Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE EERSTE VOETBALMAKELAARS

mei 29th, 2010

 

DE VREEMDSTE TRANSFER OOIT
 
De manier waarop Theo Laseroms bij Feyenoord terecht kwam, mag de vreemdste transfer ooit genoemd worden. Die kwam tot stand middels telefoontjes vanuit Cafe Club 66, naar de toenmalige manager Guus Brox, de eerste betaalde manager in het professionele voetbal.
 
http://photos1.blogger.com/blogger/2834/2975/400/13%20october%201974%20Michels-Brox.jpg
Guus Brox met?
 
TERUG UIT AMERIKA
 
Theo Laseroms was teruggekeerd uit de States en door de KNVB tot 'besmette speler' verklaard wegens contractbreuk. Prive had Theo echtbreuk gepleegd. Hij was er met de dochter van een bekende rotterdamse bakker vandoor gegaan, tengevolge waarvan zijn leven totaal op zijn kop stond. De toenmalige Spartaspeler vluchtte naar Amerika, ging voor de Pittsburgh Phantoms spelen, welke club 170.000 gulden schadevergoeding aan de Kasteelheren moest betalen.
 
CAFE-ELFTAL
 
Theo hing hele dagen in de kroeg. Was 14 kilo te zwaar en speelde af en toe voor het elftal van Nees Pors, eigenaar van Club 66. (zie de column: De sterkste man van Rotterdam)
 
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQZ5-PAxV7CLD4VP8uP_YIpjg-4VGXqdo3uw53uxAjDdz5k1WEg2GFIGb8eeQ
NEES PORS
 
 
Vanuit die kroeg werd manager Guus Brox van Feyenoord regelmatig bestookt met telefoontjes in de trant van: "Mijnheer Brox, u moet eens met Theo Laseroms gaan praten, die wil graag voor Feyenoord spelen!" Die telefoontjes werden gepleegd door de 'kroegkomiek' Henk Kranendonk en bokspromor Aad Veerman. In de tijd dat Laseroms voor Sparta speelde en tegen Feyenoord uitkwam, noemde men hem op Zuid: DE GROOTSTE SCHOPPER ALLERTIJDEN!
 
http://img354.imageshack.us/img354/264/1711727496lj6ajt0.jpg
Het beroemde elftal van Nees Pors'Club 66
(Nees, 4e van links)
 
 
Enfin, er kwam een gesprek met Guus Brox, die in zijn eentje een betere manager was dan dat hele stelletje 'beroepsbobo's' dat nu interessant loopt te doen. Theo werd Feyenoorder. Intussen werd hij dagelijks onderworpen aan een zware bokstraining, teneinde dat overtollige vet kwijt te raken. Bij zijn eerste wedstrijd in de Kuip (seizoen '68/'69) werd hij uitgefloten door het Feyenoordlegioen, totdat hij zijn beroemde lange slidings inzette en er een enthousiast gebrul van de tribunes opsteeg, een langgerekt: "Theeeoooo, Theeeooo!!!" Laseroms zou een onderdeel worden van de latere successen.
 
Ironisch genoeg stierf Theo op 25 april 1991 aan een hartstilstand, de dag waarop Johan Cruyff 44 jaar werd. Cruyff die nauwelijks in de buurt durfde te komen van het spijkerharde koppel, Israel en Laseroms.
 
http://www.boekennietje.nl/media/theoooo.JPG
 
 

12 Comments »

  1. Koos says

    😀 Wat een geweldig verhaal

    mei 29th, 2010 | #

  2. Jacques de Wit says

    🙄 Vermakelijk

    mei 29th, 2010 | #

  3. jwm says

    Waar kwam nu precies die bijnaam, ‘de Tank’, vandaan, Lex?

    Lex Kroon: @JWM Ik vermoed! vanwege zijn lichaamsbouw, die korte, gedrongen gestalte. Theo ging net als een tank toch overal op af, desnoods er dwars doorheen? God hebbe zijn ziel…

    mei 29th, 2010 | #

  4. Joop says

    Inderdaad, Theo was een van mijn helden uit die tijd, ik heb hem vlak voor zijn overlijden gelukkig nog even meegemaakt, een fijne gozer zonder een greintje kapsones en een heel goede verdediger, zulke hebben we niet meer tegenwoordig.

    mei 29th, 2010 | #

  5. theo de tukker says

    Ook namens Hare Koninklijke Hoogheid mijn vrouw, Lex for PM.
    We schrijven eind 1968, herhaal cursus dienstplichtigen in o.a.
    Kromhout Kazerne Utrecht .Veel geouwhoer omtrent de vervang-er van de Centurion-tank, Leopardtank en/of AMX, miljoenen
    guldens involved! Toen zei de instructeur sergeant 1 klas,
    waarom kopen we (we) die Laseroms van Feyenoord niet ?? ben
    je in 1 keer van alle gesotemieter af .

    mei 29th, 2010 | #

  6. jwm says

    Dank Lex, hij heeft inderdaad dat gedrongen gestalte dat je ook in Rinus Israel ziet. Hoewel ik die tijd niet bewust heb meegemaakt heb ik enigzins de belichaming van beiden gezien in het duo Van Gobbel en de Wolf, hoewel de vergelijking natuurlijk niet geheel op gaat. Goed, de laatste twee balden dan ook minstens 20 jaar later.

    mei 30th, 2010 | #

  7. Pekinees says

    “Bij zijn eerste wedstrijd in de Kuip werd hij uitgefloten door het Feyenoordlegioen, totdat hij zijn beroemde lange slidings inzette en er een enthousiast gebrul van de tribunes opsteeg, een langgerekt: “Theeeoooo, Theeeooo!!!”

    Precies. Zo ging het die wedstrijd. Lex. Ik herinner me het als de dag van gisteren! En wat kankerden we voordien op Laseroms.

    En dan die fantastische slidings. Na de dribbels en versnellingen (en het gesjor aan zijn broekje) van Coentje was het zonder meer Theo de Tank die me naar de Kuip trok.

    mei 30th, 2010 | #

  8. Pekinees says

    eh.. herstel:

    … waren het zonder meer de slidings van Theo de Tank die me naar de Kuip trokken.

    mei 30th, 2010 | #

  9. Liefhebber says

    Mijn vader, nu 70 jaar, heeft mij en mijn broers erg veel verhalen verteld over het komische duo Rinus en Theo. Voor mijn vader kwam Coen Moulijn op nummer 1, maar vlak daarachter kwamen toch echt Israël en Laseroms. Goh, wat zouden we heden ten dage in het Nederlands elftal zulke slopers goed kunnen gebruiken. We moeten het nu doen met Matthijssen en Heitinga, juffershondjes in vergelijking met Israël en Laseroms….Maar gelukkig gaat Ooijer ook mee naar Zuid-Afrika……tjongejonge! Lex; perfecte collumn, ik weet nu zeker dat die verhalen van mijn vader waar zijn 😛

    mei 30th, 2010 | #

  10. Joop says

    Weet nog dat Theo en Rinus eens bij een van de Veenstra’s van Go ahead (Jan of Wietse) in het ziekenhuis op bezoek gingen na een ongelukkige kennismaking met het verdediginde duo. Zo-n beetje alle tanden lagen eruit en er moest flink gerenveerd worden. Kwamen ze aan zetten met een zakje pindarotsjes! :mrgreen:

    mei 30th, 2010 | #

  11. Joop says

    gerenOveerd 😈

    mei 30th, 2010 | #

  12. Vak CC says

    😆 Dit zijn dé verhalen

    mei 30th, 2010 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen