Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

LA LING, AJAX-DIRECTEUR?

juni 22nd, 2011

Johan Cruijff is verbolgen over de manier waarop er bij Ajax met zijn aanbevelingen wordt omgegaan. Volgens het clubicoon van de Ajacieden wordt zijn benoeming van Tscheu La Ling, als algemeen directeur van de club, niet serieus genomen. Cruijff, die begin juni toetrad tot de Raad van Commissarissen van de Amsterdammers, dreigt nu al met opstappen.

 

Tscheu La Ling: te licht en niet betrouwbaar?

Tscheu La Ling: te licht en niet betrouwbaar?
 

Zelfs de meeste overige leden van de raad van commissarissen, waarin Cruijff ook zitting heeft genomen, zijn het niet eens met de aanstelling van La Ling, meldt NUsport. De leden schilderen de oud-Ajacied na verschillende gesprekken af als 'te licht en niet betrouwbaar.'

 

 

DE NOOIT TERUGBETAALDE LENING

DIT VERHAAL IS 2x VERTELD TEGEN REDACTEUREN VAN EEN ONAFHANKELIJK

WEEKBLAD. (V.I.)

NIET ALLEEN DOOR MIJ, MAAR OOK DOOR EEN BETROUWBARE RECHERCHEUR VAN POLITIE!

GEEN ENKEL BLAD DURFT LING & DE KROMME AAN TE PAKKEN!

"Ik sta garant met mijn leven!"

waren de woorden die Willem gebruikte toen hij samen met Ling fl. 150.000,= kwam lenen van Barney Sanders. Mevrouw Sanders was mordicus tegen omdat beiden voetballers potje los waren in die tijd en erg onbetrouwbaar overkwamen. Maar Barney beval haar om het geld (zwart) op te halen bij het Grenswisselkantoor Rotterdam C.S.

Ling kreeg zijn lening. Barney Sanders overleed in de gevangenis. Jaren gingen voorbij zonder dat Ling een cent terugbetaalde. Mevrouw Sanders raakte berooid en dat terwijl bij het overlijden van haar man zij een boerderij bezaten, een collectie schilderijen, zo groot dat zij in een speciale aanbouw opgeslagen stonden, plus een jacht van 1,2 miljoen gulden (die spoorloos verdwenen was, althans dat verklaarde een Rotterdamse autodealer en Feyenoord-sponsor die peetvader was van haar zoon. Deze man gaf haar drie jaar lang een maandelijkse toelage en verklaarde daarna dat "het geld op was!" en dat zij maar moest gaan werken voor haar geld). De collectie juwelen ter waarde van ca. vier ton verdween voor tachtigduizendgulden naar de voorzitter van de Feyenoord-business Club Rolf Leeser.

http://www.gelderlander.nl/multimedia/archive/01215/DG_PLAATJE_8836322_1215805h.jpg

LING, MET GELEEND (niet terugbetaald) GELD, MILJONAIR GEWORDEN

De jaren zijn aan de voormalige Ajax-ster niet onmerkbaar voorbij gegaan. Voorbij zijn de tijden dat hij met onnavolgbare schijnbewegingen verdedigers tot wanhoop dreef. Maar niemand hoeft medelijden te hebben met Ling. Hij is een van de weinige Nederlandse voetballers die het als ondernemer enorm goed doet.

Ling is daarvoor diep gegaan. Aan het eind van zijn voetballoopbaan, midden jaren tachtig, ging het behoorlijk mis. Door verkeerde investeringen en gokschulden zat hij helemaal aan de grond. Zijn Haagse herenhuis moest hij verruilen voor een woninkje drie hoog achter en de BMW werd verwisseld voor een gedeukte, oude Volkswagen. Kenmerkend voor die tijd is het verhaal hoe hij de wielklem van zijn auto los moest buigen, omdat de laatste centen waren vergokt in het casino. Achteraf bleek de crisis een blessing in disguise. Ling zat met een schuld van 800.000 gulden (363.000 euro) en er moest iets gebeuren: hij besloot ondernemer te worden. Niet door, zoals hij eerder deed, bankgaranties af te geven voor andermans zaken, maar door zelf een bedrijf van de grond af op te bouwen. “Als ik een baantje zou zoeken, zou ik een leven lang moeten afbetalen”, zegt Ling nu. Hij besluit in Den Haag een winkeltje in voedingssupplementen te beginnen, Fitshop, en dat blijkt een schot in roos. Binnen drie jaar was hij schuldenvrij en groeide het winkeltje uit tot Fitshape, een bloeiend concern met een miljoenenomzet en 22 medewerkers. Ling bewoont inmiddels met zijn derde vrouw en vier zoons een kapitale villa in Wassenaar.

 

Ja, Ja…

Mevrouw Sanders liet beslag leggen op de tegoeden van Ling bij het spelers-pensioenfonds in Gouda. Tenminste, dat liet zij via haar advocaat doen. Hierop volgde een eindeloze correspondentie tussen de advocaten van Ling en die van de weduwe Sanders. Ergens staat te lezen dat er een finale kwijting kan verleend worden tegen betaling van fl. 25.000, waarna er nog een schrijven bestaat waarin gerept wordt over fl. 45.000,= 

Ik heb Ling om een betalingsbewijs verzocht. Het enige wat hij mij faxte was een bericht dat het beslag op het spelerspensioenfonds was op geheven… BESLIST GEEN BETALINGSBEWIJS!!!

Hoe dan ook, de Weduwe Sanders heeft nooit een cent ontvangen. Haar advocaat stierf in die tijd aan keelkanker. Nergens is een bewijs te vinden dat er betaald is. Tscheu Ling stuurde mij een bewijs dat het beslag op het pensioenfonds was opgeheven, maar een betalingsbewijs heeft hij niet getoond. (Er lagen vele beslagen op Lings'tegoeden!) Telefonisch deelde hij mij mede dat Willem van Hanegem wist dat hij betaald had.

Toen de weduwe Sanders de Kromme belde waar hij geld bleef waarvoor hij met zijn leven garant stond, lachte hij schamper en verbrak de verbinding…

Ik zie mevrouw Sanders regelmatig. Zij is lichamelijk en geestelijk een wrak. Leeft een karig bestaan. Laat Willem zijn ex-vrouw Truus maar eens bellen, want zij weet hoe Merouw Sanders ervoor staat en spreekt er schande van.

Ik zou van mijzelf niet durven zeggen dat ik nooit oneerlijk ben. Integendeel, ik ben meer oneerlijk dan eerlijk, maar dit epistel heb ik naar eer en geweten opgesteld. Weliswaar met pijn in mijn hart, want Willem is altijd mijn 'hero' geweest. Ik hield van die man. Hing uren aan de lippen van de voetbal-professor. Hij is een wandelende voetbal-computer. Hij haalt moeiteloos situaties van tientallen jaren terug… Zou hij dan niet meer weten dat hij garant stond voor het terugbetalen van de lening?

Ling is inmiddels multi-miljonair. Willem heeft ook niet slecht geboerd. Maar zeggen: "Ik ben nooit oneerlijk" lijkt mij niet op zijn plaats. In Vlaardingen zit een slachtoffer te creperen die tenonder is gegaan aan de liefde voor Feyenoord van haar man. Tel maar op: Nielsen en Tahamata kregen van Barney ieder fl. 100.000,= + Ling leende fl. 150.000,= + trakteerde Barney regelmatig de hele selectie van Feyenoord op een diner in een chique restaurant te Maassluis. Gerard Meijer is de enige nog werkzaam bij de club die dit kan beamen.

http://www.lyonpartners.nl/images/artiesten/marga_van_praag.jpg

Marga van Praag had gelijk. "Willem is onbetrouwbaar…"

Eerlijk duurt het langst, zegt men. Sportmensen dienen helemaal eerlijk te zijn. "Ik ben nooit oneerlijk" past niet bij een sportman die zijn woord niet nakomt, Willem! Dan heb ik het nog niet eens over jouw buitenechtelijke escapades gehad… Over eerlijk gesproken!

De afbeelding  “http://www.gaarmans.nl/images/items/79_content_hema02.jpg” kan niet  worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

DIT HOOFDSTUK ONTBRAK IN DE BIOGRAFIE

WILLEM VAN HANEGEM

HOE WARM HET WAS EN HOE VER…

EN DE HEB IK HET NOG NIET EENS OVER

DE BUITENECHTELIJKE RELATIES

VAN DE 'KROMME'

DAAR MOETEN PRIVE, WEEKEND & STORY MAAR ACHTERAAN GAAN
 
http://www.feyenoord.nl/content/absolutebmxe/banners/20100223_banner_spreekkoren.jpg

22 Comments »

 1. bouwvakker says

  🙂 Lex moet spoedig weer over Feyenoord gaan schrijven!!!

  juni 22nd, 2011 | #

 2. Koos Croon (geen familie) says

  😛 Keihard in de bovenhoek!

  juni 22nd, 2011 | #

 3. Joop says

  Lex! (wel)kom terug! 😛

  juni 22nd, 2011 | #

 4. ruud says

  Het zou mooi zijn als Lex eens bij die snor aan tafel kan gaan zitten. Vertellen over Feyenoord en over het verhaal hier boven. Geloof dat het een gouden kalf gaat opleveren.

  juli 1st, 2011 | #

 5. Liefhebber says

  Ruud, dat gaat Derksen nooit goed vinden zeker nu hij weer beste maatjes is met Willem van Hanegem. De laatste als voetballer een grootheid, als mens een nul. Ik moest ooit eens een wedstrijdje tennissen (indoor) tegen meneer van Hanegem en een vriendje van hem. Bij het betreden van de baan, stond meneer van Hanegem, ik vroeg of ik er langs mocht, omdat ik moest tennissen, zijn antwoord; “Weet je wel wie ik ben”. Tekenend voor de misplaatste arrogantie van deze voormalige wereldspeler en idool van mijn vader. De wedstrijd werd een hel, van Hanegem en co wonnen die partij, zelden zo’n valsspeler meegemaakt, ballen die 20 centimeter in waren, werden doodleuk uitgegeven. Inderdaad; onbetrouwbaar.

  juli 3rd, 2011 | #

 6. Theo de Tukker says

  Was het alleen maar met en bij tennissen ; tjonge jonge jonge !

  juli 3rd, 2011 | #

 7. Koos Croon (geen familie) says

  😈 Lex heeft die Ling goed doorzien! Over die Kromme, zijn voormalige vriend, maar niet te spreken.

  juli 6th, 2011 | #

 8. LJB says

  Something completely different: Been per direct weg bij Feyenoord. Dat opent de deur voor Lex’ grote vriend Willem?

  Feyenoord is dood en doodziek. De opruiming is nog maar net begonnen.

  Jacobs > ongeschikt
  Been > ongeschikt

  Next:

  Gudde
  Van Well
  Koevermans

  Nieuwe griffels, schone leien a.u.b.

  juli 13th, 2011 | #

 9. Joop says

  Mario Buitenbeen! 😈

  juli 13th, 2011 | #

 10. Koos Croon (geen familie) says

  😈 De grootste Judas is Vlaar! Die miste in Delft van de week de bezieling. Is beslist de grote animator achter het ontslag van Mario.

  Gudde, is totaal ongeschikt om dit zooitje ongeregeld te leiden. Het stinky aan alle kanten…

  juli 13th, 2011 | #

 11. Theo de Tukker says

  Men kan het telepathie of stom geluk noemen, whatever, feit is echter
  wel dat ik m,n Feyenoord vlag had meegenomen. Dankzij het klote
  weer staat hij niet, maar ligt hij vanuit het raam lekker te wapperen,
  een lust voor het oog om dit te zien en we weten het 100% zeker dat
  er vanaf de Regenboogbrug vele mensen zijn die kreunen m, ( Coen en
  Theo L. voorop denk ik) EINDELIJK ! zodat we ook nooit en te nimmer
  weer zullen horen en zien hoe slampampers zoals o.a. (let wel o.a.) !
  Bruins, door hun trainer beschermd worden !!!!!!!! enz.!!!!!!!enz!!!!!!!
  Vraag is nu, hoe verder ? ik denk emotioneel en rationeel aan een
  Duitse trainer , bijv.( ondanks z.n beladen voor-geschiedenis) een
  C.Daum. Hij is,net als Cor A. geen sfeermaker, maar ze kunnen beide
  een wedsrijd lezen ! en dat is ,hoe dan ook, het aller-belangrijkste !

  BTW. het was de buren ook al opgevallen hoe mooi en sereen de vlag
  nu ligt te wapperen! Toeval bestaat, maar teveel niet !!

  juli 13th, 2011 | #

 12. Joop says

  Een Duitse trainerT??? Dan kunnen ze net zo goed Obersturmbahngruppenfhrer von Gahl aanstellen! :mrgreen:

  juli 13th, 2011 | #

 13. Henri says

  De houdbaarheid van Been was binnen de spelersgroep al lang verstreken. Hoewel het moment natuurlijk bijzonder vervelend is, is het altijd nog beter dan wanneer het seizoen goed-en-wel begonnen is.
  Nu eindelijk eens een volwassen trainer voor de groep zetten die ook de spelers daadwerkelijk beter maakt en niet als “maatje” in de groep probeert te staan….
  Kandidaten????
  * Van Gaal

  Meer geschikte mogelijkheden kan ik mij echt niet voor de geest halen.

  Maar misschien nog wel belangrijker is, wat er uit deze groep te halen is om minimaal bij de eerste 6 mee te kunnen draaien. En dan valt het mij op dat er eigenlijk alleen een spits ontbreekt die er 15 tot 20 maakt.
  Achterin staat het heel redelijk. Midden kunnen Fer en El Ahmadi zich eens goed laten zien en voorin is er buiten Cisse geen kwaliteit.

  Eigenlijk heb ik er qua team best nog wel veel vertrouwen in. Organisatorisch is en blijft het een puinhoop met bestuurders die er alleen ter meerdere glorie van zichzelf zitten

  juli 14th, 2011 | #

 14. Liefhebber says

  Mijn vader stuurde mij gisteren een treffend smsje; Feyenoord is een speeltuin, waarin de kinderen het voor het zeggen hebben. Kinderen die komend seizoen gewoon weer tegen degradatie mogen gaan vechten. Al denken ze zelf dat ze wereldspelers zijn. Triest volk en een trieste directie die zijn oren laat hangen naar een stelletje verwende snotneuzen.

  juli 14th, 2011 | #

 15. Pekinees says

  Ik zei het al eerder: met Coentje is voor mij het boek dicht. Het gedoe met Been/Beenhakker,bij wie Feijenoord-bloed door d’aadren stroomt, bewijst mijn gelijk eens te meer. En ook waarom Lex nu niet in de pen klimt. Het hoeft niet meer. Amen en uit!

  juli 14th, 2011 | #

 16. Wim, Toronto says

  ik denk toch dat Willem moet komen.
  (niet gelijk mijn strot afbijten aub) 🙄

  juli 16th, 2011 | #

 17. Pekinees says

  Willem moet met pensioen,Wim, net als Lex en ikzelf overigens.

  Lees zijn armzalige laatste column in het AD en het moet – tussen de regels doorlezend – voor iedereen duidelijk zijn dat die rancuneuze zielepoot (tov Mario bv) NIMMER EN NOOIT terug moet komen.

  juli 16th, 2011 | #

 18. Pekinees says

  Voor zichzelf gelooft Van Geel echt dat hj Been niet bedroog
  Henk Hoijtink ? 16/07/11

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4508/Sport/article/detail/2806766/2011/07/16/Voor-zichzelf-gelooft-Van-Geel-echt-dat-hij-Been-niet-bedroog.dhtml

  Op het gebied van clubsentiment ben ik – nooit iets in die trant gevoeld – geen deskundige, maar kind van Feyenoord zal je wel voor het leven zijn. Ik krijg er nu al de rillingen van, maar ooit zal de tot op het bot vernederde, bedrogen, verlinkte, verraden en besodemieterde Mario Been zeggen dat hij toch van Feyenoord houdt.

  Hij zal niet eens zeggen dat Feyenoord de aanvoerder niet is, die heel ver van zijn kern afgedreven huis-, tuin- en keukenverdediger – en dat Feyenoord ook de technisch directeur niet is, een laffe gladprater. Hij zal ze niet noemen en enkel zeggen dat Feyenoord groter is dan wie dan ook – en achter de vitrages in Rotterdam-Zuid zullen traantjes worden weggepinkt: zo maken ze het zichzelf daar ook graag wijs.

  Op zijn manier zal Mario Been nog geloven ook wat hij ooit gaat zeggen, maar er is natuurlijk geen snars van waar. Feyenoord is juist heel erg de in zijn eigen hoofd verdwaalde huis-, tuin- en keukenverdediger, en Feyenoord is precies zo groot als de laffe gladprater.

  Ron Vlaar is een beperkte voetballer die er zelf ook niets aan kan doen dat hij met een band om zijn arm is omhooggevallen – voor zover dat kan dan, omhoogvallen bij een middenmoter. Maar dt is hem dus niet gezegd en hij is niet het trainingsveld (genoeg te doen!) opgeschopt door Martin van Geel, een technisch directeur die het aardig deed in de luwte van enkele provincieclubs en voor wie Ajax daarna een paar treetjes te hoog bleek.

  Feyenoord moest en zou hem hebben, als opvolger van Leo Beenhakker, die op de website van Voetbal International liet weten dat hij van de persconferentie over de spelersopstand had moeten kokhalzen. Dat is plat en het is ook makkelijke journalistiek, een belletje naar de weggepeste voorganger, maar mag het voor n keer? Zoals de nieuwe technisch directeur van Feyenoord zich verschool achter de spelers, veelal naamloze tieners nog, zoals hij herhaaldelijk zei dat de verantwoordelijkheid (grrr) ‘op hun bordje’ lag – wat je ook allemaal van Beenhakker kunt zeggen, van z’n levensdagen was hem dit a) al niet gebeurd en had hij het b) niet over zijn lippen kunnen krijgen, om zich als grote kerel niet eeuwig de ogen uit zijn kop te hoeven schamen.

  Martin van Geel zei ook, op invoelende toon, dat Mario Been zich bedrogen had gevoeld. Bedrogen door de spelers die hem hadden weggestemd, bedoelde hij merkbaar. Voor zichzelf gelooft Van Geel echt dat hj Been niet heeft bedrogen – en ik vrees dat de nieuwe technisch directeur van Feyenoord daarmee in n zin is geschetst.

  Bij Trouw hebben we wel een deskundige op het gebied van clubsentiment, om niet te zeggen een geleerde. Collega Adri Vermaat kan, zoals vorig jaar na de 10-0 nederlaag bij PSV, een heel essay wijden aan het zieleleed van de Feyenoord-supporter. Dat is dan prachtig geschreven, maar voor mij blijft het abracadabra, k omdat er zoveel bij komt kijken – of omdat ze in Rotterdam-Zuid vinden dat er zoveel bij komt kijken. Deze week zette Adri de wanorde nog eens op een rijtje: een supportersvereniging wil de clubleiding eruit kieperen en dan schijnt er daarnst nog iets als een heuse verzetsbeweging te zijn – en daar vindt dan iedereen wat van, in dat dwaze universum op zich.

  Mij lijkt: niets hebben ze te zeggen, supporters, en voetballers al even weinig. Maar als ze daar in Rotterdam-Zuid anders over willen denken, gaan ze hun gang maar. Op de kleine sportredactie van Trouw kunnen we, een uitzondering daargelaten, alleen de top van Nederland volgen, dus bij Feyenoord hoeven we ook komend seizoen niet al te veel langs te komen.

  Onderwijl gun je het je ergste vijand niet om trainer van Feyenoord te worden. En tip heb ik wel voor hem: de vijf die vr Been stemden, blind opstellen. Het zijn niet zulke goede voetballers, maar dat zijn de muiters ook niet en je weet dat je dan in elk geval nog een paar jongens met ruggegraat in het veld hebt staan.

  En o ja, vooral ver, heel ver uit de buurt blijven van Martin van Geel.

  juli 16th, 2011 | #

 19. peter pan says

  net nieuw op AD.nl: ‘positie Gudde wankelt’
  .. Jacobs, Been, nu hopelijk Gudde; wo
  rdt het dan toch een hete edoch mooie zomer?? Overigens vreemd artikel, de rvc zou een intern rapport gelekt hebben wat slecht uitpakt voor EG. Paleisrevolutie?

  juli 16th, 2011 | #

 20. Pekinees says

  Fabeltjes
  Verhalen dat hij ooit als zakenman failliet is gegaan verwijst Ling naar het land der fabelen. ‘Als speler heb ik n keer in mijn leven geld van een particulier geleend, maar als zakenman nooit.’

  ‘Door keihard te werken en iedere euro drie keer om te draaien, bezit ik inmiddels vier bedrijven en sta op het punt om met enkele internationale investeerders een nieuw miljoenenproject te starten. Dan is deze stemmingmakerij het laatste waar ik op zit te wachten’, aldus Ling.

  (AD van heden)

  juli 20th, 2011 | #

 21. Pekinees says

  Medebestuurders overrulen Cruijff: definitief geen Ling: (VK)

  De nieuwe bestuursleden zouden zich volgens de krant hebben laten benvloeden door het beeld dat in de media is gecreerd van Ling. Ling heeft geen strafblad, is niet failliet gegaan en en heeft niet met crimineel geld een zakenimperium opgebouwd.

  juli 23rd, 2011 | #

 22. vAK cc says

  😈 Deze column van Lex Kroon heeft Ling zijn komst bij Ajax onmogelijk gemaakt! Lees de Ajax-sites er maar op na…

  november 26th, 2011 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen