Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

FEYENOORD IS FEYENOORD NIET MEER!

april 3rd, 2011

 http://s0.2mdn.net/2416849/banner_ad_fey-scc_largeskys.jpg

http://static3.ad.nl/static/photo/2011/1/0/8/20110621151143/media_xl_875483.jpg

Onno Jacobs, financieel directeur van Feyenoord, stapt op bij Feyenoord. Dat heeft hij vanmiddag bekend gemaakt. (2`juni 2011)

http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/imgad?id=CMjWvLSrkr3JFhDQAhiYAjII0LinedolN28

http://static2.ad.nl/static/photo/2011/5/10/13/20110606201454/media_xl_863593.jpg

DONKERE WOLKEN BOVEN DE KUIP

 
 

 

 

 

 
 
 
 
 

88 Comments »

 1. LJB says

  @ mezelf: nooit

  juni 7th, 2011 | #

 2. Joop says

  @LJB. Dan had de GKL in ieder geval met opgeheven hoofd de Kuip kunnen verlaten en had hem het eerbetoon gebracht kunnen worden dat hem toekwam. in plaats daarvan besloot de club zich weer eens van een van haar slechtste kanten te laten zien! De hoop dat dit ooit nog eens verbetert heb ik inmiddels al opgegeven. ook het publiceren van het eisenpakket van FSV is van een stuitend laag niveau overigens.

  juni 7th, 2011 | #

 3. Giotazz says

  Er is maar een oplossing Jan Willem van Dop vragen het zinkend schip te redden en geloof me hij staat in de start blokken, kwestie van vragen en hij doet het!

  juni 7th, 2011 | #

 4. jwm says

  Het is me inmiddels wel duidelijk dat de supporters van de ‘Lex Kroon groep’ niet bepaald een onderdeel zijn van de Varkenoordgroep ..

  LJB, de schulden onder Jorien waren toch lang niet zo groot als onder het nieuwe bewind dat beloofde alles beter te gaan doen en te zorgen voor transparantie. (Vooral dat laatste, dat is wel een hele grote luchtballon gebleken).

  Ik praat Jorien niet schoon maar laat me je herinneren dat het onder Jorien fout ging omdat onder druk van diezelfde (zich zelf inmiddels) Varkenoord groep (noemende), hij de dagelijkse leiding overdroeg aan uiteindelijk minder vakbekwame mannen die niet in staat waren de club Feyenoord te besturen.

  Dat Jorien daar uiteindelijk ook verantwoordelijk voor was, helemaal mee eens. Dat neemt niet weg dat onder het tijdperk waar Jorien enkel en alleen de scepter zwaaide dergelijke toestanden nooit hebben plaatsgevonden.

  Er was wel eens paniek in de tent tijdens een Europese wedstrijd die gewonnen moest worden om het nodige geld te genereren (Jan Willem van Dop kan hier mooi over verhalen) maar als je de bedragen die er mee gemoeid waren in het licht van de huidige tragedie zet praten we over niet meer dan een potje wisselgeld.

  Neen, Jorien moest en zou vertrekken. Daar moest zelfs een niet meer dan fatsoenlijke rente dekking bij gesleept worden om de zaak te bespoedigen, de zg. 12% lening.

  Het afzetten van Jorien had uiteindelijk weinig te maken met zijn beleid maar veel meer te maken met een persoonlijke strijd van een aantal individuen rondom de club met Eric van Dorp en uiteindelijk Gerard Kerkum voorop.

  Goed, de tijd van Jorien is definitief voorbij. Die gaat echt zijn nek niet meer uitsteken. De oplossing is een buitenlandse investeerder die niet alleen de club overneemt maar tevens de mogelijkheid krijgt het gebied rond de stadion te herontwikkelen, kortom, niet enkel goed voor de club maar ook voor de gemeente Rotterdam.

  Heel die ‘vrinden’ club en de RvC kunnen verdwijnen, allemaal mannen met machtspelletjes en achterdeur lobby. Maandag ochtend aan de weg zetten, kan zo mee met de Roteb.

  Lokale vooraanstaande mannen moeten vervolgens de club gaan trekken. Ik noem een van Dop, voormalig RvC lid Boudewijn Poelmann, Wouter Bos en als je me een paar uur geeft kom ik nog wel met wat andere namen die capabel genoeg zijn om de club te runnen. Ook de overige ‘leden van de Lex Kroon groep’ zullen ongetwijfeld in staat zijn om met goede alternatieve bestuurders op de proppen te komen. Maar goed, zolang het nog om het geld draait gebeurd er helaas weinig.

  juni 8th, 2011 | #

 5. Leen says

  Elke bestuurder zal op zijn tijd fouten maken. ook v.d. Heri zal ze gemaakt hebben.
  Wat echter altijd overeind zal blijven is dat die kale het nooit uit eigenbelang heeft gedaan.
  Al die jaren onbezoldigd voorzitter geweest en dan met die 12% rente met pek en veren weggejaagd.
  Word nog steeds misselijk als ik er aan denk.

  juni 14th, 2011 | #

 6. Feyenoord een says

  Eigenlijk wou ik niet meer reageren op deze side ,mijn standpunt is hier bij ieder bekent , weg met die verraders die mijn eh onze club naar de mallemoer hebben gedraaid .
  Eens waren we de rijkste club ter wereld en dit is heus waar we hadden veel ontroerend goed ect ect.
  Nu hebben ze de club voor een habbekrats verkocht aan een paar zogenaamde Feyenoord vrienden die vooraan stonden toen de GKL het veld moest ruimen .
  De spandoeken die hem vernederen ik weet ze nog allemaal ,die gene die de grootste muil hadden staan nu in een hoekje met een bek vol tanden , slaan zich op de borst wij zijn het legioen nee jongens mis op de dag dat men niet eens het fasoen hadden om deze kerel een uitnodiging te sturen voor het 100 jarige bestaan ,die je zonder van Herik NIET eens had kunnen vieren is in mijn ogen de volksclub icl het legioen gestorven .
  Als ik in mijn comp-kamer zit en hangen er 3 grote portretten het een is J.C daarnaast COEN en daarnaast Juliana .
  Elke week gaat er een roos in het vaasje voor deze held uit Rotterdam Jezus wordt ik nog sentimenteel ook nog ………
  Hoe grappig is het dat die lui uit Eindhoven dadelijk 50 miljoen krijg en 20 miljoen van die scheerapenraten fabriek .
  En ons clubje daar kan die zeikers nog geen dubbeltje missen fijne stad hoor Rotterdam .
  Kom ik pak nog een terassje :razz::razz::razz:

  juni 14th, 2011 | #

 7. Pekinees says

  “Co Adriaanse vatte zijn twijfel in n opmerking, die hij bij Jansen en de directie neerlegde. Wat zou die andere Feyenoord-legende, Coen Moulijn, er van vinden als hij trainer zou worden in de Kuip?”

  Toen ik dit net in het AD las, bevestigde het mij weer: Laat mij maar tevreden zijn met mijn herinneringen aan Coentje en de oude Kuip. Het was mooi zo. Het is voorbij. Het nieuwe Feyenoord laat ik aan de nieuwe generatie die blijkbaar meer wordt geinspireerd door de (voor mij totaal niet opwindende) speelstijl van dreamteam Barcelona dan ik toentertijd door de voetbalstijl van mijn dreamteam Feijenoord. ik hoop van harte dat ze later met dezelfde tevredenheid kunnen terugkijken als ik!

  juni 17th, 2011 | #

 8. Feyenoord een says

  Pekinees je weet iedere tijd zijn eigen charme , de mijne is blijven hangen in de jaren 60 .
  De jaren 60 ik was slechts een broekie van nog geen 15 jaar toen ik coen zag spelen .
  Dits is nimmer meer uit mijn oogbeeld verdwenen even als de man die riep jongens wat doen julie toch (bob spaak).
  dingen waar wij van houden zijn uit het oog geraakt en door de tands des tijds in gehaald .
  Het was ondenkbaar in het verleden om Feyenoord aan een investeerder cadeau te doen voor een appel en een ei .

  juni 17th, 2011 | #

 9. bouwvakker says

  😀 Lex eindelijk zijn zin: Casio Onno rot eindelijk op!

  juni 21st, 2011 | #

 10. Carlito says

  Dat Jacobs vertrekt, is natuurlijk erg mooi. Nu nog van Well, Been en nog een paar van die engerds.

  juni 21st, 2011 | #

 11. ruud says

  Enige jammere is dat hij per direct pleite is. Kan altijd nog schade aanrichten.

  juni 21st, 2011 | #

 12. ruud says

  Vergeet ik het belangrijke niet vergeten ben tussen hij – niet- per. Sorry.

  juni 21st, 2011 | #

 13. ruud says

  De 2 berichten hiervoor slaan nergens op, er had moeten staan: Jammer dat hij niet per direct pleite is. Nogmaals sorry.

  juni 21st, 2011 | #

 14. Joop says

  geeft niets Ruud, ik begrijp je vreugde!:mrgreen:

  juni 21st, 2011 | #

 15. Wim, Toronto says

  Casio Onno weg,
  Wie volgt?

  juni 22nd, 2011 | #

 16. japio1 says

  Ja , wie volgt ( Gudde alias Knudde )? Hopelijk wordt het als het verhaal vaan de 10 negertjes.

  Kwam er maar iemand terug>>> LEX KROON!!!!!!!

  juni 22nd, 2011 | #

 17. Pekinees says

  Dag Lex, tijd om je column over La Ling te herplaatsen:

  “Nu Marc Overmars nieuwe bestuurders van Ajax heeft aangegeven zichzelf nog niet klaar te vinden voor een rol als algemeen directeur, blijft Tscheu La Ling over.”

  Hartelijke groeten en de beste wensen uit Peking!

  juni 22nd, 2011 | #

 18. Hufter says

  Casio Onno is alvast (bijna) opgehoepeld. Gudde gisteren hilarisch bij BNR nieuwsradio: Ik heb de schuld van Feyenoord in een jaar tijd met 22 miljoen terug gebracht. Ik zie kortom geen enkele aanleiding om zelf op te stappen. We zijn echt hartstikke goed bezig hier… Ik lach om niet te huilen, schiet dan opeens door mijn hoofd.

  juni 23rd, 2011 | #

 19. jwm says

  Gudde vergat erbij te zeggen dat met het verminderen van de schuld een deel van de aandelen van de club werden overgedragen aan de vrinden. Ook vergat hij te zeggen dat deze constructie tot stand is gekomen als uiterste noodgreep, veroorzaakt door WANBELEID. Had Feyenoord immers niet deze wisseltruuk uitgehaald dan was de club failliet geweest en waren de vrinden hun centjes kwijt. En natuurlijk Gudde vergat ook uit te leggen hoe deze schuld in eerste instantie tot stand is gekomen.

  Harstikke goed bezig. Tuurlijk joh, ik ben Elvis …

  juni 24th, 2011 | #

 20. jwm says

  ‘Aardig verhaal’ in onderstaande link, ik zou zeggen; FSV, stop de hand in eigen boezem, want wie riep er nu zo hard toen Van den Herik (zijn naam overigens fout gespeld in het verslag) moest wijken?

  http://www.lunaticnews.nl/files/uploads/FSVForumavond.pdf

  juni 24th, 2011 | #

 21. Joop says

  Check nr 49 van mij nog maar ’s jwm!

  “Joop says
  Dezelfde EvD die nu het vrtrouwen opzegt, is dat dezelfde die zich door Kerkum cs als een muilezel voor het karretje liet spannen om Jorien met pek en veren de Kuip uit te jagen? Ja! Dat is de zelfde, die heeft dus al zijn geloofwaardigheid en recht van spreken wel verspeeld dacht ik toch.

  JORIEN, KOM TOCH TERUG!!”

  juni 25th, 2011 | #

 22. Giotazz says

  @joop , JWM en andere lexiaanen we gaan de goede kant op het dwaasgebouw wordt langzaam maar zeker schoon geveegd!
  Echter wat de FSV doet is en blijft schijnheilig!!
  oprotten met die FSV zij zijn de volgende!

  juni 26th, 2011 | #

 23. Giotazz says

  De leugen blijft regeren in het Maasgebouw
  Ik kijk anders nooit naar studio sport om 19.00 uur, Nederland 1 bleef even opstaan omdat mij vriendin dacht dat ik de training van Feyenoord wel wilde zien. Ik zag een Blokland die het verhaal van de investeerders en de Varkenoord groep uit een zette. Voorop gesteld heb ik nooit vertrouwen in Pimmetje gehad omdat ik vind dat hij gewoon ordinair zijn poen beschermd en daar voor een habbekrats aandelen voor heeft gekregen van de incapabele bestuurders in het Maasgebouw.
  Toegeven; als Pimmetje geen poet gestort had (lees zijn lening omgezet naar aandelen, ook tegen 12% ???) dan was Feyenoord failliet geweest in oktober 2010.
  Maar dit terzijde, hij vind zichzelf de Messias die de club gered heeft en in die functie mag Pimmetje allerlei onzin uitkramen. Houdt zijn vriendjes in de RVC en de directie de hand boven het hoofd.
  Wetende als de supporters nog dichterbij komen er een beerput open gaat die zijn weerga niet kent.
  Deze man kijkt niet fris uit zijn ogen en verdraaid alles in zijn voordeel. Een echte zakenman had dat zooitje wat nu Feyenoord leidt allang de laan uit gepleurd! Nee dat kan Pimmetje niet want dan worden er dingen bekend die het daglicht niet kunnen verdragen.
  Na een hoop geblabla, ving ik iets op wat zeer interessant is en zal worden bij ons als supporters.
  Pimmetje vroeg zich af wie als ze de directie en de RVC wegsturen het dan zal gaan doen..
  Kijk nu wordt het interessant dacht ik gelijk, we moeten als supporters mensen gaan aandragen die de club kunnen gaan leiden. Dus de deur staat open voor suggesties.
  Wel beste Pim, laten we eens beginnen met de algemeen directeur Gudde, vervang die man voor een voorzitter/directeur en wel Jan Willem van Dop, ligt goed bij de supporters en heeft een schat aan ervaring, Wouter Bos oer Feyenoorder als financieel directeur en later in de RVC, commercieel directeur Graeme Rutjes of Robert Eenhoorn.
  Zo simpel om mensen aan te dragen en ze willen ook nog eens graag! Waarom heeft Pimmetje ze nog niet gebeld? En voor alle farizeers uit het Maasgebouw geld, al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt ze wel! Blijf zo doorgaan met het onderzoeken supporters en de waarheid zal boven water komen vroeg of laat, jullie zijn een eind op weg chapeau!
  Maar rust niet voordat alle rotte appels uit het Maasgebouw zijn verdwenen

  juni 27th, 2011 | #

 24. Feyenoord een says

  Enkele maanden geleden had ik dit al voorspeld 🙄
  En ik vermoed (via via) dat er nog een lijk ergens in de kast ligt te rotten.
  We weten nog alang niet alles , de leugen regeert al zins een jaar en dag.
  en heeft al de nek gekost van van herik .
  Met een buitensporige salaris zou ik ook blijven zitten tot ik er bij neer valt + een vette pensioen dalijk er bij …snap je ?????

  juni 27th, 2011 | #

 25. jwm says

  Feyenoord een, plus een afkoopsom via de kantonrechter. De heren bestuurders hebben immers allen een contract voor onbepaalde tijd, heel normaal bij een organisatie die dik in de stront zit overigens .. 🙄

  juni 27th, 2011 | #

 26. Feyenoord een says

  jwm als honds-trouwe bezoeker zins 1962 heb ik nog nimmer z,n slechte oppositie (fsv) mee gemaakt .
  Slechts eenmaal zijn ze op verzoek in actie gekomen en dat was om van herik weg te jagen juist de kip met de gouden eieren .
  Toen ver herik weg was kwam er direct een verbod aan gaande spandoeken op de tribune!!!
  Maar de heren hebben hun zin en incl de kut gemeente Rotterdam Feyenoord is in vreemde handen .
  Als die idioten in eindhoven die huichelaars 50 miljoen pop in hun achter reet kunnen duwen waarom Rotterdam niet?
  Ik heb halverwege het seizoen mijn kaart aan me zoon gegeven , als ik die kop van die clown van ons ziet moet ik huilen en daarna lachen .
  Godverdomme Feyenoord is toch geen NEC , maar wie zou deze mooie club door de storm heen kunnen loodsen .
  Ik weet het niet meer , coen is er niet meer,theo is er ook niet meer van beveren is ook al pleite wat blijft er voor ons dalijk over?
  Nee die pensioen is ook bijna op , we betalen per jaar bijna 20 miljard aan die Hypotheek-rente en er gaat 14 miljard elk jaar naar die gasten met die theedoek op hun kop dat liedje van rotterdamse riek draai ik nog wel eens veel bittere tranen .
  en lex die is er ook niet meer , ik mis die messcherpe kretiek van hem zonde echt harstike zonde dat ie niks meer neer zet

  juni 27th, 2011 | #

 27. Hufter says

  Toen afgelopen jaar Pim B tijdens een wedstrijd in de kuip als grote held geeerd werd met een gigantisch spandoek, besefte ik, nadat ik ter plekke over m’n nek gegaan was, dat het niet meer goed ging komen. Bijna niemand vroeg zich hardop af of de beweegredenen van Pim wel helemaal in het belang van Feyenoord waren. Ik zie het somber in; onno is (terecht) geslachtofferd, maar de rest blijft gewoon heerlijk zitten. Mijn seizoenskaarten voor volgend jaar zijn weer binnen, dus ook volgend jaar zitten we weer te mopperen in de kuip. Van Hanegem is geen Cruijf, RD is geen Telegraaf Rotterdam is geen Eindhoven en Pim B is geen GKL. En bovendien is Mario geen winnaar. Daar kan zelfs Lex niets aan veranderen

  juni 27th, 2011 | #

 28. Feyenoord een says

  Nou ik ben van de oude garde met een jong en fris gedachte die vindt dat de pen scherper is dan het zwaard .
  vooral als deze wordt gehanteerd door Lex.
  Ik denk en ik geloof dat als Lex zijn artikel,s kon plaatsen het maasgebouw wel eens sneller leeg kan zijn dan men denkt.
  maar helaas ze zijn bang voor Lex , dus geen kans

  juni 28th, 2011 | #

 29. Henk says

  @Giotazz

  Man, wat ben ik het verschrikkelijk met je eens !
  Precies de mensen die nodig zijn; Van Dop, Bos en Eenhoorn.

  juni 29th, 2011 | #

 30. Joop says

  Wijnaldum voor 5 miljoen naar lampekappen city! Tenminste pakken we nog n beetje poen voor hem.

  juni 29th, 2011 | #

 31. jwm says

  Laat ik nog eens herhalen, Boudewijn Poelmann moet zeker terugkeren in het nieuwe beleid van Feyenoord. Hij was de enige die het roer wilde omgooien en is uit onvrede met het beleid vertrokken.

  Hoe vermogend hij is weet ik niet maar het feit dat hij vermogend is speelt een uitermate belangrijke rol; niet dat hij die centen in Feyenoord moet duwen, integendeel, door zijn vermogende positie word min of meer bevestigd dat het hem niet om eigenbelang gaat. Dit in tegenstelling tot het stelletje gajes dat er nu zit.

  En passant las ik nog dat de FSV naar aanleiding van het gesprek met de clubleiding het vertrouwen in de directie en RvC nog niet heeft zien herstellen.

  Het staat er echt zo geschreven dat het een kwestie van tijd is en mogelijk zal dit worden bespoedigd nadat de heren FSV bestuurders de nodige persoonlijke toezeggingen worden gedaan. (Seizoenkaart in het poepertje gedrukt, gesigneerd shirtje en een keertje in de business lounge en het is geregeld). Immers, ook zij zitten er enkel voor eigenbelang gelet op het feit dat de achterban de actie zeer zeker niet steunt.

  Tenzij uiteraard de FSV kan aantonen dat de bestuurlijke besluitvorming om tot actie tegen de Feyenoord leiding over te gaan gebaseerd is op een referendum met de achterban.

  Ik zou zeggen, laat hem maar doorkomen. In het land van de Indianen hebben ze een uitdrukking voor dit soort mannetjes .. iets met spreken en een dubbele tong.

  juni 29th, 2011 | #

 32. Feyenoord een says

  Ik ben helemaal niet zo blij met de verkoop van van Wijnaldum .
  Och ja een kleine NSB’er in het klein verraad z,n club en kies voor het geld.
  De club krijg bijna BRUTO m mil binnen maar netto incl pool des verderf misschien 3 miljoen van over en nu gillen wij laten fer alleen voor een TOP bedrag gaan,kom op zeg daar trap toch niemand meer in:evil::roll:

  juni 29th, 2011 | #

 33. Henk says

  KAN IEMAND HET MIJ MISSCHIEN UITLEGGEN ???

  Ook vanmorgen werd het in de krant weer bevestigd; Feyenoord heeft/had een schuld van 43 miljoen! Nog gen week geleden werd door zowel Gudde als Blokland verteld dat de VvF in totaal bijna 30 miljoen hebben opgehaald.
  Daarnaast heeft Feyenoord het volgende aan transfersommen binnen gehaald:
  Chelsea – Ake – 800.000
  Man City – Terik – 450.000
  Inter – Castaignos – 2.100.000
  PSV – Wijnaldum 5.000.000

  Maar nu lees ik dat van het geld van PSVau ook nog een gedeelte naar een Talentpool afgedragen moet worden.
  Zijn deze pools niet in de totale schuld opgenomen dan?
  Dit zou dus betekenen dat er nog iets aan zit te komen…..
  Zeker als in die Talentpools constructies zitten dat deze overgezet kunnen worden naar achtergestelde leningen zoals al vaker gebeurd is bij investeringen.
  IK SNAP ER NIETS MEER VAN !!!

  Inclusief de transferopbrengsten en de afdracht naar de talentpool, moet er iets van 37 miljoen binnen zijn om de schuld weg te werken. De salaris huishouding is volgens zeggen met de huidige groep, in balans.
  Dus is er nu nog maar een schuld van 6 miljoen over? En schrijft Feyenoord dit seizoen sowieso zwarte cijfers?

  Ik krijg steeds sterker het vermoeden dat we nog niet alles omtrent de totale schulden van Feyenoord weten en dat er nog wat lijken in een kast zitten.

  WAT IS ER BIJVOORBEELD AFGESPROKEN IN DE VERSCHILLENDE TALENTPOOLS?
  Deze kunnen in de komende jaren voor een vervelende nasleep zorgen doordat deze ‘investeringen’ ook nog terug betaald moeten worden. In dat geval kan er wel geld binnen komen uit verkoop van spelers maar mag en kan dat nooit gebruikt worden voor de aankoop van nieuwe spelers.
  Ik weet wel wat dat voor de toekomst betekent !!

  juni 30th, 2011 | #

 34. Henk says

  zie ook: http://www.lunaticnews.nl/nieuws/ingezonden-duidelijkheid-en-openheid/

  juni 30th, 2011 | #

 35. feyenoord een says

  Henk lees eens die oude berichten van Lex en je weet waar onze club staat.
  Een jaar geleden voorspelde Lex al hoe het zou aflopen en zei dat de talenpools de nagel aan de doodkist was…………
  Je wordt gewoon bedonderd en waarom niet naar de gemeente gaan en tracht ook eens 80 miljoen binnen te krijgen .
  Is onze club dan geen reet waard dan Feyenoord is NOG steeds een faam in de wereld maar het verlies zo veel nu .
  Ik ben met stomheid verslagen over die uitverkoop van mijn club , de aandelen voor een appel en een ei weg gedaan.
  Het ware beter geweest om de boel failliet te laten gaan en op de licentie van exelsior verder tegaan

  juni 30th, 2011 | #

 36. jwm says

  Feyenoord een, dat mocht niet van Mijnheer Gudde en hij vond dat een heel naar plan van die vervelende Jorien van den Herik. 🙄

  juni 30th, 2011 | #

 37. feyenoord een says

  Het plan en idee van van Herik om Feyenoord failliet te laten gaan had enorm veel opgeleverd.
  Nu heb je geen poot meer op te staan als je valt eh dus omvalt kan je bijna niet meer terug om dat alles is samen gevoegd,dat moest van de heren die NU de aandelen bezitten .
  Was Feyenoord failliet gegaan dan was men verder op de licentie verder gegaan van excelsior zo makkelijk was dat .
  Ik heb al eens eerder geopperd dat dit nog niet het laatste is ,…..de supporters kunnen hun borst nat maken:roll:

  juni 30th, 2011 | #

 38. feyenoord een says

  DIT WIL IK NIEMAND ONTHOUDEN

  ………………………………………………………………………………….
  Eindelijk, de pers (Elsevier) heeft het ook in de gaten:

  PSV grote valsspeler in Eredivisie-voetbal

  Het voetbalseizoen 2011/2012 moet nog beginnen maar nu al staat vast dat er sprake is van competitievervalsing in de Eredivisie. Met een schaamteloos een-tweetje zetten gemeente Eindhoven en voetbalclub PSV alle andere clubs voor gek

  Door Ren van Rijckevorsel

  Eindhoven heeft de grond gekocht van PSV
  PSV, door jarenlang ondermaats presteren net zo bankroet als Griekenland, verkocht voor 48,4 miljoen euro de grond onder het stadion en het trainingscomplex aan de gemeente, en huurt die boedel voor 2,3 miljoen euro per jaar terug.

  PSV kan behalve de miljoenen van de gemeente ook bijna 30 miljoen euro aan leningen uit het bedrijfsleven tegemoet zien.

  Fiat
  De gemeenteraad had gisteren nauwelijks zijn fiat aan de miljoenenaankoop van de gronden gegeven, of de penningmeester van PSV trok de uitpuilende geldbuidel om huppakee drie eredivisiespelers aan te trekken: Dries Mertens en Kevin Strootman van FC Utrecht en nog niet helemaal rond – Georginio Wijnaldum van Feyenoord. Kosten: zon 13 miljoen euro.

  Het idee voor de constructie – in een tijd dat gemeenten moeten korten op basisvoorzieningen als bibliotheken – komt van wethouder Staf Depla (PvdA), die constant benadrukt dat het geld van de gemeente niet is bedoeld voor spelersaankopen.

  Meerderheid
  Nu zullen Depla en PSV vast beweren dat de transfers uit de private leningen zijn gefinancierd, maar zonder het geld van de Eindhovense belastingbetaler waren deze aankopen natuurlijk nooit mogelijk geweest.

  Naming and shaming: CDA, LPF en D66 waren voor het voorstel, evenals een groot deel van de PvdA en de VVD.

  SP, GroenLinks, Ouderen Appl en TON stemden negatief. Uiteindelijk was een meerderheid van 29 van de 43 raadsleden voor.

  Failliet
  In plaats van dat zij PSV gewoon failliet lieten gegaan, zoals eerder gebeurde met FC Haarlem en RBC Roosendaal, hopen de slappe bestuurders volgend jaar te mogen hossen met een op gemeenschapskosten gekochte kampioensschaal. Wat een treurigheid.

  Waarom gaan de andere voetbalclubs, die niet hun handje kunnen ophouden bij hun gemeente, niet naar de rechter of naar de NMA?

  juni 30th, 2011 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen