Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

MOE

september 18th, 2010

SPORT GREEP ME

Sinds mijn kinderjaren ben ik dol op sport. Zo ging ik in de jaren vijftig regelmatig naar het tafeltenniscentrum aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Cor Pelser was toen de beste speler. Tevens bezocht ik de wereldkampioenschappen tafeltennis in Utrecht, waar de Japanse speler Tanaka en Ogimura excelleerden. Zij introduceerden de zogenaamde 'vulpen-greep'.

Ook ging ik 's nachts mijn bed uit om de Rally van Monte Carlo door Rotterdam te zien racen. Op de Luchtbrug bij het Stadion Feyenoord kregen de motoragenten, via het zijraampje, op hoge snelheid, sigaretten aangerijkt. De dienders reden op BMW-motoren met cardan-aandrijving. Maus Gatsonides was de bekendste rijder, die nog bekender werd toen hij later flitspalen en andere snelheidscontrolerende apparaten ging fabriceren, hetgeen een 'gotspe' is…

CHRONISCH VERMOEID

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRw-YZy0rD8I3pzvyWf2Rou60vuYVb9SZ7rJfFoCgGiwttcAnw&t=1&usg=__FIOuAjBu_8MuYag52yB-cxB13M0=

Sedert enige tijd lijd ik aan chronische vermoeidheid. Dat komt waarschijnlijk doordat ik tijdens het jongste WK-voetbal, alles maar dan ook alles gekeken heb. Ook alle 'praatprogramma's'.

Kroon: Ik gebruikte zeker geen harddrugs

 

Ik werd moe van Cheque, Shag, of Jack van Gelder. Die gannef zat 'journalistiek te bedrijven' in Zuid-Afrika.

Enkele Gelderiaanse uitspraken die mij zijn bijgebleven:

"Ronald, neem je golfspullen mee!" De kop van Van Gelder werd steeds bruiner…

"Ronald, wat vond je van de wedstrijd?" (Duitsland – Spanje)

"Ik heb de wedstrijd niet gezien Sjek, toen zat ik in het vliegtuig…

"Gert-Jan, (Verbeek), wat vond je van de wedstrijd?"

De hork met het melkboerhonden-haar: "Ik heb de wedstrijd niet gezien, Cheque, toen zat ik in het vliegtuig"

Een Algerijnze supporter verschijnt in beeld en hangt een shawl om de nek van Bill Clinton. Shag van Gelder: "Zo, die komt dichtbij Clinton. Hij is trouwens niet de enige die dicht bij Clinton kwam!" Doelend op Monica Lewinsky. Hierna lacht de zelfingenomen kwast hard om zijn eigen flauwe grap. Klapt dubbel van het lachen voorover op tafel. Joodse humor? Men zou er bijna anti-Semiet van worden.

Ik word daar zo moe van!

Dan de schijtlollige Frank Snoeks met zijn op de hotelkamer uit het hoofd geleerde feitjes. Die presteerde het om in de tweede minuut van de wedstrijd Duitsland – Spanje op te merken: "Die snor van Del Bosque had hij waarschijnlijk al in de wieg!"

Ik word daar zo moe van!

In een ander praatprogramma zat Hugo 'the selfkicker" Borst te Jeremianen dat hij zijn Duitse armbandje kwijt was… How low can you go?

IK HEB HET

Ik krijg rode vlekken in mijn nek van Humberto Tan. Die presenteert Eredivie-Live alsof ik naar "Kleutertje luister" zit te kijken. Verschijnt te pas en te onpas in beeld bij voetbal, reclame voor de Postcode-loterij of RTL-Boulevard.

Riep voor aanvang van de wedstrijd Excelsior – Feyenoord: "En nu over naar WOUDENBERG!" Spelen de Kralingers op de Utrechtse Heuvelrug, Bimbo?

Ik word daar zo moe van! Ik ben beslist niet racistisch ingesteld, maar riep tot ontsteltenis van mijn eega: "Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding!"

Kortom, ik ben chronisch, of Gronings vermoeid. Heb weinig genoten van het WK. Slechts de tweede helft van Feyenoord – Utrecht kon mij boeien. De rest was niet of nauwelijks aan te gluren.

MOE

Na een paar maal mijn huisdokter te hebben bezocht, waarbij hij mij adviseerde niet meer te kijken naar al de onbenullen, of er over te schrijven, besloot ik voorlopig te stoppen.

Zit ik naar Jort Kelder te kijken ("Bij ons in de PC"), verschijnt Leroy Fer in beeld, vergezeld door een creditcard-hooligan, die hem zojuist enkele duizenden euro's heeft lichter gemaakt. Dat heeft hij geleerd van Wesley de tuinkabouter, die leeggezogen wordt door de modderbegonia Yolanthe Kabaal van Glasscherven.

Dat domme koppel stuurde de Prins van Monaco een gelukwens bij zijn voorgenomen huwelijk, als zij ook al bij de Royalties horen. Schijt aan die batterij advocaten, een dommer koppel dat regelmatig aan in de publiciteit verschijnt, bestaat er niet!

MOE

Iedere maandagmorgen komt er een hoer bij de dokter om te klagen dat zij zo moe is. Na de tiende keer gaat het die Pil vervelen en adviseert haar: "Blijf eens een poosje uit bed!"

De moraal van het verhaal: "Ik ben voetbal-moe…"

 

http://www.fr-fanatic.com/volgende.png

 

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQta5eKHUR4nQjjQCcUrPrtZqw1YkOefENFjjfFFs2wkBFuz3Y&t=1&usg=__NGDibFB0vLktbMS63bc8uBhHym0=

 

 

 

 

 

 

 

72 Comments »

  1. Joop says

    Aldus van den Herik, ik mis die kale dakdekker nog iedere dag, zeker in deze barre tijden! Als iemand ooit eens de club ovenreemt zou willen pleiten voor volledige rehabilitatie van Jorien, ondanks de fouten die hij wel ggemaakt heeft.

    september 26th, 2010 | #

  2. Joop says

    zou ik willen pleiten….

    september 26th, 2010 | #

  3. karel doorcan says

    @gish, Tis alleen jammer dat 1 iemand binnen de sponsers van Feyenoord erniet zo blij mee is en zijn mond voorbij heeft gepraat tegen de vi/ Ze wilden het namelijk in stilte doen.. en toen lag het toch weer op straat!! Jammer dat er altijd iemand zo nodig tegen de pers moet praten!!:twisted:

    september 26th, 2010 | #

  4. jwm says

    Joop, gelukkig hebben we in elk geval nog de immer kritische FSV .. die gasten hebben er nog nooits iets van begrepen ..

    Samen met jou een voorstander van de terugkeer van Jorien!

    september 26th, 2010 | #

  5. Leen says

    @Joop

    Ach….. wie maakt geen fouten. Me dunkt dat de fouten die na v.d.H zijn gemaakt een grotere impact hebben dan die 20 jaar (of hoeveel het er ook moge zijn) met Jorien.
    En dan mag je van mij al zijn fouten bij elkaar optellen.

    Ik zie nu niemand uit eigen zak de spelerssalarissen betalen als er geen geld meer is.
    Iets wat die kale dus wel deed.

    Uit dat artikel blijkt dus ook dat tijdens zijn periode bij feyenoord nooit een cent verdiend heeft.
    Aangezien dit nooit door iemand is tegengesproken mogen we dus zeggen dat dit de waarheid is.

    Misschien moet ik maar eens een website maken …….www.jorienbedankt.nl………..
    En de werkelijkheid van jorien publiceren.
    Punt is alleen dat ik te weinig echte kennis heb en het ook alleen met de krant en deze site moet doen.
    Mocht er iemand zijn die wil helpen……

    september 26th, 2010 | #

  6. Leen says

    of
    ……jorienalsnogbedankt.nl…….

    september 26th, 2010 | #

  7. Joop says

    Leen, die website moet er komen, als ik wist hoe ik het moest doen zou ik het niet laten, anders misschien er een hyve van maken? Ik had ook al eens een Peter Bosz oprotten hyve! :mrgreen:

    september 26th, 2010 | #

  8. Joop says

    zo dan maar!:mrgreen:

    http://kein-geloel.hyves.nl/

    september 26th, 2010 | #

  9. Olivier says

    @ Joop: Goed artikel. Hoe hij er over denkt staat trouwens ook te lezen in het vorig jaar uitgegeven boek De Voorzitter, geschreven door Leo Verheul. Als we hem in 2006 niet hadden weggestuurd op de manier zoals het is gebeurd en als de huidige leiders toen fatsoenlijk met hem overleg hadden gevoerd om tot afspraken te komen en hem in 2008 hadden uitgenodigd bij het 100-jarig bestaan, dan hadden we nu een veel betere situatie gehad. Toen de GKL weg moest zei hij dat als ze (de commissie Kerkum) zo met hem om zouden gaan, het niet goed met de club zou gaan. Nou daar heeft hij wel gelijk in gekregen.

    september 26th, 2010 | #

  10. Joop says

    Ik zat net eredivisie live te kijken, maar ik heb na zo-n 72 minuten ellende bij Feyenoord doorgezapt naar NAC Willem2. Ik ga mezelf niet langer meer kwellen, we zijn rijp voor degradatie voetbal, het is gewoon vewrschrikkelijk als je tegen een zwak NEC nog op inzet en duels wordt afgetroeft. Ze beheersen de basis dingen van het verdedigen, zoals lekker dich op je man staan te dekken, veel beter dan feyenoord.
    Het is werkelijk verschrikkelijk om mee te maken!

    september 26th, 2010 | #

  11. feijenoord een says

    God zij dank vandaag thuis gebleven (griepje) dat scheeld weer veel getier en ge etter .
    Maar ook op live heb ik de knop om gedraaid , en ik begin er nu werkelijk in tegeloven dat niet de finaciele problemen maar onze been het probleem is.
    de wissels lijken al tijden nergens op , vooral nu vlaar er uit ligt .
    been weet het zelf niet meer , hoe krijg je verdome die ploeg aan het ballen.
    ik zie maar een uit weg , bestuur haalt in godsnaam een paar oude feijenoorder,s terug , je mag met jonkie,s splelen maar zorg dat er een oud gediende er in staat.
    er zijn er nog genoeg met een feijenoord hart die zo willen komen , maar ballen op die manier wordt jupiter afdeleng .
    je kan het die jongens het ook niet kwalijk nemen ze zijn te jong te onervaren er is geen beleidt er is niets.
    en het programma gezien wat er op ons afkomt? jezus wat voel ik mij kut .
    en ik ben moe moe moe moe wat een troosteloze kolere zooi

    september 26th, 2010 | #

  12. Giotazz says

    Joop misschien kan ik een site maken , ik had veel contact met Jorien en hij heeft helaas het email adres niet meer
    JVM kan ons ook helpen.

    september 26th, 2010 | #

  13. Joop says

    ik zou het toejuichen als er zo’n site zou komen! Het wordt echt de hoogste tijd om een tegengeluid te laten horen!

    september 26th, 2010 | #

  14. LJB says

    Ik ben tot nu toe altijd vrij diplomatiek gebleven. Maar we zitten nu weer in een periode die heel erg aan de HCS-periode doet denken (weer een drielettersponsor, zou dat de overeenkomst zijn?). De periode Gert-Jan Verbeek is een rimpeling op het water in vergelijking met de storm waar Feyenoord nu in zit. Er zijn drastische maatregelen nodig:

    Directie en RVC: stel je plek beschikbaar of in rond Nederlands: OPROTTEN!

    Geef de groep rond St. Nicolaas vrij spel.

    Geef Been en Beenhakker voor de rest van dit seizoen vrij spel. Als het resultaat aan het eind van het seizoen nog steeds ondermaats is, is ook de positie van de beide B’s voor mij niet heilig.

    Ik vermoed dat Feyenoord na de duels tegen Graafschap, Twente en PSV eerder lager dan hoger staat.

    AARSKRUIPERS van de FSV: wakker worden!!! Tis 1 voor twaalf en de club gaat steeds verder naar de kloten.

    Ik eis fokking actie voor mijn contributie Van Dorp.

    september 26th, 2010 | #

  15. Giotazz says

    Heren de domein naam jorienbedankt.nl of jorienalsnogbedankt.nl is vrij even stemmen voor de naam en wie kan inhoudt leveren?

    september 26th, 2010 | #

  16. Giotazz says

    @LJB die kale van de FSV doet helemaal niets!! Dan alleen maar ja knikken en zich als vazal van de feyenoord directie te laten gebruiken om een van de beste voorzitters van Feyenoord weg te pesten en dat zal ik die kale nar nooit vergeven!

    september 26th, 2010 | #

  17. ja toch niet dan says

    @karel doorcan ja en dat lek is er 1 uit een 020 achtergrondje of zit ik er naast?

    september 26th, 2010 | #

  18. feijenoord een says

    Zo lang die Dick van Well blijft zitten (al zijn er nu 2 opgestapt) komen we niet verder.
    Die 2 plaatsen die nu vrij zijn is NIET voor een inversteerder,s .
    Die Dick van Well is nu bezig zijn plaats veilig te stellen want de nieuwe kuip lever miloenen en daar lust hij wel een % stje van .
    Geloof ook maar niet dat gelul van gudde die zit in het complot en liegt dat tie zwart ziet en ik kan het weten (ik kom immers uit maaasluit ben er geboren en getogen al ben ik nu wel verhuist maar via insiders weet ik dat hij bekent staat als een grote leugenaar .
    het oprichten van een side is een prima idee , en getuigd tenminste van betrokenheid met de club .
    als het mogelijk zou zijn als lex ook z,n stukje,s er in zou zetten dan kan er helemaal niets verkeerd gaan.
    Want het grote publiek moet nu eens weten wat er precies aan de hand is , het was niet de GKL die de boel verstierde .
    maar opgezet door de trawante van het bestuur die gewoon de zeggen schap wilde over feijenoord ,dit was een een tweedje in der tijd.
    ———————————————————————–
    en @LJB vergeet die groep rond nicolaas er spelen bij feijenoord andere belangen , dit gaat veel dieper dan wij vermoeden.
    had het verleden seizoen al eens vermeld , dit gaat gewoon om het grote geld . de belangen van een neiuw kuip (gudde is immers niet voor niets er in gerold)
    de nieuwe kuip als deze moet komen kost meer dan een half-miljard er moet heel veel gebouwd worden (vergeet hierbij niet de bouwfrouwde) er hoeft maar een EEN procent naar deheren tegaan en ze zijn binnen .
    als onze mooie club verder weg zakt dan mogelijk wordt gehouden zal er wel eens een heel ander verhaal komen , iets wat wij NOOIT verwacht hadden.
    het maasgebouw is een grote beerput geworden en wij zullen verast worden .

    september 27th, 2010 | #

  19. Giotazz says

    De FSV wil dat de supporters rust zich rustig houden, bang voor jullie nieuwe seizoenkaart LULLO’s ? Jullie kunnen je maar beter ook opheffen, dacht dat jullie voor de supporters waren. Kortom ACTIE FSV en geen gelul dat jullie de directie van Feyenoord steunen!

    september 27th, 2010 | #

  20. jwm says

    De FSV heeft zichzelf jaren geleden al buitenspel gezet door volmondig akkoord te gaan met de commissie Kerkum. De heren hebben zichzelf monddood gemaakt en de activiteiten beperken zich tot het organiseren van een bingo avond tot een dagje vissen. Oh sorry, ik vergat natuurlijk de jaarlijkse overhandiging van een ingelijst shirt op de middenstip.

    De belangen binnen Feyenoord hebben niets meer met het voetbal te maken, meer met de ontwikkeling van het nieuwe stadion maar nog meer met de herontwikkeling van de grond waar de huidige Kuip op staat.

    Kerkum heeft de club al eerder naar de kelder gejaagd en heeft in zijn blinde haat zijn wraak op Jorien genomen en is daarbij zover gegaan dat het hem totaal niet interesseerde tegen welke prijs dat moest geschieden, als het maar geschiedde.

    De prestaties op het veld vind zijn oorzaak in jarenlang wanbeleid in het post Van den Herik tijdperk. 3-0 verlies in Nijmegen? Ik kan niet eens herinneren wanneer zich dat voor het laatst heeft voorgedaan, als het zich ooit al eens heeft voorgedaan. (Met alle respect voor NEC uiteraard)

    Ik heb Jorien in tijden niet meer gesproken maar een visje uitgooien hier en daar zou wellicht wat moeten opleveren. Ik weet echter niet zozeer of Jorien nog op enige wijze in de belangstelling wil komen in relatie met de club Feyenoord. Reden daarvoor zullen niet zozeer persoonlijk van aard, maar des te meer gerelateerd aan de familie zijn.

    september 27th, 2010 | #

  21. AZ says

    @ Gish
    Het AD en navolging daarvan ook diverse ‘onafhankelijke’ sites melden dat er tegen 49% van de aandelen een bedrag van 20 mio in Feyenoord wordt geinvesteerd. De naam van PB wordt genoemd.
    Eerst zien, en dan geloven natuurlijk, maar mocht jij in reactie 40 bovenstaande voor ogen hebben gehad, … CHAPEAU !!
    Ere wie ere toekomt.

    september 27th, 2010 | #

  22. theo de tukker says

    Betreffende @40,44,47, o.a. Met een opgewarmde gebakken
    lucht scenario bedoelde ik o.m. ook, dat vaak wanneer de Bor-
    deaux of de Scotch uit-gewerkt zijn, dan komen de mitsen en
    maren weer boven tafel. Logisch dat ik nu hoop dat ik falikant
    ongelijk krijg. Over hopen gesproken, wat zou ik het goed en
    tegelijkertijd mooi vinden dat Lex aan tafel zou zitten met lam-
    snor Derksen, v.g.G.en i.p.v. Genee, dat die boshkabouter aan
    tafel gesleurd zou worden !! Natuurlijk, Lex maakt gehakt van hem, sterker nog, als hij z,n hond mee neemt , H.o.H.
    Wel graag Jorien uitnodigen als zijnde de Eregast van de avond !
    Puur gevoelsmatig denk ik,dat de G.K.L. z,n tegenzin en de
    praktische bezwaren over boord zal gooien . Ongetwijfeld zal het
    een avondje worden zoals in 65 toen Piet K. die Miera te grazen
    wou nemen, en Piet R. de 50 meter in 4 seconden liep om Coen
    een handje te helpen. Overbodig te zeggen dat Lex zich dan
    wel weer minstens 5 jaar jonger gaat voelen. ( trouwens, ik ook )

    september 27th, 2010 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen