Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

GENIAAL

februari 27th, 2010

Feyenoord is van start gegaan met een nieuwe dienst, exclusief voor alle leden van het Legioen: Feyenoord Mobiel. Dit is een abonnement voor de mobiele telefoon, waarvoor geen vast maandbedrag wordt betaald. Met Feyenoord Mobiel kunnen supporters gratis onbeperkt bellen naar andere supporters die aangesloten zijn bij Het Legioen en Feyenoord Mobiel hebben geactiveerd. Bovendien ontvangen alle Legioen-leden die met Feyenoord Mobiel gaan bellen bij alle wedstrijden van Feyenoord een sms met de rust- en eindstand. 

 

De afbeelding “http://www.fr-fanatic.com/volgende.png” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

KROONKURK

Wat een uitvinding! Zit je in het stadion tijdens bijvoorbeeld Feyenoord – ADO D'Haag, dan kan je naar je buurman bellen en vragen: "Vind jij het ook zo'n kutwedstrijd?" Op hetzelfde moment krijg je een sms-je met de stand die je ook op het scoreboard kan zien…

Als dat niet geniaal is. Het hoofd van de bedenker is net zo gevuld als de kas. Leeg dus!

Deze man moet een standbeeld krijgen, naast dat van Coen Moulijn. Ik raak hier dus depressief van. Net als van die gebondeerde Indo in de politiek (P.V.V.) die het almaar over "hoofddoekjes afschaffen" heeft. Zijn Rotterdamse evenknie roept dat alle Marokkaantjes die sissen naar voorbijlopende vrouwen, opgesloten moeten worden, of huisarrest moeten krijgen met behulp van een electronische enkelband…

Begrijpt u nu waarom ik depressief ben? Wat een land! Aan het hoofd een minister-president met een bidplaatjestronie, of beter gezegd: een fietspompenlullengezicht, die na vier voortijdige gevallen kabinetten denkt aan een vijfde te kunnen beginnen. Die val van dat skateboard is toch harder aangekomen dan gedacht. Geef de gannef ook maar een Feyenoord-mobieltje. Kan'ie lekker sms-en met Jantje Smit…

Even m'n pillen innemen. Of ik woensdag as. nog ga stemmen? Nee, ik stem alleen mijn viool en speel treurmuziek.

 

De afbeelding “http://www.spitsnieuws.nl/archives/images/sportenisgoettgr_gr.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

31 Comments »

 1. Koos says

  😛 Eindelijk terug! Geniaal…

  februari 27th, 2010 | #

 2. Joop says

  Welkom terug Lex! We hebben je gemist. Maar wel de complimenten voor dat prachtige stuk in de VI van de snor, die overigens ieder keer op zaterdagochtend op Rijnmond van 9-12 prachtige muziek draait.

  februari 27th, 2010 | #

 3. Vak C says

  😀 Dat artikel in V.I. was hartverwarmend voor de Feyenoord-fans! Bravo!

  februari 27th, 2010 | #

 4. Gish says

  Een fietspompenlullengezicht ? dat was toch Koekie Voorn, de bilmaat van Boring Bert van Marwijk. Enfin die klap van Balkenende met dat skatebord was juist niet hard genoeg volgens mij, want dat had hij definitief in coma gelegen en had hij dit opstandige land niet verder kunnen laten afglijden in de misere. We gaan woensdag blijkbaar massaal stemmen op de nieuwe NSB. De wolven zijn onder ons. Lieden die ons straks verraden als ze de macht krijgen. De arbeider stemt tegenwoordig ook Wilders, slechts voor hun eigen beurs, maar Wilders zegt ten minste hardop wat de klagende en verwende arbeider denkt. Of ik ga stemmen woensdag, jazeker, maar niet op Pastors en zijn kornuiten.

  Lex, welkom terug, je stuk in de VI was prachtig maar ook een afsluiting van wat eens een grote club was. De komende jaren is schraalhans (Gudde) keukenmeester. Het lijkt de politiek wel.

  februari 27th, 2010 | #

 5. John van Dijk says

  Complimenten voor het Feyenoord-artikel in V.I. Derksen zou jou meer moeten inhuren!

  februari 27th, 2010 | #

 6. Martin says

  Uh Lex, ooit van uitwedstrijden gehoord ? 😯

  Lex Kroon: Ja, ik ben met Feyenoord legio malen naar uitwedstrijden in binnen- en buitenland geweest. Sliep in dezelfde hotels als de spelers. In de jaren vijftig ging ik elke uitwedstrijd mee! Vertrekpunt Milot, Slaghekstraat, die voor de bus- en stadionkaartjes zorgde. Ik weet niet hoe oud je bent Martin, waarschijnlijk was je toen nog een atoom in je vaders balzak!!!

  februari 28th, 2010 | #

 7. AZ says

  WB Lex, het doet mij en vermoedelijk velen met mij verdomde goed eindelijk weer eens een geschreven Kroniek van jouw hand te mogen lezen. Tnx.
  Verder sluit ik me aan bij de reactie hierboven. Je artikel in VI behoort op het gebied van stijl, feiten, weergave en overdracht tot één der beteren die dat blad de laatste tijd heeft voorgesteld.
  Hulde !!!!!

  februari 28th, 2010 | #

 8. StokerT says

  @ Martin 😯 Wat een kutopmerking. Zo jaag je Kroon weer snel de gordijnen in. Ik ben blij dat hij weer schrijft. Waarschijnlijk heb jij zijn artikel in V.I. niet gelzen, anders zou je wat meer RESPECT tonen voor deze oer-Feyenoorder!!!

  februari 28th, 2010 | #

 9. LJB says

  Dat geroep om RESCEPT, daar word ik altijd een beetje moe van. Alleen geraniumbejaarden, jasjedasje VVD’ers en booskijkende nieuwe Nederlanders met bontkraagjes vragen om rescept.

  Ik gun Lex van harte om PVV en Leefbaar Rotterdam in een hoek te plaatsen. Maar wijlen Fortuyn besefte als geen ander dat Rotterdam na pakweg 55 jaar onafgebroken Rood bestuur even wat anders nodig had dan pappen en nathouden.

  februari 28th, 2010 | #

 10. StokerT says

  @ LJB U kunt het woord RESPECT niet eens foutloos schrijven! Daar word ik nou weer moe van… Wat Fortuyn betreft: Er lopen nu nog Marokkaanse schandknapen rond met stukjes champagnekurken in hun reet, daar in gestoken door wijlen Fortuyn. Over de doden niets dan goeds? 😈

  februari 28th, 2010 | #

 11. LJB says

  @StokerT

  U kent overduidelijk Ali G. niet, anders zou u zich niet zo opwinden over mijn ‘spelfout’.

  Verder begeef ik mij niet in kringen van Marokkaanse schandknapen. Of er exemplaren rondlopen met een champagnekurk op plaatsen waar de zon slechts zelden schijnt, ik ga geheel op uw waarneming af 😉

  Maar maakt dat Pim postuum een slecht mens? Hij was i.i.g. niet zo rabiaat anti-Marokkaans als Wilders…

  februari 28th, 2010 | #

 12. StokerT says

  @ LJB Ik ken Ali G en U ook niet. Ik wind mij niet op, maar constateer slechts. Respect, brother! 😀

  februari 28th, 2010 | #

 13. Coen says

  Blij weer eens een nieuwe kroniek te lezen Lex, gelijk weer raak! Daarnaast zit ik hier ook weer eens als gelukkig man, na een geweldig winnend schot van Ron-‘Het Kanon’-Vlaar! Ongelooflijk dat ze weer een voorsprong uit handen geven, maar gelukkig toch een prachtige 3-2!

  En Lex, de plaatjes van mooie billen in voetbalprintslipje zijn ook weer helemaal goed! Meer hiervan kan nooit kwaad!

  februari 28th, 2010 | #

 14. Gish says

  Kunnen we aanstaande woensdag ook stemmen op Ron Vlaar ?
  Wat een kanjer. RESPECT !
  Was trouwens een echt Engels potje voetbal vanmiddag in Groningen. Wel gezwijnd die eerste helft. Toch mooi die 3 punten want AZ hijgt in onze nek.

  P.S.
  Is dat model de vrouw van Peter Bosz ?
  Volgens mij is ze gewoon afkomstig uit de polder.

  februari 28th, 2010 | #

 15. ruud says

  Welkom terug Lex; we mogen Louis van Gaal wel dankbaar zijn dat hij destijds Ron Vlaar niet goed genoeg vond voor az. Anders hadden we nu ver in het rechterrijtje gebungeld.

  maart 1st, 2010 | #

 16. Pekinees says

  Ha Lex,

  ik voel met je mee. Het zal je niet verbazen als ik je zeg dat dat nou precies is waarom ik geen haast heb om naar Nederland terug te komen, ondanks het gemis van de Kuip.

  maart 1st, 2010 | #

 17. theo tukker says

  we wensen LEX echt het aller-allerbeste. maar ook HIJ moet inzien
  dat de linkse kerkers,en onze club, en dit land, naar de klote helpen. m.a.w. ook een blinde weet wanneer de zon schijnt.

  maart 1st, 2010 | #

 18. cesio says

  een gelukkige overwinning en nu maar eens stoppen met makaay gewoon castagnois er in

  maart 1st, 2010 | #

 19. Japio says

  Feyenoord is geen topclub meer zegt Don Leo. Deze uitspraak verrast niemand toch? Want een topclub is Feyenoord al tijden niet meer, niet op voetballend en niet op bestuurlijk/technisch gebied.
  Aan de naam Feyenoord zou je denken van wel maar roem is vergankelijk.
  Opnieuw beginnen en starten met de inbreng van eigen talentvolle jeugd en natuurlijk in samenwerking met ervaren ‘ouwe rotten’. Als het maar niet met Hofland,Landzaat en De Cler is.

  @cesio
  Castagnois moet volgens mij iedere week speelminuten krijgen omdat dit een groeibrillant voor Feyenoord is.

  maart 2nd, 2010 | #

 20. Carlito says

  Beste Japio,

  Misschien is de meest schokkende zin in dat artikel het feit dat hij aangeeft dat het genoemde schuldbedrag (36 miljoen) aan de magere kant is. M.a.w. daar gaan we weer. Hoeveel is het echte schuldbedrag?

  maart 2nd, 2010 | #

 21. LJB says

  @Carlito

  Jammer dat die kale er niet op door vroeg. Ik meende Leo te horen zeggen dat je er nog wel een tiende bij kan optellen. Dan heb je het dus over 40 miljoen euro schuld.

  En Onno Jacobs, die bij iedere grote financiele beslissing van de afgelopen jaren betrokken was, mag gewoon blijven zitten. Waarom????? Is Van Well chantabel of zo?

  Laat Jacobs lekker bij Zwartwit 28 gaan werken…

  maart 2nd, 2010 | #

 22. Giotazz says

  Toen JW van Dop er nog de financiële scepter zwaaide was de club gezond bij zijn afscheid nog geen 5 jaar terug, de GKL heeft uit eigen zak veel in de club gestoken, als hij weg zou gaan zou het beter gaan. Hoe staan we er nu voor? slechter en ik weet dat ik zwart wit denk maar wie is de schuldige aan deze malaise? Juist de financieel directeur en waarom zit deze man nog op het pluche in het Maasgebouw? We worden een Willem II of zoiets met af en toe een succesje en draaien in het linker rijtje de komende jaren aldus de TD Leo, wel eerlijk maar hoe heeft het zover kunnen komen? Wat staat ons nog te wachten?
  Als de schuld nog groter is, is het wachten tot iemand de stekker er uit trekt of kijk ik nu te zwart?

  maart 2nd, 2010 | #

 23. Giotazz says

  Die zelfde Casio die trouwens beweerde dat de verkoop van Lazovic aan Fietstas voor een miljoen pure winst was (gekocht voor 7 miljoen) nou ben ik maar een eenvoudige zakenman maar dat is toch 6 miljoen minder dan waar hij voor gekocht was, nee hoor zegt Casio pure winst omdat we de salaris kosten niet meer hebben, :mrgreen: nou ik zie het als 6 miljoen weg gegooid geld zeker omdat Fietstas hem weer aan Pisvee verkocht voor 7 miljoen kijk dat is pure winst Casio Onno! en Pisvee kan nu weer wat miljoenen roebels uit Rusland gaan zien voor Lazovic. Iedereen die verstand heeft van jaarcijfers kon zien dat het fout ging lopen maar ja Onno denkt dat wij achterlijk zijn.
  Ieder jaar werden de cijfers zo gemanipuleerd dat het haast niet zichtbaar was. Echter dit jaar kon hij er niet meer onderuit.
  Je moet hem na geven dat ie erg creatief is dat dan weer wel, maar ja wij zitten met de gebakken peren helaas.

  maart 2nd, 2010 | #

 24. LJB says

  De financiering van de schulden is een groot piramidespel. Ik vind het prima om een paar jaar een paar stappen terug te moeten doen om de financien aan te zuiveren, maar niet met de huidige directie en RVC.

  We mogen echt hopen dat Vlaar speeltijd krijgt op het WK en het goed doet. En dat Wijnaldum weer in vorm raakt. Het geld van een eventuele transfer kun je goed gebruiken om de meest bedreigende schulden acuut mee af te lossen.

  maart 2nd, 2010 | #

 25. AZ says

  Lees dit artikel van 27 mei 2009 nog eens rustig na:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1016/Nederlands-voetbal/article/detail/390155/2009/05/27/Feyenoord-baalt-van-financiele-fabeltjes.dhtml
  … en plak daar de uitspraak van de Don bij Holland Sport maar aan vast.

  Het zou op 9 maandjes tijd een verdubbeling van de schuld betekenen. Ben benieuwd welke ‘geniale draai’ ons financieel vernuft nu weer vindt om onder zijn verantwoordlijkheid uit te komen.

  maart 2nd, 2010 | #

 26. AZ says

  @ LJB

  Wijnaldum en Vlaar zitten in de één of andere talentenpool, dus zal de feitelijke opbrengst tegenvallen.
  Daarnaast, Feyenoord scoort te weinig maar krijgt er nu gelukkig niet te veel tegen, wat meteen de enige reden is waarom we nog op stekkie 4 staan. Ik moet er dus niet aan denken dat Vlaar weg zal gaan, zelfs niet voor een ‘leuk bedragje’.

  Don Leo, verleng z’n contract !! Als hij ook nog eens een leuk WK speelt is hij voor Feyenoord niet meer te houden. Lang LEVE de talentenpool !!

  maart 2nd, 2010 | #

 27. Gish says

  Die talentenpool was volgens mij een bedenksel van Chris Woerts, de man die elk uur van de dag 100 nieuwe ideeen heeft waarvan er altijd wel een paar slagen. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging want zag op tijd in dat de rek er uit was. Hoeveel van die leenconstructies zijn er inmiddels al. Zijn er hier nog mensen die een Feyenoord Premie Effect hebben? Dat geleende geld wordt nooit meegeteld, over een jaar of 15 krijg ik nog 500 gulden terug van Feyenoord als we dan nog bestaan. Het dividend wordt overigens wel keurig op tijd op de rekening gestort. Maar daar begon destijds het geleen mee.
  Nooit was de directie van Feyenoord te betrappen op een langetermijnvisie. Ieder seizoen was er slechts aandacht voor de korte termijn om de seizoenkaarthouders en de meute aan de zijlijn niet teleur te stellen.
  Ik herhaal, dat verhaal van al die analisten dat Feyenoord 5 jaar in de luwte gaat voetballen om schulden af te lossen zal niet gepikt worden. Nu staan we (boven onze stand) op de vierde plek, maar als we volgend seizoen ergens bovenaan het rechter rijtje staan luwt het huidige enthousiasme snel.
  Maar goed, als Beenhakker al depressief wordt van de huidige situatie, wat kunnen wij anders dan lijdzaam toezien.

  Een slapende reus is voorgoed in coma geraakt.

  maart 2nd, 2010 | #

 28. BennieVino says

  Lex, ook mijn complimenten voor je mooie stuk in VI. Ik moest wel lachen dat je hierin ook weer even van de gelegenheid gebruik maakte om je vriend Bosz nog even een oorveeg te geven. 😉

  maart 3rd, 2010 | #

 29. LJB says

  Ergo als het geld dat de *kuch* havenbaronnen investeerden toen die vervelende Van den Herik eindelijk weg was, willen ze gewoon terug hebben. Kortom, tel de marktwaarde van alle spelers in de talentpools op. Een kwart daarvan kun je optellen bij de officieuze schuld van 36 miljoen euro.

  maart 3rd, 2010 | #

 30. voetbalhenkie says

  @AZ.
  Welke Nederlandse clubs hebben de financiën om spelers als Vlaar, Wijnaldum e.a. te kopen?
  Ook in het buitenland kampen de clubs met financiële moeilijkheden en ik denk niet dat die clubs op dit soort spelers zitten te wachten.
  Ik vind jouw vrees dan ook voorbarig.

  En dan over “talenten”pools : je leest steeds weer dat Feyenoord zo veel “talenten” herbergt (ook Mario Been is niet vies van dat woord).

  Talenten zijn uitzonderlijke personen en daardoor zeer schaars.
  Velen maken de fout een jeugdspeler met een grote “vaardigheid” een talent te noemen en daarmede, ongewild, een grote last op de schouders van deze jongen te leggen.

  Een talent heeft een aangeboren begaafdheid (iets heel anders dan vaardigheid) op een bepaald gebied.
  Een bepaalde intelligentie en doorzettingsvermogen zijn noodzakelijk om dat talent, met behulp van een deskundig persoon, te ontwikkelen.

  Door gebrek aan goede spelers en het geld om die te kopen, wordt zo’n jongeman, naar mijn mening, vaak te vroeg de wei ingestuurd hetgeen zijn ontwikkeling schaadt.

  Immers : de gemiddelde kwaliteit van het team beïnvloedt het niveau van de speler en dat meen ik de laatste wedstrijden bij Feyenoord te bespeuren bij onze “talenten”.

  maart 3rd, 2010 | #

 31. jwm says

  Het spelersfonds idee was van Van den Herik zelf maar had een ander grondbeginsel. Woerts vond het in de kast van Jorien toen hij daar na het vetrek van ‘de redder van Feyenoord’ eens op zijn gemak ging zitten rondneuzen.

  Jorien beoogde een model gebaseerd op het aantrekken van nieuwe spelers en niet het verkwanselen van de waarde van de spelers reeds onder contract.

  maart 3rd, 2010 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen