Vier duels schorsing Pardo

De kopstoot die hij zaterdag uitdeelde aan Willem II-speler Christophe Gregoire is Excelsior-speler Sebastián Pardo duur komen te staan.
 

 

 
 KOPSTOOT
 (tekst: Donald Olie)
 
Ik speelde driebanden
de rode bal vloog onder 't biljart
Kreeg toen een schok
het leven is hard
  
Mijn leven flitste
voorbij als een schicht.
Ik zag een tunnel
ik zag ook wit licht.
 
Aan het eind van die tunnel
stond stralend een man.
die gaf me een kopstoot
en zei:
"ZIT TOCH NIET OVERAL MET JE POTEN AN!!"

 

 

 

 

 

 

14 Comments »

 1. Frenz says

  Ondanks dit korte schrijfsel even een bedankje naar de heer Kroon. Ben blij dat u zich blijkbaar genoeg fit voelt om te weer elke dag te schrijven. Begin de kantoorochtend bij gemeente Rotterdam nu weer met koffie & kroon, heerlijk!

  Wat is overigens uw verwachting voor vanavond? Triest spel en 2-1 winst, volledig weggespeeld en na pakweg 53 sec. al 0-1, of ‘gewoon’ een fatsoenlijk, degelijk winstpartijtje? Ik ben benieuwd! Wel jammer dat ik n half lege Kuip zit, vanavond. Heb een tweetal bevriende Amsterdamse supporters mee, die zo 2, 3 keer per jaar met me mee willen omdat ze op Zuid ‘echte voetbal sfeer’ ervaren 🙂 Toch n compliment. Wellicht dat die kameraadjes hun kelen scheel brullen?

  Lex Kroon: Geachte Heer,

  Aardig om te lezen dat u de dag begint met koffie en de Kroniek. (Eigenlijk bevestigt u het vooroordeel dat ambtenaren slecht op gang komen en in de baas zijn tijd internetten. Maar het zij u vergeven! Die Opstelten is tenslotte ook maar een veredelde lintjesknipper, die zo snel mogelijk leider van de VVD moet worden.

  Overigens vanavond verwacht ik een FC Zwolle dat er vol op inkletst en het Feyenoord heel moeilijk zal maken. Feyenoord komt moeilijk opgang, maar uiteindelijk zal het als winnaar uit de “strijd” (mocht het die term waard zijn) komen…

  P.S.
  Ik heb net met Ivo gebeld. U mag een uurtje eerder weg vandaag, zodat u eerst rustig ergens kan gaan dineren met die Mokummers, om vervolgens richting het mooiste stadion van Nederland te reizen.

  februari 28th, 2008 | #

 2. ruud says

  Frenz, een oorzaak dat in een half volle Kuip gespeeld wordt is ook het belachelijke tijdstip van 20.45 uur. Wil ik met mijn twee kids(12 en 7) gaan kijken, moeten wij 5 minuten voor half elf het stadion verlaten(pap, het is nog niet af en wij gaan al???) om nog net de trein te kunnen halen richting kop van noord-holland. Om dan om 1.15 uur thuis te zijn. We hebben het er graag voor over, het is tenslotte vakantie maar het risico is te groot om in Haarlem te stranden. Dan zondag maar. Kaarten goedkoper zou ook een optie zijn voor vele van ons. Geniet ze vanavond.

  februari 28th, 2008 | #

 3. Koos says

  😈 Van Marwijk is FC Zwolle gaan bekijken? Waar hebben we het over? Hiermede is tegelijkertijd de zwakte van Feyenoord aangetoond. Toen er vorige week Europa-Cup-voetbal op tv was, zat Bertje in Ahoy’ naar derderangs-tennis te kijken. Naast hem Coockie die driftig zat te telefoneren. Hij kan dus wel praten…

  februari 28th, 2008 | #

 4. Willem S te R says

  Weet je nog Lex, die 5-5 tegen (Pec)Zwolle,naar ik dacht het seizoen 82-83 ?(vlak voordat Johan Cruijff naar de kuip kwam).Toen Andrej Jeliazkov een kwartier voor tijd de 5-2 binnenschoot dachten we dat het in de knip zat.Joop Hiele dacht daar anders over ,met drie fantastische blunders haalde hij de woede van Willem van Hanegem op de hals, die het laatste kwartier de verdediging assisteerde.Willem schold hem kuis verrot,smeet vervolgens zijn kicksen naar zijn bolus en wandelde op zijn sokken het veld af de spelerstunnel in aan de olympia zijde zonder zich te laten vervangen.Afgezien van de uitslag heb ik vreselijk moeten lachen om dit moment.Ik bedoel maar dat wij dit fc OPGEZWOLLE niet moeten onderschatten.Indien onze legendarische linksbuiten Jan(Schuiffie)Linssen nog zou leven had hij ongetwijfeld gezegd”met dit Feyenoord zijn wij al blij als we de toss winnen.

  Lex Kroon: Vanavond kan er niks fout gaan, Bert heeft de tegenstander uitvoerig bekeken. Dit wordt een geweldig bekergevecht… Hoop ik. Trouwens wie zou die 12.000 kameraadjes die uitgenodigd zijn willen teleurstellen? Dat is het toekomstige legioen!

  februari 28th, 2008 | #

 5. joop says

  everse is een goede trainert met het hart op de tong. ik kom uit zwolle, dat weet lex, en everse ziet kans met beperkte middelen n 11-tal fris&fruitig te laten voetballen, hoewel de druk hier niet zo groot is, kortom, hier heerst het ideale sportklimaat voor bert&cookie van eigen deeg&prof dr uggelenstein. desondanks hoop ik op winst voor ons.

  februari 28th, 2008 | #

 6. joop says

  by the way, moet huib appel niet bram appel zijn?

  Lex Kroon: Huib Appel was de hoofdredacteur van het A.D. De Rotterdammer! Bram Appel de oud-topvoetballer. ’n Beetje slordig van de chef-sport van de dorpspomp! Morgen het hele verhaal. Overigens goed gezien, Joop! Tijdens de apres-ski?

  februari 28th, 2008 | #

 7. Gish says

  Laat ik eens iets geks zeggen. Het is nu 18.01 en ik voorspel een 1-2 overwinning voor Zwolle.
  Let op ! de eerste goal voor Zwolle valt binnen 58 seconden.
  Onze Bert blijft, ook na vanavond, piekeren.

  februari 28th, 2008 | #

 8. joop says

  ja lex, ik zat aan de bar te bieren, en ineens zag ik t… laat de 2e hands auto maar zitten, tenminste, als het een toyota is.

  Nee Joop, het is geen Toyota, maar een Trabant uit 1983, het kampioensjaar… Toen was geluk heel gewoon

  februari 28th, 2008 | #

 9. jan says

  Beste Lex, is het gerucht waar dat Willem van Hanegem weer trainer wordt van Feyenoord.
  Laat dan die meneer uit uggelestein dan maar heel snet(netjes)weggaan

  Lex Kroon: Willem zei zondag jl. voor tv dat hij niet naar Feyenoord gaat. (Dan zou hij verantwoording aan De Professor moeten afleggen. Trouwens, dat hele bestuur is een vriendenkliek. (Maassluis: Gudde = Ajax-fan- Coca Chris, -Bas van Noordwijk SVV-Sparta- Casio Onno komt uit de tiptoetsenfabriek enz.) Waar zijn de echte Feyenoorders gebleven? Overigens kan ook De Kromme dit Feyenoord niet redden. Ook Willems kunstje is langzamerhand uitgewerkt…

  februari 28th, 2008 | #

 10. de breede veertien says

  zucht ppffff woorden zonder woorden na een bekende tekst van een bekende ex groep

  februari 28th, 2008 | #

 11. Bert says

  pffffffffffffff…………..dit mocht weer een bevalling heten….. tjongejonge, wat een gepruts….. NAC thuis nu, tja….lastig genoeg…

  februari 28th, 2008 | #

 12. Ruud says

  Ha, die Lex mijn zoontje van 8 jaar is helemaal gek van Feyenoord en omdat het vakantie is mocht hij van mij de bekerwedstrijd tegen Zwolle zien. Echter eenmaal genesteld voor de buis werden we geconfronteerd met een vreselijk monster! Zonder dat er vooraf in de gids of bij de vooraankondiging op TV ook maar enig aandacht aan werd besteed. Het bleek te gaan om ene Kevin Hofland, getooid met een kale kop en enorme klodders vaseline op zijn wenkbrauwen. Graag zou ik de volgende keer vooraf de waarschuwing willen krijgen: Deze uitzending is niet geschikt voor mensen onder de 18 jaar! (Trouwens ook voor boven de 18 was het een hel).
  De tweede helft heb ik mij als een volleerd scout eens volledig op deze Hofland geconcentreerd. Wat bleek uit alle bal contacten die hij had, 12 stuks, gingen er 10 verkeerd!

  Lex Kroon: Hofland kampte met een ernstig ziek kind. Zijn zoontje is rond Kerst geopereerd aan een tumor. Menselijkwijze gesproken moeten wij hem zijn mindere prestaties niet kwalijk nemen. Blijft de vraag of Van Marwijk zijn protege niet tegen zichzelf in bescherming had moeten nemen.

  februari 29th, 2008 | #

 13. LJBrinkhorst says

  @Lex

  Dat mag i.d.d. als een verzachtende omstandigheid gelden. Jouw tweede opmerking aangaande Hofland is ook een juiste.
  Maar buiten Hofland zijn er nog veel meer jongens in het huidige elftal die hopeloos uit vorm zijn. En ja, dat geldt ook voor Van Bronckhorst en zelfs een beetje voor Makaay.
  Toch fijn dat we nog een Emsterdemmer op leeftijd hebben die wellicht toch nog het jubileumprijsje voor ons gaat binnen slepen…

  februari 29th, 2008 | #

 14. Ruud says

  Dat van Hofland is inderdaad heel erg. Maar een blinde kan zien dat hij ver onder de maat presteert. Ik had me nu ook alleen gefocused op Hofland maar het hele team rammelt aan alle kanten. Wat hier nodig is, is een sterke trainer die kan motiveren en enthousiasmeren. Van alle eigenschappen die van Marwijk heeft heeft hij deze niet of nauwelijks.

  februari 29th, 2008 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen