Pagina’s

Archief

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

KAMPIOEN VAN DE ARMOEDE

december 31st, 2007

 

Of Professor van Uggelenstein het nu leuk vindt of niet, ik blijf het huidige Feyenoord een armoedig zooitje vinden. Mocht men kampioen worden, dan heet het: KAMPIOEN VAN DE ARMOEDE!

Technisch directeur Peter Takken-Bosz van Feyenoord maakt zich boos over het verwijt dat zijn ploeg zwak speelde in Heerenveen. 'Dit is een incident. Ik ben zeer tevreden over wat we tot nu toe hebben gepresteerd en ik vind het een vreselijk cliché om de kampioen van dit seizoen nu al de kampioen van de armoede te noemen. Pure kretologie. Was PSV vorig jaar dan zo'n goede kampioen?'

De Professor is de wedstrijden tegen Sparta en Heracles zeker vergeten? Ik ben benieuwd wie er in de komende thuiswedstrijd tegen Pee Es Vee Eindhoven het aller armoedigst speelt. Gelukkig is de domste voetballer van de Eredivisie Boem Boem Theo Lucius geschorst. (Ooit een voetballer met een dommere muil gezien? Een sufgezopen keilebak is 't!) Wim Kieft noemde hem in zijn column in de Teleleuter samen met De Cler een goede back. De Cler is de beste linkervleugelverdediger van ons land, maar die Lucius is een aanfluiting voor een roemruchte club als Feyenoord…

In Servische media verschijnen geruchten dat Feyenoord concrete belangstelling zou hebben voor Antonio Rukavina. De rechtsback van Partizan Belgrado en het nationale elftal van Servië zou dat zelf bevestigd hebben. Vanuit de club wordt echter ontkent dat er concrete biedingen zijn binnengekomen voor de 23-jarige aanvoerder van de club. (Hopelijk is het geen gerucht, dan kan ons loze vissertje Theo Ruk, aan een ruk door blijven vissen. Of vuurwerk verkopen, dat kan ook, ja! Met heel veel oprotjes…)

Volgens het Rotterdams Sufferdje het AD zou Feyenoord op zoek zijn naar een type Vieira op het middenveld. In dat verband zouden spelers als Kivuvu en Kargbo bekeken zijn die aan dat type voldoen. De grote vraag is echter of zij het door Feyenoord vereiste niveau hebben dat gesteld is voor nieuwe aankopen. Dat mogen alleen spelers zijn die echt een toegevoegde waarde zijn. De twee eerder genoemde spelers konden dat nog niet over een langere periode bewijzen. Ook wordt de grote sterke middenvelder Martijn Krabbendam genoemd, die de laatste tijd erg veel in het Maasgebouw werd gesignaleerd.

 

De afbeelding “http://home.kabelfoon.nl/~roywen/martijn_p.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Martijn Krabbendam
 
CONTRACTVERLENGING TIMMER?
 
Toen Sibon achter de bal ging staan om de vrije trap te nemen, 
bevond Henk Timmer zich bij de voor hem linker paal!
Pas toen de bal onderweg was begaf hij zich naar
de bedreigde hoek.
Een herhaling van de doelpunten die vorig seizoen vielen 
uit vrije trappen.
Bovendien zijn de spelhervattingen van Timmer dramatisch!
Een tikje naar Lucius over twintig meter
is zijn favoriete trap…
 
En dan: bij ieder schot op zijn doel, al gaat de bal 10 meter naast
rent razende Henkie als een relnicht zijn goal uit
om zijn verdedigers verrrot te schelden!
"Waar heb dat voor nodig?"
 
DESONDANKS:
DE BESTE WENSEN VOOR 2008
 
De afbeelding “http://www.tubanters.nl/fotoarchief/pasfotos/4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Namens de Webmasters
 

De afbeelding “http://images.stockxpert.com/pic/m/d/da/dashek/108693_82632161.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

  Onze secretaresse
 
De afbeelding “http://www.lexkroon.nl/images/contact.png” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Lex Kroonkurk
(God behoede mij voor mijn vrienden, voor mijn vijanden zorg ik zelf wel…")
 
 
IK WENS U EEN VOORSPOEDIG EN GEZOND 2008
 
EN EEN VOLLE COOLSINGEL!!!
 
De afbeelding “http://www.lunaticnews.net/internet/feyenoord/images/huldiging1970.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

22 Comments »

 1. Pekinees says

  Zo is het Lex, rekende Trouw ons voor:
  PSV en AZ: respectievelijk tien en elf punten minder dan vorig jaar. Ajax loopt nog maar een fractie voor op het schema van het donkere seizoen 2005-2006 onder de ontslagen Blind en Feyenoord heeft na de hoopgevende renovatie in Rotterdam-Zuid voorlopig toch slechts vier punten meer dan vorig jaar onder de uiteindelijk verguisde Erwin Koeman.

  En dan hoor je onze Bert een week terug verklaren dat er in januari in elke linie een speler bijgekocht moet worden, terwijl hij in strijd daarmee gisteren weer zei: We kunnen niet meer mee met de bedragen die omgaan voor voetballers van het niveau dat we willen hebben, dus moeten onze eigen talenten opleiden en koesteren.

  Hij heeft een huis vol toptalenten (!!!!) , maar vertrouwen geven en opstellen (anders dan voor een invalbeurtje) ho maar.

  december 31st, 2007 | #

 2. Pekinees says

  En Lex, een gezellige jaarwisseling.
  Stoppen met roken staat niet op je lijstje, weet ik.
  Stoppen met je Kroniek ook niet, hoop ik!

  december 31st, 2007 | #

 3. cf says

  Ach, het is maar precies hoe je het bekijkt, vroeger hadden we het over de Mickey Mouse-competitie waar maar een paar ploegen de dienst uitmaakten en nu heb je een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen en nu is de kampioen ineens de kampioen van de armoe.
  Nou als ik het mag zeggen vind ik het laatste scenario, ondanks het dikwijls armoedige spel van onze club, verreweg aantrekkelijker.
  Verder Lex een hele goede jaarwisseling en laten we hopen dat de kampioen van de armoe FEYENOORD mag heten.

  december 31st, 2007 | #

 4. Leo BeenhakkerT says

  Die Kargbo komt nota bene uit de jeugd van Feyenoord

  is wel een sterke jongen maar wat is er opeens met Leroy Fer aan de hand? 2 weken geleden was Bert nog lovend over hem en was hij precies de power middenvelder die we nodig hadden en nu mag hij nieteens meer op de bank zitten en zijn we op zoek naar een sterke middenvelder…dus maar een speler voor veel geld halen die we zelf hebben opgeleid, en het eigen talent op de tribune laten verpieteren…wat een kapitaalvernietiging

  december 31st, 2007 | #

 5. StokerT says

  Laffe Bertje speelt met 1 spits: HET FANTOOM! Doet het FANTOOM een dag zijn naam eer aan en blijft onzichtbaar, dan is Feyenoord een middelmatig ploegje.. Bosz @ Van Marwijk spreken zichzelf regematig tegen.

  Erwin Koeman had met dit materiaal dik bovenaan gestaan. Van Marwijk naar Oranje en Been naar De Kuip! 😈

  december 31st, 2007 | #

 6. Pieter D. says

  Op deze laatste dag van het jaar waarin we warempel vicewinterkampioen zijn geworden wens ik Lex en alle vaste schrijvers een veilige jaarwisseling en natuurlijk een gezond 2008 toe.
  Het jaar waarin onze gezamenlijke onvoorwaardelijke liefde de eerste eeuw volmaakt en wellicht kan bekronen met de schaal op de Goalsingel. Voor mijn doen is dat een zeer optimistische benadering want gelijk andere vaste schrijvers nadert mijn vertrouwen in Bertje het absolute dieptepunt. Neemt niet weg dat de huidige selectie met een sterke vent op het middenveld ver moet kunnen komen als alle neuzen de goede richting in staan. Wat mij betreft ben ik het met Leo BeenhakkerT dat we die vent al in huis hebben met Leroy Fer en op de transfermarkt is toch weinig tot niets voorhanden. Als Kargbo een redelijk prijskaartje heeft is hij hooguit voor de breedte interessant.
  Lex, blijf me ook in 2008 verblijden met je perfecte kritieken in de kroniek! Dat moet de heren in het Maasgebouw wakker houden.

  december 31st, 2007 | #

 7. AZ says

  Heren,
  Vanuit het nieuwe jaar wens ik allereerst eenieder een schitterend 2008 toe.

  @ Lex
  Puike Kroniek.
  Frapant is dat men nu ineens naarstig op zoek gaat naar een middenvelder met ballen aan z’n lijf. Een tijd terug schreef ik hier al dat daar het grootste manco lag, maar werd min of meer teruggefloten omdat de algemene gedachte heerste dat met Slory en Bruins, destijds op de terrugweg van blessures, wel druk naar voren kon worden uitgeoefend.
  Ook noemde ik de naam van Buijs, een jongen die misschien meer gif in z’n donder heeft dan techniek, om hem eens centraal als een soort stofzuiger/stoorzender uit te proberen. Hierdoor zou echter het rendement van de andere middenvelders wel kunnen stijgen waardoor er A- minder druk op de verdedigers zou komen, en B- ook de aanvoer naar voren beter kon worden verzorgd.
  Alles heeft te n.l. maken met het zoeken naar de juiste balans in een team. Laten we eerlijk zijn, zoals het nu gaat is het pruimen schudden. Noemde ik eerder de naam van D. Buijs, ook een jonge gup als Leroy Fer zou zich daar best wel thuis voelen. Alleen, met Bertus kan je nieuwe ideeen welhaast vergeten, en blijft het aanmodderen met teveel jongens van hezelfde allooi in dezelfde linie. Allen denken te veel vooruit, waardoor bij balverlies de tegenstander een soort walk-over heeft richting onze verdedigers.
  Als dit de les is die Heer’nveen Bertus heeft geleerd is er wellicht nog hoop, anders zie ik vooral de maand januari heel donker in.

  januari 1st, 2008 | #

 8. Martijn says

  Geachte heer Kroon,

  Het jubileumjaar is begonnen. Laten we hopen dat in dit jaar de Coolsingel zowel op 20 april als op 4 mei volstroomt. U hebt 2007 afgesloten met een prachtige kroniek. Ik vind Theo Lucifer ook veruit de zwakste en de 1-1 was aan Timmer te wijten die bijna altijd staat te stuntelen bij vrije trappen.

  Het nieuwe jaar is begonnen met de opmerkelijke transfer van Perez. De professor was vorig jaar bijna rond met de Deen. Was hij nu niet meer geïnteresseerd of heeft hij zitten slapen? Waarom wil hij nu wel een Serviër halen, terwijl hij vorig jaar € 2 mln. uitgaf voor Tiendalli? Krijgt de voormalige rechtsback van Jong Oranje geen kans zich te bewijzen in dit elftal? Voordat zo’n Serviër de cultuuromslag te boven is, zit het seizoen er bijna op. Rukavina zou dan een investering voor de lange termijn zijn.

  Of het niveau van de Eredivisie minder is geworden, betwijfel ik. Weliswaar speelt alleen 040 nog Europees, maar met iets meer geluk was het minder rampzalig geweest: één ploeg is door strafschoppen uitgeschakeld en twee op basis van uitdoelpunten. Het spelniveau van Feyenoord moet met name tegen de sterkere ploegen omhoog.

  januari 1st, 2008 | #

 9. cf says

  @Martijn De 1-1 was te wijten aan een domme overbodige overtreding van Gio en de vrije trap daarna werd door Sibon voortreffelijk ingeschoten, naar mijn mening volkomen onhoudbaar, wat moeten wij met Perez een speler waarvan Feyenoord er zelf wel wat in eigen gelederen heeft, waar Feyenoord wel om verlegen zit is een stofzuiger en intelligente speler op het middenveld zoals de Zeeuw, omdat deze wellicht onhaalbaar is denk ik aan Meeuwis van Roda als een goed alternatief en dan zal er toch in verdedigend opzicht nog een kanjer bij moeten komen anders kunnen wij het naar mijn mening wel schudden

  januari 1st, 2008 | #

 10. Leen says

  Kampioen van de armoe??

  Dat het allemaal niet even goed is, wat ons voorgeschoteld wordt, ben ik het helemaal eens.
  Maar als we naar de cijfers kijken (we hebben nu 36 punten na 17 wedstrijden)
  De kampioen van vorig jaar had 75 punten uit 34 webstrijden, evenals de nummer twee.
  Als de tweede helft van de competitie dus maar een overwinning meer opbrengt hebben we evenveel punten als de kampioen van vorig jaar.
  Toch heb ik vorig jaar het woord armoe alleen maar in verband met Feijenoord gehoord.
  Al met al kan je de nivellering van de competitie op twee manieren uitleggen.
  De top is minder of de middenmoot is beter geworden.
  Het glas is halfvol of het is halfleeg.
  Wat in ieder geval een logisch gevolg is, is dat de topclubs in meer punten kwijtraken aan de middenmoters.
  Al met al is mijn constatering dat we dan wel aardig meedraaien, maar dat het vertoonde spel vaker net zo slecht is als vorig jaar dan beter. Het enige verschil is dat de verdediging ietsje beter staat. Aanvallend kan ik me eigenlijk alleen maar een half uur tegen Ajaks en een halfuur tegen Heerenveen thuis herinneren die goed waren.
  Op het moment lijkt het echter elke week minder te worden.
  De maand januari wordt de maand van de waarheid, en kan Bert laten zien of hij nou wel die toptrainer is of gewoon middelmaat.
  Voorlopig zie ik middelmaat.
  Waarom kan een Ron Jans het voor elkaar krijgen dat zijn spelers 90 min lamg 110% geven net als Verbeek met Heerenveen.
  Bij deze clubs zie je tenminste een over me lijk mentaliteit in plaats van, maar even rustig aan doen en kijken of we een gaatje kunnen vinden om naar voren te spelen.
  Of zoals Lex het noemt, het kat uit de boomkijk voetbal.

  Aan iedereen een voorspoedig nieuwjaar, en lex vooral een gezonder jaar.

  januari 1st, 2008 | #

 11. japio says

  Voor een ieder een gezond en gelukkig 2008.
  @Leen
  Niets aan toe te voegen, helemaal mee eens. Deze maand zal jammerlijk genoeg de tekortkomingen worden blootgesteld.

  januari 1st, 2008 | #

 12. Pieter D. says

  Blijkens de geruchtenstroom die het nieuwe jaar al weer volop in werking is gaan we op korte termijn afscheid nemen van Biseswar, verhuren we Tiendalli en halen we Rukavina. De vissende vuurwerkspecialist zou dan vrijkomen om het middenveld met name fysiek te versterken. De door cf getipte laatbloeier Meeuwis, die ongetwijfeld een irrelevante hoofdprijs moet opbrengen, is als een van de weinige alternatieven voor ons financieel echt onhaalbaar en dan zou dit de oplossing moeten zijn. Lucius een stuwende kracht op het middenveld ? Ik kan het me niet voorstellen.
  Net als Leen zie en verwacht ik niet meer dan middelmaat. Gelet op de angsthazenvoetbalvisie van Bertje zit er ook niet meer in en zullen we ons deze maand op talloze ergernissen getrakteerd zien worden. maar goed Feyenoordsupporter ben je niet voor de lol.

  januari 2nd, 2008 | #

 13. Leo BeenhakkerT says

  Bert en Coca Chris laten zich niet omkopen door Russen!! ze boden slechts een tweedehands rolex 100 Roebel voor de hele selectie!!

  http://www.dumpert.nl/mediabase/36660/8709b650/feyenoord_laat_zich_niet_omkopen.html

  januari 2nd, 2008 | #

 14. Leen says

  Toch zou de komst van die Rukavina en Lucius op het middenveld wel eens positieve impuls kunnen geven.
  Als het inderdaad een goede rechtsback is zal boom boom Theo zich wel beter gaan voelen.
  Laten we eerlijk zijn als je met bahia in de rug moet spelen, is ook geen pretje, want dan heb je niet echt het gevoel van als ik een fout maakt knapt hij het wel op.
  Persoonlijk zie ik liever Greene in het centrum.
  Als Theo en Sahin het dan uit mogen vechten blijft Sahin wellicht ook wat beter bij de les. Ik vind hem de laatste tijd toch wel onzeker en ongeconcentreerd overkomen.
  Maar ja daar gaan we weer,…als dit en maar dat.

  Hoe het ook zij, een echte rechtsback op de juiste positie is te prijzen. Nu maar hopen dat hij het waarmaakt. (als hij komt tenminste)

  januari 2nd, 2008 | #

 15. Leo Kardienaal says

  Ik wens alle Feyenoord supporters een heel goed 2008!
  Of we nu kampioen van de armoede genoemd worden of niet interesseert me geen moer, als we maar kampioen worden.
  Waarom zou dat niet kunnen? PSV en 020 zijn toch ook niet van die topteams? Wij hebben op die twee voor dat we de meeste lastige uitwedstrijden al gehad hebben dus kan het een mooi jaar worden voor ons.

  Lex Kroon: Ik zou mij schamen om KAMPIOEN VAN DE ARMOEDE genoemd te worden. Feyenoord onwaardig! Tekenend voor hoe diep deze roemruchte club is gezonken…

  januari 2nd, 2008 | #

 16. jw says

  Ik zou er niet te zwaar aan tillen, Lex. In 99 kregen we hetzelfde stempel opgedrukt en toen was Feyenoord van ongeevenaarde klasse.

  Het is slechts een redmiddel voor ‘prominente’ columnisten die hun seizoen willen redden door er nu al negatief over te gaan schrijven.

  Je weet wel, diezelfde figuren die op voorhand hadden voorspeld dat het allemaal niets zou worden.

  januari 2nd, 2008 | #

 17. StokerT says

  @ JW Lex mag van zijn dokter niet zwaar tillen, wegens aanhoudende nek- en rugklachten! Da’s pas echt armoe… 🙄

  januari 2nd, 2008 | #

 18. AZ says

  @ Lex
  Waarom schamen voor die “eretitel”, het ligt er aan wie die uitspraak doet. Bovendien ….. als je niet eens van zo’n kampioen kan winnen, is dat niet pas echt zielig ?

  Lex Kroon: Die wedstrijd tegen VVV in Venlo, waar de Kampioen van de Armoe niet van de Limburgers? kon winen. maakte dat ik mij echt zielig voelde! (VVV is de club van Wilders met een Marokkaan in het bestuur, dat vind ik dan weer grappig…)

  januari 3rd, 2008 | #

 19. AZ says

  @ Lex
  Je noemt de wedstrijd tegen VVV, maar eerlijk gezegd is er nadat we tegen 020 thuis speelden, geen enkele wedstrijd meer goed of fatsoenlijk gespeeld.
  Vreemd genoeg halen we wel veel meer punten dan vorig seizoen. Dan bedoel ik niet alleen gerekend na 17 wedstrijden, maar helemaal als je dezelfde 15 wedstrijden bekijkt als vorig jaar (De Graafschap en VVV speelden toen 1 divisie lager).
  Vorig seizoen haalden we ‘slechts’ 20 punten, tegen nu 32. Ook het doelsaldo is een enorm verschil, t.w. nu +19 (32-13), toen -11(18-31). Een verdere kanttekening is dat we nu qua punten nog geen enkel slechter resultaat hebben behaald dan vorig seizoen.
  De komende 3 wedstrijdweken zullen die van de waarheid worden. Buiten de uitwedstrijd op Woudenstijn en de inhaalwedstrijd tegen AZ, spelen we tegen clubs waartegen eerder dit seizoen punten werden verspeeld.
  Thuis eerst tegen PSV, Twente, Groningen en de inhaalmatch tegen AZ, met als toetje op 3 februari een trip naar de hoofdstedelijke betonnen snelkookpan. Vorig seizoen leverden die 6 wedstrijden 10 punten op, met een negatief doelsaldo van 9 voor en 13 tegentreffers.
  Laten we hopen dat Bertus dit als extra motivatie gebruikt om de selectie op scherp te krijgen. Hoop doet leven ????

  januari 3rd, 2008 | #

 20. Pekinees says

  Voor de rekenaars onder ons: gezien de eerste ‘shop’-berichten die binnendruppelen zou de tweede competitiehelft wel eens een heel ander beeld kunnen geven! Eerst dus maar eens kijken waar het triootje vMarwijk/Jansen/Bosz mee aankomt zeilen….

  januari 3rd, 2008 | #

 21. Leo Kardienaal says

  AZ, noem jij de thuiswedstrijd tegen Sparta waarin Feyenoord alleen voor rust al 10 uitgespeelde kansen creërde geen fatsoenlijke wedstrijd?

  januari 4th, 2008 | #

 22. AZ says

  @ Leo Kardienaal
  Klopt, want na een goed begin van een kleine 20 à 30 minuten zakte het (weer) in. Dus kan ik het moeilijk van Feyenoord’s kant een goede pot noemen. Ok, we haalden 3 punten, maar Sparta heeft ook goede kansen gehad waarbij we ook over geluk (o.a. 2 x lat) niet te klagen hadden.

  januari 4th, 2008 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen