Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DRENTHE BOOS WEG NA DE TRAINING

oktober 31st, 2007

MISKEND TALENT

De oud-Feyenoorder werd voor de tweede keer achtereen uit de selectie gelaten. Miste hij afgelopen weekeinde het duel tegen Málaga, vanavond mist hij de topper in en tegen Valencia.

Nadat hij van trainer Bernd Schuster te horen had gekregen dat hij opnieuw niet bij de 18 geselecteerden zit, beende Drenthe boos weg. Hij wilde niet antwoorden op vragen van verslaggevers. Ook Schuster ging niet op de zaak in. ,,Als ik aan iemand een uitleg moet geven, dan is dat aan de speler, niet aan de pers,’’ aldus de trainer. 

Zwolle wint Overijsselse derby in

DRENTHE

 

 

 

 TOPKOK, TEGEN ROOKVERBOD IN DE HORECA

 

 

Herrie om Feyenoord-supporter Herman de Blijker

Wat als een feestelijke aankleding moest dienen, werd een drama voor drie gasten op de boekpresentatie van het nieuwe kookboek van Herman den Blijker in Rotterdam. Zij werden bedolven onder een koe van meer dan 700 kilo.

Persoonlijk heb ik betere herinneringen aan Daan den Bleijker, die op 11 november 1956 (toevallig ook dit jaar weer DE DATUM) tegen Ajax vier doelpunten scoorde.

 

PEUKEN IN DE KEUKEN

Die Herman den Blijker heeft mijn eega eens op bezoek gehad met zijn team in haar restaurant op een golfbaan, waar zij haar keuken gratis aan die griezels ter beschikking stelde. Als dank lieten de Heren Topkoks haar keuken en restaurant vervuild achter en liep zij 's nachts om vier nog schoon te maken en peuken van de Havanna's van Mijnheer Herman den Blijker te rapen, die door het hele clubhuis verspreid op de grond lagen! Ja, dat is echt een toppertje die herrieschopper…

 

 
Naam :  Daan  den  BLEIJKER

Geboren : 30-06-1928          Te :  ROTTERDAM
Overleden : Dec2003

Positie : Rechts Buiten

Feyenoord won op 11 november 1956 mede dankzij vier goals van Daan (God hebbe zijn ziel) met 7-3 van Ajax. Coen Moulijn, Henk Schouten en Cor van der Gijp speelden droomvoetbal. Bij rust stond het al 5-0, terwijl het doel van Ajax werd verdedigd door ene Eddy Pieters Graafland!

Dat waren nog eens tijden. Vind je het gek dat deze verwende voetballiefhebber niet warm loopt voor het huidige Feyenoord? Het eerste half uur van de wedstrijd kan tegenwoordig schriftelijk worden afgedaan. Het rondspelen c.q. "kat uit de boom kijken-voetbal" van Bert van Marwijk is tot kunst verheven… 

 

De afbeelding “http://www.lekkerlomp.nl/images/renate.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Feyenoord-Ambassadrice:

"Cynische ouwe lul, die Lex Kroon!" 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Comments »

 1. StokerT says

  😈 Inderdaad, het eerste half uur is meestal niet om aan te zien. Tegen Excelsior en FC Twente was de hele wedstrijd kut met peren!

  oktober 31st, 2007 | #

 2. Leo Kardienaal says

  Als je zoveel te klagen hebt dan kijk je toch lekker niet.

  oktober 31st, 2007 | #

 3. StokerT says

  :mrgreen: Koning, Keizer, Kardinaal: Als je zoveel te klagen hebt dan kijk je toch lekker niet. Lekker puh…

  oktober 31st, 2007 | #

 4. Pekinees says

  We worden oud Lex. Mijmeren over de tijd dat Feyenoord 1 nog de Gouden Boys werd genoemd en je met plezier een plaatsje in de zon zocht…

  oktober 31st, 2007 | #

 5. cf says

  Dat waren hele andere tijden, inderdaad toen speelde Feyenoord droomvoetbal, toen had je nog prachtige individualisten zoals Coen Moulijn en Henk Schouten, helaas het voetbal zoals het toen werd gespeeld met alle ruimtes die de spelers kregen dat kan tegenwoordig niet meer.
  Het voetbal is veel meer op fysiek gebaseerd, ik ben het met je eens dat het kijkspel er niet mooier op is geworden, doch wil je in deze tijd meedoen is het niet anders.
  Ik moet bekennen dat ik tegenwoordig liever naar een samenvatting kijk met de sporadische hoogtepunten dan naar een hele wedstrijd waarbij je moeite moet doen om wakker te blijven.
  Maar uitslagen zoals 7-3 en ik kan mij ook nog uitslagen herinneren van 9-4 en 9-5 tegen Ajax die kom je tegenwoordig niet meer tegen, maar ik vind wel dat ook met het huidige materiaal tegen ploegen als bv. Excelsior etc. wel anders gespeeld kan worden dan wij nu te zien krijgen, ik zou wel eens wat meer diepte in het spel willen zien, maar ja dat is erg moeilijk wanneer je met 1 spits en zonder buitenspelers speelt, maar gelukkig is het bij de andere clubs niet veel beter en daarom blijf ik maar goede moed houden dat dit seizoen toch nog goed wordt afgesloten met een prijs.

  oktober 31st, 2007 | #

 6. Pieter D. says

  Goedenavond Lex,

  Na een lange dag vrijwilligerswerk is het goed thuiskomen met een nieuwe kroniek en natuurlijk ook het plotselinge vertrek van Ronald Koeman bij onze grootste concurrent. Daar moeten ze op de Frederiklaan maar weer eens een passend antwoord op zien te vinden.
  Stiekum denk ik dan aan Bertje naar PSV en Martin Jol naar ons. Maar dat zal wel een fata morgana blijven.
  Met de inhoud van je column ben ik het weer helemaal eens. Met name je herinneringen aan de beide Bl(e)ijkers waarvan alleen de voetballer indruk heeft gemaakt als mens. De kwalificatie van griezel geeft mijn vrouw ook altijd mee wanneer het grootbek Herman betreft. Aan ons gezin zal deze dictator nooit een cen t kunnen verdienen. Wij gaan met een boog om zijn restaurants heen.
  Wanneer je de laatste jaren niet wordt verwend met aanschouwelijk voetbal rest vaak weinig anders dan nostalgie en prijzen we ons gelukkig dat we de tijden die jij en CF oprakelen van letterlijk langs de lijn hebben meegemaakt.
  Mijn goede vriend CF weet het met zijn reactie uitstekend te verwoorden waar het de huidige invulling van het spelletje betreft. Vooral het fysieke deel is tegenwoordig van topbelang en dat brengt automatisch lang- en zeer langdurige blessures met zich mee en treft veelal de spelers waarvoor het publiek naar de stadions komt.
  Tot slot mogen wij ons gelukkig prijzen dat Drenthe voor een flinke som geld is vertrokken want zoals voorspelbaar was loopt het mannetje inmiddels steeds verder naast zijn schoenen. Van een rustig bijna verlegen ventje heeft hij steeds meer praatjes gekregen en zeker voor hem geldt HOOGMOED KOMT VOOR DE VAL. Die val is inmiddels ingezet en kan slechts met eerbied, respaect en hard werken worden geremd voor zover ik de kenmerken van Schuster ken.

  oktober 31st, 2007 | #

 7. stephanie says

  precies wat je zegt, kat uit de boom kijken voetbal van bert van marwijk,ik vind hem een kleurloze, saaie grijze muis,in 4 jaar geen een keer kampioen geworden en die uefa-cup is voor 99% gewonnen door van hooydonk.

  november 1st, 2007 | #

 8. Gish says

  WE zullen een nieuwe Daan den Bleijker nodig hebben op 11-11 want dit cluppie gaat het niet redden tegen 020. Ik zie in gedachten die konijnenkop alweer met zijn hand naar het oor gaan richting Vak S. Weer zo’n kutuitslag als vorig seizoen overleef ik niet. Maar ja wij hebben geen aanvallers [allemaal verkocht] en Roy is zijn snelheid nu al kwijt. Mijn voorspelling van een saai seizoen komen helaas uit. Overschatte ploeg dit Feyenoord. Misschien dan Poelman zelf eens kan lappen in plaats van 40 euro uit mijn zak te kloppen. Wat een nepplan met die socios. Ik weiger mee te doen.

  november 1st, 2007 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen