Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

DIT WAS FEYENOORD-VOETBAL

augustus 31st, 2009

 De afbeelding “http://www.feyenoord.nl/content/images/temp/feyenoord.png” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

FEYENOORD DOET ZICHZELF TEKORT

FC Twente, dat donderdag nog in Azerbeidzjan speelde voor de Europa League, greep alle middelen aan om de Rotterdamse aanvalsdrang te verstoren. Scheidsrechter Roelof Luinge stuurde in de tweede helft coach Steve McClaren naar de tribune. De Brit had het veld betreden om een opstootje langs de zijlijn te sussen, maar dat was volgens Luinge tegen de regels. McClaren zag vervolgens vanaf de tribunes hoe Nicky Kuiper zijn ploeg een kwartier voor tijd uit een van de spaarzame aanvallen naar de winst leek te schieten (0-1). Makaay voorkwam echter dat Twente teveel kreeg.

McClaren liep het veld in om een opstootje te sussen? Nee, dat deden andere betrokkenen. Hij bevond zich op 't veld en opeens voelde Luinge een hand op zijn schouder. Ja, die van McClaren. De Engelsman begrijpt niet dat hij naar de tribune werd verwezen, terwijl zijn Servische verdediger al eerder dezelfde richting opgestuurd had moeten worden, na een elleboogstoot tegen Slory. Ook zijn doelman hield Slory even vast in het strafschopgebied toen deze de bal langs hem heen speelde. Toen al had Feyenoord een penalty verdiend. Ook kregen Twente-verdedigers die al een gele kaart hadden na een smerige overtreding geen tweede kaart van Luinge, waar dat zeker had gemoeten! Wie heeft Luinge dan benadeeld?

In de eerste helft hebben we weer echt Feyenoord-voetbal gezien. Met dank aan Mario Been!

Er wordt geschreven dat dit een anti-Feyenoord-site is. Lees eens terug waar ik twee jaar geleden al schreef dat Mario Been trainer van Feyenoord moest worden, maar dat Professor Bosz geen gisse Rotterdammer wilde aanstellen. Die gannef had zijn eigen 'vrindjes'.

Ook schreef ik dat Robert Eenhoorn de juiste adviseur voor Mario zou zijn. De man let op details, ziet dingen die anderen ontgaan. Met wie praat Mario veel over voetbal (lees Feyenoord)? Juist: Robert Eenhoorn. 

Feyenoord is aan de beterende hand, zonder een zwetende Makaay. Ongelooflijk dat hij na het benutten van die strafschop zo bejubeld werd. Opa Kluizing, de pijprokers-kampioen, had hem ook gescoord. Men hoeft bij doelman Boschker alleen naar zijn rechterhoek te kijken en de bal links in  te schieten. Hetgeen Makaay deed, a raison van een weeksalaris van 50.000 euri.

DE KUIP LOOPT NOG STEEDS VOL. DE KAS STEEDS VERDER LEEG. DE PLUNDERAARS ZITTEN OP DE BANK OF OP DE TRIBUNE NAAST CASIO ONNO EN DE MARKTKOOPMAN, DIE VOLKOMEN ONBEKWAAM ZIJN OP DEZE P R A C H T I G E CLUB TE LEIDEN…

 

Quote van de dag:

"Neem nou Feyenoord-FC Twente. Dat vond ik een wel heel erg middelmatige wedstrijd, zeg. Daar loop je je dan op te verheugen, het had een topper moeten zijn. Ik vond er niet veel aan. Veel te voorspelbaar allemaal. Als aanhanger van Feyenoord ben ik gelukkig met het puntje in de slotfase," aldus Willem van Hanegem. Dat is pas een azijnpisser!!!

Nogmaals De Kromme:

"Bij mij thuis gaat het daar vaak over. Meestal met een groep Marokkaanse jongens onder wie Boutahar en El Hamdaoui en nog een stel gasten van wie we binnenkort veel horen. Altijd gaat het over situaties, wedstrijden, trainingen, over voetbal en nog eens voetbal. Die Marokkanen in de eredivisie maken ons voetbal leuker."

L.K.: Ja Willem, die Marokkanen maken het leven in ons land prettiger! Met jou als vriend kunnen zij niet meer stuk, totdat je ze ineens als een baksteen laat vallen. Heb je de Weduwe Sanders al gebeld? Zij zit nog steeds op de anderhalve ton te wachten die Ling en jij van haar geleend hebben… Jij stond borg met jouw leven. Leve Feyenoord 1…

En dan nog dit:

Uit de Televaag van vandaag:  De fiets drukt de levenshouding van de berijder uit. Dit komt volgens de maandageditie van de Duitse krant Die Welt naar voren uit een studie van de Algemene Duitse Wielrijdersclub (ADFC). De jonge elite rijdt op een mountainbike, de gegoede middenklasse fietst graag op een sportieve stadsfiets rond en het 'Hollandrad', de gewone, traditionele fiets, is geliefd in zowel conservatieve als in zeer progressieve milieus.

De 65+ generatie rijdt op oerdegelijke Hollandse fietsen, soms wel meer dan een halve eeuw oud. Die rijwilen werden destijds geconfisceerd bij onze westerburen, die nog steeds Duitsers de verkeerde kant opsturen en roepen: "Eerst mijn fiets terug…" 

 

 

 

 

 

22 Comments »

 1. Leo Kardienaal says

  Oliver en Henry; dit is de anti feyenoord site en daar worden andere meningen niet geaccepteerd. Er is hier maar 1 waarheid en dat is de waarheid van Lex. Ik heb ook Peter Bosz twee jaar lang geprobeerd te verdedigen en dan word je alleen maar belachelijk gemaakt. Maar wij weten wel beter. Laat Lex maar schoppen tegen het Maasgebouw. Een passende oplossing heeft hij nog nooit aangedragen

  augustus 31st, 2009 | #

 2. Koos says

  😀 Kroonkurk is een echte Feyenoorder en beslist niet anti! Kardienal drinkt teveel bisschopswiijn, of azijn, dat kan ook ja… 🙁

  augustus 31st, 2009 | #

 3. Vak CC says

  😐 Een goede analyse van Kroon

  augustus 31st, 2009 | #

 4. vanessa says

  😳 Feyenoord doet weer mee!

  augustus 31st, 2009 | #

 5. Jacques de Wit says

  😀 Lex Kroon ziet het scherp en legt de vinger op de zere plek! Daar kan menig ‘journalist’ nog wat van leren.

  augustus 31st, 2009 | #

 6. Peter Bonthuis says

  😈 Ik ben ook een grote fan van Kroon!

  augustus 31st, 2009 | #

 7. Rogier says

  Ik snap niet goed dat Leo Kardinaal dit een anti-Feyenoord site noemt. Lex Kroon is net als mijn vader een echte Rotterdammer en die inslag vertaalt zich in amusante stukjes. Zo lees ik nu dat Lex genoten heeft van Feyenoord, als hij echt zo anti-Feyenoord was geweest had ie dat nooit opgeschreven. Rotterdammers gaan niet zweven bij de eerste de beste overwinning. Feit is dat Feyenoord de 1-1 gisteren gewoon afgedwongen heeft, in de afgelopen seizoenen werden dit soort wedstrijden altijd verloren. Het tij is aan het keren, Feyenoord wordt de “Dark Horse” waar het gaat om het landskampioenschap, het legioen is weer trots op de club en terecht!

  augustus 31st, 2009 | #

 8. Aad V. says

  Ik ben in het bezit van twee boeken, geschreven door Lex Kroon. Realistisch, scherp, geestig. Geschreven in volle vaart. Men blijft lezen totdat de vermoeidheid toeslaat. Jammer dat hij niet meer met zijn schrijverstalent doet.

  Wel is hij een echte Feyenoord-fan en beslist niet anti, zoals de bisschop beweert.

  augustus 31st, 2009 | #

 9. Dick Bos says

  Lees de column van Natte Nijnatten in het A.D. en daarna de Kroniek van Lex Kroon. Laatstgenoemde ziet het tien maal beter dan die bebrilde NAC-supporter.
  Een coach die het veld inloopt en de scheidsrechter aanraakt, dient onverbiddellijk naar de tribune worden gestuurd.
  Natte Chris heeft er niets van begrepen. Verliest het A.D. daardoor zoveel lezers?
  Het A.D., door Kroon constant de dorpspomp genoemd. Terecht!!!

  augustus 31st, 2009 | #

 10. Johan Derksen says

  Na kritiek op Van Hanegem verklaart hij je voor dood. Willem is God of speelt ervoor. Krijgt hij kritiek, dan gaat hij huilen. Marga van Praag zei het al: “Volkomen onbetrouwbaar.”

  augustus 31st, 2009 | #

 11. Leo BeenhakkerT says

  Ik heb sinds jaren eindelijk weer ’s een Feyenoord dat wilde strijden en knokken en de tegenstander z’n wil oplegde. Jammer dat het in de eerste helft niet tot goals leidde (toch wel gebrek aan pure klasse voorin). Maar dit Feyenoord heeft me weer trots gemaakt. Voetbal met een visie, uitgevoerd met passie. Kampioen zullen we niet worden maar het is een reuze stap de goeie richting op. Na dit seizoen definitief afscheid nemen van al die zakkenvullers en hopelijk nog wat geld ergens vinden om echte kwaliteit aan te treken, en dan kunnen we volgend jaar weer echt meedoen om de titel.

  augustus 31st, 2009 | #

 12. Joop says

  Een puike analyse van de heer Kroon die ditmaal zelfs behoorlijk realistisch positief is. Heer Kardinaal komt daarentegen niet verder dan wat copy-paste werk. Beter kan het contrast niet aangeduid worden.

  augustus 31st, 2009 | #

 13. Insider says

  Kroon heeft zeer juist geconstateerd dat Robert Eenhoorn de adviseur/vriend van Mario Been is. Eenhoorn is een fenomeen in het analyseren.

  augustus 31st, 2009 | #

 14. jwm says

  Kardinaal; volgens mij heeft hij toch al heel lang gepleit voor de komst van Mario Been en ziehier, de resultaten zijn vooralsnog 10 keer beter dan de professor met ZIJN VRIEND ‘what’s in a name’ Verbeek.

  Wie is er nu negatief? Lees je eigenlijk wel, of kijk je hier enkel naar die (zo nu en dan geile) plaatsjes.

  Donder lekker op man, als het je niet aanstaat!

  Oh, Lex, puik stukkie!

  augustus 31st, 2009 | #

 15. Pekinees says

  LEX, DIT VALT ME VIES VAN JE TEGEN. JE GAAT JEZELF TOCH NIET MET EEN KRONIEK VERDEDIGEN OF JE GELIJK BEWIJZEN DOOR TE VERWIJZEN NAAR EERDERE STUKJES? KOM OP MAN, WEES WIJZER EN STA DAAR BOVEN.

  PS Ik fiets hier op een chinese Forever. Die maken nog onverwoestbare, loodzware fietsen van het model van voor WOII – model Swiebertje (recht stuur, knijpremmen en standaard die je fiets met het achterwiel los van de grond zet (waarop je als kind heerlijk kon zitten trappen…)

  Lex Kroon: Ik lag nachten wakker van het verwijt dat ik anti-Feyenoord ben. Daarna bezondigde ik mij met meest gebruikte woord van de 21e eeuw: sorry! We leven nu eenmaal in een sorry-cultuur.

  Zo, en dan ga ik nu (naar goed gebruik van JW) lekker op ’t terras zitten voor mijn boerderij. Vanavond ga ik lekker fietsen op een Ankie van Grunsven-fiets, met electrisch aangedreven naaf. Batavus geheten.

  augustus 31st, 2009 | #

 16. jwm says

  Strak plan, Lex! Ik fiets hier trouwens enkel in de fitness ruimte daar een dergelijk voertuig op de openbare weg ongeveer gelijk staat aan een poging tot zelfmoord.

  Zo, even niet het terras op. Het is monsoon periode hier en het komt met bakken naar beneden. Goed, temperatuur blijft natuurlijk rond de 25 hangen. Da’s ook lekker ..

  september 1st, 2009 | #

 17. Bert says

  O……wat was die eerste helft heerlijk……. Lang leve Lex!

  september 1st, 2009 | #

 18. LJB says

  Leo Kardienaal

  Ik zeg Leonard, Buys, Charisteas, John Lammers, Gait-Jan Verbeek, Jonas Kolkka, Dwight Tiendalli, Biseswar, Theo Lucius en handvol Over the hill voetballers die Feyenoord nu financieel de nek om doen.
  Leuk dat de jeugd het al een paar jaar leuk doet o.l.v. de schoonzoon van Wim Jansen. Maar het zou wel handig zijn als de club overeind blijft….

  september 2nd, 2009 | #

 19. cf says

  LJB ik begrijp niet dat de naam van Biseswar in dit rijtje voorkomt tenzij je op het gedoe doelt om het contract in 1e instantie te verlengen, dan begrijp ik je, want in mijn ogen is Biseswar een vaste waarde voor Feyenoord 1, tenminste ik hoop dat Been binnenkort tot dezelfde conclusie zal komen.

  september 2nd, 2009 | #

 20. cf says

  Sorry ik bedoel natuurlijk te zeggen in 1e instantie niet te verlengen

  september 2nd, 2009 | #

 21. LJB says

  @cf

  Ja, dat bedoel ik ook. Eerst werd Diego door Perico del Boszque te licht bevonden en toen mocht Biseswar alsnog bijtekenen.

  september 3rd, 2009 | #

 22. tramadol medication dogs says

  http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

  september 24th, 2009 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen