Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

ZIELIG KERSTFEEST

december 25th, 2008

 De afbeelding “http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00589/verbeek_589468d.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 

BRON: DE CLUB-SITE

Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek hoopt de eerste seizoenshelft vrijdag ondanks alle tegenslag met een overwinning op NAC Breda te besluiten. ‘Dat is de enige manier om de supporters nog met een beetje goed gevoel de winterstop in te laten gaan.’

De eerste zes maanden van Verbeek in Rotterdamse dienst hebben hem sportief gezien bepaald nog niet gebracht wat hij er van gehoopt had. ‘Dat lijkt me duidelijk’, zegt Feyenoords trainer. ‘We hadden gedacht veel verder te zijn, maar de resultaten vallen tegen. Dit komt vooral door een ongelooflijke lijst aan blessures. Excuses zoeken heeft echter geen zin. Het enige dat nut heeft, is er met zijn allen keihard aan blijven werken om de boel weer op de rails te krijgen. Iedereen in de selectie realiseert zich dat. Begin januari moeten we tijdens het trainingskamp in Turkije een goede basis leggen voor een mooie reeks in de tweede seizoenshelft.’

Voordat Feyenoords trainer aan de voorbereiding op die tweede seizoenshelft kan beginnen, wil hij vooral de eerste afsluiten op een acceptabele manier. Met hopelijk een goed resultaat tegen NAC Breda op tweede kerstdag en ook zonder ‘gedoe’ met zich misdragende supporters. ‘Er is onvrede onder de supporters en dat is te begrijpen. Het is echter nooit goed als mensen het recht in eigen hand nemen en op die manier hun gelijk willen halen. Maar als spelers en trainers realiseren wij ons dat wij het moeten laten zien en de tweede seizoenshelft wat goed te maken hebben.’

Vrijdag zal dat nog een hele opgave worden. Want Feyenoord moet tegen NAC Breda naast de bekende waslijst aan geblesseerden ook nog het geschorste trio André Bahia, Karim El Ahmadi en Luigi Bruins missen. De inzet van eerste doelman Henk Timmer is bovendien nog onzeker.‘We moeten dus weer in een geheel nieuwe samenstelling aantreden en dat maakt het karwei tegen NAC er niet eenvoudiger op’, aldus Verbeek. ‘Ook met alle invallers zullen we uiteraard knokken voor een goed resultaat tegen NAC.’

‘Meer dan ooit hebben we de steun van het Legioen daarbij nodig. Ik vind het geweldig hoe de supporters mij en de spelers tot nu toe zijn blijven steunen en hoop dat ze dat op een positieve wijze blijven doen. Vervolgens is het dan aan ons om na de winterstop – én hopelijk met veel minder geblesseerden – aan te tonen dat de supporters niet voor niets pal achter ons zijn blijven staan.’

DE KRONIEK VAN LEX KROONKURK

Wanneer je maar vier van de zestien wedstrijden heb gewonnen en nog wel tegen clubs uit de kelder van de Eredivisie, dan moet je doof en blind zijn om te stellen dat het Legioen nog steeds achter je staat.

Lees de commentaren op de supporters-site. Hoor de fluitconcerten in De Kuip. Zie de protest-spandoeken! Er worden drie A-junioren van vakantie terug geroepen. Er zit een ex-Ajax-hooligan op de tribune met een salaris van anderhalf miljoen euro's per jaar. (Landzaat) De Cler heeft prive-problemen. Rob van Dijk heeft bewezen beter te zijn dan Timmer, hoewel daar niet veel voor nodig is. Een T.D. die 26 miljoen heeft vermorst aan volgevreten A.O.W.-voetballers. (Makaay)

Vrienden die vrienden binnenhalen. Wie schopt zijn eigen vriend eruit? Feyenoord is terminaal ziek. De kas is leeg en zal in de komende jaren niet gevuld raken met de hoge salarissen die deze prutsers zichzelf toe-eigenen. 

De afbeelding “http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00592/timmer_jpg_592932d.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

STOMPIE

Feyenoord-doelman Henk Timmer staat zo goed als zeker onder de lat tijdens het thuisduel tegen NAC Breda, op Tweede Kerstdag. Timmer is voldoende hersteld van een voetblessure en werkte woensdagochtend zonder problemen de groepstraining af.

Feyenoord zoekt 'herkenbare' dader

De afbeelding “http://www.voetbalreport.nl/images/fotodb/Peter%20Bosz.bmp” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 

Peter Bosz: 'We voeren nu gezond beleid'

 

 

 

Het eens zo trotse Feyenoord is verworden tot een meelijwekkend clubje.

 

ZIELIG KERSTFEEST!

 

De afbeelding “http://www.dbnl.org/tekst/anth004over01_01/anth004over01ill265.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 

en dan nog dit:

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen NAC Breda van tweede kerstdag, zal op het veld van De Kuip Legioen-pas nummer één uitgereikt worden. Rond 14:15 uur zal deze pas op het veld van De Kuip worden uitgereikt aan één van de vijf genomineerde Feyenoorders. De stemming voor uw favoriete Feyenoorder sloot woensdag. Voor de eretitel kon u in willekeurige volgorde stemmen op Willem van Hanegem, Wim Jansen, Coen Moulijn, Gerard Meijer en Pierre van Hooijdonk.

LAAT HET A.U.B. GEEN AYATOLLAH JANSEN OF ENE KROMME WORDEN…

(De een heeft voor Ajax gespeeld en de ander is huilebalk van de eeuw)

COEN EN GERARD MEIJER ZIJN O.K.

PI-AIR IS DAT EEN ECHTE FEYENOORDER?

IK DACHT 'T NIET

DE GROOTSTE FEYENOORDER ALLER TIJDEN IS EN BLIJFT

C O E N  M O U L IJ N

De afbeelding “http://www.ad.nl/multimedia/archive/00141/MOULIJN-ANP_141422a.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 

 

 

 

 

 

34 Comments »

 1. Klaas says

  Verbeek, Jansen, Gudde en Bosz allevier eruit.
  Het kost een paar centen, maar daar komen we wel overheen.
  Week Co los bij Red Bull en haal Leo als TD binnen.

  december 25th, 2008 | #

 2. Wim,Toronto says

  Eruit met de kolere zooi!
  Alles is al naar de klote.
  Morgen begint de kerst opruiming! (hoop ik)

  december 25th, 2008 | #

 3. Pekinees says

  GJV: “Vervolgens is het dan aan ons om na de winterstop aan te tonen dat de supporters niet voor niets pal achter ons zijn blijven staan.”

  DAN AL???? Volgens ziet het meer uit naar een frisse start volgend jaar… in de bier-divisie. 😉

  december 26th, 2008 | #

 4. Coen- en Kuipfan says

  Een mooi geformuleerde samenvatting over WvH in de VK:
  Van Hanegem zocht, terug in Utrecht, een glanzende finale van zijn roemrijke loopbaan. Bijna 65 jaar oud bleef hij de voetballer die hij altijd is geweest, maar bleek hij te weinig de manager die het moderne voetbalbedrijf tegenwoordig op een trainerspositie vraagt. De romanticus Van Hanegem is gestruikeld over een ijzeren wet: liefde voor voetbal houdt geen club in het betaald voetbal op de been.

  december 26th, 2008 | #

 5. jwm says

  Elke vorm van respect verloren, de supporters worden niet alleen teleurgesteld maar ook nog eens voor lul gezet. Ik ben een kleine week in NL en ik hoor enkel opmerkingen als ‘het gaat goed met Feyenoord’, ‘ik ben jaloers op jullie technische staf’, ‘en ga zo door’. Dat soort opmerkingen heeft geen toelichting nodig.

  Verzuipen in de Maas, het is er koud genoeg voor om dat zootje snel uit zijn lijden te verlossen.

  Verbeek spreekt over ‘gedoe’ met supporters, had hij zich dat niet van tevoren kunnen bedenken? Bij Feyenoord wordt door de supporters ’terecht’ alles onder een vergrootglas gelegt, dit hoort bij een club die eens zo succesvol en roemrucht was.

  Triest dat het ‘gedoe’ geschoven wordt in de hoek van de ‘hooligans’, van al die vaders en kinderen die met de aanschaf van hun seizoenskaart het salaris van deze boer bijeen schrapen.

  Triest dat Verbeek denkt dat met een overwinning (of is een gelijkspel ook al ‘een goed resultaat?’) de supporters met een beetje goed gevoel de winterstop in gaan.

  Tot slot, triest dat men nog steeds denkt dat de supporters achter de spelers en technische staf staan.

  Zij staan namelijk achter de club, die heet Feyenoord en is van de supporters. Alles wat er in en uit loopt zijn slechts passanten.

  december 26th, 2008 | #

 6. knut johannesen says

  Vroeg de wekker gezet en dan toch weer uitkijken naar vanmiddag. Bijna tegen beter weten in hopend op een goed resultaat van mijn cluppie. Stompie(alias Timmer) terug onder de lat ,Luhrling zelden goed gevoetbalt in de Kuip behalve TEGEN ons ;zul je altijd zien……2-0 achter voor er ook maar 1 bal is getrapt.Maar goed ,zoals elke week denk ik dat t wel weer goed komt. Als rijdend protest/spandoek heb ik op de linker en rechterzijde van mijn witte Ford Transit geschreven met zwarte viltstift ; PETER BOSZ je maakt mijn club kapot, OPROTTEN!!!!!

  december 26th, 2008 | #

 7. AZ says

  @ jwm

  Helemaal met je eens kerel.
  Men houdt het Legioen de spreekwoordelijke worsten voor die volgestouwd zijn met kunstmatige smaakstoffen. Pure minachting is het, dat terwijl de eigen prestatiecurve de vergelijking met het Fortis-aandeel kan doorstaan.

  We worden vanuit de Kuip door dat huichelende bukpeloton schaamteloos geschoffeerd, midden in het aangezicht beledigd, en het stomme van al is dat het grootste deel het nog slikt ook!
  Hoe absurd kan het zijn … ik schaam me kapot.

  december 26th, 2008 | #

 8. knut johannesen says

  Ik hoop niet dat m’n baas dit leest

  december 26th, 2008 | #

 9. een aandachtig lezer says

  Krijgt die Landzaatbek 1,5 miljoen euro per jaar ? Jeetje, hij krijgt ze terwijl ik er voor werken moet, SCHANDE !

  december 26th, 2008 | #

 10. Gish says

  Zo lul je jezelf er uit in de pers, het Legioen moet ons steunen. We zijn die wedstrijden niet vergeten Verbeek dat dat lamzakkenzooitje van jou er met de pet naar gooide met 0 inzet. En nu ineens gaan juichen, dat het niet, ik sla vanmiddag bij nader inzien over en kruip mijn nest in. Bij verlies gebeurd er toch niets en bij winst heb ik geen zin om de wederopstanding mee te maken en te klappen voor die kloteklapper van Timmer met zijn opgestoken duimen. Ik kan niet meer juichen voor deze ploeg. Als die Bosz bijtekent zien ze me lange tijd niet meer verschijnen. Ik kijk dan wel een paar oude DVD’s.
  Pas als Peter Bosz zijn kop er definitief af gaat kom ik terug.
  Jullie veel plezier vanmiddag.

  P.S. Hoop verder dat Coentje wint en niet die Meyer

  december 26th, 2008 | #

 11. Giotazz says

  Natuurlijk kijk jij wel wat Feyenoord gedaan heeft wedden Gish ? :mrgreen: Maar ik geef je gelijk, het rare is dat ik dat zelfde gevoel heb als jij. Ik werk in een omgeving waar heel veel aanhangers zijn van die club uit de hoofdstad, ze hebben zelfs medelijden how low can you go? Maar de nieuwsgierigheid wint weer van alles en ik ga gewoon kijken. Eigenlijk hoop ik dat ze verliezen, heb ik nooit gehad!! wie herkend dit nog meer?

  december 26th, 2008 | #

 12. Bert says

  Timmer doet niet mee, hoera…..het staat nog steeds 0-0, hoera….ben benieuwd. Ik ben alleen net als Knut bang dat Lurling meer durft dan toen hij roodwit droeg

  december 26th, 2008 | #

 13. Wim,Toronto says

  kut! 1-0! Zo komen we nooit van die boszwachter af.

  december 26th, 2008 | #

 14. tombo says

  verbeek laat dit elftal maar staan..eindelijk weer eens fatsoenlijk gevoetbald zonder bepaalde debielen als timmer, bruins en de man van 5 miljoen…goed om te zien dat er nog jeugd is

  december 26th, 2008 | #

 15. jwm says

  Het was zowaar nog een aardige wedstrijd van Feyenoord. Niet dat het kwalitatief zo goed was maar aan de tegenstander te zien vraag je jezelf af hoe die in godsnaam op de 5de plaats kunnen staan.

  Goed, Feyenoord wint weer eens. Nu de winterstop voor de stadionclub begint is het tijd voor een evaluatie. Zoals hier door velen al geopperd, enkel de jeugd laat nog wat zien, toevallig in het beeld gekomen door de vele blessures en zeker niet als onderdeel van het beleid. Kijkend naar de stand kan men van deze jongens nog geen wonderen verwachten maar de conclusie is kort en duidelijk:

  Technisch directeur Bosz per direct vertrekken, heeft niets bijgedragen en zal ook nooit iets bijdragen. Schreef (jatte) een plan waar niemand achterstaat, waar niemand mee werkt en besteedde ook nog eens kapitalen aan spelers die zelden in actie komen.

  Bleek zelfs in staat om een geblesseerde speler te kopen die hij als ‘grote sterke middenvelder’ bestempelde.

  Maar natuurlijk, Bosz zien we niet bij voetbal praatprogramma’s. Bosz vaart zijn eigen koers, de RvC is tevreden en liggen nog steeds op koers voor de lange(re) termijn. ‘Dat is pas beleid!’, maar dat is een logisch mechanisme.

  Zelden, maar dan ook zelden, heb ik een dergelijk zelfingenomen persoon in mijn leven aangetroffen als deze mislukkeling. Tijdens de kerstdagen kreeg ik het 100-jarig jubileum boek kado, ook daar siert hij, volledig misplaatst, op de voorkant van het boek. Te triest voor woorden gewoon.

  Nee, met een goed gevoel de winterstop ingaan is er voor mij niet bij. En velen met mij. Desalniettemin alle lezers een goede jaarwisseling toegewenst, met een hopelijk Boszloos 2009 in het verschiet.

  december 26th, 2008 | #

 16. een aandachtig lezer says

  Ik durf er veel om te verwedden dat Bosz 1 dezer dagen zn kontraktverlenging en salarisverhoging wereldkundig maakt…de euforie is bij het volk groot op dit moment.

  december 26th, 2008 | #

 17. Wim,Toronto says

  @een aandachtig lezer

  Daarom is het jammer dat ons cluppie vandaag heeft gewonnen. Begrijp me goed, ik hoop natuurlijk dat we elke wedstrijd winnen, maar voor het Boszz oprot process is dit niet goed.

  december 27th, 2008 | #

 18. een aandachtig lezer says

  Wim, Ik begrijp dat donders goed…ik leef vandaag (net als jij ) absoluut niet in die euforie. Ik bedoelde het uiteraard niet positief ! Wel moet ik je eerlijk bekennen dat ik (dit is echt waar) een traan heb gelaten vanmiddag, raar maar waar, de liefde voor Feyenoord is zo intens dat mijn hart het even won van mn verstand.

  december 27th, 2008 | #

 19. sjoko says

  GERED DOOR EEN SPELER DIE ‘ HET “NIET HAD !!!!
  Ik zei t al eerder; die Bosz heeft een gouden pik. Een aange-slagen bokser die gered wordt door de gong met de naam Biseswar, een sooort van Diego Dong Gong. Die jonge gasten verdienen bij elkaar nog niet wat die Landzaat zit te verteren op de 2 e ring. Na de winterstop zal het scenario zijn dat deze jonge honden die nu de kar trekken weer op een zijspoor worden gezet omdat de leden van MAX weer kunnen lopen. Gevolgen zijn ook bekend…………..ze vertrekken voor een drol en een knikker en komen tot wasdom bij clubs als Twente, Heerenveen, Psv ( Biseswar ) en t rechterrijtje in de Premier League. Zuiverloon gaat ook een grote worden daar let maar op ( ooit weg gegeven aan Riemer voor 750 K eurie ) Voor 2009/10 staat de heli al weer klaar dit keer alleen voorzien van reling en oprijplaten want Petertje zal wel weer zijn schele oog laten vallen op een aantal 35 plussers die nog ff willen aclimatiseren in NL voor ze met pensioen gaan.

  december 27th, 2008 | #

 20. bitter tears says

  een aandachtig lezer@

  Uit andere bronnen werd vernomen dat de toespraak van de trainerT de spelers wakker had gemaakt.
  er was min of meer bekent dat er toch wel ….. suporters klaar stonden om naar het maasgebouw tevertreken.
  mede hier door hebben de spelers het onderste uit de kast gehaalt tegen een nac die niet kon en voor al niet wilde (baletje terug op de keeper diverse malen en een lurling die duidelijk nog bij feyenoord was (ook dat viel op) maar dit zet wel het proces tegen die lijke pikker tijdelijk stop.
  helaaas maar waar

  december 27th, 2008 | #

 21. johnnybravo says

  Mensen laat deze overwinning niks verbloemen.Het is goed dat de spelers en de trainer een rustige winterstop tegemoetgaan zonder opstootjes en rellen want zij worden hier ook niet beter van, maar de rest van de incestkliek mag zeker niet gaan denken dat de rust voorlopig terug is gekeerd.Zolang die laffe klootzak Bosz nog steeds wel op het ereterras zit maar verder totaal geen verantwoording durft af te leggen op tv of radio zal er niks veranderen.Lekker makkelijk om Verbeek overal als kop van jut naar voren te schuiven en waar blijft die andere schijndooie adviseur die volgens mij alleen maar op de bank zit om Bosz op de hoogte te houden over Verbeek.Maar ja wat kunnen wij in godsnaam doen hieraan kan iemand mij dat vertellen

  december 27th, 2008 | #

 22. jozef says

  Volgens mij tekent Biseswar gewoon bij!!! Waar kont de roddel PSV vandaan?

  december 27th, 2008 | #

 23. AZ says

  Typisch dat spelers die eerder weg mochten steeds beter renderen. Over Biseswar, en in iets mindere mate Tiendalli is al genoeg gemeld, maar over Derijck hoor je nog maar weinig.

  Ik heb ‘m de wedstrijden voordien en ook tegen NAC extra in de gaten gehouden, en kan niet anders dan te moeten concluderen dat deze knaap als basisspeler een absolute aanwinst zou zijn. Ok, hij werd er in z’n eerste pot tegen AZ door El Hamdaoui uitgelopen wat de 0-1 opleverde, maar in Eindhoven daarentegen droeg hij de verdediging. Ook eergisteren deed hij op 2 kleine dingetjes na die zonder gevolg bleven alles goed, tot een onbestrafte mep in z’n gezicht roet in het eten gooide. Tenslotte, hij pakte in deze 3 zware wedstrijden geen enkele kaart.

  Positioneel staat Derijck niet slecht, hij laat z’n mannetje niet te makkelijk lopen en ook het spelletje voor hem leest hij beter dan b.v. Bahia. Mede door zijn spel kon ons vissertje naast hem gisteren zelfs een ruime voldoende scoren, en dat zegt toch wel wat! Bedenk tevens dat Derijck tot dusver amper spelminuten in het eerste had en dus ritme ontbeert, wat betekent z’n potentieel alleen maar kan groeien, zeker als hij sober blijft spelen. Kortom, in elk opzicht voldoet hij beter dan Bahia, pakt minder kaarten en kent bovendien geen of minder ‘slaapmomentjes’ dan onze Braziliaan.

  Ik herinner me een uitspraak van Jan Boskamp, toch niet de eerste de beste. Die verbaasde zich afgelopen seizoen openlijk over het feit dat Derijck als huurling nog steeds onder hem bij Dender speelde. Terecht stelde Boskamp dat Feyenoord lag te slapen … Dat ook GJ ‘m wil houden zegt genoeg.

  Op zich is dit (wederom) een rechtstreeks en openlijk bewijs van falend technisch inzicht aan het adres van onze Ugchelaar. Boskamp heeft gelijk, Feyenoord slaapt nog steeds.

  december 28th, 2008 | #

 24. P.Schil says

  @ AZ,

  Johan Boskamp zei je he….. Wat denk je zou dat niet iets voor Feyenoord wezen in de jeugdafdeling, scouting, trainer oid?

  En mijnheer Lex hoe denkt u over Johan Boskamp? Zou hij geschikt voor Feyenoord wezen?

  december 28th, 2008 | #

 25. Steeds Beter? says

  Jongens, vergeet het nou maar. Bestuur en directie vinden dat de huidige bemensing prima in orde is, en dat alles na de winterstop, zoals GJV zegt, beslist ‘steeds beter’ gaat worden… Een steeds beter Feyenoordjaar 2009 gewenst dus! 🙄

  december 28th, 2008 | #

 26. P.Schil says

  @ Steeds beter,

  Geloof jij nou nog steeds in sprookjes?
  Wel weer een afkoopsom voor van Linschoten, en ze hebben geen geld zeggen ze maar steeds…., maar geld om Verbeek er uit te kegelen zou er dan niet zijn…..

  De club bestaat uit steeds meer uit huichelaars en vriendenkliekjes maar zulke vriendjes brengen de club alleen maar ernstige schade toe!

  december 28th, 2008 | #

 27. Steeds Beter? says

  Beste PS, u ziet mijn cynische vraagteken en mijn eerdere bijdragen blijkbaar over het hoofd. Ik denk alleen – met Lex – dat gezien de uitlatingen van de “jongeheren” (pseudoniem voor u weet wel) er helaas voorlopig niets, maar dan ook helemaal niets in het Maasgebouw zal veranderen.

  december 28th, 2008 | #

 28. ruud says

  http://www.frfc1908.nl/fotos.php?wid=107
  Joop en Az; hij heeft er gehangen hoor. Alleen het elastiek van het laken zorgde voor een niet al te leesbaar resultaat. Gaan we aan werken.

  december 28th, 2008 | #

 29. Joop says

  Top! Ik ga m plaatsen op de hyve!

  december 28th, 2008 | #

 30. jwm says

  En toch is de heer ‘Van Niet’ van mening dat de professor goed bezig is. Hieronder het laatste kunststukje van wanbeleid #231 en er zullen er nog velen volgen zolang die klungel in de Kuip rondloopt:

  http://www.fr-fans.nl/?p=lees&id=5697

  Las ik trouwens eerder vandaag nog in een dit jaar verschenen 100 jaar boek hoe ie schorriemorrie Van den Herik toch 12% durfde te vragen voor een lening, foei!

  Pff, die acties van Van den Herik waren heilig bij datgeen er nu gebeurd in Rotterdam Zuid. Volgens Verbeek trouwens kan het enkel maar beter na de winterstop. Zelden zo’n dooddoener gehoord Gert-Jan! Breek allebei je poten daar in Oostenrijk en donder op!

  december 28th, 2008 | #

 31. AZ says

  @ P.Schil
  Boskamp zou perfect op meerdere posities bij de club passen, ware het niet dat het er niet -en gezien z’n leeftijd waarschijnlijk ook nooit- van zal komen. Jammer, maar helaas …….

  Jan is nog immer in woord en gedrag een Rotterdammer, heeft nog steeds rood/wit bloed, wordt als trainer (ondanks dat hij geen Nederlands trainersdiploma heeft) gewaardeerd door vriend èn vijand, heeft internationale ervaring, is tactisch sterk, kan uitstekend jong talent brengen, is altijd zichzelf, is recht door zee en beschouwd zichzelf als “onafhankelijk’.

  Alhoewel het ‘volgens de normen en waarden’ niet zo zou mogen zijn, schuilt in de 3 laatste punten tevens z’n kwetsbaarheid. Jan is n.l. dermate recht door zee, dat hij zowel in- als extern z’n muil (zijn eigen jargon) niet houdt als hij onrechtvaardige zaken ziet.

  Nu weten we allemaal dat het er op zowel technisch als directioneel vlak bij Feyenoord nogal éénkennig, familiaal, amateuristisch en huichelachtig toegaat. M.a.w. nieuw bloed (als dat er ueberhaupt al komt) moet een hoog likgehalte hebben, en dat kenmerk is nu eenmaal niet op Jan Boskamp van toepssing.

  @ Ruud
  k’heppum gesien !!!!!!!!! 😳 😳 😳

  @ jwm
  Joriens 12% wordt veelal verkeerd geintepreteerd. Allereerst was het ten tijde dat de lening werd verstrekt uit zakelijk oogpunt een ‘normaal percentage’, zeker als je weet dat het een risico-lening was. Daarnaast heeft de club aan Jorien(’s bedrijf) nooit enig geldelijk bedrag betaald.
  Toen Jorien op een schoftige manier aan de kant werd geschoven stelde hij zelfs nog voor om het in veler ogen hoge percentage van 12 naar 8% terug te brengen. Alleen, toen NIEMAND binnen de club hem steunde en de hetze zelfs verergerde, toen had Jorien het helemaal gehad en stelde terecht : “als jullie het zo graag willen, nou …. dan krijg je de volle rekening ook”.

  Als je het woordje ‘schorremorrie’ gebruikt, doe dat dan richting Kerkum, Woerts, Jacobs en van Dorp, en niet naar Jorien. Deze man verdient beter ….

  december 29th, 2008 | #

 32. Alwin says

  @AZ: Aandoenlijk betoog over GKL maar je vergeet te vermelden dat hij zijn eigen positie vooral onhoudbaar heeft gemaakt door het liegen over de lening en het verhullen van de enorme schuldenlast waarmee de club onder zijn bewind opgezadeld zat. Daarvoor was hij eindverantwoordelijk en daarnaast was het draagvlak onder de supporters grotendeels weggevallen door zijn beledigende kwalificaties over het Legioen.

  december 29th, 2008 | #

 33. AZ says

  @ Alwin
  Gedeeltelijk waar wat u zegt.
  De schuldenlast was voornamelijk de laatste jaren van zijn bewind toegenomen. Dit komt mede omdat hij (onder druk) ‘slechts’ de voorzitter was van de RvC, en als zodanig meer afstand als clubbestuurder heeft genomen, of beter gezegd : moest nemen. Hierin schuilt echter wel zijn grote fout, want op afstand verlies je nu eenmaal de directe binding èn gevoel om de club daadwerkelijk leiding te geven. Daar zijn directe afwezigheid dan ook is misbruikt hoeft vermoedelijk geen verdere uitleg. Verder had hij als nadeel dat de winst van de UEFA-cup niet tot gevolg had dat er goed werd gecashed via verkopen (denk aan o.a. Pierre en Tomasson), iets wat indirect zijn val heeft ingeleid.

  Daarnaast was hij positioneel verantwoordelijk voor de aanstelling van het duo Gullit/Wotte, dat blijkbaar ongecontroleerd te kwistig de creditcard hanteerde. Maar, op dat moment was het wel ‘hot’ om iemand van de jongere trainerslichting binnen te halen (Rijkaard-Barcelona, Koeman- Vitesse en 020). Men overtuigde Jorien als niet voetbalkenner om voor de uitstraling van de “charismatische” Gullit te kiezen, omdat er dan bijna vanzelf ook goede spelers naar Feyenoord zouden komen. Gemakshalve werd maar even voorbijgegaan aan het feit dat Gullit als trainer op Chelsea na geen aansprekende resultaten had geboekt. Vooruitlopend op succes waagde Fortis er zelfs een commercial aan.
  Ook de businessclub was laaiend enthousiast, zeker toen de eerste de beste competitiewedstrijd een zege inhield met zware cijfers. Kritische noten werden weggehoond, en elke bescheidenheid was eenieder vreemd. De vraag was niet of ‘we’ kampioen zouden worden, alswel in welke maand ‘we’ de schaal al omhoog konden houden. Dat het vervolg compleet anders liep weten we nu, maar destijds werden de slechte resultaten direct afgewimpeld op de kop van Jut, oftewel Jorien. De zondebok was snel gevonden en het vervolg was easy business, ……. met z’n allen tegen één.

  De lening is mede door intern verraad naar buiten gekomen. Op zich hoefde Jorien zich niet eens te verontschuldigen, want er was niets mis met de lening. Alleen, hij besefte dat het legioen zoiets zou aangrijpen, en dat zou de rust binnen de club nog ernstiger kunnen verstoren dan dat deze al was. Misschien dus niet verstandig om dit te verdoezelen, maar wel begrijpbaar.
  Het verval was reeds te ver en het kostte hem uiteindelijk de kop. Het tij was nu eenmaal niet meer te keren, ook al omdat hij intern geen steun kreeg.

  Over de door u aangehaalde “beledigende kwalificaties over het Legioen neem ik aan dat u toch ook wel weet dat ‘nieuws’ wordt gecreeerd. Het doel heiligt de middelen, nietwaar ? N.B. kijk wie Joriens opvolgers waren, en u snapt wie de ratten zijn. Sommigen zitten er nu nog !!! Het legioen, aangevoerd door de briljante voorzitter van de FSV, slikte het opgezette spelletje als zoete koek en eiste Joriens hoofd. Pas nadat hij de rechtzaak tegen hemzelf en de club had gewonnen viel z’n kale knikker ook, en de revolutie was zogezegd geslaagd.

  Kwam het goed ??? … kijk naar het huidige ’transparante’ beleid en de sportieve prestaties, en ‘be happy’. Let wel, Jorien heeft ernstige fouten gemaakt, en daarom is het min of meer terecht dat hij weg moest. Het gaat mij meer om de laffe manier hoe sommige ratten nog steeds de naam Jorien misbruiken om het eigen verraad van toen en huidig falen te verdoezelen. Daar word ik kots- en kotsmisselijk van.

  Tot slot één klein vraagje: zouden de supporters net zo op die 12% hebben gereageerd als het ten tijde dat de UEFA-cup werd gewonnen bekend was ?

  december 29th, 2008 | #

 34. jwm says

  Mijn stukje was slechts sarcastisch bedoeld en heeft betrekking op de passage uit het boek wat ik in handen had.

  Zelf heb ik zo mijn eigen uitgesproken mening over Jorien van den Herik en heb hier meerdere malen met feiten weerlegt dat de zaken inderdaad iets anders waren dan door velen wordt voorgesteld. Daar zijn we het beiden overigens over eens.

  Dat Van den Herik verantwoordelijk was, duidelijk en mee eens. Maar de totstandkoming van alle ellende, daar gaat een voorgeschiedenis aan vooraf die mede is ontstaan door de drang van een groep supporters die wilde dat hij afstand nam. Goed, dat relaas is vervoeglijk bekend, dat ga ik niet meer herhalen.

  Maar ik zou zeggen, wacht rustig de bespiegelingen van Jorien zelf af zou ik zeggen, je gaat nog verbaasd staan.

  december 29th, 2008 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen