Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

WHO IS THE BOSZ?

juni 29th, 2007


PETER BOSZ (RKC) IN ACTIE

Let op de brede torso, de gespierde armen en benen, en de strijdlustige blik in de ogen!

'n Treffend voorbeeld van 'n grote sterke middemvelder.

 

  DE KRONIEK VAN LEX KROONKURKhttp://www.sport.be/nl/jupilerleague/0304/images/kroonkurk_fun.gif

 

Feyenoord haalt 10 miljoen op

 

 

 

 

 

In de ban van nieuw dreamteam

 

 

 

Door CHRIS VAN NIJNATTEN
(perschef van Peter Bosz)
 
De slagvaardigheid die Feyenoord deze week toont met het vastleggen van vier topspelers is mogelijk door de ongeveer 10 miljoen euro die investeerders beschikbaar hebben gesteld.
 

+ afbeelding vergroten

 

 HET HELE SEIZOEN UITVERKOCHT
 

Gisteren presenteerde de Rotterdamse voetbalclub met spits Roy Makaay en centrale verdediger Kevin Hofland twee nieuwe aanwinsten. Eerder al werden Tim de Cler en Giovanni van Bronckhorst vastgelegd. Alle vier spelen ze of kwamen ze uit voor het Nederlands elftal. Mogelijk komen er nog meer versterkingen.

Het geld om al deze transfers te realiseren komt van ‘nieuwe’ geldschieters. Tachtig procent van de sponsors investeert voor het eerst in Feyenoord.

Het zijn jonge zakenlieden uit alle delen van het land. In het verleden waren de geldschieters vooral Rotterdamse ondernemers.

 

ERE WIE ERE TOEKOMT

 De Coolsingel lonkt in het jaar dat de club een eeuw bestaat.

Een knap staaltje, waarvoor de pluimen alle kanten op vliegen. Omdat 'money talks', omdat geld de voetbalwereld regeert, verdienen de investeerders de meeste complimenten. En hij die het investeringsvehikel 'talentpool' heeft bedacht: ex-voorzitter Jorien van den Herik. Omdat het financiële balletje sinds invoering dit voorjaar is gaan rollen, kwam Van Marwijk terug. Hij heeft de vicieuze cirkel doorbroken door als eerste zijn terugkeer naar Feyenoord te bevestigen. Sterker: zijn ja-woord zorgde voor een vliegwieleffect. Daarbij op de achtergrond geholpen door de inspanningen van Van Marwijks manager en spelersadviseur Rob Jansen en Van Bronckhorst.

 

 BOSZ HAALT ALSNOG ZIJN VRIEND BINNEN

Handig gebruik makend van de euforische stemming die ontstaan is, haalde de Professor gisteren alsnog zijn vriend John Lammers binnen. Enige tijd terug werd hij nog door het bestuur (wie dat is weet niemand) teruggefloten met de mededeling dat het teveel op een 'vriendenclubje van Bosz' zou gaan lijken. 

Er komt ook nog een hoogspringer bij en een juffrouw waarmee Bosz nog een scheve schaats heeft gereden. Geeft allemaal niks. Bosz kan maken wat hij wil. Flikkert Scholten en Fraser op straat en haalt doodleuk de onervaren Lammers binnen.

VOLGENS HET BELEIDSPLAN 

Feyenoord voegt per vandaag Ruud Wielart, Leontine van Meggelen en John Lammers toe aan de begeleidingsstaf. Oud-hoogspringer Wielart zal op Varkenoord de krachttraining gaan verzorgen, terwijl ex-voetballer John Lammers de spitsentraining op de voetbalacademie voor zijn rekening zal nemen. Oud-schaatsster en (sport)diëtiste Van Meggelen zal zowel de selectie als de jeugdopleiding gaan begeleiden op het gebied van voeding. De toevoeging van het trio deskundigen past in het streven van Feyenoord om de begeleiding van zowel de jeugd als het eerste elftal verder te professionaliseren en te optimaliseren.

COCA CHRIS SPREEKT 

Feyenoord gooit morgen om negen uur extra loketten open om de massale run op nieuwe seizoenkaarten te kunnen verwerken.

 

De Rotterdamse club is de afgelopen 48 uur volledig ondergesneeuwd door verzoeken van duizenden supporters, die plotseling allemaal een nieuw abonnement voor de thuiswedstrijden in het nieuwe seizoen willen hebben.

Feyenoord houdt er al voorzichtig rekening mee dat het voor het komende voetbaljaar totaal uitverkocht zal raken. ,,Bij 38.000 seizoenkaarten zitten we vol,’’ zegt Feyenoord-directeur Chris Woerts. ,,We moeten enkele duizenden kaarten beschikbaar houden voor de vrije verkoop.’’

 

 

 

+ afbeelding vergroten

DE FEYENOORD-AMBASSADRICE 

"LEX KROONKURK AFGEBLUFT" 


MASSALE STORMLOOP OP TOEGANGSKAARTEN 

Feyenoord-hooligans (l) zoeken de confrontatie met Ajax-supporters. FOTO ANP

 

 

WHO IS THE BOSZ? 

BERT VAN MARWIJK OF DE PROFESSOR?

DAT VRAGEN DE VOLGENDE PERSONEN ZICH AF:

BUIJS

COLLEN

HUYSEGEMS

BAHIA

CHARISTEAS

LUCIUS

BRUINS

TIENDALLI

VINCKEN

CASTELEN

&

LEX KROONKURK 

 

 ALLEN HIER BOVEN GENOEMDE PERSONEN

GAAN MEE MET DE ROTEB

(Gemeentereinigingsdienst) 

oftewel

DE AFDANKERTJES-POOL 

 

+ afbeelding vergroten

DE FEYENOORD-AMBASSADRICE 

"KAPITAALVERNIETIGING?

KAPPEN NOU! DRUILOOR..

W E  W O R D E N  K A M P I O E N 

 

WHO IS THE BOSZ? 

PETER!"

 

FEYENOORD IS NOG NIET UITGEWINKELD

„Er komen nog meer spelers”, verklapte technisch manager Peter Bosz. „Ik zeg alleen niet hoe veel.” 

 


Fantaaaaastisch gedaan! Peter 

 

Erwin Koeman. FOTO ANP

Koeman: Ik houd mijn hart vast

 

 DE BALLEN SPRINGEN UIT MIJN BROEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

69 Comments »

  1. pessimist says

    Het is al eerder opgemerkt in de reacties, maar het viel mij ook op dat er bepaalde sujetten hier zijn die nooit hebben gereageerd. Nu ineens voelen zij de aandrang om Lex “op zijn plek te zetten”.
    Ik schaar deze personen maar onder de trieste figuren die geen eigen mening hebben en meevaren op de toon die het volk spreekt.
    Natuurlijk ben ik blij dat er eindelijk weer eens een (vooralsnog op papier) beter elftal staat, maar mensen sluit aub je ogen niet voor de chaos en de ondoorzichtigheid die er nog steeds heerst op directieniveau.
    Lex blijf aub je vraagtekens zetten!
    Maar ga inderdaad maar eens lekker op vakantie…ga koeknuffelen ofzo, daar schijn je relax van te worden.

    juni 29th, 2007 | #

  2. pessimist says

    Feyenoord kampioen in aankopen doen

    Feyenoord is Nederlands kampioen van de transferperiode voor het seizoen 2007-2008. Ga maar: trainer Bert van Marwijk, drie internationals (Giovanni van Bronckhorst, Tim de Cler en Andwelè Slory), twee oud-internationals (Roy Makaay en Kevin Hofland) en jeugdinternational Luigi Bruins. Daarbij komen wellicht de internationals Danny Koevermans en Karim El Ahmadi (Marokko).

    Met deze geweldige kwaliteitsinjectie heeft Feyenoord de beschikking over een kampioensselectie en is het van schlemiel (negende op de eindranglijst) in één klap kampioenskandidaat nummer één voor 2008. De Coolsingel lonkt in het jaar dat de club een eeuw bestaat.

    Een knap staaltje, waarvoor de pluimen alle kanten op vliegen. Omdat ‘money talks’, omdat geld de voetbalwereld regeert, verdienen de investeerders de meeste complimenten. En hij die het investeringsvehikel ’talentpool’ heeft bedacht: ex-voorzitter Jorien van den Herik. Omdat het financiële balletje sinds invoering dit voorjaar is gaan rollen, kwam Van Marwijk terug. Hij heeft de vicieuze cirkel doorbroken door als eerste zijn terugkeer naar Feyenoord te bevestigen. Sterker: zijn ja-woord zorgde voor een vliegwieleffect. Daarbij op de achtergrond geholpen door de inspanningen van Van Marwijks manager en spelersadviseur Rob Jansen en Van Bronckhorst.

    Omdat er eindelijk geld (Feyenoords salarissen doen niet onder voor die bij Ajax, AZ en PSV) en goede relaties voorhanden waren, ging het spel in De Kuip op de wagen. Jansen zag het als een uitdaging om zijn trainer – in wie de investeerders hun vertrouwen uitspraken – te helpen aan goede spelers. Samen bewerkten ze Jansens cliënten Makaay, Hofland en De Cler om naar Rotterdam te komen. Ook Van Bronckhorst speelde een belangrijke rol in samenspraak met zijn manager Sigi Lens. Vanuit Barcelona pushte hij de voor onmogelijk gehouden versterkingen te kiezen voor Feyenoord. Het kwartet Van Bronckhorst, Makaay, Hofland en De Cler bouwde onderling aan een ‘geheim genootschap’ om de uitdaging aan te gaan, met steun van Van Marwijk en Jansen.

    Dat bij elkaar heeft geleid tot de wonderlijke wederopstanding van Feyenoord. De chemie werkt en dat belooft veel voor de titeljacht.

    En de hardwerkende technisch-manager Peter Bosz dan? Zijn beleidsplan, door interim-directeur Peter Vogelzang afgedaan als woorden op papier, diende niet als leidraad bij de vernieuwing van de A-selectie. Van Marwijk had het werkstuk zelfs niet gelezen en behoudt zich alle recht voor af te wijken van de door Bosz gedirigeerde huisstijl van 4-3-3. Daarbij zijn de aankopen niet gescout en evenmin aan een psychologisch test onderworpen. Dat Bosz, hoewel hij vorige zomer negen miljoen euro investeerde in niet functionerende Feyenoorders, toch wat credits werd gegund door de mannen achter het succes, zei veel over die mannen.

    In feite hebben Van Marwijk, Jansen en Van Bronckhorst de technisch manager in het zadel gehouden.

    Ik geloof dat dit artikel in de Telegraaf genoeg zegt over hoe het inelkaar steekt. Wat heeft P.Bosz betekent als TD? Vul het antwoord zelf maar in!

    juni 29th, 2007 | #

  3. Martijn says

    Geachte heer Kroon,

    Ik zou het jammer vinden als u stopt met het schrijven van uw dagelijks Kroniek. Uw kroniek wordt over het algemeen goed gewaardeerd getuige de gemiddeld 50 reacties en de ruim 200.000 bezoeken aan uw website. Iedere dag ontstaan discussies. Ik vind dat u vandaag voorbijgaat aan het gegeven dat de ploeg met de breedste selectie vaak kampioen wordt. Als een speler straks geblesseerd uitvalt, dan mag niet het hele team gelijk sterk verzwakt zijn. Een aantal van de spelers die u opsomt, mag niet met de Roteb mee en al helemaal niet Luigi Bruins. Die is niet voor de bank gekomen en ik verwacht dat hij het merendeel van komend seizoen in de basis zal staan. De stand van zaken is op dit moment:
    Timmer/Ekramy
    Tiendalli/Buijs – Greene/Vlaar – Hofland/Lucius – De Cler/Bahia
    Bruins/Hofs – De Guzman/Wijnaldum – Van Bronckhorst/Drenthe
    Castelen/Vincken – Makaay/Charisteas – Slory/Huijsegems

    Ik ben het met u eens dat het nu hoog tijd is om door te gaan met saneren. We moeten nu in ieder geval zo snel mogelijk af van spelers als Saidi, Pardo en Collen. Was er maar een club geïnteresseerd in die zingende Griek.

    juni 29th, 2007 | #

  4. Joop says

    @JW Alhoewel ik niet zie wat de crux is indien je de goede uitdrukking had gebruikt zeg ik wederom: “graag gedaan” 😉

    juni 29th, 2007 | #

  5. Karel says

    Webmaster, waarom wordt mijn vrrag aan Lex verwijderd.
    Het was echt een normale vraag toch ? en serieus dit keer !

    Webmaster: Een vraag over vreemdgaan van Peter Bosz. Is dat een normale, serieuze vraag?
    Ik zeg Kroon na: ZO IS HET WEL WEER GENOEG VOOR VANDAAG, KAREL

    juni 29th, 2007 | #

  6. Joop says

    Webmeester, ga er maar niet op in. Kareltje is gewoon een aandachtorgel.

    juni 29th, 2007 | #

  7. cesio says

    http://www.z24.nl/bijzaken/article23263.ece/Rob_Jansen__hoezo_groepskorting_voor_Feyenoord_.html
    even voor de duidelijkheid

    juni 29th, 2007 | #

  8. japio says

    @LEX

    Ik heb je eerste boek uit. Het was een genot om die te lezen. Vandaag kreeg met de post je tweede boek binnen en ben al reuze benieuwd wat er in staat. Aparte manier van schrijven heb je met diepere gedachten en veel humor er in.
    Jij moet zeker niet stoppen met je columns, maak anders een eigen website . Je bent dan eigen baas en hoeft geen verantwoording meer af te leggen bij een Webmaster.
    Degene die jou niet snappen (niet goed door de regels heen kunnen lezen) die gooi je dan definitief in de Maas.
    Velen snappen gewoon jouw cynisme niet en lezen verkeerd en hebben ook niet door hoe vele dingen rondom en in Feyenoord fout gaan.
    Maar degene die tussen de regels door lezen begrijpen het allemaal beter.
    Al met al zou je voor een grote horde mensen er goed aan doen op deze of andere manier heer mee door te gaan.
    Jij trekt je te veel dingen aan van een stelletje hersenloze figuren.
    Je wist dat met de goede aankopen bij Feyenoord dat je zou worden bedolven met aanvallen over jouw uiteenzettingen.
    Windt je er niet over op en laat ons genieten van je weergaloze kronieken.

    Groet,
    Japio ( en nee….. niet karel of joop) 😉

    juni 29th, 2007 | #

  9. cesio says

    sorry lex maar het gaat alleen om feyenoord en niet om cesio lex kareltjes of thomasjes er zijn nu goede spelers en nogmaals het maakt mij niet uit door wie ze zijn gehaald ik heb al vele malen geschreven dat bosz en jansen niet mijn vrienden zijn integendeel
    maar ik ben een feyenoord supporter vanaf mijn 5e jaar dat is nu dus 50 jaar dus ik heb veel meegemaakt
    ik weet ook best wel veel daar ik ook om ga met mensen die feyenoord sponseren en dat zijn niet de minste
    gewoon blijven lex

    Lex Kroon: Ik gaf een rijtje namen van spelers die nu met de vuilnisman mee kunnen. Dat is toch ook Feyenoord? Negen miljoen in het putje, minus wat de “afgekeurden” eventueel nog opbrengen. Niemand wil Leonard, Charisteas en consorten hebben… Dat is ook Peter Bosz c.s.

    juni 29th, 2007 | #

  10. bruinisse says

    Stoppen doe je op je hoogte punt.Dat is al wel heel lang geleden.Maar stel je voor dat je iets positiefs moet melden,dat kost veel kracht denk ik.Dag lex zal je niet missen

    Lex Kroon: Van Zwieten uit Bruinisse. Ik zit nog steeds op die verhalen over mij te wachten die in Bruinisse rondgaan! De honden lusten er geen palingbrood van.! Je zette op Network.To (onder de naam Varkenoord) nog even dat ik mensen telefonisch bedreig. Je bent me geen dubbeltje waard1 Nogmaals, kom op met die verhalen en niet anoniem, want dat is laf! Ik zal ze niet verwijderen…

    Trouwens, volgens de verhalen in Bruinisse die over jou rondgaan, krijg jij alleen een hoogtepunt bij kleine meisjes. Ben je soms weer met proefverlof?

    juni 29th, 2007 | #

  11. japio says

    @LEX

    Jouw rijtje klopt aardig, alleen vind ik dat Bruins en Castelen er niet tussen zouden moeten staan. Bruins kan uitgroeien tot een volwaardige 1e elftal speler en wie weet in de toekomst voor het Nederlands elftal. Castelen heeft pech gehad met zijn langdurige blessure maar heeft zich zeker al bewezen.
    De rest van het rijtje behoeft geen duscussie. Grootste miskopen van het laatste jaar door Bosz en Jansen.

    Lex Kroon: Castelen wil weg. Bruins is een groeibriljantje die zal verkommeren onder Van Marwijk

    juni 29th, 2007 | #

  12. japio says

    Kijk weer een zot die weekendverlof heeft gekregen Lex.
    Die Bruinisse is uit de klei getrokken en de kettingen zitten nog aan hem.
    LAAT LULLEN DAT BOERKE! 😀

    Lex Kroon: Die komt uit een inteelt-gemeenschap

    juni 29th, 2007 | #

  13. pessimist says

    Lex je kan op een heerlijke wijze iemand een antwoord geven…hahaha. Die Bruinisse is weer voor eventjes tam.

    Lex Kroon: dIe heeft al een paar maal beloofd de verhalen waar de honden geen palingbrood van lusten hier te plaatsen. Maar hij komt maar niet verder dan af en toe een hatelijke opmerking. Ik ben in dat dorp al 6 jaar niet meer geweest, dus ben erg benieuw wat de Doopsgezinde Gemeente mij te verwijten heeft…

    juni 29th, 2007 | #

  14. Karel says

    Joop, dit keer was mijn vraag serieus en wilde ik de boel zeker niet verpesten.

    Webmaster: Een vraag over vreemdgaan van Peter Bosz. Is dat een normale, serieuze vraag?
    Ik zeg Kroon na: ZO IS HET WEL WEER GENOEG VOOR VANDAAG, KAREL

    juni 29th, 2007 | #

  15. niet gepiest toch nat says

    avond lex en andere:cool:
    Ik zelf ben niet zo zeker van dit aankomend 11tal vol steren?
    Wat kost een topspeler eigelijk , tis wat de gek er voor over heeft maar in de wandelgangen gauw een 14 a 20 miljoen .
    Als ik zie dat er een paar (top)spelers zijn binnen gehaalt voor 10 miljoen dan denk ik toch ff van een makaay die is uitgescheten door de mof een bronckhorst die niet meer hoefde van barca en een clerc die eigelijk ook niet meer kon (de clerc vindt ik persoonlijk wel een prima speler hoor) en dalijk misschien een perez waar ik veel hoop op heb en volgens mij als hij komt de beste koop zal worden van feyenoord , ik weet het zo net nog niet hoor .
    Alles beter dan het was maar toch tweifel tweifel tweifel , begin al aardig op lex telijken , maar ja met een blow in de morgen is weer een dag zonder zorgen zou ik maar zeggen:wink:

    juni 29th, 2007 | #

  16. japio says

    @AZ

    Gaat het al wat beter met mvr. ? Ik hoop het voor je kerel.
    Groeten.
    Japio

    juni 29th, 2007 | #

  17. AZ says

    @ Japio
    Yep gozer, gelukkig wel. Nog veel pijn, maar de tijd heelt alle wonden. Komt goed. Merci voor de belangstelling !!!

    juni 30th, 2007 | #

  18. rob says

    Van marwijk, kan je met deze spelers wel kampioen worden, dat is je de vorige keer in 4 JAAR geen een keer gelukt.

    juni 30th, 2007 | #

  19. jan de knecht says

    Wie weet wat die griek nog opleverd:mrgreen::mrgreen:

    juni 30th, 2007 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen