Pagina’s

Archief

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

CSAAR PETER DE GROTE

april 16th, 2007

ERWIN OPPASSEN!!

PETER BOSZ STAAT ACHTER JE

BEL JAN REKER MAAR ALVAST 

Feyenoord is niet van plan trainer Erwin Koeman te ontslaan. De Rotterdamse clubleiding verwacht ook niet dat hij zelf opstapt na de nederlaag (4-1) bij Heracles.Dat zei technisch manager Peter Bosz gisteravond vanuit het buitenland. ,,Een vertrek van Erwin Koeman is niet aan de orde. Wij staan achter hem,’’ aldus Bosz. Hij reageerde op de uitspraken die Koeman deed na de tiende nederlaag van dit seizoen. ,,Als een ploeg zo'n slechte serie neerzet, kun je als trainer alles verwachten,’’ sprak de aangeslagen trainer. ,,Ik loop lang genoeg mee, ik houd overal rekening mee.’’

Goed gezien Erwin, met Peter Bosz achter je kom je niet ver. Diens vertrek is ook aanstaande. Is volgens een informant in de Bas Paauwestraat tegenover De Kuip gaan wonen, en wel op kosten van Feyenoord in een penthouse tegen de schappelijke huur van 1750 euro per maand. Hij krijgt dan ook huursubsidie met dat hongerloontje van hem. Supporters zien hem regelmatig op zijn balcon staan met een verrekijker in de hand. Zodoende kan hij beter de trainingen volgen. Erwin Koeman heeft 'een oortje' in en krijgt vanaf dat balcon aanwijzingen hoe de training te leiden van Csaar Peter de Grote. Nog wel, Bosz moet toch weten hoe het de Csaren-familie is vergaan. Wat een gotspe: Bosz in de Bas Paauwestraat… 

 

SCHANDALIGE NEDERLAAG?

Zaterdagmiddag kreeg ik een telefoontje van een Feyenoord-fan uit de VS. "Wat denk je van de wedstrijd tegen Heracles?," was de vraag. Mijn standaard-antwoord: "De Feyenoord-verdediging wordt gesponsord door de Nederlandse Vereniging van Makelaars, die houdt iedere zondagmiddag Open Huis! Deze ploeg is het niet waard de naam Feyenoord te dragen."

VOORSPELBARE NEDERLAAG

Deze ploeg heeft niets in de play-offs te zoeken. Henk Timmer heeft een paar wonderbaarlijke reddingen verricht, anders was het 8-1 voor Heracles geworden. Alfred Schreuder werd op kinderlijke wijze voorbij gelopen, die moet echt stoppen. Erwin Koeman wil nog een jaar met hem door, maar dan niet bij Feyenoord, Erwin. Danny Buys gaat sinds die klote-opmerking van Peter Bosz in zijn richting, steeds meer op een free-fighter lijken. Die knokt alsof zijn leven er van afhangt, hetgeen wel de juiste mentaliteit is. Maar dit Feyenoord mist kwaliteit. Gewogen en te licht bevonden. Als dit het product is van de beroemde data-base waarover Wim Jansen sprak? (Wim Jansen sprak???) in een interview met het AD bij zijn aantreden, dan heb ik ook nog wel een database: Sno, Loovens, Zuiverloon Sprockel en Lazovic, om er maar een paar te noemen. Het wordt tijd dat Wim Jansen zich als de redder van Feyenoord manifesteert. Maar, dat zal moeilijk worden voor de Ayatolla. Je zet nu eenmaal niet zo gauw je aangetrouwde familie en vrienden op straat. Emile Schelvis stelde gisteren voor om Van Hooydonk en Robert Eenhoorn aan de leiding toe te voegen. Robert Eenhoorn is dit seizoen als vlaggestok gebruikt en hij heeft meerdere malen te kennen gegeven GEEN ENKELE FUNCTIE bij Feyenoord te willen bekleden. "We moeten eens praten," kreeg hij diverse malen te horen van leidinggevende figuren, maar er is nooit een gesprek tot stand gekomen. Nu valt er niets meer te praten met de man waarvan ik overtuigd ben dat hij een geweldige kijk heeft op het hele gebeuren. De koning van de details, noem ik hem.

RACISTISCH EN NAZISTISCH

Mij werd verweten racistisch en Nazistisch te zijn. Ik heb de termen Ayatolla, Adolf en Soekarno slechts gebruikt om aan te geven dat dit bekende voorbeelden zijn van figuren die ook familie en vrienden de beste baantjes gunden. Niets meer en niets minder. Lees al mijn columns er maar op na. Ik zit me weer te verdedigen, de ziekte van deze tijd, maar racisme is mij vreemd. Ook werd mij verweten haat te zaaien. Daar ik dagelijks tientallen emails krijg en veel van het daarin geuite ongenoegen doorgeef (Vox Populi) lijkt het wellicht zo. Soit! Nogmaals: Het leven is een spel. Taal is een onderdeel ervan. Wie het spel niet kan spelen, raakt depressief! (Niet gefrustreerd, dat is wat anders! Goed citeren is ook een kunst.)

COUPE ROMANOFF

Met een fles wodka in de hand, terwijl hij aardbeien plukte langs de weg, kwam de prive-kok van de Csaar op het idee van de befaamde coupe Romanoff. Verkrijgbaar bij de betere restaurants. Mijn recept: Bereid nog een coupe, maar dan een Coupe Csaar Peter en jaag hem weg uit De Kuip. Laat hem zijn vrienden meenemen en ga bouwen aan een nieuw elftal, want de bouw van een nieuwe Kuip kan nog wel jaren uitgesteld worden. Als het zo doorgaat zal Woudestein voldoen als thuishaven van Feyenoord, eens winnaar van de Europa Cup. Nu een club om je voor te schamen…

 

 

 

8 Comments »

 1. Ron says

  Nooit zal ik me schamen voor de club Feyenoord.
  Des te meer voor de leiding,trainers,en spelers die het zover laten komen dat we volgend jaar geen europees voetbal spelen.

  april 16th, 2007 | #

 2. Coen says

  Zo is dat Ron, schamen moet je je, wanneer je aanhanger van dat 020bedrijfje bent, of gekochte supporter van fc Scheringa, nooit voor Feyenoord! Maar wat er nu door dít beleid gedaan wordt, is onbeschrijfbaar! zelfs voor Lex, die er normaal toch wel redelijk vat op heeft.. We weten het niet meer, de tunnel is lang en er is nog geen licht! de val is diep en de bodem van de put komt maar niet dichterbij… Koeman moet eruit, Bosz moet er sowieso uit, Adriaanse en van Hanegem erbij.. Én, er moet een dikke portefeuille getrokken worden! heel snel!!!

  april 16th, 2007 | #

 3. Hans says

  Het ergste is dat je geeneens meer opkijkt van een uitslag als die van gisteren. Laten Koeman, Metgod, Duut en natuurlijk P.Bosz zo snel mogelijk moeten wegwezen.
  Geen idee wie ons uit de ellende moet halen (buiten de geldschieter dan). Guus H., Adriaanse of zelfs Don Leo zouden het kunnen, maar zijn waarschijnlijk niet beschikbaar.

  Als P. Bosz snel weg gaat dan zou Willem uiteraard ook van harte welkom zijn.

  Tot slot:
  Laten we blij zijn met de columns van Lex Kroon. Zonder zijn columns en waarschuwend woord zou vriendje nummer .. (John Lammers) nu ook alweer bij de club werken. Hoe kun je het nou in hemelsnaam hebben over een topsportklimaat als je alleen maar ja-knikkers haalt.

  april 16th, 2007 | #

 4. El Spikri says

  Wat ben ik blij dat ik supporter ben van DE club van Rotterdam. SPARTA.
  En Feyenoord…. kom op. Het is nog niet gespeeld!!!!!!!!!
  Laat nou eens zien dat je wilt winnen. Ten koste van alles. Dan hou je in ieder geval nog krediet bij de (geweldige) supportersgroep. Pak Heerenveen in de laatste wedstrijd (vergeet ook niet komende week te winnen) en speel met 1000 procent inzet jullie zelf naar de Champions League. Ook al hebben jullie er nu niets te zoeken.

  april 16th, 2007 | #

 5. Wim Heitinga says

  Lex is een van de weinige mediavertegenwoordigers -zij het uitgekotst door vakbroeders- die zijn mond nog echt durft open te doen. De rest (vooral bij het AD) heeft allemaal belang bij een goede band met het regiem. Dit i.v.m. de branding van het merk AD en de partnerships met partijen als de ECV. Zo’n Hugo Borst, die niet verder komt dan ‘Er is geen geld. Feyenoord kan niets. Niet de schuld van Koeman’ Blablablabla. Neen, dan heb ik nog meer rescept voor intrigantje Johan D.

  april 16th, 2007 | #

 6. tony says

  Hoewel ik geen Feyenoordsupporter ben leef ik toch altijd mee met de échte aanhangers van de Kuipclub. Gezien de vele verhalen moet er nu eens een ouwe rot voor de groep komen staan. Denk aan Willem van Hanegem en laat Wim Jansen uit de anonimiteit treden of aftreden. Over Peter Bosz en zijn vriendjes, incluis de clan Stanley Brard, moet geen enkel woord meer worden vuilgemaakt. Zet dit zooitje aan de stoeprand.
  En fans, ondanks alles nog altijd het beste legioen van Nederland, houd nog even vol. Pak eerst die vijfde plek en zie (hopelijk) vergenoegd toe hoe PSV de titel pakt.

  april 18th, 2007 | #

 7. Klinknagel says

  Adres van mensen op internet zetten… dat riekt naar aanzetten tot bedreiging en erger. Laag hoor. Wel inhoudelijk bezig blijven Lexie.

  april 20th, 2007 | #

 8. klean kut cleaners says

  Hi there I am so glad I found your weblog, I really found you by mistake, while I was browsing on Bing for something else, Anyways
  I am here now and would just like to say many thanks for a incredible post
  and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to go through it all at the minute but I
  have saved it and also added in your RSS feeds, so when I
  have time I will be back to read a lot more, Please do keep up
  the awesome b.

  oktober 4th, 2014 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen