Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

HET WAS TE RUSTIG BIJ FEYENOORD

maart 30th, 2009

Bosz stipt aan dat hij naar eigen inzicht goed heeft gefunctioneerd. 'De schuld van Feyenoord is enorm teruggebracht. Ook is er in de jeugdopleiding veel veranderd. Het aantal contractspelers is teruggebracht, waardoor nu veel jongens aan het eerste elftal proeven. Dit is niet alleen een zaak van blessures, maar ook van visie.'

 

De afbeelding “http://www.ad.nl/multimedia/archive/00203/Peter_Bosz2-468_203481h.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

DE PROFESSOR IN HET UGCHELSTEINSE BOSZ

Alsof hij nog niet genoeg verziekt had als leerling technisch directeur bij Feyenoord, begon de sukkel vanuit het Ugchelsteinse bosz, (middels het A.D.) zijn straatje schoon te vegen. Hij vond het zeker te rustig bij Feyenoord.

Bosz ontbeert zelfkennis. Hij was nog nooit technisch directeur geweest, had als trainer ook nooit bij een grote club gewerkt, maar kwam met een 'gejat' beleidsplan De Kuip binnen gewandeld en zou wel even een 'topsportklimaat' neerzetten. Nou, dat hebben we geweten.

Bij Feyenoord heeft men de fout gemaakt deze 'Grootste ramp sinds het bombardement op Rotterdam' binnen te halen. Het Paard van Troje in het kwadraat. En nog meent deze wandelende blaaskaak dat hij goed werk heeft geleverd in De Kuip. Ook bij AGOVV, DE GRAAFSCHAP en HERACLES!!! heeft hij iets geweldigs neergezet… Maar:

Bosz: Het spel is niet fair gespeeld

 

De afbeelding “http://www.v-style.nl/nieuws/b_vangastel_jeanpaul.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

DE NIEUWE ERNST HAPPEL

In de voetbaltalkshow FC Rijnmond heeft Jean-Paul van Gastel gezegd dat hij met Feyenoord in gesprek is over verlenging van zijn contract als jeugdtrainer.

Van Gastel traint op dit moment het hoogste jeugdelftal van Feyenoord. De voormalig middenvelder begon op Varkenoord als trainer van het hoogste D-elftal. In 2006 maakte Van Gastel de overstap naar de C1. Inmiddels werkt hij al twee jaar met de oudste jeugd.

Van Gastel zat voor de tv op te scheppen over de geweldige jeugdopleiding van Feyenoord. Hij schroomde niet om Soekarno Brard te noemen als hoofd van de opleiding, Dezelfde Brard die Henk Fraser op de keien zette ten faveure van het Brabantse onderdeurtje, Van Gastel.

Hoewel in de jaren van Fraser er diverse spelers doorstroomden naar het eerste elftal, (er zijn nu nog spelers die hem roemen) deed Van Gastel net alsof de doorstroming door hem bewerkstelligd was. De man is onervaren, voorheen heeft hij slechts jonge hondjes getraind. Bij zijn baas, Soekarno Brard, hing men overal waar hij gewerkt heeft de vlag uit bij zijn vertrek. De onderdeurtjes regeren bij Feyenoord.

Dan heb ik het nog niet over het scoutingsapparaat gehad. Onder het mom 'er is geen geld' valt er ook geen resultaat te boeken, terwijl Britse scouts diverse talenten in Rotterdam-Zuid ontdekten. Zo haalden men een jeugdspeler weg aan de Oldegaarde, ongeveer op vier kilometer afstand van De Kuip.

Maar ja, wat verwacht je van een club waar een onervaren ex-marktkoopman voorzitter (tevens Ajax-supporter)  is, waar de voorzitter van de Raad van Commissarissen, 'bouwfraude en alcoholist' als stempel opgedrukt krijgt. 

De kas is leeg, maar gelukkig wordt deze o.l.v. de nieuwe Grote Kale Leider, Eric van Dorp, weer gevuld. Men heeft al 50.000 euro's opgehaald, zegge: twee weken salaris voor Makaay…

De afbeelding “http://www.feyenoordnet.nl/images/organisatie/vandorp.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

HEB MOED EN VERTROUWEN! 

OP ERIC VAN DORP KAN MEN BOUWEN…

 

http://www.pzc.nl/multimedia/archive/00519/Van_Hanegem_nieuwe__519444b.jpg

 

Naschrift: 

WAAR HEB IK DAT MEER GEHOORD?

DE KROMME SPREEKT:

"Afgelopen week kwam ik mezelf tegen in het blad VI. Daar schrok ik wel van, want ik wil met dat blad eigenlijk niks te maken hebben. Iemand van die redactie was tussen sponsors van Feyenoord gaan zitten en had een verslagje gemaakt van een interview dat Emile Schelvis met me hield. Die gasten van VI kunnen het niet laten om te stoken en rotzooi te schoppen."

Beste Willem.

Je gaat op huichelaar Peter Bosz lijken. Je hebt wel eens meer gezegd: "Ik praat nooit meer met V.I." Toen ik als columnist partij trok voor jou en door dominee Van Cuilenborg er uit getrapt werd, beweerde je ook zo iets…

Een paar jaar later stond de column van Willem van Hanegem op mijn plekje in Voetbal International…

P.S. De weduwe Sanders heeft nog steeds haar 75.000 euro niet terug, waar jij met jouw leven borg voor stond. Tscheu La Ling is er miljonair mee geworden. Jij verbrak de verbinding toen de dame jou belde! 

Tevens wil ik je laten weten dat het niet netjes is om tot 3x toe geen antwoord te geven wanneer dat per email gevraagd wordt. 'Wat is vriendschap waard', vroeg ik toen je columnist werd op mijn plek in V.I. Sindsdien heb ik nooit meer iets van je gehoord. Je hebt tegenwoordig Marokkaanse vrienden heb ik vernomen…

"De islamisering van het voetbal", zou Geert Wilders zeggen.

De afbeelding “http://www.feyenoord.nl/content/absolutebmxe/banners/20090323_sms_reg_banner.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 

 

 

 

 

 

 

 

20 Comments »

 1. Koos says

  Feyenoord is terminaal ziek tengevolge van de vriendjespolitiek. Aaytollah Jansen haalt Soekarno Brard (zwager) binnen, teven (vriend) Peter Bosz, die op zijn beurt weer vriend John Lammers binnenhaalt.
  Vrouw van Coca Chris is vriendin met vrouw van Spartan Kale Bas, die dan elftalleider wordt. Een schande voor Feyenoord die voormalif spelersmakelaar op de bank naast Vlemmings die “gekocht” is voor 300.000 euro….
  De kas is leeg en de hoofden van Gudde c.s. eveneens!

  maart 30th, 2009 | #

 2. Joop says

  Goednemorgen Lex, mooi is het om de week weer met n kroniek van jouw hand te kunnen beginnen, hoewel de aanleiding als vanouds natuurlijk nog steeds droevig is. Inderdaad een blaartrekkend verhaal van Pater Bosz in het AD. Verder geen woorden meer aan vuil maken zou ik zeggen. De zuivering moet doorgaan en zoals je terecht opmerkt zijn er nog wel wat wensen te vervullen in dat opzicht voordat er een wederopbouw kan plaatsvinden.

  maart 30th, 2009 | #

 3. Vak CC says

  De Kromme is een zielige man geworden. Columnisten schrijven zelf, hij belt een verhaaltje door en dat wordt door een journalist op papier gezet. Willem is zelf analfabeet

  maart 30th, 2009 | #

 4. Pekinees says

  “Sindsdien heb ik nooit meer iets van je gehoord. Je hebt tegenwoordig Marokkaanse vrienden heb ik vernomen…”

  Toch niet jaloers, Lex? 😉

  maart 30th, 2009 | #

 5. George van Kralingen says

  Beste Lex Kroon,

  De legendarische Guus Brox , die net als mijn vader gestorven is op de plee, heeft mij ooit eens verteld hoe lang een contract stand houdt met Willem van Hanegem

  10 minuten ! Elke minuut langer is bad luck….

  Groet

  George van Kralingen

  maart 30th, 2009 | #

 6. Ruud says

  Mag ik op deze plaats eens even een lans breken voor Leon Vlemmings. Gisteren in studio voetbal kwam hij zeer rustig en proffessioneel over, daar waar ik menig trainer/bestuurder heb zien schutteren in dit programma. Ook zijn analyses achteraf vindt ik van een hoog niveau, combinatie met Mario, wat een peoples manager pursang is kon weleens een hele goeie zijn.

  maart 30th, 2009 | #

 7. P.Schil says

  Voor de “liefhebbers”Professor Uggelestein zit nu ( 21-2200 uur) aan de Sport 1 tafel samen Foppe de Haan en eoa NRC journalist…

  maart 30th, 2009 | #

 8. Pekinees says

  @ Ruud: Zoals ik al regelmatig opmerkte, Leon was het enige echt goeie wat ons carnavalsduo heeft gedaan; hij bleef niet voor niets al twee keer hangen toen de hoofdtrainer eruit werd gepiekeld!

  En over dat interview met de Boszkabouter: ik begrijp niet dat het AD de kans niet waarnam te vragen naar zijn rol bij de affaire WvH toen ‘ie zei dat het spel niet fair gespeeld was!

  maart 31st, 2009 | #

 9. Gish says

  Dat interview met Bosz heeft maar weer eens aangetoond dat de veelgeroemde Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst het heel erg achter zijn ellebogen heeft.
  GIO wordt altijd uit de wind gehouden, maar het is een hypocriet ventje, en bovendien wordt hij erg overschat als speler.
  Verder is hij goed voor een jaarsalaris van 2,1 miljoen euri.
  Dat salaris heeft hij nog geen moment waargemaakt.
  Eerst als een heilig boontje roepen dat je achter de trainer staat om vervolgens een dolkstoot uit te delen. Die Peter Bosz mag dan niet te vertrouwen zijn, in Hofland en van Bronckhorst heb ik helemaal geen vertrouwen meer.
  Giovanni van Bronckhorst, koning der scheinheiligen en bewierookte leider van ons Feyenoord.
  Ik zou zeggen, een bosje bloemen en afscheid nemen van die oude kliek. Niet alleen Verbeek en Bosz maar vooral de oudere spelers hebben de huidige 10e plek om hun geweten.
  De leiding had het vertrek van Verbeel nooit mogen toestaan maar de dwarsliggers er uit moeten schoppen. Gudde is echter geen leider.

  maart 31st, 2009 | #

 10. Willem says

  Eerst was er de hetze tegen de GKL,toen Woerts,later Onno Jacobs,Bosz en Gudde,bij spelers oa tegen green,lucius etc etc,
  heb het idee dat men nu gaat inschieten op stanley brard en
  jp v gastel,waarom weet ik niet,brard heeft zeker 15 jaar in
  feyenoord gespeelt,en v gastel was de laaste aanvoerder van
  een team wat de titel gewoonen heeft,v gastel verdient respect
  voor wat hij als speler gebracht heeft en brard net zo
  commentaar moet je kunnen verwoorden op waarheden,niet
  op rancune,wij moeten alleen rancune tegen 020 hebben maar
  niet tegen eigen spelers of oud spelers

  maart 31st, 2009 | #

 11. peterpan says

  Ben ‘niet zo’n vGastel fan (hadden ze destijds gewoon voor dik geld aan Roma mogen verkopen), maar volgens mij doet hij het niet slecht.
  vGastel kan in ieder geval wel leuk liedjes aanheffen, mocht Feyenoord ooit nog eens op het bordes op de Goalsingel komen te staan :LOL:

  maart 31st, 2009 | #

 12. Carlito says

  @Ruud,

  Ik heb het programma ook gezien en eerlijk is eerlijk… Vlemmings kwam daar goed over. Ik heb in het recente verleden een boel vraagtekens gezet bij hem, ben het zeker niet eens met een aantal van zijn keuzes, maar ik erken dat hij als tweede man naast Been een hele goede kan worden. Hij kwam, zoals het zo mooi heet, als een “mensenmens” over.

  Ander puntje: Het vertrek van Altheer, Kobussen, van Stee en Barends.
  Is dit ingegeven vanuit “gebrek aan technische kwaliteiten” of vanuit financieel oogpunt voor Feyenoord?
  En de tweede vraag: Mag ik ervan uitgaan dat Been/Beenhakker gekend zijn in deze beslissing? (Of beter gezegd, dat zij de beslissing hebben genomen)

  maart 31st, 2009 | #

 13. mark says

  ben blij dat je weer terug bent Lex.

  maart 31st, 2009 | #

 14. P.Schil says

  @ Carlito,

  Bij Kobussen denk ik echt een gebrek aan kwaliteit!
  Heeft een draaicirkel van een boeing 747 en de snelheid van een geslacht renpaard. Dus dat ze die laten gaan geloof ik dan wel.
  Inpakken en wegwezen dus!

  @ mijnheer Kroon:
  Heb dat stuk van Willem van Hanegem uit de VI ook onder ogen gekregen en volgens mij heeft hij zeker op diverse onderwerpen een punt.
  Dat snorrewiets daar drie pagina s aan wijdt vind ik dan ook wel wat overtrokken hoor!

  maart 31st, 2009 | #

 15. jwm says

  Ik heb niet het idee dat de jeugdopleiding in brand staat, dus zolang dat niet het geval is moet je daar niet teveel aan willen wijzigen. Het moet ook geen hetze worden nu Fraser naar PSV vertrekt.

  Verder mag de bestuurlijke zuivering worden doorgezet, de club zit in een impasse. Er gebeurd structureel niets en de eventuele injectie van de FC dikke lullen club zet geen zoden aan de dijk.

  Bel zo’n voetbalclub makelaar (of bel mij, ik ken er wel een paar) en verkoop de club inclusief de hele ontwikkeling van het nieuwe stadion voor veel geld aan een buitenlandse investeerder.

  Voordelen te over, Feyenoord uit de stront en afgedekt tot minimaal 2018 als dat stadion er staat. Die investeerders lopen namelijk echt niet weg zoals sommigen denken (van die doemdenkers die hun ‘privileges’ zien verdwijnen).

  Zo, terras maar weer. T’is strak aan de 35 graden.

  april 1st, 2009 | #

 16. Pekinees says

  zo is het: niet zeuren over de kleintjes (de jeugd loopt inderdaad goed jwm), maar je druk maken over essentiele zaken – de overleving!

  april 1st, 2009 | #

 17. Wim, Toronto says

  Wat een nare kop heeft die boszwagter toch! Ik was hem al bijna vergeten!

  april 1st, 2009 | #

 18. Pekinees says

  Onderzoek wijst uit wat op deze site al lang duidelijk was: Feyenoord-fans zijn oververtegenwoordigd in de leeftijdsgroep 55+ en ondervertegenwoordigd in de groep 12 tot 19 jaar. (AD)

  april 2nd, 2009 | #

 19. Pekinees says

  En: De Feyenoord-supporter hecht de meeste waarde aan de klimaatverandering, het beschermen van natuurlijke energiebronnen, verbeteren van onderwijs en het bestrijden van dodelijke en besmettelijke ziekten, zo blijkt uit het onderzoek.

  AHA, vandaar dat kanker dit en kanker dat…. 🙄

  april 2nd, 2009 | #

 20. Pekinees says

  En: ,,Als straks de economische crisis voorbij is, blijft de duurzaamheidscrisis. Als je daar niets aan doet, is er straks geen toekomstige generatie meer.”

  ALS ER IETS VOOR FEYENOORD GELDT, DAN IS HET DIT WEL !!!!
  🙁

  april 2nd, 2009 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen