Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

WILLEM WORD WAKKER!

september 14th, 2010
De  afbeelding “http://www.elsevier.nl/artimg/200802/hanegem_200.jpg” kan  niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
 
EERDER GEPUBLICEERD, ZIJ HET ZONDER RESULTAAT
 
LEES AUB NOGMAALS HET VERHAAL OVER DE
 
NIET TERUGBETAALDE LENING

Willem van Hanegem: "Over mij mogen ze veel zeggen, ik trek me van weinig mensen wat aan, maar één ding kunnen ze me niet verwijten en dat is dat ik niet onafhankelijk zou zijn. Ik zeg wat ik wil en sta voor mijn woorden, overal en altijd." 

In 1994 verscheen er in Voetbal International een negatief verhaal over Van Hanegem. Het stuk was geschreven door Ted van Leeuwen (alias De Zigeuner) en er stonden 'kleedkamer-geheimen' in. Nu was ene Peter Bosz bevriend met die Zigeuner (zo bevriend dat die "gipsy" nu regelmatig Mevrouw Bosz, zijn secretaresse op het bureau een beurt geeft, en zij hem onder het bureau) zodat voor De Kromme duidelijk was waar de informatie vandaan kwam. Peter Bosz is altijd het lek bij Feyenoord geweest. De huichelaar, zoals Van Hanegem hem recent nog noemde, was een ware hetze gestart tegen De Kromme. Hij vond in Ronald Koeman en Orlando Trustfull medestanders.

Na het lezen van het bewuste artikel in V.I. besloot Van Hanegem nooit meer te spreken met iemand van dat blad, zolang Cees van Cuilenborg (alias Dominee Maasbach) hoofdredacteur was.

Het was in de tijd van de verbouwing van De Kuip, waardoor de selectie op Varkenoord trainde. Op een morgen kwam Johan Derksen naar de training met het verzoek aan Willem om de kwestie uit te praten. De koppige Zeeuw wilde van geen wijken weten…

Willem van Hanegem: "Over mij mogen ze veel zeggen, ik trek me van weinig mensen wat aan, maar één ding kunnen ze me niet verwijten en dat is dat ik niet onafhankelijk zou zijn. Ik zeg wat ik wil en sta voor mijn woorden, overal en altijd."

Het jaar verstreek en tegen de Kerst vroeg Johan Derksen of ik voor het Kerstnummer en groot interview wilde maken met 'mijn vriend' Willem van Hanegem. Het mocht 8 a 10 pagina's lang zijn. 

Willem weigerde natuurlijk. Ik had toch moeten weten dat hij nooit meer iets met dat blad te maken wilde hebben zolang die Dominee hoofdredacteur was. 

Een paar maanden later zegt Dominee Van Cuilenborg na een thuiswedstrijd van Feyenoord tegen mij: "Jouw vriend Willem maakt het hier niet lang meer…!" (Ik briefde dat 's avonds door aan Van Hanegem, die boos naar V.I. belde, waardoor mijn lot snel bezegeld was. Ik werd (telefonisch) ontslagen door de 'keurige' Dominee. Hij wilde geen rechtszaken blah, blah blah…

Willem maakte gewoon het seizoen af en werd uiteindelijk op 5 october daaropvolgend ontslagen, nadat Bosz, Koeman c.s. volgens Geert Meijer en De Kromme de uitwedstrijd tegen PSV bewust hadden laten lopen…

Die bewuste maandagavond (5 oct. '95) heb ik Willem heel lang aan de telefoon gehad en de volgende ochtend een vernietigende column voor Radio Rijnmond gehouden, waar de pleuris over uitbrak en waarvoor ik mij een week later tegenover de spelersgroep moest verantwoorde. Kom niet aan Willem, want dan kom je aan mij… Willem mijn 'hero', de moderne Abe Lenstra, voor wie hij als 16-jarige op de brommer van Utrecht naar Enschede reed, om de balvirtuoos aan het werk te zien.

Willem vertrok naar het Arabische Al Hilal, waar ik hem ook enkele malen per week belde en zelfs een aparte satelliet-installatie aanschafte om hem daar aan het werk te zien. So far so good. Bij terugkomst werden mijn eega en ik overladen met cadeaux door de familie Van Hanegem.

Willem bleef een tijdje zonder werk. Loop ik op een morgen door de supermarkt, zie ik Voetbal International in de schappen liggen met een omslag waarop Willem stond afgebeeld! MET EEN COLUMN VAN WILLEM VAN HANEGEM! Dominee Van Cuilenborg was nog steeds hoofdredacteur en daar stond een column van Willem op de laatste pagina, waar voorheen mijn column stond!!!!

Hierop heb ik boos een fax gestuurd naar Willem met de tekst: "Wat is vriendschap waard?" Kreeg ik kort erna een telefoontje van Marianna met de mededeling dat zij de fax in de prullenbak had gegooid, daar zij vermoedde dat Willem hier geen prijs op zou stellen.

Later die dag belde De Kromme zelf terug en vergoeilijkte zijn column in V.I. met de drogreden: "Van Cuilenborg is geen hoofdredacteur meer, die is weg bij het blad!" Hetgeen bezijden de waarheid was. Dominee Van Cuilenborg was nog steeds hoofdredacteur en Willem was gezwicht voor het geld. Nogmaals: Wat is vriendschap waard?

DAT WAS DE LAATSTE KEER DAT IK WILLEM VAN HANEGEM SPRAK

Willem: "Na het enorme gedoe over dat interview met Heurelho Gomes waarin hij de vloer aanveegt met Jan Reker, wil ik het hier eens over de journalistiek hebben. Dat interview heeft heel veel losgemaakt bij alle media. Het regent meningen en stukjes. In die vloedgolf maak ik me een beetje zorgen over wat ik om me heen zie gebeuren.

Steeds vaker krijg ik het idee dat er te weinig aan zuivere journalistiek wordt gedaan. Ik versta daaronder onafhankelijke journalistiek. Dus dat je mag zeggen en schrijven wat je wil, zonder dat anderen daar weer een bedoeling achter hoeven te zoeken. Volledige vrijheid van meningsuiting heette dat vroeger."

Willem van Hanegem is langzamerhand een karikatuur van zichzelf aan het worden. Persconferenties geeft hij niet, wel iedere zondagavond (dik betaald) commentaar (als trainer van FC Utrecht) op het voetbalwereldje en belt die mening door naar het Algemeen Dagblad, waardoor de kas nogmaals goed gespekt wordt. Veel zinnigs komt er tegenwoordig niet meer uit zijn mond.  Quasi grappig open deuren intrappen heeft hij tot kunst verheven. Vooral de scheidsrechters hebben het bij hem gedaan. (Lulhannes is geen scheldwoord) Over die arbiters is hij een band aan het samenstellen. "Dat vind ik wel een aardige speler…" is de meest genoteerde uitspraak in tal van uitzendingen.

Wilfred Genee: "Heb je die band bij je Willem?"

Van Hanegem: "Ja, in de auto. Mijn reserveband!" Huiskamer-komiek Freek de Kromme in de bocht.

"Hypotheek? Ik weet niet of ik een hypoyheek heb…" (Nee Willem? Weet je ook niet dat je een tweede huis in Friesland bezit? Allemaal schuldvrij? Dan heb je het beter voor elkaar dan de Weduwe Sanders waar je borg stond voor de lening van Tscheu La Ling van fl 150.000,=)

Johan Derksen steekt Willem iedere zondagavond een veer in zijn reet. Willem laat Utrecht frank en vrij voetballen en past veel jonge spelers in. Johan vergeet te vermelden dat FC Utrecht veel slechter heeft gepresteerd dan vorig seizoen onder Foeke Booy. Vooral thuis, waar volgens Van Hanegem de tegenstanders weer met knikkende knieen naar de Galgenwaard zouden komen. Ja, Derksen is nu bladenman en de verkoop gaat boven alles. Bovendien kan je de held van de pas verschenen biografie niet afvallen. De biografie uitgegeven door het blad waarmee Willem nooit meer zou praten. Dominee Van Cuilenborg zwaait er nog de scepter…

Van Hanegem: "Bij mij komt het altijd zonder geheime agenda uit mijn mond, altijd. Zoiets noem ik eerlijk. Ik kan het best wel eens bij het verkeerde eind hebben. Maar oneerlijk ben ik nooit."

 

DE NOOIT TERUGBETAALDE LENING

DIT VERHAAL IS 2x VERTELD TEGEN REDACTEUREN VAN EEN ONAFHANKELIJK

WEEKBLAD.

NIET ALLEEN DOOR MIJ, MAAR OOK DOOR EEN BETROUWBARE RECHERCHEUR VAN POLITIE!

GEEN ENKEL BLAD DURFT LING & DE KROMME AAN TE PAKKEN!

"Ik sta garant met mijn leven!"

waren de woorden die Willem gebruikte toen hij samen met Ling fl. 150.000,= kwam lenen van Barney Sanders. Mevrouw Sanders was mordicus tegen omdat beiden voetballers potje los waren in die tijd en erg onbetrouwbaar overkwamen. Maar Barney beval haar om het geld (zwart) op te halen bij het Grenswisselkantoor Rotterdam C.S.

Ling kreeg zijn lening. Barney Sanders overleed in de gevangenis. Jaren gingen voorbij zonder dat Ling een cent terugbetaalde. Mevrouw Sanders raakte berooid en dat terwijl bij het overlijden van haar man zij een boerderij bezaten, een collectie schilderijen, zo groot dat zij in een speciale aanbouw opgeslagen stonden, plus een jacht van 1,2 miljoen gulden (die spoorloos verdwenen was, althans dat verklaarde een Rotterdamse autodealer en Feyenoord-sponsor die peetvader was van haar zoon. Deze man gaf haar drie jaar lang een maandelijkse toelage en verklaarde daarna dat "het geld op was!" en dat zij maar moest gaan werken voor haar geld). De collectie juwelen ter waarde van ca. vier ton verdween voor tachtigduizendgulden naar de voorzitter van de Feyenoord-business Club Rolf Leeser.

http://www.gelderlander.nl/multimedia/archive/01215/DG_PLAATJE_8836322_1215805h.jpg

LING, MET GELEEND (niet terugbetaald) GELD, MILJONAIR GEWORDEN

De jaren zijn aan de voormalige Ajax-ster niet onmerkbaar voorbij gegaan. Voorbij zijn de tijden dat hij met onnavolgbare schijnbewegingen verdedigers tot wanhoop dreef. Maar niemand hoeft medelijden te hebben met Ling. Hij is een van de weinige Nederlandse voetballers die het als ondernemer enorm goed doet.

Ling is daarvoor diep gegaan. Aan het eind van zijn voetballoopbaan, midden jaren tachtig, ging het behoorlijk mis. Door verkeerde investeringen en gokschulden zat hij helemaal aan de grond. Zijn Haagse herenhuis moest hij verruilen voor een woninkje drie hoog achter en de BMW werd verwisseld voor een gedeukte, oude Volkswagen. Kenmerkend voor die tijd is het verhaal hoe hij de wielklem van zijn auto los moest buigen, omdat de laatste centen waren vergokt in het casino. Achteraf bleek de crisis een blessing in disguise. Ling zat met een schuld van 800.000 gulden (363.000 euro) en er moest iets gebeuren: hij besloot ondernemer te worden. Niet door, zoals hij eerder deed, bankgaranties af te geven voor andermans zaken, maar door zelf een bedrijf van de grond af op te bouwen. “Als ik een baantje zou zoeken, zou ik een leven lang moeten afbetalen”, zegt Ling nu. Hij besluit in Den Haag een winkeltje in voedingssupplementen te beginnen, Fitshop, en dat blijkt een schot in roos. Binnen drie jaar was hij schuldenvrij en groeide het winkeltje uit tot Fitshape, een bloeiend concern met een miljoenenomzet en 22 medewerkers. Ling bewoont inmiddels met zijn derde vrouw en vier zoons een kapitale villa in Wassenaar.

 

Ja, Ja…

Mevrouw Sanders liet beslag leggen op de tegoeden van Ling bij het spelers-pensioenfonds in Gouda. Tenminste, dat liet zij via haar advocaat doen. Hierop volgde een eindeloze correspondentie tussen de advocaten van Ling en die van de weduwe Sanders. Ergens staat te lezen dat er een finale kwijting kan verleend worden tegen betaling van fl. 25.000, waarna er nog een schrijven bestaat waarin gerept wordt over fl. 45.000,= 

Hoe dan ook, de Weduwe Sanders heeft nooit een cent ontvangen. Haar advocaat stierf in die tijd aan keelkanker. Nergens is een bewijs te vinden dat er betaald is. Tscheu Ling stuurde mij een bewijs dat het beslag op het pensioenfonds was opgeheven, maar een betalingsbewijs heeft hij niet getoond. (Er lagen vele beslagen op Lings'tegoeden!) Telefonisch deelde hij mij mede dat Willem van Hanegem wist dat hij betaald had.

Toen de weduwe Sanders de Kromme belde waar hij geld bleef waarvoor hij met zijn leven garant stond, lachte hij schamper en verbrak de verbinding…

Ik zie mevrouw Sanders regelmatig. Zij is lichamelijk en geestelijk een wrak. Leeft een karig bestaan. Laat Willem zijn ex-vrouw Truus maar eens bellen, want zij weet hoe Merouw Sanders ervoor staat en spreekt er schande van.

Ik zou van mijzelf niet durven zeggen dat ik nooit oneerlijk ben. Integendeel, ik ben meer oneerlijk dan eerlijk, maar dit epistel heb ik naar eer en geweten opgesteld. Weliswaar met pijn in mijn hart, want Willem is altijd mijn 'hero' geweest. Ik hield van die man. Hing uren aan de lippen van de voetbal-professor. Hij is een wandelende voetbal-computer. Hij haalt moeiteloos situaties van tientallen jaren terug… Zou hij dan niet meer weten dat hij garant stond voor het terugbetalen van de lening?

Ling is inmiddels multi-miljonair. Willem heeft ook niet slecht geboerd. Maar zeggen: "Ik ben nooit oneerlijk" lijkt mij niet op zijn plaats. In Vlaardingen zit een slachtoffer te creperen die tenonder is gegaan aan de liefde voor Feyenoord van haar man. Tel maar op: Nielsen en Tahamata kregen van Barney ieder fl. 100.000,= + Ling leende fl. 150.000,= + trakteerde Barney regelmatig de hele selectie van Feyenoord op een diner in een chique restaurant te Maassluis. Gerard Meijer is de enige nog werkzaam bij de club die dit kan beamen.

http://www.lyonpartners.nl/images/artiesten/marga_van_praag.jpg

Marga van Praag had gelijk. "Willem is onbetrouwbaar…"

Eerlijk duurt het langst, zegt men. Sportmensen dienen helemaal eerlijk te zijn. "Ik ben nooit oneerlijk" past niet bij een sportman die zijn woord niet nakomt, Willem! Dan heb ik het nog niet eens over jouw buitenechtelijke escapades gehad… Over eerlijk gesproken!

De afbeelding  “http://www.gaarmans.nl/images/items/79_content_hema02.jpg” kan niet  worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

DIT HOOFDSTUK ONTBRAK IN DE BIOGRAFIE

WILLEM VAN HANEGEM

HOE WARM HET WAS EN HOE VER…

EN DE HEB IK HET NOG NIET EENS OVER

DE BUITENECHTELIJKE RELATIES

VAN DE 'KROMME'

DAAR MOETEN PRIVE, WEEKEND & STORY MAAR ACHTERAAN GAAN
 
http://www.feyenoord.nl/content/absolutebmxe/banners/20100223_banner_spreekkoren.jpg

25 Comments »

 1. Koos says

  😈 FRAAIE MIJNHEER, DIE VAN hANEGEM
  SPAN EENS EEN RECHTZAAK AAN TEGEN KROON! Bij voorbaat kansloos, daar Kroonkurk zeer goed weet wat hij schrijft…

  september 14th, 2010 | #

 2. Jacques de Wit says

  😐 Willem is golfer geworden. Ooit was hij schoorsteenveger… die gozerT

  september 15th, 2010 | #

 3. Olivier says

  Het is triest dat de oproep aan Willem geen effect schijnt te hebben, maar wat kunnen wij hieraan doen? Als dat zou kunnen dan moeten we dat natuurlijk doen want Barney was met ook zijn fouten wel een echte Feyenoorder die daar alles, dus ook geld, voor over had. Maar laten wij niet vergeten ook onze tijd te besteden aan een andere spoedeisende zaak zoals de vraag “Feyenoord op de fles?” Want LJB schetste nog een veel te rooskleurig beeld:
  2006 Bezit – Schuld = 0 eigen vermogen
  2010 Bezit – Schuld = – 40 miljoen negatief eigen vermogen (tenminste want misschien ben ook ik veel te rooskleurig.
  Met een nieuw stadion (als dat er al komt) en alle daarbij horende kosten om daarin te kunnen spelen, los je dit niet op.

  september 15th, 2010 | #

 4. rb says

  weer een oud stuk geplaatst. Wordt tijd dat er nu een openheid van zaken gegeven wordt over de situatie van Lex Kroon. Wat is er met hem aan de hand zijn fans willen dit weten

  september 16th, 2010 | #

 5. Leen says

  Begint nu een beetje op “de kronieten van Lex Kroon” te lijken in plaats van de kronieken.

  Hoop trouwens wel dat alles in orde is met je Lex.

  september 17th, 2010 | #

 6. karel doorcan says

  Sjezus lex, alweer dit verhaal??je hebt het daar al genoeg over gehad hoor!! En geloof mijn er zijn veel meer vrouwen van gewezen oude penoze leden die het nu niet echt meer goed hebben hoor!!

  september 17th, 2010 | #

 7. peterpan says

  Niets nieuws, maar toch wel nieuw omdat het nu de krant haalt:
  ‘Feyenoord moet zich opmaken voor positie in de middenmoot’

  ROTTERDAM – Leo Beenhakker ziet voor Feyenoord de komende jaren een plek in de middenmoot in het verschiet. De financiële situatie van de club is dusdanig zorgwekkend dat de afstand met de concurrentie alleen maar groter wordt, denkt de technisch directeur. ,,Ik ben absoluut geen geboren pessimist, maar we moeten realistisch zijn.”
  Men denkt nog steeds: ‘Het zal wel meevallen allemaal.’ Maar ik kan je vertellen: het zal niet meevallen de komende jaren. We gaan nog steeds stappen achteruit, terwijl andere clubs – en dan heb ik het alleen nog maar over nationaal – nog steeds stappen vooruit maken.
  zie voor volledige artikel de site van aadee-punt-enel

  september 17th, 2010 | #

 8. Joop says

  Op fr12 lopen nog steeds van die blinde volgelingen van Gudde cs rond, gezien de op 1 na, :mrgreen: domme reacties!!

  http://www.fr12.nl/nieuws/12346-van-den-herik-loopt-rente-mis-.html

  september 18th, 2010 | #

 9. Leen says

  Nee, nu gaat het gebeuren hoor. De sponsors staan weer in de rij om te investeren.
  http://www.fr-fans.nl/?p=lees&id=12068

  Was het niet Gudde die te transfer van de Guzman tegenhield?
  Was het niet met Gudde dat er besloten werd om de volgens v.d.Herik onterechtte belasting claim af te kopen.

  Guzman 10 miljoen.
  Belasting 8 miljoen.

  Sorry Leo we hebbe geen cente voor een spits. Dan salle we effe nog een paar jaartjes motte bezuinige.

  oh oh wat ben ik trots op onze club

  september 18th, 2010 | #

 10. ruud says

  Prima stukkies van je Joop. Wat trappen vele toch in die stukkies. Snotneuzen zijn het.

  september 18th, 2010 | #

 11. Leen says

  Vraag me trouwens af wat het kost om al die zogenaamde toekomstige sponsors te fetteren.

  Het enige wat ik in werkelijkheid zie is dat ze allemaal azen om voor een prikkie hun naam aan het stadion te verbinden.

  brr krijg een koude rilling zat te denken aan een feijenoord zonder kuip.

  september 18th, 2010 | #

 12. ruud says

  tussen die en stukkies moet nog andere staan.
  Dan krijgen we: wat trappen vele toch in die andere stukkies over de GKL.

  september 18th, 2010 | #

 13. Find Out More says

  I every time spent my half an hour to read this webpage’s posts daily along with a cup of coffee.

  augustus 22nd, 2012 | #

 14. Galaxy Empire Hack Tool says

  I blog frequently and I truly appreciate your content.
  Your article has really peaked my interest. I will
  bookmark your website and keep checking for new information about once a week.
  I opted in for your Feed as well.

  september 25th, 2014 | #

 15. Kala says

  Hi there are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and
  create my own. Do you need any html coding knowledge to make your
  own blog? Any help would be really appreciated!

  my page; kissing tips [Kala]

  september 26th, 2014 | #

 16. cellulite Factor system pdf free download says

  To really get rid of your cellulite issue, you need to put your system
  in a cellulite battling state. Facing the never-ending dermal
  battle with cellulite may have tipped women on the losing side.
  Though, it carries lots of importance in a cosmetic and glamour industries.

  september 27th, 2014 | #

 17. art says

  If you work for “the boss”, you’ll almost be required to work your 40 hours, plus any overtime
  dictated from the top whether you get paid for it or not.
  This includes a video that explains how you can quickly and easily
  create your own product within one day or less plus 8
  videos from a live workshop that he charged $997 for.
  Educating and spreading awareness to women of all ages may mean that
  more cases are caught early and thus those affected live longer;
  it is a win-win for everyone.

  september 28th, 2014 | #

 18. garden arch says

  We stumbled over here from a different web page and thought I might as well check things out.
  I like what I see so i am just following you. Look forward to going over your web page for a second time.

  september 28th, 2014 | #

 19. tallahassee web design says

  I pay a quick visit everyday some web sites and sites to read posts, except
  this webpage provides feature based articles.

  september 28th, 2014 | #

 20. how to get a bigger cock says

  Great post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!

  Extremely useful info specially the last part 🙂 I care
  for such information much. I was looking for this
  certain info for a long time. Thank you and good luck.

  september 29th, 2014 | #

 21. http://www.ted.com/profiles/3096635 says

  It’s really very difficult in this full of activity life to listen news on TV,
  therefore I simply use world wide web for that reason, and get the hottest information.

  oktober 1st, 2014 | #

 22. gotowe domy says

  I am regular visitor, how arre you everybody? This piece
  of writing posted at this site is in factt pleasant.

  oktober 4th, 2014 | #

 23. Gibson Guitar Amplifier says

  What’s up, its nice post on the topic of media
  print, we all understand media is a impressive source of facts.

  oktober 27th, 2014 | #

 24. beat creators earl powell says

  Well thankfully that there’s a solution accessible and it’s called an Online Music Mixer.
  This will give you an incredible base to build your beat on. If
  it will take you to definitely read a hundred pages manual to operate it, then its definitely a
  minus point.

  november 11th, 2014 | #

 25. reishi says

  Jesteśmy w czasach globalizacji. Jest kilka wyjść z
  tego typu sytuacji. Mam tu na myśli zdrową żywność.
  Jedzmy różnego rodzaju grzyby i nie tylko.

  november 14th, 2014 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen