Pagina’s

Archief

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

“GELOOF JE NOG IN SPROOKJES?”

oktober 24th, 2009

De afbeelding “http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:lI3rukE20bjuuM:http://www.quotenet.nl/dossier_dirk_scheringa_large.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De afbeelding “http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00666/100dsb_666848d.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

In 1996 laat Dirk S. ('s lands grootste woekeraar) de 22-jarige voetballer Olaf L. een vijfjarig contract tekenen, met de belofte dat hij na afloop een miljoen gulden zou krijgen. Echter na drie jaar raakte Olafs vriendin zwanger, waarop het stel geld nodig had voor de te maken kosten. Olaf informeerde naarde stand van zaken. Hierop werd hem mede gedeeld dat hij na afloop van zijn contract pas over het geld kon beschikken.

Eindelijk waren de vijf jaren verstreken. Olaf dacht miljonair te zijn, maar… hem werd medegedeeld dat zijn beloofde geld in aandelen was belegd, deze waren gekelderd en dat hij nu een schuld had van 600.000 (gulden) aan DSB-bank had.

De afbeelding “http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:sdfhJIAy77Q-dM:http://www.ajaxonline.org/lindenberghgroot.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Olaf was wanhopig. Hij kon het leven niet meer aan. Op een avond wilde hij zichzelf van het leven beroven, klom op een brugleuning en wilde in het water springen. Net voor de sprong hoorde hij een vrouwenstem die hem staande hield.

Een oude dame vroeg hem wat hem dwars zat. Olaf vertelde het hele verhaal. Hierop zei de oude vrouw: "Ik kan je redden. Als je vannacht met mij mee naar huis gaat en heel lief voor mij bent, zorg ik dat je het geld alsnog krijgt en dat je binnen de korste keren in Oranje speelt…"

Olaf verwende de oude vrouw die nacht op alle mogelijke manieren. Zelfs beffen ging hem niet te ver! De volgende ochtend vroeg Olaf haar: "Wanneer krijg ik mijn geld?"

De oude feeks vroeg hem: "Hoe oud ben je?" Olaf zei dat hij 27 jaar was. Hierop zei de toverkol: "27 jaar en jij gelooft nog in sprookjes?"

 

 

58 Comments »

 1. Koos says

  😈 Die Scheringa liet tijdens AZ-Arsenal zijn schilderijen door de ABN-Amro weghalen! Daar zaten ze in onderpand. Anders had de Belastingdienst de volgende dag beslag gelegd. Over rattenstreken gesproken!
  En zijn personeel maar jammeren en huilen…

  oktober 24th, 2009 | #

 2. Vak KK says

  😳 De bestbetaalde postbode van Nederland en Marokko wordt vervangen door Landzaat, de bestbetaalde bankzitter! El Alamein (vijf miljoen betaald door Peter Bosz) is nog geen postzegel waard. Speelt pleintjesvoetbal in de middencirkel, waar hij nog dikwijls balverlies lijdt!

  oktober 24th, 2009 | #

 3. vanessa says

  😀 Leuk sprookje, Lexy

  oktober 24th, 2009 | #

 4. Freddy says

  Treffende parabel @Lex

  Ik heb het te doen met de ‘Olafs’ van deze tijd.

  Hoorde het AZ-publiek georkestreerd ‘Dirkie Bedankt’ zingen. Reden te meer om deze club zweren, luizen, duisternis, en dood toe te wensen. De rest van de Zeven Plagen mag er ook bij.

  oktober 25th, 2009 | #

 5. Pekinees says

  Zaterdagavond: Volle kuip en “tikkie terug” voetbal. Schijnt toch niet (alleen) op het conto van Van Marwijk geschreven te mogen worden. Misschien maar eens een boete zetten op deze rugby- (maar anti-voetbal)regel? Ook leuk voor de kas in deze moeilijke tijden…

  oktober 25th, 2009 | #

 6. Gish says

  Ben erg blij dat Mario Been binnen 6 maanden het lek boven heeft en dat het eerste elftal van Feyenoord weer herkenbaar verzorgd en aanvallend voetbal speelt, met veel strijd en passie.
  De goede resultaten konden natuurlijk niet uitblijven. Ik overweeg in de winterstop een halve seizoenkaart aan te schaffen.

  oktober 25th, 2009 | #

 7. Pekinees says

  Van Gaal was de enige die wist dat het sprookje bijna uit was, en precies op tijd een nieuw sprookje binnenstapte….

  oktober 25th, 2009 | #

 8. ruud says

  “Makaay, dankzij de schorsingen voor Tomasson en Cissé voorlopig weer eerste keus, was niet ontevreden over zijn eigen inbreng. ‘Ik heb niet gescoord, maar de assist bij het doelpunt van Landzaat kwam wel van mij. Op die manier ben ik toch belangrijk geweest voor de ploeg. Dat doet me goed.’ ”
  Nog iemand die sprookjes verteld. Als die kiepert de bal gewoon had opgepakt was er helemaal niets aan de hand geweest. Kijken wat hij tegen Den Bosch gaat doen. Als het niet mee zit is het bekersprookje straks ook uit.

  oktober 26th, 2009 | #

 9. Pekinees says

  ruud, nou was er ook niet zoveel aanvoer voor een aanvaller, begreep ik.

  oktober 26th, 2009 | #

 10. Pekinees says

  Wat is dat nou toch iedere keer weer met F’noord?

  Tiendalli, ooit weggehaald bij Utrecht omdat hij daar prima speelde, nu bij Twente:

  (Telegraaf) Terugkijken op een aantal verloren jaren bij Feyenoord wilde de verdediger niet. „Dat hoofdstuk is geweest. Ik kijk liever vooruit. Bij FC Twente krijg ik de kans te bewijzen dat ik het niveau aankan.”

  oktober 26th, 2009 | #

 11. japio says

  Komende weken geen sprookje maar geschiedenis. David vs Goliath. Allen zal David (Feyenoord) niet zegevieren.

  oktober 26th, 2009 | #

 12. jwm says

  Dat was bepaald niet boffen voor Olaf. Toegegeven, het AZ publiek eert ‘zijn held’ op een waardiger manier dan Het Legioen in de Kuip.

  Goed, terug naar het terras ..

  oktober 26th, 2009 | #

 13. ruud says

  Heb je helemaal gelijk in Pekinees, de aanvoer was dramatisch, maar als hij dit zelf aanmerkt als een assist, terwijl het gewoon een hele slechte voorzet was, is hij toch redelijk snel tevreden met zichzelf.

  oktober 26th, 2009 | #

 14. Pekinees says

  JWM, er zijn er die er heel veel voor over hebben om het met oude vrouwen te doen; sommigen graven ze daarvoor zelfs op, las ik net weer in de krant…. 🙄

  oktober 26th, 2009 | #

 15. Pekinees says

  …. en da’s geen sprookje!

  oktober 26th, 2009 | #

 16. Pekinees says

  Dit is weer eens wat anders:

  Feyenoord begint tegen de Brabantse eerstedivisieclub met Ron Vlaar als rechtsback. Kevin Hofland keert na een lange periode als bankzitter terug als centrale verdediger. Ex-international Tim de Cler start als linksback. De Serviër Stefan Babovic maakt achter centrumspits Roy Makaay zijn debuut in het basisteam. Georginio Wijnaldum vervangt de gepasseerde rechtsbuiten Andwélé Slory. (Trouw)

  oktober 26th, 2009 | #

 17. jwm says

  Necrofilie is dan ook een nationale sport in China .. lol ..

  oktober 26th, 2009 | #

 18. Pekinees says

  JWM, dat bericht ging wel over een Belg hoor …

  oktober 26th, 2009 | #

 19. Pekinees says

  JWM, je kans!

  Don Leo: Tevens zullen we specifieker gaan scouten op de behoeftes van het elftal en gaan we meer doen met tipgevers die in het buitenland wonen en een band hebben met Feyenoord.” (AD)

  En nog even: in China wordt alleen nog maar gecremeerd, niets op te graven dus… 😉

  oktober 27th, 2009 | #

 20. LJB says

  Goeie genade, wat speelde Feyenoord beroerd tegen Den Bosch. Biseswar was echt erg slecht, maar supertalent Wijnaldum was nauwelijks beter. Makaay heeft pak ‘m beet een halve kans gehad. Let wel, tegen de nummer 9 van de Jupiler League. Uitgerekend de postbode tilde met een wereldactie de wedstrijd voor Feyenoord van een 3 naar een 5. Maar het blijft ver onder de maat. Met dit materiaal moet je een simpele Jupilerploeg gewoon met 4, 5 – 0 op rollen. Babovic, ik heb nog niet gezien waarom die jongen eventueel meer in huis heeft dan Bruins. Mario en Leo hebben nog heel veel te doen.

  oktober 28th, 2009 | #

 21. Pekinees says

  dat geeft de burger tenminste weer moed, ljb. dank!

  oktober 28th, 2009 | #

 22. Gish says

  @ LJB

  Heb jij Feyenoord dit seizoen al beter zien spelen dan ?
  Een helft tegen Twente was redelijk goed, verder zijn alle partijen zwaar onder de maat. Ik zie nog steeds geen verschil met vorig jaar, alleen de stand op de ranglijst [zwaar vertekend]
  Dit elftal heeft geen kloten en geen kwaliteit en gaat dit seizoen geen potten breken. Aanstaande zondag [en de 14 dagen daarna] zul je zien wat ik bedoel. Sorry Pekinees [open your eyes !]

  oktober 28th, 2009 | #

 23. Pekinees says

  Mijn opmerking was cynisch bedoeld, Gish… 🙄

  oktober 28th, 2009 | #

 24. japio says

  @Gish

  Dat gevoel had ik al na de 1e wedstrijd, helemaal mee eens.
  Mochten we 4 wedstrijden voor het einde van het seizoen nog in de buurt van de 5e plek staan, vergeet het dan maar>>>>>>>PSV – Feyenoord>>>>>>Feyenoord – Sparta Rotterdam>>>>>>FC Twente – Feyenoord>>>>>>Feyenoord – sc Heerenveen. 😯

  oktober 28th, 2009 | #

 25. LJB says

  Mwah, ik zeg niet dat er geen kwaliteit is. Maar Mario heeft de boel echt nog niet op de rails. Komt ook een beetje pech bij kijken. Met Fernandez en De Guzman had je misschien wel van Sparta gewonnen. Vooralsnog blijft overeind dat Erwin Koeman helemaal niet zo’n slechte trainer was. Hij haalde daadwerkelijk het maximale uit een erg matige spelersgroep bij Feyenoord. Dat deed Mario welliswaar bij NEC ook, maar hij moet het nog laten zien op Zuid.

  oktober 29th, 2009 | #

 26. stephanie says

  na koeman,kwam van marwijk,en die werd zesde met een veel beter elftal als koeman.van marwijk is in 5 jaar geen een keer kampioen geweest met feyenoord,die uefacup is alleen maar gewonnen dankzij van hooydonk

  oktober 29th, 2009 | #

 27. jwm says

  hmm, ik schrijf het meer toe op het conto van Christian Gyan die de lange Koller toch aardig uit de wedstrijd speelde .. 😉

  oktober 30th, 2009 | #

 28. Beverwaard says

  Slaap zooitje. Ben blij als straks al die ouwe lullen moved zijn.
  Laten die geldschieters met hun grote grafmuilen eens investeren. Wel hun zakken vullen als Drenthe verkocht wordt maar herinvesteren ho maar. Fuck het kapitalisme.

  oktober 30th, 2009 | #

 29. Wim, Toronto says

  Ben aardig ziek aan het worden van die kudt rooie kaarten.
  Hoe doe je een club de das om.
  Mooie kut zooi!

  november 1st, 2009 | #

 30. LJB says

  Die Erwin Koeman, dat was toch helemaal niet zo’n slechte trainer…Het voetbal is ook onder Been niet om aan te gluren en in de grote wedstrijden slaagt hij er niet in om een opstelling te bedenken die potten kan breken. Er worden op dit moment meer kaarten dan doelpunten gescoord en dat heeft i.m.o gewoon te maken met een slechte opstelling. Slory als spits, terwijl je een hem een week eerder nog bestrafte. Het lYeah right. Wat mij betreft kan het hyperige sfeertje rondom de verlosser Mario weer een tijdje de kast in.

  november 1st, 2009 | #

 31. bitter tears says

  Laten we eerlijk zijn we hebben tegen de meeste wedstrijden gemazeld .
  Verder blijf en vindt ik mario een goede trainer , alleen hij fokt zijn spelers langs de lijn teveel op.
  Dat schreeuwen van ga door ga door dat vraagt om problemen , je gaat tesnel over de scheef .
  Kijk een keertje schreeuwen oke maar dehele wedstrijd naar je spelers toe is in mijn ogen verkeerd.
  In 2 wedstrijden 4 roden-kaarten , hier mee nek je de club,volgende week naar azet de gevolgen zijn in feite nu al bekent.
  En pppfff we komen er wel bovven op zoals altijd het zit immers in ons bloed zoals in de jaren 40 op de maasbrug!

  november 1st, 2009 | #

 32. Joop says

  Een cruciale elleboog van Suarez tegen Babovic werd niet bestraft. Opvallend hoe toch ajax zo vaak bevoordeeld word op cruciale momenten. Zeker als we vergelijken hoe Feyenoord wordt aangepakt vanuit Zeist maar dit is niet van de laatste tijd. Ik ben de 1e die toe zal geven als Ajax verdiend wint maar dit wil ik wel even kwijt!

  november 1st, 2009 | #

 33. LJB says

  @bitter tears:

  Tuurlijk is Mario in principe een goede trainer, hij moet het ook doen met het materiaal dat hij heeft. Maar in een grote wedstrijd gaan experimenten met Slory centraal in de spits, wetende dat Biseswar en Wijnaldum ook niet grootse vorm verkeren…? Dan had hij beter terug kunnen vallen op de ervaring van Makaay. Die Babovic was tegen Den Bosch al niet al te best, toch is dat dan Mario’s nummer 10 voor deze wedstrijd? Ik had gekozen voor Luigi. Tsja, wat je zegt, we zullen er wel weer boven op komen. Maar ik las net wel dat Onno J. nu al heeft gezegd dat er ook de komende zomerstop geen grote spelers gehaald kunnen worden. Duur wordt ingeruild voor goedkoper. Dan ben je nu dus al bezig met een alles behalve voorspoedig seizoen, wordt je als supporter nu al de hoop op betere prestaties in het hiernavolgende seizoen ontnomen. Noem het realistisch, ik noem het wanbeleid. Wanbeleid waarvoor die amateur Jacobs notabene medeverantwoordelijkheid draagt. Ongelooflijk dat hij er nog zit, wat een overlever is die man.

  november 1st, 2009 | #

 34. Jan D says

  Lex,
  Inderdaad, Mario Been gelooft ook nog in sprookjes
  Wie zet nu een Slory als midvoor in de voorhoede, terwijl
  hier met deze wedstrijd toch een MAKAAY had moeten staan.
  Mijn inziens deze opstelling tegen ajax, dat had een gedresseerde AAP ook kunnen doen.
  MARIO BEEN gaat zich nu wel een beetje veel profileren als een PIPO.
  Onbegrijpelijk en als hij zo door gaat kan hij ook beter bij
  MAMMALOE thuis blijven, want hier zitten de supporters van FEYENOORD ook niet op nte wachten op deze inteligente opstellingen. Ga dan maar naar de APENHEUL.
  Waardeloos

  november 1st, 2009 | #

 35. Joop says

  Jan D, lekker makkelijk om achteraf dit te posten. Waar was jouw bijdrage voor deze wedstrijd toen deze opstelling toch al in het nieuws was?

  november 1st, 2009 | #

 36. Jan D says

  Joop
  Uit goede bron gehoord dat mario been
  tegen AZ zelf als midvoor mee gaat doen

  november 1st, 2009 | #

 37. Pekinees uit Hanoi says

  Tja, Mario wil toch zo graag erg beweeglijke spelers?
  Te beweeglijk als je het mij vraagt… 😳
  Daar loop ik zelfs rood van aan.

  Als ze zo doorgaan, staat binnenkort de hele oude hap weer op het veld. 🙄

  november 1st, 2009 | #

 38. Olivier says

  Vandaag is weer gebleken dat wij tekort komen voor de bovenste plaatsen. Het is een schande dat we 5-1 verliezen van Ajax. Tuurlijk we hebben kaarten gehad, maar zonder kaarten hadden we ook verloren. Het spel was veel teveel gericht om Ajax tegen te houden. Maar met de klasse van Suarez weet je dat er vroeg of laat een goal valt.
  Het is spel is de laatste weken erg bedroevend. Het enige voordeel wat Mario Been mee heeft, dat we punten hebben gehaald waar we vorig punten verspeeld hebben. We hebben een aantal wedstrijden zoals Vitesse, VVV ook nog eens teveel gehad. Ik zie niet dat het beter gaat dan onder Gert-Jan Verbeek. Voor aankomende zondag durf ik ook al te zeggen dat Feyenoord niet gaat winnen in Alkmaar. AZ is voetballend veel verder en zal thuis winnen van Feyenoord.
  We speelden vandaag met Slory in de spits, maar dat is toch ook armoedig…..

  We moeten afscheid gaan nemen van de volgende spelers
  Makaay, Landzaat, Hofland, de Cler en ook van Bronchorst. Gio als linksback is echt een drama, alle buitenspelers gaan er voorbij of hij er niet staat.

  Feyenoord zal inventief in Nederland, Belgie en Scandinavie moeten scouten en goed kijken naar de eigen opleiding.
  Met alles respect voor Rob van Dijk, het is een aardige keeper maar absoluut geen top. Er zijn wedstrijden dat hij ballen gepakt heeft en daardoor gewonnen heeft, maar ook een aantal wedstrijden zoals o.a. Willem 2 dat hij blunders maakt.

  Suggesties voor nieuwe spelers

  Keepers: Tim Krul of Piet Velthuizen

  Spits: van Wolfswinkel of Lewandovski
  Verder hebben we Tomasson en Luc Castoignos

  Middenvelders: Honda, Erik Falkenburg, Kevin Strootman, Dries Mertens.

  Rechterspits: Schaken van VVV

  november 1st, 2009 | #

 39. Wim, Toronto says

  Ja ja mensen, het ziet er inderdaad niet best uit. Geen investeringen komende zomer zal de doodsteek worden voor onze mooie club en ook Leo en Mario kunnen hier niet veel aan doen.
  Zo langzaam maar zeker gaan we kapot aan kaarten en blessures.
  Geen geld betekent gewoon dat we genoegen moeten nemen met de middenmoot. Het is niet anders. (Tenzij we van dit kut bestuur afraken)
  Iemand een idee hoe?

  november 1st, 2009 | #

 40. bitter tears says

  Ik vindt dat mario met het spelers matriaal mee moet werken , een goed resultaat neer zet.
  Hoe men er ook over mag denken , een ander verhaal is dat die gene die ons maasgebouw bevuilen in feite de oorzaak van de neergang van onze club laten we dit niet uit ons oog verliezen.
  Welke trainer die je neer zit kan bijna niets met dit matriaal .
  Ook moeten we niet vergeten dat dit feyenoord in een opbouw fase zit , dus geeft mario de kans en de ruimte .
  Wat ik eerder voor zal vrezen is dat men de aankomende talentje,s (nee er loopt helaas geen groot talent bij ons) dalijk voor en appel en een ei zal worden verkwanselt , dit zal indirect zijn beslag leggen op dit 11tal.
  en dat er volgend seizoen 2 waarschijnlijk zullen vertrekken is bijna zeker

  november 1st, 2009 | #

 41. AZ says

  5 – 1 doet pijn, maar de manier waarop nog veel meer. Ik heb het dan niet over de ellebogen van Suarez en Babovic, maar wel over de manier hoe er aan de 1e en 2e helft werd begonnen, oftewel de instelling waarmee de spelers het veld ingingen. Zoiets kan je Mario niet kwalijk nemen. Voor een potje als de ‘klassieker’ moet je als coach je spelers toch niet meer motiveren, of ligt dat aan mij?

  Je weet dat 020 er vanaf het eerste begin bovenop zal zitten, wat betekent dat bij de les moet zijn en laten zien dat je er staat om dat op te vangen. Binnen 3 minuten hadden we door slecht positiespel en uitverdedigen al 3 halve kansen weggegeven. In de 2e helft was het nog erger. Binnen één minuut werd de bal volledig onnodig maar liefst 3 x vriendelijk teruggegeven aan de tegenstander.

  Dan de tegengoals. Bij de 1 – 0 liet Fer (voor de zoveelste keer !!!) z’n mannetje uit z’n rug weglopen, en bij de 2 – 0 ging Leerdam als een c’tje in de fout door niet mee te gaan Emanuelson. Ook bij 3e (Wijnaldum en v. Bronckhorst) en 4e tegengoal (De Zeeuw had op z’n gemakkie nog z’n veters kunnen strikken en zelfs een bakkie doen) gaven individuele fouten de doorslag.

  In het verleden heb ik het er hier al vaker gezegd ; “het zit tussen de oren.” Wat dit betreft ben ik het met Mario eens : Talent alleen is niet genoeg ….

  november 2nd, 2009 | #

 42. Joop says

  ZEIST – De aanklager betaald voetbal van de KNVB laat een vooronderzoek naar de slaande beweging van Luis Suarez tegen Stefan Babovic tijdens Ajax – Feyenoord (5-1) achterwege. Volgens de voetbalbond heeft arbiter Kevin Blom het voorval al tijdens de wedstrijd beoordeeld.

  De KNVB voelt zich bovendien gestreund door door televisiebeelden, die zouden bewijzen dat Suarez niet bewust het gezicht van Babovic raakte.

  De KNJB doet niet eens moeite om haar partijdigheid te verbergen!:evil:

  november 2nd, 2009 | #

 43. Pekinees uit Hanoi says

  Joop, dat maakt natuurlijk niets uit. Ik dacht dat B. zich voor het nationale elftal in de kijkerd wilde spelen. Dat doe je dus niet zo!

  november 2nd, 2009 | #

 44. Joop says

  Nee dat klopt wel, maar het is stuitend zoals de NJB (het predikaat koninklijk kan wel weg) niet eens de geringste moeite doet om ook maar elke schijn van partijdigheid te vermijden! 👿

  november 2nd, 2009 | #

 45. Joop says

  NVB dan, sorry Lex!

  november 2nd, 2009 | #

 46. ruud says

  En dan te bedenken dat die flapdrol bij cheque van geld`er min of meer toegaf dat hij het nu toch wel verkeerd had gezien na al die herhalingen. Maak er maar avb van Joop.

  november 2nd, 2009 | #

 47. voetbalhenkie says

  Ik kan mij vergissen, maar ik meen toch dat Mario Been zei dat hij niet verwachtte dat wij veel op de Ajax speelhelft zouden komen en dat dat de reden was dat hij de statische spits Makaay zou vervangen door een meer beweeglijke spits.

  Die negatieve redenering zal vooral op de jongeren een slechte invloed hebben gehad.

  Ik blijf mijn eerder geuite twijfels aan de juistheid van het aanstellen van Been behouden.

  november 2nd, 2009 | #

 48. stephanie says

  wat doet die holle bolle gijs van een bas van noortwijk eigenlijk bij feyenoord?

  november 3rd, 2009 | #

 49. ruud says

  Die begeleid spelers wanneer ze een rode kaart hebben gehad naar de kleedkamer.

  november 3rd, 2009 | #

 50. Wim, Toronto says

  Schandalig die voorstellen van de Neuzen Bond. En Suarez komt er weer af met niks. Ik walg al jaren van de Smeerlappen en Aarsduikers Bond. 👿
  Neemt niet weg dat dat geouwe hoer met die rooie kaarten snel moet stoppen. 👿

  november 3rd, 2009 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen