Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

WILLEM TERUG IN DE KUIP

september 26th, 2007

Hoewel Feyenoord volgens 'n Fisherman's Friend een betere ploeg heeft, verloor het kansloos van PSV. Volgens Bert van Marwijk toonden 'de nieuwe kampioenen' te weinig strijdlust.

Gisteren heb ik de training bezocht. Anderhalve man en een paardenkop stond er op het veld. Volgens het veel besproken beleidsplein moesten alle posities dubbel bezet worden. Grote sterke middenvelders moesten er komen. "We gaan met vleugelspitsen spelen, want Makaay moet van de zijkanten bediend worden," sprak een zeergeleerde voetbalkenner, waarop hij Castelen verkocht! Bovendien raakte Slory geblesseerd en werd Little Lee uit Korea aangetrokken, die 'ons scouting-apparaat' allang op de korrel had!

Als dank gaf Little Lee de Professor een teddybeer (met spleetogen) en verklaarde dat hij die zeer populaire beesten in Korea op de markt ging brengen, gekleed in Feyenoord-shirt. Tevens sprak de Koreaan strijdlustig (nadat hij een dag was wezen vissen met Lucius) dat wanneer PSV naar Rotterdam kwam, "wij" met 4-0 gaan winnen! Toen had hij nog geen bal getrapt. Daar gaan 'wij' plezier aan beleven.

De 63-jarige Van Hanegem vanavond eindelijk als coach terug in De Kuip! Willems haar wordt steeds donkerder en dat terwijl mijn zwarte krullenbosz langzaam in een grijze, dorre ragebol veranderd. De Kromme schijnt een wedstrijd met Wilfred Genee te houden wie zijn haar het zwartst kan verven. 

Willem lijkt die Genee niet zo te mogen. De man stelt doodnormale vragen en toch gaat De Kromme af en toe helemaal over de rooie. Ik snap ook niet waarom Van Hanegem iedere keer in dat soort programma's gaat zitten. Mijns inziens om een beetje de cabaretier uit te hangen. Freek de Kromme! Ik mis alleen nog de rooie dopneus! Een groot voetballer onwaardig…

Zaterdagmiddag werd John van Loen gearresteerd wegens een vermeende knokpartij. FC Utreg speelde de volgende dag uit tegen Heerenveen, waar Van Loen als assistent van De Kromme optrad. Na de wedstrijd racede Willem naar zijn 'geverfde' vriend bij RTL, om daar doodleuk te verklaren "niets te weten van de arrestatie van John van Loen!" Gevraagd naar zijn visie op bepaalde gespeelde wedstrijden moest Willem eveneens het antwoord schuldig blijven. Hij had nog niks gezien van andere wedstrijden, maar een persconferentie geven na zijn 'eigen' wedstrijd laat hij aan de gearresteerde Van Loen over. Heel grappig.

Vanavond is het belangrijk dat er verder gebekerd wordt. Mocht het kampioenschap in het komende jubileumjaar niet gehaald worden, dan is het winnen van de KNVB-beker van groot belang om in Europees verband uit te komen. Gelukkig staat die Franse clown in het doel bij Utreg, zodat de meest vreemde ballen gestopt gaan worden en de makkelijkste in het doel verdwijnen.

Mocht FC UTREG zo spelen als tegen Heerenveen, dan moet Feyenoord nog oppassen om niet te verliezen. Robin Nelisse scoort altijd tegen zijn oude club. Gelukkig zit Peter Bosz, met zijn Koreaanse teddybeer in de hand, op het ereterras! Die beer geeft de doorslag. Let maar op…

(Die Bosz kocht gisteren een box kippenvleugel bij Kentucky Fried Chicken, want vleugels zal hij hebben) 

U ziet: ik ben weer zeer postief over het 'nieuwe Feyenoord'! Aan mij zal het niet liggen. 

QUOTE VAN DE DAG:

(José Fortes Rodriguez is geregeld te zien bij de training van FC Utrecht. Niet als speler, maar als stagiair van Willem van Hanegem. De 35-jarige ex-voetballer van AZ en RBC wil zich bekwamen in het trainersvak en klopte bij zijn oude leermeester aan. De rest van het seizoen werkt hij één dag per week met het trio Van Hanegem – Van Loen -)

Rodriguez heeft evenveel humor als zijn leermeester Van Hanegem:
 

Alkmaar-Utrecht, dat is in de ochtendspits geen pretje.

,,Ho, ho, ik woon niet meer in Alkmaar, hoewel ik altijd heb gezegd daar nooit weg te zullen gaan. Toen ik bij RBC speelde, was ik vrijgezel. Vrienden zeiden me dat ik in Rotterdam moest gaan wonen omdat het daar zo gezellig was. En inderdaad: het eerste weekeinde heb ik daar al een fantastische vrouw gescout. Tegenwoordig woon ik in Krimpen aan den IJssel. Scouten gaat me kennelijk goed af, hoewel ik me realiseer dat AZ liever heeft dat ik goede spelers scout dan mooie vrouwen.’’

 

6 Comments »

 1. peet says

  Toch wel opvallend dat er kolom is geweest met Lucius over zijn visfanatisme, je op de site aan de rechterkant reclame vindt van hengelsportwinkels en wrakvissen….:wink::wink:

  Hr Kroon heeft u geen zin om een keer een avond in onze kantine langs te komen.?? (serieuze vraag).

  Webmaster: Wat betreft de reclame, die wordt automatisch door Google aangepast. Het steekwoord “vissen” levert dan deze advertenties op. Daar heeft Kroon niets mee van doen.

  Op uitnodigingen om ergens langs te komen gaat Kroon nooit in. Hij drinkt met slechts enkele vrienden af en toe een kopje koffie. Lijkt hem beter voor zijn gemoedsrust…

  september 26th, 2007 | #

 2. bo says

  genee stelt doodnormale vragen.Ik vind het een flapdrol, die net als dat zooite bij de nos en al die andere idiote verslaggevers/presentatoren ,die zelf nooit gevoetbald hebben,een beetje de grappemaker aan het uithangen is.Het wordt een tijd voor programmas zonder journalisten maar alleen met ex voetballers

  september 26th, 2007 | #

 3. Pekinees says

  Gemakzucht, Lex. Dat was het vorig jaar, en dat is het nog steeds. Als het vanavond fout loopt, maar weer eens twee dagen vrij geven misschien? Dagje vissen, heerlijk toch?

  september 26th, 2007 | #

 4. jw says

  Ik zie het voor me, de Kromme in de Kuip. 40K man publiek een vijf minuten durende staande ovatie gevolgd door een 4-0 thuisoverwinning. Als dat geen avond theater is?

  september 26th, 2007 | #

 5. Pekinees says

  jw is een orakel !!! (op een goaltje na dan…)

  september 27th, 2007 | #

 6. Joop says

  En op 15000 man publiek na dan.

  september 27th, 2007 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen