Pagina’s

Archief

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

“GELOOF JE NOG IN SPROOKJES?”

oktober 24th, 2009

De afbeelding “http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:lI3rukE20bjuuM:http://www.quotenet.nl/dossier_dirk_scheringa_large.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De afbeelding “http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00666/100dsb_666848d.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

In 1996 laat Dirk S. ('s lands grootste woekeraar) de 22-jarige voetballer Olaf L. een vijfjarig contract tekenen, met de belofte dat hij na afloop een miljoen gulden zou krijgen. Echter na drie jaar raakte Olafs vriendin zwanger, waarop het stel geld nodig had voor de te maken kosten. Olaf informeerde naarde stand van zaken. Hierop werd hem mede gedeeld dat hij na afloop van zijn contract pas over het geld kon beschikken.

Eindelijk waren de vijf jaren verstreken. Olaf dacht miljonair te zijn, maar… hem werd medegedeeld dat zijn beloofde geld in aandelen was belegd, deze waren gekelderd en dat hij nu een schuld had van 600.000 (gulden) aan DSB-bank had.

De afbeelding “http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:sdfhJIAy77Q-dM:http://www.ajaxonline.org/lindenberghgroot.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Olaf was wanhopig. Hij kon het leven niet meer aan. Op een avond wilde hij zichzelf van het leven beroven, klom op een brugleuning en wilde in het water springen. Net voor de sprong hoorde hij een vrouwenstem die hem staande hield.

Een oude dame vroeg hem wat hem dwars zat. Olaf vertelde het hele verhaal. Hierop zei de oude vrouw: "Ik kan je redden. Als je vannacht met mij mee naar huis gaat en heel lief voor mij bent, zorg ik dat je het geld alsnog krijgt en dat je binnen de korste keren in Oranje speelt…"

Olaf verwende de oude vrouw die nacht op alle mogelijke manieren. Zelfs beffen ging hem niet te ver! De volgende ochtend vroeg Olaf haar: "Wanneer krijg ik mijn geld?"

De oude feeks vroeg hem: "Hoe oud ben je?" Olaf zei dat hij 27 jaar was. Hierop zei de toverkol: "27 jaar en jij gelooft nog in sprookjes?"

 

 

58 Comments »

 1. LJB says

  En hoe typisch, plotseling doet Gertjan Verbeek het bij Heracles weer prima als trainer met matig materiaal. Het gaat er binnen de categorie goede trainers niet om welke trainer je ervoor zet. Het gaat erom of de juiste ingredienten in de spelersgroep aanwezig zijn om er een effectieve machine van te maken. Verbeek moest werken met de erfenis van Van Marwijk/Bosz, Been op zijn beurt ook. Die erfenis bestond uit een volstrekt onevenwichtige selectie. Een echte balafpakker die ook een drang naar voren heeft is er sinds Paul Bosvelt niet meer geweest. Roy Makaay is de enige echte spits, maar hij rendeert niet (meer). En zo kunnen we wel even doorgaan. De enige winst is dat Feyenoord Lucius en Timmer van de loonlijst heeft kunnen afvoeren. En ja, Fernandez was een hele goede aankoop. Maar voor de rest zijn de zwakke plekken nog steeds manifest.

  november 3rd, 2009 | #

 2. Pekinees uit Hanoi says

  Ik moet zeggen, dat ik hierin WvH volledig gelijk geef:

  Wat zal Makaay gedacht hebben op de bank? Ik vind dat die jongen, los van zijn salaris, slecht behandeld wordt door Feyenoord. Mario Been moet hem vandaag bedanken voor zijn werk en inzet en hem zeggen dat hij voortaan thuis mag blijven. Dat zou ik eerlijk vinden tegenover een jongen met de status van Makaay. Ik weet wel dat het beste er vanaf is bij hem. En dat weet hij zelf ook. Maar je zet mijnheer Slory, die zich de laatste tijd als een slechte prof heeft laten kennen, niet als beloning voor zijn gedrag tegen Ajax in de spits als je Makaay tot je beschikking hebt.

  november 3rd, 2009 | #

 3. LJB says

  @Pekinees in Hanoi

  Amen to that!

  november 3rd, 2009 | #

 4. Gish says

  Lex, waar blijft je nieuwe epos over het echec tegen Ajax ?
  Of zit je de slappe “wedstrijd” nog steeds te analyseren ?
  Stop dan nu, want de meeste lezers waren er na een paar minuten al klaar mee. En de komende jaren zal het niet veel beter worden nu de heer O.Jacobs heeft aangekondigd dat we grof gaan saneren. In veel gevallen zal dat een zegen zijn voor de club. Weg zijn straks v.Bronckhorst, Makaay, de Cler, Hofland, Landzaat, Bruins, Slory en van Dijk. De nieuwe spelers die er voor in de plaats komen [onder 1 miljoen salaris per jaar] zullen het Ajax de komende jaren niet lastig maken. Een schrale troost is dat de 1600 Feyenoord [uit]supporters de komende 4 seizoenen de Arena mogen mijden. Ondertussen zie ik voor dit seizoen geen lichtpuntjes meer.

  Lex Kroon: Ik heb het even gehad met Feyenoord. Ben een beetje grieperig en houd mijn gemak.

  november 3rd, 2009 | #

 5. Pekinees uit Hanoi says

  Ik moet zeggen, van dit F’noord moet ik ook op het gemak, Lex. 😉

  Hier in Viet Nam is het uitkijken geblazen: gewone griep, vogelgriep en varkensgriep vallen je hier momenteel gebroederlijk aan. En geen rooie kaarten…

  november 3rd, 2009 | #

 6. kameraad T uit de residentie says

  Na twee dagen chagrijn, toch nog even de volgende opmerking/vraag: hoe kan het toch dat ajaks immer en altijd tot het bot gemotiveerd is om Feyenoord af te slachten en wij ons, immer en altijd, gewillig laten afslachten als, tja als wat eigenlijk…. levensmoeie schapen???

  Al dat gelul over de ‘overdreven haat’ van feyenoorders tegen ajaks.. ik zeg, het is totaal andersom. de haat uit 020 is zo groot dat ze der meteen bovenop vliegen, waarschijnlijk al in de kleedkamer elkaar lopen op te naaien. Zie de explosies van vreugde bij de doelpunten, hoor dat hatelijke commentaar van de zeeuw (dubbele cijfers had gekund), en zelfs die ietwat dikkige man Jol kon het niet laten op te merken dat ze Feyenoord (met haar snode plannen) toch mooi met 5-1 naar huis hebben gestuurd..

  godmetjanum! zooitje lamzakken en helaas te dom om te poepen en om dit bericht ooit te lezen. Te veel letters en een paar ‘moeilijke’ woorden.

  november 3rd, 2009 | #

 7. theo tukker says

  :mrgreen: good on you mate T

  november 4th, 2009 | #

 8. theo tukker says

  okay , de L moet eruit, tis nie wat , en wot ook nie wat.

  november 9th, 2009 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen