Pagina’s

Archief

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

EEN KERSTVERHAAL

december 21st, 2009

EUS ROOVERS SCHRIJFT KERSTVERHAAL 

De afbeelding “http://www.amersfoortsdamgenootschap.nl/images/kaarsen.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

In den beginne waren er eens twee echte Feyenoorders, Jozsef en Maria. Ze verwachtten een kindje en dat zou gauw geboren worden.

Gelukkig waren er genoeg ezels op aarde en dus hadden Jozsef en Maria een ezel meegenomen. Daar kon Maria op zitten, als na al die zware loopoefeningen haar voeten pijn gingen doen en haar hamstrings zo zwaar voelden.

Ze kwamen John Metgod tegen en die vertelde dat er drie dommen uit het Oosten in het Maasgebouw terecht waren gekomen. De eerste was een osz die was ontsnapt uit de kerststal en hij heette Peter. En de tweede was vader Jacobs, van dat ene liedje: Vader Jacobs, slaapt gij nog, slaapt gij nog? Alarmklokken luiden, alarmklokken luiden, bin bam bom. En de derde was een mislukte herder met een gudde schapen.

De drie dommen uit het Oosten kwamen om het kindje Feyenoord te aanbidden. Een grote lichtgevende ster had hen de weg gewezen. Maar die grote lichtgevende ster was helemaal geen ster, maar illegaal siervuurwerk van Theo Lucius.

Toen de drie dommen uit het Oosten Feyenoord hadden gevonden, knielden ze eerbiedig voor hem neer. Ze gaven hem wanbeleid, schulden, en een nieuw shirt van Puma dat eerder al was gedragen door Peppi en Kokki. En er kwamen allemaal nieuwe apostelen. Maar na een tijdje werden heel veel apostelen ineens Farizeeërs want ze gingen stiekem klagen over de Heilige Geest Gert-Jan.

Op een dag gingen de apostelen in De Kuip vergaderen en een stemming houden en het werd 14-4 voor Judas. En toen kwam apostel Giovanni vertellen: ‘Wees niet bang. Ik heb goed nieuws voor het hele volk. Een crisis is absolute onzin, Gert-Jan is toch de redder. En wij zijn in voor- en tegenspoed zijn volgelingen.’

Inmiddels waren ook Jozsef en Maria bij De Kuip aangekomen. Ze klopten aan bij het Maasgebouw. ‘Sorry, we zitten helemaal vol, was het Salomonsoordeel van perschef Guido de almachtige Vader. Kijk bijvoorbeeld maar naar vak KK, het nieuwe sponsorvak in De Kuip. Ook hélemaal vol.’ Dus bij De Kuip luisterde niemand naar Jozsef en Maria en wat bleek: ook alle hotels waren bezet.

Dus liepen ze maar door en door en kwamen uiteindelijk in het centrum terecht. Daar vonden ze een skihut. En Henk en Tim stonden aan de bar.

Maar in het midden van de skihut stond een lege kerstboom. ‘Hé, ik mis alle ballen,’ zei Maria.

‘Hé, da’s toevallig,’ zeiden Henk en Tim lachend. ‘Wij ook iedere wedstrijd, hahaha.’ En ze namen nog een alcoholvrij biertje, want dat hoort zo in een topsportklimaat.

‘We blijven hier niet,’ zei Maria. ‘Ik wil ergens zijn waar het rustig is. Ik voel dat het kindje gauw geboren zal worden.’

 De afbeelding “http://www.ad.nl/multimedia/archive/00171/eusrooversfeyenoord_171335a.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
EUS ROOVERS, VOORGEDRAGEN VOOR DE PC HOOFT-PRIJS
OF EEN UUR SHOPPEN IN DE PC HOOFTSTRAAT

Jozsef dacht even na. ‘Ik weet wat, ik bel oud-Feyenoorder Jonas Kolkka. En even later kwam Jonas met zijn walvis en op de rug van de walvis gingen ze met z’n allen naar De Kuip.

En het Maasgebouw was omgetoverd tot een enorme kerststal en alle supporters hadden een tientje gelapt en van dat geld kochten ze een rendier en een arreslee. En iedereen zonder Feyenoord-hart werd de kerststal uitgezet en toen kwam de arreslee voorrijden en alle nietsnutten werden zo De Kuip uitgereden en in de Maas gekieperd.

De baby van Jozsef en Maria werd geboren en ze maakten hem meteen lid van De Kameraadjes. En opeens was er nog meer licht en alle supporters zongen dronken van geluk een lied: ‘Geen woorden maar daden, leve Feyenoord één!’

 

 

 

 

 

 

11 Comments »

 1. Vanessa says

  😀 Ik wens Lexy fijne Kerstdagen toe en hoop je in het nieuwe jaar gezond te zien!

  december 21st, 2009 | #

 2. jwm says

  Ik mag toch niet hopen dat Eus voor dit stukje proza genomineerd is, met alle respect, het zou wel erg slecht gesteld zijn met de nederlandse literatuur. Uiteraard spitvondig, dat vooropgesteld.

  Geen terras weer. Ik zit in het noorden van India en het is me bar koud om het lijf. Morgen avond weer terug naar de tropen, 30+ onder de kerstboom.

  Fijne dagen!

  december 21st, 2009 | #

 3. Gish says

  Wat een slecht, bedacht en onzinnig stuk.
  Stoppen met die Eus, aan 1 Louis van Gaal hebben we genoeg.

  Verder fijne dagen Lex, kijk uit met de gladheid.
  Geen aan en verkopen de komende maand, heerlijk rustig.
  Kijk alleen erg uit naar de nieuwjaarspeech van Gudde.

  december 21st, 2009 | #

 4. Pekinees says

  De logica van Gaitjan Verbeek, de man die indeirect verantwoordelijk is voor het feit dat we nu geen veldverwarming op Varkenoord hebben!:

  Verbeek: Totale onzin
  Van onze Telesportredactie

  ALMELO – Gertjan Verbeek deelde na de verloren bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles een sneer uit naar een journalist, die beweerde dat Go Ahead verdiend had gewonnen van Heracles Almelo. “Dat vind ik echt totale onzin!”, aldus de trainer van Heracles.

  “De 0-1 kwam totaal uit de lucht vallen”, lichtte Verbeek zijn mening toe. “Daarnaast hebben we bijna de gehele wedstrijd op hun helft gespeeld en meer kansen gecreëerd. Zij hebben ze alleen beter benut, maar ik heb Go Ahead echt wel beter zien spelen dit seizoen.”

  Hij verloor dus ook nog eens van een volgens hemzelf niet zo best Go Ahead. Wie spreekt er nu totale onzin????

  december 22nd, 2009 | #

 5. jwm says

  ‘Ook als hunnie de bal hebben, als je zelf een keer vaker scoort dan zij, win je.’ Aldus, JC de verlosser ….

  december 23rd, 2009 | #

 6. ruud says

  Erg leuk Eus! Bij deze wens ik iedereen prettige feestdagen die regelmatig op de kroniek van Lex aanwezig zijn behalve Petertje de Boszwachter en zijn kornuiten.

  december 24th, 2009 | #

 7. japio says

  Feyenoord lijkt met de week te groeien.Al met al met het nodige geluk, maar dat hebben de andere ‘toppers’zo vaak gehad met uitslagen van 1-0 ofzo en vlak voor het einde bewerkstelligd.Nu zijn WIJ aan de beurt. 😉

  Ik wens Lex en alle trouwe bezoekers cq schrijvers fijne kerstdagen toe.

  december 24th, 2009 | #

 8. Wim, Toronto says

  Ook iedereen een hele mooie kerst toegewenst vanuit een koud Toronto!

  december 25th, 2009 | #

 9. AZ says

  De naamgever, de beheerder en iedere bezoeker van deze site wens ik fijne feestdagen toe en een prachtig 2010.
  Met rood-witte groet,
  AZ

  december 25th, 2009 | #

 10. i have a dream says

  Ik wens een ieder met of zonder rood en wit hart , een byzonder goed uiteinde .
  En vooral een goed 2010 laten we hopen dat onze trots en liefde eind seizoen op de plaats staan waar men behoort testaat.

  december 29th, 2009 | #

 11. LJB says

  Alle goeds in 2010 voor ome Lex en zijn reaguurders!

  @ i have a dream: Dat zou heel mooi zijn, maar met plaats 4 ben ik eigenlijk al heel content.

  december 30th, 2009 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen