Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

WEDEROM WANVERTONING

september 27th, 2007

 HET NIEUWE FEYENOORD

Iedereen moet werken voor zijn geld. Ook duurbetaalde profvoetballers. Wanneer de heren dan slechts twintig minuten 'echt' voetbal laten zien, mag men spreken van een wanvertoning. 

Met een beetje geluk was FC URECHT voor de pauze op een 2-0 voorsprong gekomen en had daarna achterin de boel dichtgemetseld. Maar twintig minuten werken was voldoende om de Domstedelingen met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen. 

De anti-voetballer Danny Buijs vond het nodig om hard door te glijden op de veelgeplaagde doelman Grandel, die daarna het veld geblesseerd kon verlaten. Professor Bosz heeft gelijk: Buijs hoort niet in Feyenoord thuis. Maar wie heeft die beperkte voetballer gecontracteerd?

Bruins, Hofs en Sahin zijn teveel van hetzelfde. Technisch goede voetballers, maar geen echte knokkers. Geen cup-fighters zal ik maar zeggen. Meer Cup-a-Soup-figthers…

Wederom een wanvertoning! Al wil de Feyenoord-Pravda (het A.D.) ons anders doen geloven. De thuisblijvers hadden gelijk. Mocht Feyenoord komende zaterdag tegen Heerenveen zo belabberd spelen, dan krijgen de zwartkijkers gelijk: met een hap-snap-beleid van een hap-snappen-'t-zelf-niet-bestuur kweekt men geen kampioensploeg. Wat er de laatste twee wedstrijden op de mat werd 'getoverd' is de naam Feyenoord onwaardig…

afbeelding vergroten

 
 
Een ontevreden FC Utrecht-fan heeft keeper Franck Grandel te koop gezet op veiligsite eBay. De Franse doelman, die sinds zijn komst naar de Domstad geen basisplaats heeft kunnen afdwingen, staat te koop met de volgende tekst:
 

U kunt deze perfecte keeper kopen. Voor maar liefst 99,95 euro.

Hij heeft soms paar grandelletjes maar dit hoge eredivisie niveau kan hij niet aan.

3e Klasse kan hij spele en lager. 2e kan nog net heel meschien. 

 

 

 

 

 

26 Comments »

 1. StokerT says

  😈 Duurbetaalde profs die niet werken voor hun geld = zakkenrollers

  september 27th, 2007 | #

 2. Koos says

  😆 Het legioen zal nog veel teleurstellingen te verwerken krijgen dit seizoen. Er is te vroeg hosanna geroepen door Woerts, Jacobs & Bosz!

  september 27th, 2007 | #

 3. Corleone says

  vorig jaar was het 0-4 geworden en dit elftal kan nog wel een wedstrijd omdraaien…. 😎 als je al je wedstrijden op zon manier wint staan we toch gewoon aan het eind op de coolsingel…. er mag wel beter gevoetbald worden en niet alleen maar 20 minuten maarw e zijn op de goede weg…

  september 27th, 2007 | #

 4. Jacques de Wit says

  👿 Kroon heeft wederom gelijk! ’n Wanvertoning in de Kuip! Feyenoord onwaardig

  september 27th, 2007 | #

 5. Pekinees says

  Een meesterlijke column , Lex.
  Met twee gouden uitspraken maar liefst:

  “Geen cup-fighters zal ik maar zeggen. Meer Cup-a-Soup-figthers…”

  “…met een hap-snap-beleid van een hap-snappen-’t-zelf-niet-bestuur.”

  september 27th, 2007 | #

 6. Beertje says

  :lol:De beste stuurlui staan aan wal.

  september 27th, 2007 | #

 7. StokerT says

  @ Beertje Zi de wind waait, waait m’n jassie! 🙄

  september 27th, 2007 | #

 8. Vak NN says

  :mrgreen: Wie de schoen past, likt m’n reet!

  september 27th, 2007 | #

 9. Vogelaar says

  😈 1 zwaluw maakt nog geen zomer!

  september 27th, 2007 | #

 10. peet says

  Ook ik ben gisteren toch niet echt warm geworden van Feyenoord.
  Maar wees eerlijk deze wedstrijden zou je vorig jaar verliezen.
  Laten we kijken hoe wij halverwege de competitie ervoor staan en dan een analyse loslaten.

  Lex Kroon: Je hebt gelijk! Vorig jaar speelden ze als een drol! Gisteren zie de reactie van Gish: als een warme drol, om in de stront-sfeer te blijven. De volgende Kroniek over Feyenoord verschijnt op 15 maart 2008

  september 27th, 2007 | #

 11. Gish says

  De tweede helft was anders heel behoorlijk. Met Lee erbij hebben we voorin genoeg power. De selectie blijft wel kwetsbaar op een aantal posities. Buijs en Bahia zijn volgend seizoen weg.
  Van Hanegem mag dan jouw held zijn, als trainer heb ik hem niet hoog zitten, in de rust werd hij bewierrrookt door die Derksen maar in de tweede helft speelde ZIJN Utrecht als een zachte drol.
  Dus ik bedoel maar.

  Lex Kroon: Ik heb Lee nog niet in De Kuip zien spelen. Utrecht speelde als een zachte drol, des te meer was de prestatie van Feyenoord over 90 minuten genomen: BEDROEVEND
  Overigens is Van Hanegem niet mijn held, ik doe niet aan heldenverering. Van Hanegem is langzamerhand een karikatuur van zichzelf aan het worden. Zie zijn tv-optreden op zondagavond!

  september 27th, 2007 | #

 12. Giel says

  @ Peet 😳 Omdat vorig seizoen zo’n wedstrijd verloren werd, is dan zo’n schertsvertoning als tegen Utrecht voor jou een winstpunt? Ik heb me kapot zitten ergeren in een kille Kuip.
  Kroon heeft terecht gesteld: 20 minuten ‘echt’ voetballen ipv anderhalf uur.
  Moet jij (als je tenminste werk hebt) eens bij jouw baas proberen!

  september 27th, 2007 | #

 13. Zieleknijper says

  😈 Feyenoord-supporters zijn nu al blij met een overwinning, al is het een wedstrijd tegen lammen & blinden.

  Het was de voorbije 2 wedstrijden gewoon weg weer bedroevend wat de heren lieten zien

  september 27th, 2007 | #

 14. peet says

  Nee Giel het is geen winstpunt voor mij, maar ik denk dat alle verwachtingen veel te hoog worden gesteld, wees eerlijk. Ja ik heb werk en ik moet ook de volle werktijd werken.
  Wat ik een zeer vreemd beleid vind van Feyenoord is dat je niets aan de toegangsprijzen doet naar je supporters. Natuurlijk krijgt Utrecht de helft, maar als 3 kwart van de kuip leeg blijft levert dit ook niets op. Is toch ook een beleid waar niet over wordt nagedacht.
  Wat doet de club nu voor zijn supporters.????
  Ik was te laat met insturen van mijn seizoenskaart terwijl ik al 30 jaar een kaart heb. Je moet eens weten hoe ik hemel en aarde heb moeten bewegen om een kaart te krijgen….
  Maar dat terzijde……..
  Daar heeft Bosz/Vogelzang enz geen oor voor…

  september 27th, 2007 | #

 15. Freek says

  sjonge jonge is deze site het trefpunt van de zelfhulpgroep voor labiele en zwaarmoedige persoonlijkheden ………………wat een triestigheid ………….als er dadelijk accijns word geheven op prozac komen er hier een paar in de problemen .

  september 27th, 2007 | #

 16. StokerT says

  @ Freek Nee, van jou worden we blij! Jij was toch die Freek die nooit meer op deze site zou komen? Net als die maffe Karel? 👿

  september 27th, 2007 | #

 17. whatever says

  bruins, sahin, hofs teveel van hetzelfde? inderdaad ik verlang nu alweer terug naar vorig jaar toen we helemaal geen middenveld hadden, lekker alles hoog op.. ja op wie eigenlijk… als ik vechten wil zien ga ik wel naar het schuttersveld.. ze moeten gewoon zo doorgaan en dan worden we echt wel kampioen in het echte jubileumjaar!!

  Lex Kroon: Tegen zoveel goede argumenten kan ik niet op! Hier zweeg de spreker stil… Tot op de Coolsingel, zal ik maar zeggen.

  september 28th, 2007 | #

 18. Pekinees says

  ja, zo komen we er inderdaad wel, en zelfs op een slof en een oude voetbalschoen: PSV geschorst voor de beker en AZ eruit; bovendien AZ en Ajakkes in ‘feyenoord-crisissfeer’….

  september 28th, 2007 | #

 19. Leen says

  @Lex

  Ik ben blij te zien dat je weer reacties post.
  Betekent dit dat je aan de beterende hand bent?

  groeten Leen

  Lex Kroon: Zolang ik niet meer dan 20 minuten ‘computer’ gaat het wel. Daarna krijg ik stekende pijn in nek, schouder en arm. Na een gloeiend hete douche trekt het weer weg, maar het blijft tobben.

  september 28th, 2007 | #

 20. Webdokter says

  Dan toch maar eens zo’n spraak-tekstverwrkerspakket kopen Lex. Hoef je je PC alleen maar toe te spreken! En: geen geruzie meer met je lieftallige secretaresse !!!! 😉

  Al eens traditionele Chinese medicijnen geprobeerd trouwens?

  september 28th, 2007 | #

 21. bo says

  ik heb vooral genoten van de techniek en het inzicht van buis vooral om op het juiste moment de diepte te zoekn en een splijtende voorzet te geven,bagger.Tevens is er totaal geen sprake ven een rotterdamse over mijn lijk mentaliteit,en juist buis doet dat altijd op het verkeerde moment.Overigens ben ik zeer blij met bruins en sahin.Het enige wat we missen is een type Gatusso,u weet wel die breker v AC MILAN

  september 28th, 2007 | #

 22. Henkie says

  Je kan zaniken wat je wil, maar wervelend voetbal en prijzen pakken gaan niet samen. Zie PSV.

  september 28th, 2007 | #

 23. Otje VakR says

  Wat een zure column. Het voetbal was inderdaad de eerste helft erg slecht maar de 2e helft werd dat rechtgezet. Je kan na een seizoen als vorig jaar toch niet verwachten dat er wekelijks 90 minuten lang weergaloos voetbal op de mat wordt gelegd. Daar zijn simpelweg de kwaliteiten niet voor aanwezig, ook niet met de versterkingen tov vorig jaar. Er staat maar 1 echte aanvaller in het veld. Dit in overweging nemende is een 3-0 overwinning gewoon een prima overwinning. We worden toch geen theaterpubliek (zoals bij ajax en oranje) dat altijd maar galery play eist?

  Wel is het een voorwaarde dat de inzet maximaal moet zijn en dat was bijv. tegen PSV ver ondermaats. Maar nogmaals woensdagavond was toch gewoon een prima overwinning.

  september 28th, 2007 | #

 24. ruud says

  Beste Lex, wil je prof. Uggel alle credits geven voor zijn TOB-aankoop Lee; bijna drie weken later dan verwacht en op en top fit.
  Geweldig beleidsplan met fyshieke grote sterke spelers.
  groet en sterkte

  september 28th, 2007 | #

 25. Martijn says

  Opvallend was dat Feyenoord in de eerste helft statisch was. Het leek of niemand bereid was een stap extra te zetten. Als dit elftal even versnelt, kunnen de meeste ploegen al snel niet meer volgen. Ik heb genoten van de hele tweede helft. Ook met Bahia en Lucius als centraal verdedigingsduo wordt bij voorsprong geen noemenswaardige kans meer weggegeven. De wedstrijd is professioneel uitgespeeld.

  september 28th, 2007 | #

 26. cf says

  @ Otje Vak R

  Ik ben het volledig met jou eens, het is toch buiten de realiteit om te denken dat Feyenoord met de nwe aankopen zomaar even kampioen wordt , de beker wint en daarnaast ook nog eens iedere week 90 minuten droomvoetbal speelt.
  Met blessures van de verschillende spelers wordt al helemaal geen rekening gehouden, ik vind dat v. Marwijk het met de spelers welke hij ter beschikking heeft alle credits verdient. Natuurlijk was Feyenoord de 1e helft tegen Utrecht niet bij de les, te slap en te weinig initiatief, maar toen Feyenoord in de 2e helft korter op de man ging spelen en de tegenstander geen ruimte meer gaf was het snel gebeurd met Utrecht.
  Dat er dan na 3 doelpunten gas wordt teruggenomen , ook al met zware wedstrijd tegen Heerenveen in het vooruitzicht is volkomen normaal al denken daar kennelijk verschillende figuren op deze site daar anders over.
  Al met al zullen wij heus nog wel eens tegen een zeperd oplopen, het zou toch vreemd zijn als wij iedere wedstrijd met 2 vingers in de neus zouden winnen, maar voorlopig ben ik dik tevreden met de huidige gang van zaken na het rampseizoen 2006-2007.

  september 29th, 2007 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen