Pagina’s

Archief

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

EVANGELISATIE

september 22nd, 2009

 (Kroonkurk zit op Ameland,

vandaar vandaag: Eus Roovers)

Zondagmiddag 14:20 uur. Voorplein Stadion Feijenoord. Iemand drukt een kaartje met Feyenoord-logo in m'n handen. 'Jezus stierf voor jouw zonden, zodat je ware overwinning kunt behalen!,' staat erop.

 

Hmmm, klinkt goed. Maar wie zit hierachter? vraag ik me af. John Metgod? Theo Lucifer? Gerard Kerkum? Excelsior-trainer Alex Pastoor? Of vaste Feyenoord-fotograaf John de Pater?

Nee, de afzender is Evangeliegemeente De Deur Rotterdam-Zuid.

'Mis jouw doel niet! Ben jij op zoek naar ware rust, blijdschap en blijvende vervulling? Hoe dan!? KOM en ZIE!'

Nou, ik kwam, maar ik zag niet veel zaligmakends in heilige voetbaltempel De Kuip. Geen greintje ware rust, blijdschap en blijvende vervulling.

Het grootste gedeelte van de wedstrijd is er van Feyenoord-kant weinig geloof in eigen kunnen en gaat er van alles mis. Ook na rust blijft de verlossende aansluitingstreffer uit, ondanks het gevloek en de smeekbedes vanaf de overvolle tribunes. Er klinkt nog maar weer eens stadionsong van good old Cock van der Psalm, maar vergeefs.

Te veel Feyenoord-spelers lopen als verdoolde schapen op het veld en Onze Almachtige Mario die in de dugout zijt, weet een duivelse nederlaag tegen de ploeg van Orlando Engelaar uiteindelijk niet te bezweren.

Laten we dus met z'n allen bidden voor een wederopstanding tegen NAC en in de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen de Rooms Katholieke Combinatie uit Waalwijk. En tot die tijd blijven we het Hand in Hand Kameraden prediken. Want Feyenoorder, dat ben je tot in de eeuwigheid. Amen.

Leve Feyenoord één! (EUS ROOVERS, clubreporter Feyenoord)

 

 

 

 

 

 

36 Comments »

 1. Koos says

  😀 Leuk geschreven. Kroonkurk een prettige vakantie gewenst!

  september 22nd, 2009 | #

 2. Bennie Vino says

  Geinig stukje. :mrgreen:

  Ik moest trouwens ook voorzichtig glimlachen toen in de samenvatting bij onze vrienden van de NOS, het spandoek met de hoofden van Vlaar en Bahia met daaronder de tekst ‘Betreden op eigen risico, hier waken wij’, tussen de vele verdedigende blunders was gemonteerd. Hebben ze dan toch iets van humor in Hilversum?

  september 22nd, 2009 | #

 3. Joop says

  Dan hadden ze beter de beeltenissen van vroeger, ijzeren Rinus en Theo de Tank kunnen ophangen, dat waren pas mannetjesputters! Hoewel ik vind dat niet alleen de verdediging hier wat te verwijten viel.
  Eigenlijk is het simpel: El Dramadi moet eruit, Gio als controlerend middenvelder op zijn plaats en een goede linksback die kort op zijn man dekt, zou de Cler dit weer eens goed op kunnen pakken? Vorig jaar was drama maar wellicht dat hij dit jaar zijn oude niveau van daarvoor weer op kan pakken?
  Ook vind ik van Dijk niet sterk keepen de laatste 2 wedstrijden tegen Willem II en PSV, wellicht een tijdelijke dip van deze doorgaans toch zeer betrouwbare doelman?

  september 22nd, 2009 | #

 4. AZ says

  @ Joop
  Helemaal mee eens. Het middenveld mist ‘body’, is traag wat vaak resulteert in klunzig en dus onnodig balverlies. Ik heb hier al vaker gezegd dat er geen goede balans in het team aanwezig is. Is ook niet zo moeilijk te zien, herinneren we ons o.m. de potjes tegen NEC en Roda, om nog maar te zwijgen over Willem II uit.
  Dus Bronckhorst terug op 8 (hij verzuipt toch al als linksachter) en de Cler op 5, wellicht dat dit voor meer teambalans zorgt.

  september 22nd, 2009 | #

 5. Bennie Vino says

  Ik ben bang dat als Gio het als linksback al niet meer aan kan, hij op het middenveld helemaal gaat verzuipen.

  september 22nd, 2009 | #

 6. LJB says

  Dat ASR de sponsorbijdrage wil terugschroeven/deels prestatie afhankelijk wil maken baart me veel meer zorgen. Aan prestatiebeloning moeten we bij Feyenoord maar niet gaan doen, om een voorspelbare reden:wink:
  Maar laten we wel wezen. Ojoks sluit een goudgerande deal met Aegon (ruim meer dan 6 miljoen…) terwijl Ojoks ook al seizoenen lang weinig of niets heeft laten zien. ASR wil de komende jaren voor nog minder dan 6 miljoen op het shirt van Feyenoord. Uhm Wouter, tijd om het staatsbedrijf tot de orde te roepen?:twisted:

  september 22nd, 2009 | #

 7. Freddy says

  Kansloze actie. Iedereen weet toch dat Jezus een Jood is ? Lijkt me nogal voor de hand liggen naar welke club Zijn sympathie uitgaat. Niet naar de onze in ieder geval.

  september 22nd, 2009 | #

 8. Koos says

  @ Freddy Dit is de meest zielige, schofterige, beledigende reactie sinds tijden. Het getuigt van een zeldzame, afgestompte geest. ’t Was zeker grappig bedoeld?
  Ik schaam mij dat we fan zijn van dezelfde club. 😈

  september 22nd, 2009 | #

 9. voetbalhenkie says

  #7 : Lex waar blijft jouw RODE KAART?

  september 22nd, 2009 | #

 10. cesio says

  opstelling donderdag
  v dijk leerdam vlaar hofland de cler
  landzaat fer bruins
  wijnaldum makaay biseswar

  september 22nd, 2009 | #

 11. ruud says

  Hebben ze bij de TNT die El Ahmadi niet nodig. Het meeste gevaar komt van die gozert.

  september 22nd, 2009 | #

 12. Freddy says

  @8 Zielig, schofterig, afgestompt, beledigend. Toe maar, U voelt zich kennelijk op uw teentjes getrapt. Mijn reactie heb ik geplaatst in de context van deze Kroniek, waar de werkelijke belediging -maar ik til er niet zo zwaar aan, hoor- zit in het feit dat een kerkgenootschap zieltjes probeert te winnen met het uitventen van het Feyenoordlogo.

  Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum.

  september 22nd, 2009 | #

 13. Koos says

  @ Freddy Het blijft een zielige reactie. Ik schaam mij voor ‘zogenaamde’ fans van Feyenoord die altijd en overal de Joden erbij halen. Stom kuddevolk…

  september 23rd, 2009 | #

 14. Joop says

  @Koos, ik vind dat Joden gedoe ook maar niks maar laten we niet vergeten dat de Ajax aanhang zich maar al te graag laaat afficheren als Jodenclub. Derhalve snap ik wel dat er zo gereageerd wordt maar ik keur het niet goed. Van mij hoeft het niet zo.
  @cesio, ik ben het met je eens maar zie denk ik toch liever Gio ipv landzaat.

  september 23rd, 2009 | #

 15. jwm says

  Uiteindelijk zijn we allemaal een kind van de Schepper .. Ik zie wel een nuttige link naar de moderne tijd, zelfs de kerkdiensten zijn er op aangepast, kijk maar eens goed naar de affiche.

  september 23rd, 2009 | #

 16. cesio says

  joop dit is niet mijn elftal maar wat morgen speelt en als de stand gunstig is zullen er een paar jeugdspelers debuteren
  en inderdaad landzaat hoort op de plek van alhmadi maar dat roep ik al een poosje en let op ook babelvic komt er aan

  september 23rd, 2009 | #

 17. Gish says

  Gelukkig kreeg ik afgelopen zondag mijn gelijk toen de hier alom bejubelde GIO [de nieuwe mister Feyenoord waarover je geen kwaad woord mag laten vallen] volledig door de mand viel. De man is op, heeft een mooie loopbaan achter de rug bij vele topclubs, maar is nu echt aan het afbouwen. En dat hebben we niet nodig. Gretige jonge spelers wel. Maar al eerder constateerde ik dat dit het zoveelste overgangsjaar gaat worden. Dit hele matige elftal mist kwaliteit en zal wederom in de middenmoot gaan eindigen. Niet alleen PSV is een maatje te groot. Volgend jaar verdwijnen alle oudere spelers en hopelijk ook de postbode, want dat is echt een verschrikking op het middenveld. Een nog grotere miskoop dan Lazovic destijds.
  Morgen wordt het nog een lastige bekerwedstrijd.

  september 23rd, 2009 | #

 18. Pekinees says

  Bij Ajax zijn ze de roots niet vergeten, bij ons blijkbaar wel – ooit een rooie club van communisten en socialisten. vandaar dat ze komen om te evangeliseren…. op deze site wordt trouwens ook teveel gepredikt 😉

  september 24th, 2009 | #

 19. Pekinees says

  ….. waarbij ik Lex zie als de Prediker.
  (Prediker uit het Oude Testament). Lex en de andere bijbelvasten onder ons begrijpen wat ik daarmee bedoel.

  september 24th, 2009 | #

 20. De Prediker says

  Alle rivieren stromen naar zee en de zee raakt niet vol. Naar de plaats waar ze begonnen zijn keren de rivieren terug om opnieuw te gaan stromen.
  Aan de mensen van vroeger wordt niet meer gedacht, evenmin als aan die van later zal worden gedacht door degenen die na hen komen.
  De Prediker.

  september 24th, 2009 | #

 21. Bennie Vino says

  Hoe dan ook, nog een uurtje en dan is de aftrap van de Harkemase Boys tegen Oud-Feyenoord.

  Gaat Roy Makaay vandaag definitief doorbreken bij Feyenoord? 😉

  september 24th, 2009 | #

 22. pet medication tramadol says

  http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

  september 24th, 2009 | #

 23. Pekinees says

  Prediker, het lijkt momenteel inderdaad water naar de zee dragen.

  september 25th, 2009 | #

 24. Pekinees says

  Hebben de zieltjeswinners trouwens wel toestemming voor het gebruik van het Feyenoord logo?

  september 25th, 2009 | #

 25. Freddy says

  `Hebben de zieltjeswinners trouwens wel toestemming voor het gebruik van het Feyenoord logo?`

  Dat vraag ik me ook af @Pekinees #24

  september 26th, 2009 | #

 26. Bitter tears says

  Zo weer terug van vakantie , nha ja dat wilt zeggen 3 weken bij mij familie geweest in barcalona (krijgt je als je met een spaanse in het bootje stapt)
  Er is niet veel veranderd ik zie de zelfde personen en feyenoord speelt nog steeds beroerd in mijn ogen .
  Toen ik zo lekker op het strand naar een paar lekkere tieten aan het bekijken was kwam ik op eens op het idee om een cloon temaken an onze coen dus inplaats van een schaap (daar van hebben we genoeg van in het bestuur) maar een coentje ja die kunnen we wel trachten te clonen misschien een ove kindvall ook maar gelijk er bij …… dus heb ik maar ff een mailtje gestuurd naar het leidsche instituut voor clonisatie .
  Ik heb ook ergens een instistuut gevonden ergens ver weggestopt in de achterhoek een opvang-centrum voor dakloze en werkloze clowns die daar liefdes vol en met de nodige evangelie van cristus worden verpleegd wat mij direct op viel was de hr bosz die daar bezoek had van eene hr gudde .
  nha maandag weer met goede moed aan de slag . maaar eerst ff nac

  september 26th, 2009 | #

 27. cesio says

  bitter tears is de sangria nog niet uitgewerkt hoe oud ben je eigenlijk waar heb je het over

  september 26th, 2009 | #

 28. Lasto4ka says

  Почему вы так редко новые публикации добавляете?

  september 27th, 2009 | #

 29. Pekinees says

  volgens mij is de tekst van spammer Lasto4ka (Почему вы так редко новые публикации добавляете?) een stuk zinniger, maar ja, dat vind je al gauw na een fles wodka. 🙄

  september 27th, 2009 | #

 30. jwm says

  Toch een knappe overwinning in Breda en een goede email richting de supporters, dat mag dan ook worden gezegd. Of dat initiatief echt van Gudde kwam, betwijfel ik. Maar nogmaals, Feyenoord, goed gedaan jochie !

  september 28th, 2009 | #

 31. De Prediker says

  Alles is ijdelheid

  september 29th, 2009 | #

 32. Pekinees says

  Prediker schreef ook:

  Er is niets nieuws onder de zon

  Alles is onuitsprekelijk vermoeiend.

  En de Prediker haalde zelfs de hitlijsten met:

  Turn! Turn! Turn! For everything/There is a season/And a time for every purpose under heaven
  (songtekst Pete Seeger, The Birds, gebaseerd op tekst van de Prediker)

  september 29th, 2009 | #

 33. Vak Zeiknat says

  Nieuwe soap: DE GUDDETJES. 😕

  Feyenoord móet winnen van RKC, desnoods door een blunder van Wouter in de slotseconden. ,,Als dat nodig is om drie punten te halen, dan moet dat maar,” zegt de directeur van Feyenoord. Hij lacht zuinig bij die opmerking, maar verblikt niet. Ook niet als vanuit de voorkamer een kreet van ontzetting klinkt. ,,Aaah,” roept moeder Mariëlla. ,,Zo ziet de rest van de familie dat dus he-le-maal niet!” [bron: http://www.ad.nl]

  oktober 3rd, 2009 | #

 34. Gish says

  Het was opnieuw een ongelooflijke K-wedstrijd gisteravond.
  Passes over 5 tot 10 meter komen niet aan. Het deed pijn aan de ogen. Alleen het resultaat blijft goed maar voor de rest zie ik nog steeds weinig verbetering ten opzichte van de laatste seizoenen. Hooguit de drang naar voren, hoewel daarvan gisteren tegen RKC ook geen sprake was.

  oktober 4th, 2009 | #

 35. ruud says

  Inderdaad Gish; maar wat zou er nu gebeuren als het echt gaat lopen. Of kunnen ze niet beter?

  oktober 4th, 2009 | #

 36. Pekinees says

  Bij 020 hebben ze blijkbaar meer oog voor de realiteit (dwz, laten ze zo’n groot stadion maar voor F’noord bouwen):
  ,,We hebben alleen al voor de WK-finale absoluut een stadion nodig met een capaciteit van 80.000 plaatsen”, gaf Van Praag aan. ,,De Amsterdam ArenA wil misschien nog wel gaan uitbreiden, maar Ajax heeft al laten weten dat de club een stadion voor 80.000 toeschouwers te groot vindt….” (ANP)

  oktober 5th, 2009 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen