Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

VROUWENVOETBAL IN DE KUIP?

augustus 30th, 2007
"VROUWENVOETBAL MOET MEER VROUWEN NAAR DE KUIP TREKKEN"
 
In Voetbal Insite meldde 'de op mij na beste' columnist Johan Derksen dat Feyenoord zeer waarschijnlijk mee zal gaan doen met een dameselftal aan de nieuw op te zetten voetbal competitie voor vrouwen. Volgens Johan zit daar bij Chris Woerts een commerciele gedachte achter.
 
Bij Arsenal zou de invoering van damesvoetbal geleid hebben tot meer vrouwen op de tribunes. Bij Feyenoord zitten relatief weinig dames op de tribune. (Weinig Heren ook, zou ik zo zeggen) Meer vrouwen zou ook, nog steeds volgens Woerts, een goed effect hebben op het gedrag van de fans op de tribune.
 
"Pas op! Je moeder zit naar je te kijken."
 
Ik zie het al helemaal voor me. Hasjrokende, coke-snuivende en pillenslikkende 'fans' die zich misdragen, op wat voor manier dan ook, waarbij de een tegen de ander roept: "Pas op! Je moeder zit naar je te kijken." Of zo'n ouwe moederkloek, die tegen een 'hooly' die zojuist een afgebroken stoeltje van de tweede ring naar beneden flikkert: "Pas toch op lieve jongen, je zou wel eens iemand kunnen raken."
 
En tegen zijn maat die probeert vanaf de tweede ring 'gouden regen' op de eerste te laten neerdalen; "Kijk toch uit, zo dadelijk plas je nog mensen onder!" Die 'hooly" bitst terug: "Ach mens, zit niet te zeiken!"
 
VROUWENVOETBAL EEN VERGISSING
 
Ik hou niet van gebakken lever
de geur van zweet dat vind ik goor.
 
Platini's Frankrijk kan mij niet bekoren
't liefst scheur ik daar dus snel door.
Idols is een bezoeking
behalve voor een masochist
 
Vrouwenvoetbal een vergissing
'k heb daar nooit iets aan gemist
Ik haat alle feministen
die types zijn toch niet goed snik.
Nou ja, het valt wel uit te leggen
ze missen namelijk een pik
 
WOERTS NAAR ZANDVOORT
 
De voormalig journalist bij de dorpspomp van Rotjeknor, het ter ziele gegane Rotterdams Dagblad, de Heer C. Woerts (ook wel Coca Chris genoemd) wil meer vrouwen op de tribunes in de Kuip.
 
De voormalig drankverkoper bij Heineken, denkt dat vrouwen meer rust in de tent brengen. De voormalig verkoper van koelkasten in de Sahara, de Heer C. Woerts, heeft prijzen gewonnen als beste verkoper van Nederland.
 
De voormalig promotor van Coca Cola, de Heer C. Woerts, heeft geen benul wat er bij Feyenoord speelt. Hij maakt zich druk om damesvoetbal, terwijl dat van de heren al niet om aan te zien is. Meer dames op de tribune? Laat me niet lachen.
 
Feyenoord heeft zo'n grote aanhang in den lande, waarvan er nu een schijntje naar De Kuip komt. In 1962 trokken er 30.000 fans naar de beslissingswedstrijd in de Hel van Deurne, voor de wedstrijd tegen Vasas Boedapest. Die mannen en anders wel de zonen van die mannen, want het Feyenoord-gen wordt via de 49e chromosoom doorgegeven, zijn nog steeds fanatiek supporter, maar … die willen goed voetbal zien, mijnheer 'damesvoetbal' Woerts.
 
Maakt u zich eerst eens druk om de armoedige selectie en de lege kas bij Feyenoord. Zo niet, dan is de kans erg groot dat u van de zomer op het strand van Zandvoort wordt gesignaleerd met een koelbox in de hand, gedegradeerd tot Cola-venter!
 
CHRIS WOERTS FOR PRESIDENT
 
Van alle 'grooten' in ons landje
noem ik er wat zo.
Dood of levend, of iets daar tussen
'k begin met Cruyff en Marco Borsato
Joost van den Vondel potverdorie
vergat ik bijna nog.
 
Joop den Uil en Haring Arie
en ook nog Vincent van Gogh.
Oh ja, Sijtje Boes en Peter Bosz
Herman Brood en Tante Leen.
Freek de Jonge en Pi Scheffer
of vergeet ik er nou nog een?!
 
Michiel de Ruiter, A. Moonen,
onze eigen koningin.
Rembrandt van Rijn en Johan Maasbach
en Maria Neeltje Min.
En dan heb je nog Jan Cremer
Paul de Leeuw en Rooie Sien
Hennie Huisman, Mata Hari
en Jomanda bovendien!
 
Maar de grootste is Chris Woerts
die overschaduwt iedereen.
Hier in Holland en daarbuiten
bestaat er echt niet nog zo een.
WAT? U vraagt mij: wie is Chris Woerts?!
Ja, hou nou toch even op!
Als ik u dat nog uit moet leggen
'k denk dat ik er dan liever mee stop!
 
De afbeelding “http://www.highlow.be/0607/woerts1.JPG” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
 
 
De rijmen werden vandaag geleverd door Donald Olie, dichter des Vaderlands, de grootste sinds Joost van den Vondel. Stand-up comedian, die Lenny Bruce doet verbleken. Zoon van een alcoholistische dansleraar, vandaar dat de rijm swingt als de pest. Bedankt Donald, ik heb jouw honorarium zo juist per 'telebank' overgemaakt.
 
De afbeelding “http://joggeninrotterdam.web-log.nl/joggen_in_rotterdam/images/voetbalvrouw.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Buitenspel of overspel? 

 

 

 

16 Comments »

 1. Pieter D. says

  Beste mensen,

  De klok tikt door. Nog goed 24 uur voor een eindresultaat met lege handen?
  Het begint er verdacht veel op te lijken en hoe goedwillend de huidige slectie ook is, enkele blessures en de vrije val kan worden ingezet.
  Inmiddels zit de professor in zijn auto te bellen en kan nog niets vrijgeven.
  Worden we er toch weer ingeluisd, de seizoenkaarten zijn inmiddels toch verkocht?

  augustus 30th, 2007 | #

 2. AZ says

  Ons Boszgozertje was bezig met Bouaouzan, oftewel de doodschooper die Niels Kokmijer destijds invalide schoffelde. Hij heeft ‘m zelfs psychologisch laten testen!! Waarom in hemelsnaam ? Zou Bouaouzan in een vol Stadion misschien kunnen ‘ontsporen’ of ‘Kuipvrees’ tonen ?
  Als er iemand is die nodig een bezoekje aan de psych moet brengen … (vul zelf de naam maar in)

  augustus 31st, 2007 | #

 3. Pekinees says

  Aha, vandaar: de hoge heren hebben het te druk met het zoeken van talentvolle dames voor het vrouwenelftal!

  Boszjesman:
  Window shopper: “kijken, kijken , niet kopen” (zoals Chinese kooplieden hier zo treffend over buitenlanders kunnen zeggen).

  Zangvogeltje:
  Heeft eindelijk iets bedacht om te verantwoorden dat hij met het Nederlands elftal naar Azie ging: Ik raad jullie aan die Koreean Chun te kopen. (Niet dat dat serieus bedoeld was, jongeheer Bosz.)
  De vogel heeft nog een maand om de nieuwe voorzitter te vinden. Een vrouw misschien?

  augustus 31st, 2007 | #

 4. StokerT says

  Makaay geblesseerd, wie leidt dan de aanval?

  PSV koopt Koevermans van de opbrengst transfer Kone. Waar is de winst bij de verkoop van Drenthe gebleven? In de eindeloze put die SCHULD heet?

  Bosz onbekwame zakkenwasser, oprotten svp. 😈

  augustus 31st, 2007 | #

 5. cf says

  Ik begrijp echt niet waar de heren Pieter D en Stoker zich zo druk over maken, wij hebben op dit moment een uitstekend elftal met misschien wel de beste verdediging van Nederland.
  Wat betreft de aanval liggen er voorlopig na 2 wedstrijden 8 in het mandje, het is vrij gemakkelijk om dan te gaan doemdenken wat er zou moeten gebeuren als Makaay evt. geblesseerd zou raken, ik denk dat je dat zou moeten kunnen opvangen met Michael Mols, een jeugdig talent als Tim Vincken is ook op de weg terug en bij Jong Feyenoord dient thans ook een talent als Schet zich aan.
  Ik zie de toekomst dan ook bijzonder rooskleurig in en ik hoop dat de reacties in de toekomst wat positiever zullen zijn.

  augustus 31st, 2007 | #

 6. StokerT says

  @ CF Mols? Die kan nog net mee in het “ouden-van-dagen-elftal”
  Vincken is geblesseerd of onderweg. Schet is veel te wisselvallig.
  De toekomst ziet er rooskleurig uit? 1 Zwaluw maakt nog geen zomer.
  Morgenavond weer drie punten erbij en dan gaat CF roepen dat Feyenoord kampioen wordt! Maar dan raakt Makaay geblesseerd… Molshoop scoort eens in de tien wedstrijden… 😈

  augustus 31st, 2007 | #

 7. Japio says

  Vrouwenvoetbal is leuk om naar te kijken als het echte vrouwen zijn ,en niet zo zeer voor het spel.
  Feyenoord heeft Chun-soo Lee binnen, ben benieuwd of hij hier kan aarden. Jammer en dom dat er geen spits bij is gekomen. Wil je er echt weer bijhoren dat is dit noodzakelijk. Wachten tot de kerst zou dan wel eens te laat wezen.

  Het bewijs is er weer dat Boszaap weer liegt en om de brij heen draait.Gisteravondlaat nog zeggen dat Chun-soo Lee geen optie is en hij niet de tijd heeft op één dag om naar Korea te kunnen gaan.
  @StokerT
  Hier ben ik het mee eens.

  @AZ
  Alles goed kerel bij jou thuis?

  augustus 31st, 2007 | #

 8. Joop says

  Henk ten Cate: Ik ben rood, ik ben wit, en het ligt ALTIJD aan ’n ander als het even tegenzit!

  Wat is het verschil tussen FC Kopenhagen en Slavia Praag??

  Kopenhagen wist maar 1 x te winnen van 020.

  augustus 31st, 2007 | #

 9. bo says

  damesvoetbal,varkensvoetbal zul je bedoelen.Echt nooit zal ik zon wedstrijd aanschouwen of ze motte met pamela anderson,carmen electra, trish stratus en dat soort types aankomen.Chris woerts is dat niet die man van die race autos

  augustus 31st, 2007 | #

 10. Pieter D. says

  @cf
  Ik onderschrijf de reactie van Stokert volledig, heb daar niets aan toe te voegen. De term doemdenken slaat de plank volledig mis

  Nog drie uurtjes en dan weten we in elk geval dat Willem II zijn angels kwijt is en dat komt voor morgen goed uit. Die angels zullen dus niet in de Kuip te zien als onderdeel van onze ploeg. Het is nog maar afwachten of de Koreaan wel door zal gaan. Erg positief wordt die niet afgeschilderd maar laten we hem wel op zijn minst het voordeel van de twijfel geven.
  Zou de professor toch nog met een onverwachte schijnbeweging komen?

  augustus 31st, 2007 | #

 11. Martijn says

  Geachte heer Kroon,

  In uw kroniek staat dat Chris Woerts zich eerst eens druk om de armoedige selectie en de lege kas bij Feyenoord moet maken. Bedoelt u met armoedig de kwaliteit van de spelers of de dunne selectie? Kwalitatief staat er een hoogwaardig elftal, maar de selectie is wel erg smal. Met name voorin.

  StokerT maakt zich weliswaar erg ongerust over Makaay, maar Das Phantom is in zijn hele carrière nog nooit geblesseerd geweest. De kans is erg klein dat dat uitgerekend dit seizoen voor het eerst gaat gebeuren. De afwezigheid van Slory en Vincken wordt nu aardig opgelost met de aanvallende impulsen van Hofs, De Guzman, Bruins en Sahin. We moeten maar afwachten of dat een heel seizoen blijft werken. Slory en Vincken zijn heel blessuregevoelig. Als Lee komt, dan zal hij eerst nog met aanpassingsproblemen kampen. Ik heb Schet nog nooit zien voetballen. Ik ben benieuwd of hij dit seizoen eens mag invallen.

  Van een lege kas kan geen sprake zijn. Feyenoord heeft de afgelopen zomer per saldo zo’n 15 miljoen euro verdiend op de transfermarkt en heeft rond de vijf miljoen euro opgehaald met een tweede Talentpool. Dat is gebeurd nadat Peter Vogelzang eind juni beweerde dat de schuld tot 17 miljoen euro was geslonken. Diezelfde Peter Vogelzang is ervan overtuigd dat Jorien van den Herik niet aan Rob Jansen heeft gevraagd om Feyenoord te helpen. Hoe kan deze ex-flik dat weten?

  Webmaster: Deze Kroniek is een herhaling t.g.v. de introductie van het damesvoetbal. Is 7 maanden terug geschreven! Vandaar…

  augustus 31st, 2007 | #

 12. han (Poprad) says

  hoi, de cler, hofland, bruins, slory, mackaay, sahin, gio, slory, lee, me dunkt..is toch niet echt gek ? groetjes..Han.

  september 1st, 2007 | #

 13. han (Poprad) says

  2 keer slory? ach dat is zn tweelingbroer
  ,hahah

  september 1st, 2007 | #

 14. han (Poprad) says

  en MOLS , HOE KAN IK HEM VERGETEN….die gaat er nog een paar maken hoor…de winnende tegen ajax bijv…hoeraaaaaaaaaa

  september 1st, 2007 | #

 15. jw says

  ‘Makaay is in zijn hele carriere nog niet geblesseerd geweest’, statisctisch gezien wordt die kans dus met de dag groter. Maar hij heeft bij Bayern wel eens wat wedstrijdjes gemist hoor, alleen volgt hier niemand de duitse competitie, daar zijn de meeste nederlanders dan weer te chauvinistisch voor.

  september 1st, 2007 | #

 16. tramadol medication for pets 37.5 says

  http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

  september 24th, 2009 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen