Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

GEKLEURDE VOETBALSCHOENEN

november 29th, 2009

 

http://www.textilia.nl/indeximages/artikelen_fotos_5770_215.jpg

Tegen ADO D'Haag liepen diverse Feyenoord-spelers op gekleurde voetbalschoenen. Zelfs lichtgevende kicksen. Dat soort schoenen lijken mij weggelegd voor echte vedettes. Bij Feyenoord kan ik echter geen enkele vedette ontdekken. Wel een paar beloftes, die op lange na hun niveau niet meer halen, o.a. Wijnaldum en Biseswar.

Mario Been wil er een 'spitsje' bij. Zijn kameraad Beenhakker heeft zijn vrienden bij Real Madrid gebeld of zij nog een 'spitsje' in de uit(leen)verkoop hebben, terwijl er bij Feyenoord een spits rondloopt die ooit topscorer van Europa was. Zou hij het voetballen verleerd hebben, verkeerd gebruikt worden of zich enorm storen over de mededeling van Mario?

( De ’roep’ van Feyenoords technisch directeur Leo Beenhakker in de krant om een nieuwe spits, die niets mag kosten, is niet aan dovemansoren besteed.

De Supporters Vereniging Ajax vroeg nog dezelfde dag op de website zijn 85.000 leden om gratis dagbladen Spits naar Rotterdam te sturen. Beenhakker was in het verleden ook trainer en technisch directeur bij Ajax, waar het geld om spelers te kopen.)

 MAKAAY MISBRUIKT

Stem het spel op Makaay af en hij schopt er minimaal twintig per seizoen in. Feyenoord speelt nu eenmaal niet 'spits'vondig, hetgeen niet Makaay zijn schuld is, maar die piepeltjes op gekleurde schoenen, die de spits niet op zijn wenken kunnen bedienen.

Ja, sorry hoor, ik ben nu eenmaal voor zwarte schoenen onder dat rood-witte tenue. Voor straf moet Mario die 'bling-bling'-gasten hun schoenen zwart laten verven, want het spel dat zij vertonen is niet om aan te gluren, volgens deze zwartkijker…

Leve Feyenoord 1

 

 

 

 

 

 

41 Comments »

 1. Koos says

  😈 Kroonkurk heeft gelijk. Wat een armoedig Feyenoord.

  november 29th, 2009 | #

 2. Joop says

  Een rake column deze keer, eindelijk weer.

  november 29th, 2009 | #

 3. vanessa says

  😀 Ik heb je gemist Lexy!

  november 29th, 2009 | #

 4. P.Schil says

  Het klopt wat dhr Kroon schrijft over de gekleurde schoenen.
  Het zelfde geld bijvoorbeeld ook voor peardestaarten en witte schoenen (remember Henk Vos). Het straalt niets uit!!
  Opzouten met die flauwekul!

  Ook betreft Makaaij heeft Dhr Kroon gelijk. Gebruik die waar die goed in is.. Scoren dus!

  november 29th, 2009 | #

 5. Pekinees says

  “Spitsje bij?” 😉

  Ja, we trekken gewoon weer een tweederangs spits aan, we hebben tenslotte geld genoeg. Wel een erg armoedige manier om tegen Makaay te zeggen: Wanneer rot je nu eens op, man?

  (Mijn standpunt over Roy Makaay, die zonder meer beter verdient, kent iedereen inmiddels.)

  AD van heden:
  Door de absentie van Sekou Cissé (gebitsproblemen) en Jon-Dahl Tomasson (nog niet topfit) mocht de duurbetaalde oud-international bij de Rotterdammers tegen ADO Den Haag weer eens in het basisteam beginnen. Hij kwam niet tot scoren, maar speelde niet slecht.

  ,,Ik ben redelijk tevreden over mijn bijdrage”, gaf Makaay aan. ,,Ik kan mezelf weinig verwijten. Ik ben drie keer in scoringspositie gekomen. Helaas zat er geen doelpuntje voor mij in. Maar ik zat lekker in het ritme van de wedstrijd.”

  De kans is groot dat Makaay zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen weer op de bank moet plaatsnemen. ,,Ik blijf dat een ramp vinden”, verzuchtte hij. ,,Ik wil graag spelen, zeker nu ik in de eindfase van mijn loopbaan zit. Na onze bekerwedstrijd tegen AZ eind december ga ik eens dieper nadenken over mijn toekomst.

  november 30th, 2009 | #

 6. kevin says

  Beste Lex nu vind ik je wel heel ongeloofwaardig. Eerst zeur je als een bezetene op Makaay. Je vond hem helemaal niks en hij was volgens jou veelste duur. En nu doe je alsof je hem altijd geaccepteerd hebt. Ik hoop dat je de volgende keer een betere column schrijft.

  november 30th, 2009 | #

 7. Carlito says

  Irriteer me ook mateloos aan al die gekleurde schoenen. Het is wat mij betreft de schuld van elke club die zoiets tolereert. Kwestie van een regel binnen de club die zegt dat iedereen zwarte voetbalschoenen moet dragen. Dan ben je gauw klaar.

  Over de wedstrijd tegen Den Haag kunnen we denk ik kort zijn: de drie punten zijn mooi aangezien we AZ en Utrecht in de achtervolging hebben, maar het samenspel van Feyenoord – of beter, gebrek aan samenspel – is niet om aan te zien.
  Die jonge rechtsback is overigens echt een goed talent.

  november 30th, 2009 | #

 8. bobo says

  Hallo het is 2009, de tijd van ADIDAS Valencia ( gif groene strepen ) wie kent ze nog ? is echt voorbij.

  Trouwens al zijn het Rose schoenen, als ze er maar goed mee voetballen. Gisteren te weinig gezien. Bruins uitgezonderd die komt er wel.

  november 30th, 2009 | #

 9. LJB says

  Makaay was alleen nog top in zijn eerste seizoen bij Feyenoord. Onder Verbeek en Vlemmings was het al een stuk minder met hem. Nu is hij echt over the hill. Het verhaal over de slechte aanvoer is een charmante poging om Roy nog de credits te geven die hij -op basis van zijn lange carriere- zeker verdient. Maar het is geen schande om toe te geven dat het beste ervan af is. Pi-Air in zijn tweede periode bij Feyenoord: ook geen top meer.

  november 30th, 2009 | #

 10. Pekinees uit Hanoi says

  Groene schoenen is zo’n gek idee nog niet: de kleur van groentjes en van Rotterdam…
  🙄

  november 30th, 2009 | #

 11. Pekinees (terug in Peking overigens) says

  En niet verder zeiken over Makaay; er loopt niemand rond (op maatje JDT na) die met scorend vermogen in de buurt komt van de Man over the Hill.

  Zelfs een gratis spits kost salaris, verzekeringen, etc. wat we niet hebben.

  M.a.w. Kevin, zie de column wat meer in perspectief graag….

  november 30th, 2009 | #

 12. Liam says

  Meneer KROON, Dit is toch niet een colum van u over onze vriend Makaay???
  Ik citeer: August 10
  FEYENOORD SPEELDE EEN DRAMATISCHE 1e HELFT
  Been: “Roy heb ik inderdaad opnieuw gewisseld. Voorin gebeurde er te weinig, dan ga je zoeken naar alternatieven. Niet meer, niet minder. Ik word eerlijk gezegd een beetje moe van al die verhalen over Makaay. Kunnen we daar niet mee stoppen?”
  Kroon: Nee, Mario, daar stoppen we niet mee. Makaay heeft in 60 minuten tijd slechts 1x op doel geschoten. Verder was hij onzichtbaar. Zo ook Tomasson. Na de wissels van het duo werd Feyenoord pas gevaarlijk.Makaay, met de uitstraling van een opgewarmd lijk, antwoordde: “Zie je me zweten?”Nee, dat is lang geleden dat ik jou heb zien zweten!Dat zal dus nooit gebeuren. Makaay is op. Met voetballers die “over the hill” zijn, (zo ook Hofland, Landzaat, De Cler) is het moeilijk werken

  Welke colum moet ik nu serieus nemen. Zag net VI. Zie wel enige gelijkenis met onze Johan. Over opportunisme gesproken…

  december 1st, 2009 | #

 13. Freddy says

  Al spelen ze met latex laarzen, als ze maar winnen.

  december 1st, 2009 | #

 14. Pekinees (terug in Peking overigens) says

  Liam en Kevin, jullie moeten blijkbaar nog columns leren lezen zoals en waarvoor ze bedoeld zijn, en niet letterlijk uitspellen als een schoolmeester.

  Lex heeft er nooit, en nu ook niet, een geheim van gemaakt dat hij geen RM fan is. Maar tussen 10 augustus en nu is heel wat gepasseerd, en zonder de Old Men over the Hill schiet het ook niet erg op!

  BEEN:
  ,,We speelden bij vlagen onrustig, slordig en naïef”, erkende Been. ,,Maar vind je het gek met al die jonge gasten? Die maken nu eenmaal fouten. Dat weet je op voorhand als je er zoveel opstelt.”

  WE PRATEN HIER WEL OVER FEYENOORD 1, MENEER BEEN!

  WILLEM VAN HANEGEM:
  Aan de kant van Feyenoord viel er ook weinig tot niets te genieten. Die doelman moeten ze gauw weer uit de basis halen want die kan er helemaal niks van. We gaan toch niet beweren dat Van Dijk slechter is dan hij?

  Darley dook als een zwemmer op zijn buik en vaak nog te laat ook. Hij heeft totaal niet de uitstraling die nodig is om je verdedigers rustig te krijgen.

  Dat verbouwereerde kijken van Slory irriteert me ook vreselijk, net als de manier van spelen van Wijnaldum. Wat verbeelden deze gasten zich eigenlijk? Ik ben blij dat Feyenoord uit nood met jonge gasten aan de slag moest. Ik ben er zelf een groot voorstander van om jonge spelers snel het vertrouwen te geven. Maar dan moeten ze daar uiteindelijk wel wat mee doen.

  Ik vind dat er bij Feyenoord te veel jonge jongens nu denken dat ze er zijn. Ze geven niet genoeg meer. Volgens mij hebben ze niet door bij wat voor een grote club en voor wat voor een enorme aanhang ze staan te spelen. Ze zijn te snel tevreden en brengen Feyenoord niet verder. Daar moet Mario Been aan gaan werken; bij NEC haalde hij ook het beste uit zijn selectie en dat zal nu weer moeten gebeuren. Tenzij dat wat ik nu zag al het beste is. Maar dat wil ik niet geloven.

  Tja, en dan wonnen ze uiteinde lijk nog ook. Dat zégt me alleen niks. ADO was gewoon nóg slechter dan Feyenoord en dan win je met een beetje mazzel. Ik ben echt chagrijnig van het niveau en daar maak ik me niet populair mee. Maar laat mij nu maar opkomen voor het voetbal in Nederland.

  december 1st, 2009 | #

 15. Pieter D. says

  De meest rake visie over de dramatische vertoning in de Residentie kwam toch weer van de Eminentie Willem van Hangem in zijn column.
  Niets aan toe te voegen, ieder woord raak. Darley heeft een gekneusde voet, jammer voor hem maar een zegen voor Feyenoord. Van Dijk brengt tenminste rust in de verdediging.
  Achter de keuzes van Mario plaats ik toch regelmatig vraagtekens.

  december 1st, 2009 | #

 16. i have a dream says

  Kom Kom dit ligt toch niet aan de spelers , maar gewoon aan het beleidt wat wordt c.q werd geleidt en niet meer of minder.
  Als je een makaay een speler met jaren ervaring op de bank laat zitten , wat stel je dan voor als trainer ?
  Ik heb been nog steeds hoog zitten maar als je de talentje,s wil laten groeien dan heb je toch wel een paar ouwe rotten nodig.
  Het zijn juist die kleine kneepjes die het hem doen.
  als ik zie dat fer te vaak als een dolle door holt idem met bissewar en niemand in het veld daar iets tegen doet of op treed.
  tja wat wil je dan ,een been die constant loopt tebleren aan de zijkant?
  Nee ons feyenoord is er nog lang niet …….helaas en dan mogen we de handje,s dicht knijpen dat we lang het geluk aan onze zijde hebben gehad.
  anders stonden we halverwegen ,we hebben nog een eind tegaan

  december 1st, 2009 | #

 17. Gish says

  De eerste die foute voetbalschoenen aan had was Henk Vos, die witte schoenen waren destijds het middelpunt van spot, zeker bij de eigen aanhang. De huidige generatie popsterren is alleen maar bezig met zichzelf en de fluwelen toekomst in Engeland.
  Sorry Lex, als er een oude man in deze ploeg speelt is het Roy Makaay, ben nooit gelukkig geweest met zijn aankoop destijds. 25000 supporters schreeuwden om een kampioenschap destijds, ik snapte daar toen niets van. Ondertussen zakt het peil van Feyenoord als club tot ver onder het Europese gemiddelde. Het elftal bestaat uit kindsoldaten die er wel voor gaan maar te weinig talent hebben voor de top. Met die schuldenlast zal het de komende seizoenen niet veel beter worden ben ik bang.
  Goed nieuws is wel dat de KNVB de financien snel openbaar wil gaan maken. Dan kan die beerput in het Maasgebouw alsnog open.

  december 1st, 2009 | #

 18. voetbalhenkie says

  De kleur van de schoenen is totaal onbelangrijk als het inlegkruisje maar goed zit.

  december 2nd, 2009 | #

 19. Pekinees says

  He Henkie, uit jouw reactrie lees ik: elke kleur mag als het maar geen rood is. 😳

  december 2nd, 2009 | #

 20. Giotazz says

  Lekker belangrijk welke kleur schoenen een spelert aan heeft, ik vind het belangrijker wat dit “opbouw jaar” ons gaat opleveren. Pleur dan alle ouwe lullen er uit en zet de jonge gasten van jong Feyenoord in het 1e, kunnen verliezen maar krijgen een goede leerschool voor de toekomst. Ik krijg tranen in mij ogen als ik die Landzaat bang de bal weer terug speelt naar Vlaar ipv naar linksbuiten waar iemand seconde lang vrij staat. Nee dan spreek ik ook nog niet over de postbode die zijn pirouettes in de midden cirkel draait , en alleen maar tikkie terug kent. Diego die hopeloos door de mand valt en het is dat ADO slechter was anders was het weer slecht afgelopen.
  Verjongen die hap en ervaring laten opdoen!

  december 3rd, 2009 | #

 21. Pekinees (terug in Peking overigens) says

  Mijn Feyenoord 1, van topclub verworden tot beloftenelftal.
  Kom nou toch Giotazz, pure armoede en F’noord onwaardig
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  december 4th, 2009 | #

 22. Pekinees says

  Kijk, daarom ben ik dus heeeeel erg kwaad (en niet op Twente);
  Wereldranglijst clubs: FC Twente op plaats 14.

  december 4th, 2009 | #

 23. AZ says

  Guys, stop nou toch eens met dat ge-OH over schoentjes e.d., het is roeien met de riemen de je hebt, oftewel ‘behelpen’ met de contractspelers die er zijn. Of die gasten nu zwarte, rooie of pimpelpaarse schoentjes met gele pluisjes aan de tere voetjes willen zal me een vette rotworst zijn, als ze maar presteren. Als een Biseswar met regenboogschoentjes er ineens wel een paar inknalt gaan we zeker ook nog lullen over het positieve psychologische effect dat het schoeisel teweeg brengt !!! … PleurT toch ff op !!

  Dat gelobby van Ome Leo om een buitenlandse topspits in spé lijkt logisch, maar ik vraag me af waarom daar zoveel nadruk op wordt gelegd. Waarom wordt die jonge gup van een Kastanje er niet ingezet ? Laat ‘m fouten maken, open kansen missen, maar hij schopt er hier en daar ook best wel een paar in. Hij is al 17 !!! In 020 (ik haat dat ik het schrijf) waren er destijds gasten die veel jonger debuteerden, en daarna een internationale prachtcarriere beleefden. Dus geef onze jonge Luc de tijd en reken ‘m niet op z’n (eerste) missers af.

  En over de kromme … die man wordt -helaas- steeds meer een karikatuur van zichzelf. Jammer dat de Muppetshow niet meer wordt gemaakt, Willem had uitstekend op dat balkonnetje kunnen zitten.

  december 5th, 2009 | #

 24. i have a dream says

  En ik blijf beweren dat niet de spelers zijn die kunnen helaas niet beter, en over de kromme ?
  die heeft geen aandeel in ons zo prachtig bestuur die feyenoord bijna om zeep heeft geholpen.
  Ik vindt gewoon dat de top (nhaja top) de schuld aan de neergang heeft van onze club.
  de spelers hebben hier geen blaam aan ook niet een been die moet roeien met de riemen die hij heeft.
  Gooit 70% van het bestuur er uit en aub die gudde en feyenoord kan een herstart gaan maken.
  zoals het nu gaat zal het de komende jaren gaten stoppen en zal onze beste aankomende spelers dalijk voor een appel en een ei vertrekken .
  Nee de toekomst is echt niet beter geworden zins het vertrek van die boszkabauter ,met veel geluk staan we er iets beter er voor .
  maar het gelag zal nog betaald moeten worden……

  december 5th, 2009 | #

 25. Pekinees says

  Been vanmiddag: “Roy is een geweldig mens en een geweldige voetballer.”
  Daaraan zou ik willen toevoegen: En als Mario Roy niet langer misbruikt, is hij een geweldige trainer…

  december 6th, 2009 | #

 26. Gish says

  Roy is een geweldig mens en was een geweldige voetballer.
  Mario Been was een aardige middenvelder en een aardige trainer.

  december 7th, 2009 | #

 27. LJB says

  Ik vind nog steeds dat je beter kunt investeren in een jonge spits dan in iemand wiens hoogtijdagen voorbij zijn. Maar…als je Makaay in de selectie hebt, Tomasson geschorst of geblesseerd is en je kiest een aantal wedstrijden toch voor Cisse als diepste spits, dan heb je als trainer nog een hoop te leren. Cisse, maar ook iemand als Slory, is een kansenmisser eerste klas. Die jongens moeten zich concentreren op het geven van betere voorzetten. Daar hebben Makaay en Tomasson ook wat meer aan.

  december 8th, 2009 | #

 28. Giotazz says

  :mrgreen: we hebben altijd wat te zeuren, bekijk het effe ook van de positieve kant. Bahia en Vlaar zijn goed dit seizoen, leerdam komt er ook wel Wijnaldum ook en er staan er meer te trappelen
  uit jong Feyenoord. Maar wanneer breng je die gasten. Nu doen Mario!! Want verjonging is alleen maar goed en je laat ze ervaring opdoen in het 1e de oudjes kunnen die gasten nog effe een half jaartje begeleiden.

  december 8th, 2009 | #

 29. Pekinees says

  Natuurlijk LJB, maar het is niet of..of maar en..en.

  Zo sprak Mario zich in het interview uit over het indrukwekkende inzicht en de intuitie van Roy om op de goede plek te staan…. en te scoren.

  En al is Roy over the hill, dat heeft en houdt hij. Dat moet je dus koesteren zolang je niemand hebt die zich daarmee kan meten, en geen misbruik maken van de geweldige mens Roy die ook op de bank een gentleman blijft. Want zelfs een gentleman heeft grenzen!

  december 8th, 2009 | #

 30. Pekinees says

  (PHILIP DE LIAGRE BÖHL, clubreporter Feyenoord)
  Scoren.

  In de laatste thuiswedstrijd tegen Groningen werd pijnlijk duidelijk wat er in de wedstrijden ervoor ontbrak: het creëren van kansen en het maken van doelpunten . Toen Roy Makaay erin kwam, werd de hele voorhoede beter. Anders gezegd: Tomasson en Makaay zijn afzonderlijk aardig, samen zijn ze dodelijk.

  december 11th, 2009 | #

 31. AZ says

  @ Pekinees
  Over het algemeen is het wel aardig wat hij schrijft, maar dit keer is het onzin wat Böhl laat weten.

  Om het tij in de 2e helft tegen Groningen te keren kon Mario niet anders dan te kiezen voor opportuniteit. Hij bracht niet alleen Makaay, maar gaf tevens van Bronckhorst een vrije rol op het middenveld. Hierdoor ging het achterin terug naar 3 verdedigers. Beter gezegd, Feyenoord ging van 3-3-4 naar 3-4-3.
  Logisch dat er vanuit het middenveld meer druk kwam. Het speelveld werd automatisch kleiner waardoor Tomasson en Makaay dichter bij elkaar kwamen te spelen.

  Op zich snap(te) ik Mario al niet dat hij maar vast blijft (of bleef??) houden aan “het oer-Nederlandse” 3-3-4. Veel ploegen in de eredivisie spelen met minstens 4 man op het middenveld, iets wat internationaal niet anders is. Als je daar met slechts 3 mannetjes tegenaan gaat is het niet meer dan logisch dat je om moeilijkheden vraagt. Gevolg, geen druk vanuit het middenveld, minder diepgang over de flanken, geen goede aanvoer naar de spitsen, en zelf vaak achter de feiten aanhollen.
  Resultaat : Feyenoord’s spel is vaak niet om aan te zien. Het kan de eigen wil niet opleggen, en laat zo de tegenstanders “in de wedstrijd komen”.
  Makaay die z’n hele profcarriere in een 4-4-2 heeft gespeeld, krijgt geen aanvoer en schopt er dus te weinig in. Hij verspookt op de bank, en mag er alleen in als de nood aan de man is en het 3-3-4-systeem gedwongen wijkt voor “dodelijke” opportuniteit.

  Kortom … “Tomasson en Makaay zijn afzonderlijk aardig, samen zijn ze dodelijk”. Sorry, ik noem het “gelühl” van Böhl.

  december 11th, 2009 | #

 32. James 'Gringo' Hetfield says

  Als dit bericht waar is, en wie twijfelt er eigenlijk aan, vraag ik me af wie de bezem door de club haalt.http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?url=%2FHomepage%2FNieuws&view=%2FNews%2FDefault%2F2009%2Fdecember%2FSchuld+Feyenoord+met+17+miljoen+toegenomen&page=2

  Laat Boudewijn Poelman een nieuwe RvC formeren (van well moet eruit) en laat Beenhakker een nieuw bestuur formeren (gudde moet ook weg). Breek het contract van Been nu open, verleng het met 5 jaar, en laat hem maar bouwen aan de toekomst.

  Kolere, wat een droevenis is dit toch.

  december 11th, 2009 | #

 33. Pekinees says

  AZ, je schrijft ook: Logisch dat er vanuit het middenveld meer druk kwam. Het speelveld werd automatisch kleiner waardoor Tomasson en Makaay dichter bij elkaar kwamen te spelen.

  Dus heeft Philip geen onzin, maar slechts de halve waarheid geschreven, zou ik zeggen…

  december 11th, 2009 | #

 34. Joop says

  Ik dacht toch echt dat Leerdam de rol op het middenveld bedeeld kreeg en niet Gio.

  december 12th, 2009 | #

 35. Pekinees says

  Ik begrijp er in ieder geval niets meer van:

  Heerenveen-F’noord: (AD)

  Been, die dit seizoen veel wisselt, had maar weer eens voor Sekou Cissé als centrumspits gekozen. De Ivoriaan is bij zijn nieuwe club aan een stroef seizoen bezig. Ook in Heerenveen deed hij meer fout dan goed. ……..

  …… Met Roy Makaay voor Cissé kreeg Feyenoord voorin nog meer kracht en uitstraling.

  Tja!

  december 13th, 2009 | #

 36. Joop says

  Cissé moet gewoon aan de zijkant spelen en concurreren met Biseswar of Wijnaldum. Makaay viel idd goed in al had hij die kans valk voor tijd wel beter mogen benutten.
  Dat had de zege nog meer cachet gegeven.

  december 13th, 2009 | #

 37. Leo BeenhakkerT says

  Het is niet zo dat die knullen zelf met die reflecterende schoenen aankomen zetten, dat doet de sponsor. de boys moeten ze gewoon aantrekken en als een bewegend billboard fungeren.

  december 13th, 2009 | #

 38. AZ says

  @ Joop
  Leerdam ook, maar puur aan de rechterkant, zeg maar ‘op 6′.
  Van Brockhorst kreeg zoals ik schreef de vrije rol. Je zag hem zowel links, midden als op rechts. Alleen had de verdediging dat aan het begin van de 2e helft niet helemaal door waardoor de Groningers over Feyenoord’s linkerkant goed door kwamen.

  december 13th, 2009 | #

 39. jwm says

  Gekleurde schoenen, wie maakt zich druk? Wat ik kwalijker vind is het armoedige Puma tenue waar Feyenoord in speelt.

  Een schande gewoon, met dat zg. ‘unieke’ design wat je terugziet in elke club die met Puma speelt.

  Waardeloze shirt sponsor die het klassieke Feyenoord tenue tot een clownskostuum verheven heeft.

  Kortom, wederom een blunder van ons geweldige bestuur dat nu toch echt bezig is met het grootste plan om de kosten nog verder terug te brengen. (Je moet er maar op komen)

  Je zou ook kunnen denken dat het wellicht verstandiger is om de opbrengsten te verhogen. Maar goed, welk bedrijf wil nu zijn geld nog aan deze dorpsidioten toevertrouwen.

  Welnu, we hebben het al zo vaak bediscussieerd hier. De club geraakt in een vicieuze cirkel. Ik ben blij met mannen als Beenhakker en Been maar op lange termijn kunnen ook zij geen structureel verschil maken om onze club uit de stront te trekken. Dat wil zeggen, een incidenteel succesje zal best plaatsvinden maar daar blijft het bij.

  Daarom bijf ik roepen, zuiveren. Heel die teringzooi eruit. Snij die rotzooi weg voordat onze club echt definitief naar de kloten gaat.

  Ik hoor het ze nog roepen, de echo’s klinken nog na: ‘de investeerders staan in de rij als Van den Herik vertrekt’. Wat is de grote massa toch blind in een hoop stront getrapt. Te zielig voor woorden gewoon.

  En kom nou niet met die 12% dooddoeners. Het begint nu echt vermoeiend te worden als je nog steeds durft te beweren dat Van den Herik toch echt plaats moest maken voor een groep amateurs, dat, gelet op hun voormalige maatschappelijke carriere, nog niet de gekleurde schoenen van de redder van de club mogen poetsen.

  december 14th, 2009 | #

 40. Pekinees says

  Sekou Cissé, Jon Dahl Tomasson en Georginio Wijnaldum knapten tegen Willem II voor Makaay het vuile werk op. Dankzij hun snelle en gevarieerde loopacties zag het aanvalsspel van Feyenoord er geenszins statisch uit.

  Makaay liep er slim tussendoor en verdeelde het Rotterdamse spel voorin met lepe passjes.

  Zo ook in de in de twaalfde minuut. Hij lanceerde Cissé die na de nodige aarzelingen alsnog besloot raak te schieten: 1-0.

  (In AD over F’noord – Willem II)

  december 20th, 2009 | #

 41. Voetbalschoenen says

  Wat een briljante column! Dank.

  juli 26th, 2010 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen