Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE KLOK HOREN LUIDEN

december 4th, 2008

LEO HORN-PAD

(bron: A.D.)

De afbeelding “http://94.100.113.137/260850001-260900000/260854001-260854100/260854078_2_AzKc.jpeg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Tinus Bosselaar was erbij toen zijn maatje Henk Schouten in 1956 negen keer scoorde tegen De Volewijckers. Tinus Bosselaar, zelf ook nog een keer trefzeker namens Feyenoord tijdens die gedenkwaardige 11-4, kon én kan het nog altijd prima vinden met de recordschutter van weleer. Daar doet dat ene akkefietje van een paar seizoenen later helemaal niets aan af.

Bosselaar was inmiddels weer Spartaan toen hij in de afgeladen Kuip 60.000 – veelal boze – blikken op zich wist gericht. Feyenoord-doelman Eddy Pieters Graafland had vlak voor tijd de ‘klierende’ Sparta-spits Wim van der Gijp met zijn knie een duwtje gegeven. Scheidsrechter Leo Horn zag er vanaf de middenstip een ordinaire schop onder het achterwerk in en legde de bal op de stip, waar Bosselaar zich meldde om het vonnis te voltrekken.

,,Ik leg die bal neer en doe een paar stappen terug,’’ kan hij zich nog goed herinneren. ,,Henk Schouten zegt ‘Joh, Tinus schiet hem er naast’. Ik denk ‘rot op, als ik dat doe, vinden ze me een klootzak’. Het wás geen penalty, maar wat moest ik dan doen? Ik schoot hem er toch maar in.’’

Sparta wint met 0-1. Bosselaar heeft het geweten. ,,We moesten met politiebegeleiding van het veld. Het publiek ging vreselijk tekeer.’’

Met zijn benutte strafschop tégen Feyenoord liet hij zijn vrienden op Zuid nog wel iets na. Niet lang na Bosselaars winnende goal, werd spelers en arbitrage voortaan een veiliger heenkomen geboden; de spelerstunnel. Ook wel bekend onder de naam Leo Hornpad.

Journalist Wietze Dijkstra, auteur van dit artikel, heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.

De bewuste tunnel kwam pas veel later. Eerst werd de gang van het veld naar de kleedkamers afgeschermd door doodgewone dranghekken, waar voorheen de spelers vrij vanuit de kleedkamer, aan de zijde van de eretribune, naar het veld liepen.

De tunnel had met het Leo Horn-pad niets van doen. Die werd pas veel later aangelegd. Een tunnel kan men geen pad noemen, dacht ik zo.

 

http://lh6.ggpht.com/_sklU5tDnOFE/R8p_CKGfWyI/AAAAAAAAKoI/z64mJnSd0r4/Feyenoord+tegen+Enschede+3-1.+Scheidsrechter+Leo+Horn.jpg

LEO HORN, 'de kattenmepper'

die bijnaam kreeg hij nadat bekend werd dat hij als gerenommeerd jager

een kat had doodgeschoten

De joodse man Leo Horn was overigens een ras-Ajacied.

Hij nam aan de vooravond van de beruchte wedstrijd in de mist, Ajax-Liverpool

de Italiaanse arbiter mee naar de hoeren

en dwong hem om de wedstrijd door te laten gaan.

Dit terwijl vanaf de middenstip de doelen onzichtbaar waren!

In Mokum is men nog steeds trots op die 5-1 overwinning op de toenmalige Europa Cup-houder

 

 

 

 

 

 

 

24 Comments »

 1. Koos says

  😀 Een tunnel een pad noemen. Waar zit die A.D.-gozert zijn verstand? 😆

  december 4th, 2008 | #

 2. Joop says

  Inderdaad Lex, je kent je klassieken. Het Leo Horn pad was het pad zelf dat met dranghekken werd afgezet. De tunnel is pas later gebouwd, wel mede naar aanleiding van die wedstrijd, dat wel.

  december 4th, 2008 | #

 3. Marc says

  Heeft Leo Horn weleens een ajax-feyenoord of vice versa gefloten ? Kan me er geen verhalen van herhinneren dus het zal wel niet..

  Lex Kroon: Ik kan mij Van der Kroft voor de geest halen, Dorpmans, Van Swieten, maar van Horn weet ik het helaas niet meer. Lijkt me onwaarschijnlijk. Hij was een geweldige scheidsrechter (floot op Wembley Engeland – Hongarije en later de Europa Cup 1 – finale. Die krijgt men niet zo maar. Doch, mijnheer Horn, als Joodse man, had een voorkeur voor Ajax. Mocht hij Feyenoord-Ajax wel gefloten hebben, dan heeft’ie dat voortreffelijk gedaan, anders stond het wel in mijn geheugen gegrift! Hij was overigens geboren Limburger. Woonde in Sittard waar hij bevriend was met Toon Hermans.

  december 4th, 2008 | #

 4. jwm says

  Van Linschoten nu op het matje. ,,Over de uitkomst van dat gesprek valt nu nog niets te zeggen,’’ aldus directeur Eric Gudde van Feyenoord.

  Zouden die boeven in het Maasgebouw ook nog ergens een bevrinde arts hebben die nog om een baantje verlegen zit?

  Wellicht de huisarts van de professor, diezelfde man die hem tijdens een sportkeuring ooit zo hard met een lepel op de kop sloeg dat hij er een chronische hersenbeschadiging aan overgehouden heeft, wat dan weer dat wanbeleid van hem verklaard.

  De cirkel is rond …

  Opvallend trouwens dat Gudde ook al in de trend van de boszwachters sekte spreekt. Ook deze onbenul zegt in elk antwoord ‘niets te kunnen zeggen’.

  Ik zeg dan op mijn beurt, waarom trek je de bek nog open dan Gudde? Als je toch niets zinnigs te zeggen hebt …

  december 4th, 2008 | #

 5. P.Schil says

  Mijnheer Kroon heeft helemaal gelijk betreffende het Leo Horn verhaal.
  Ik heb hier nog een krantenartikel van die wedstrijd liggen alsmede het vervolg van het Leo Horn pad….

  december 4th, 2008 | #

 6. bitter tears says

  maar lex was jij er bij toen die arbiter naar de hoeren ging of was dat een gerucht.?
  Je weet geruchten zonder rook zijn slechts geruchten niet meer niet minder.
  verder vindt en vondt ik leo horn tot nu toe een van de beste scheids die op de ned velden heeft rond gelopen.
  daar mogen de huidige niet eens de schoenveters van strikken.
  maar dat is sl;echts mijn mening, en dat moet ook een van mijn hart .
  de kronieken die je maakt worden met de dag beter , ik zie heel veel achtergronden die voor 85% klopen .
  Ik hoop dat binnen kort eens een kroniek verschijnt dat het maasgebouw is ontruimt van het tuig dat daar rondt kruipt .

  Lex Kroon: Ik was er niet bij, maar weet (hoe, zeg ik niet) dat Leo Horn, als begeleider van de scheidsrechter met hem naar de hoeren is geweest. Ik kan mijn bron niet bekend maken. Maar, geloof me, hoe dacht je anders dat die arbiter de wedstrijd door kon laten gaan? Er was nauwelijks iets te zien. De middenvelders hebben de aanvallers niet eens zien scoren…

  december 4th, 2008 | #

 7. Bosch says

  Mijn geheugen is een kwetsbaar orgaan zullen we maar zeggen. Wanneer staat er een Sudoku op de site? :mrgreen:

  Lex Kroon: Op de dag dat er geen Bosz of Bosch meer bestaat… Organist?

  december 5th, 2008 | #

 8. Pekinees says

  Binnenkort wordt in het Stadion het Hazenpad aangelegd

  Driemaal raden voor wie.

  Oh ja (AD): “Verbeek, meer krediet dan punten”Dat krediet is ‘ie ook zo kwijt met de huidige kredietcrisis. En Gaitjan doet er helaas ook alles aan om het krediet van zijn routiniers te verpesten. Zoals Claudia Pechstein, bezig met een come-back, onlangs zei: “Op mijn leeftijd moet je alleen doen waar je GOED in bent.” Advies aan “alleskunner” en “allesweter” Verbeek – bokser, krachtpatser, voetbaltrainer, parttime klusjesman, voedingsdeskundige, amateurpsycholoog en woordvoerder medische zaken: Luister eens naar die mannen!

  december 5th, 2008 | #

 9. jozef says

  Coca-Chris naar Sunderland, Keane stopt er gelijk mee!!!
  Kijk dat is nou een straatkat die Keane, die voelt gelijk aan dat die Woerts een vieze is. En wij maar denken dat die puntenbokser Geit-Jan een staatkat is!!! Althans zo verkoopt hij zich wel.

  december 5th, 2008 | #

 10. AZ says

  @ Bosch
  ‘Het geheugen’ is een orgaan? …. hmmm, volgens mij liet “iets” u in de steek.

  december 5th, 2008 | #

 11. ruud says

  Over het te hard trainen van Verbeek, vorig jaar onder bertje was het toch ook klote. Die trainde zo weinig dat niemand geblesseerd kon raken.
  Nu een mooi moment om Beenhakkert binnen te halen als TD. Die vroeg als adje-intrim toch geen vergoeding? En de boszwachter gaat nog hoger in de boom zitten met zijn salaris eisen. Nu maar hopen dat het heel hard gaat waaien en dat de boszkabouter eruit pleurt.

  december 5th, 2008 | #

 12. Zwarte Piet says

  Trainingsideetje voor Verbeek?

  Een week na de aanslagen in Mumbai gonst het nog altijd van de geruchten. De daders zouden maanden getraind zijn door een Pakistaanse terreurbeweging, waarbij hun spieren met steroïden werden versterkt. Tijdens de aanvallen zouden ze cocaïne hebben gebruikt om wakker te blijven.

  december 5th, 2008 | #

 13. Mark says

  steroïden en coke, kunnen ze aan het eind van het seizoen de Tour er ook nog wel ff bij doen…

  december 5th, 2008 | #

 14. P.Schil says

  Keane weg bij Sunderland. Kan Coca Chris zijn vrienden Schaap Janneke Verbeek, Professor Bosz en Onno $laapkop ook niet even naar Engeland halen zodat Feyenoord weer gezond verder kan!

  Bij de weg vanavon d die snor bij TV Pijpmond gezien en Snor scoort een punt met zijn opmerking dat Verbeek aansprakelijk is voor al het blessureleed in de Kuip!

  Bij de weg 2: Vanavond was Roy Makaaij bij Paul de Leeuw op tv.. Hij zou toch niet stiekum een pepernootje hebben genomen…….

  december 6th, 2008 | #

 15. Leo says

  Heren,

  Ik heb weer wat nieuws uit het Maasgebouw van interne bronnen

  Onze misselijke Eric Gudde schijnt er een chaos van te maken. Van interne bronnen binnen de club heb ik begrepen dat Eric Gudde degene is geweest die Hans Hagelsteijn op zeer onfatsoenlijke wijze heeft ontslagen. Na ruim een halfjaar in dienst te zijn kreeg Hagelsteijn zonder ook maar 1 woord met Gudde te hebben gevoerd zijn ontslag. Hagelsteijn zou met z’n 62e jaar met pensioen gaan! Hij heeft 4 jaarsalaris Euro 375.000 meegehad. Ze hadden deze man gewoon moeten behouden en nu kost het weer geld om niet Euro 375.000,– + 300.000 voor een ass. trainer = Euro 675.000,– (het is gewoon niet te geloven) wat een wanbeleid.

  Zijn opvolger Bas van Noortwijk zit met zijn handen in het haar over de dingen die Hans Hagelsteijn altijd heeft geregeld.
  Hagelsteijn had een netwerk of de hele wereld van de voorzitter van Chelsea tot Nurnberg.

  De grootste schoft die nu bij Feyenoord zit is die Raymond Salamon
  Kennen jullie deze verhalen ook?

  Lex Kroon: Die lulhannes komt van het A.D., de dorpspomp. Salomons wijsheid bezit hij niet. Een echte eikel.

  december 6th, 2008 | #

 16. jwm says

  Leo, wij zien dat verkeerd. Wij denken alleen maar aan de korte termijn 😉

  december 6th, 2008 | #

 17. Mark says

  JWM, inderdaad wij zijn te kortzichtig het volgende scenario schoot op eens door mijn hoofd na het nemen van een slok zeer sterke koffie….

  Ondanks een structureel overbelaste selectie weet Feyenoord zich de komende jaren te handhaven in de middenmoot van de eredivisie, dit constante resultaat leid echter niet tot rust bij de volksclub, in 2016 trekt de knvb definitief de licentie in omdat de club niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. Vooral de laatste reeks bonussen die het bestuur zich had toebedeeld bleek de spreekwoordelijke druppel.
  Gelukkig wist men op korter termijn Jules Deelder nog te strikken om, onder het toeziend oog van nieuwe voorzitter Gudde, de eerste aftrap te verrichtten in het “kasteel aan de maas”……

  december 6th, 2008 | #

 18. bitter tears says

  LEX: is dit jou soms ook bekent??
  ……………………………………………………………………………
  volgens radio een ,zal feyenoord volgend seizoen in zeer zwaar weer komen.
  de lecentie zal een groot probleem worden om die tekrijgen , deze is aan gescherpt .
  De pool waar men geld in heeft gestoken wordt door de knvb als lening gezien.
  daar door wordt de schuld weer behoorlijk groot en is dan ook toegenomen.
  al dus langs de lijn om 14.40 zaterdag middag.

  ik zou graag hier iets meer van willen weten,wie o wie

  Lex Kroon: Feyenoord zit al sinds de komst van Lulhannes Bosz en daarna Knudde in zwaar weer. Ik schreef herhaaldelijk (maar men vond mij een azijnzijker) dat Feyenoord door deze gans onbekwame lieden naar de kloten geholpen wordt… De kas is leeg en men geeft telkens weer een andere voorstelling van zaken. Een trainingskamp a raison van 50.000 euro’s kan niet eens worden betaald! Wat is een halve ton voor een zogenaamde TOP-CLUB?

  december 6th, 2008 | #

 19. bitter tears says

  Lex Kroon:
  ik kan niet anders dan je gelijk tegeven , ik had het als feyenoorder uiteraard graag anders gezien maar helaas.
  ben alleen benieuwd wanneer de huidige lecentie verloopt om dat er niet wordt gerageerd op het feyenoord forum.
  radio een langs de lijn was er toch wel een dikke 10 min meebezig.
  zal die andere dam toch de benen heben genomen omdat hij daar wel van geweten heeft?
  want de aanscherping van het lecentie beleidt is geloof ik van af 28 novenber (ongeveer)..
  Ik zelf had nooit verwacht dat de talenten pool (ja klopt jij wel dat had je toen vermeld) geen invensteringen zijn maar leningen .
  het is tenslote ook daar door dat feyenoord nu waarschijnlijk in het nieuwe seizoen flink in de problemen kan komen.
  tja lex een feyenoorder is helaas een lijdtzaam wezen die waarschijnlijk door een totaal verkeerd beleid en inzicht in de toekomst met de pet zal moeten rond lopen om zijn cluppie te moeten redden .
  of men zal met de kont bloot moeten om te trachten van herik terug zien tekrijgen.
  maaar dan zal men wel zeer zeeeer diep door het stof moeten gaan

  december 6th, 2008 | #

 20. Prkinees says

  Misschien te huur? (Carlos Salcido wil weg bij PSV.)

  december 6th, 2008 | #

 21. Joop says

  vd Herik liever vandaag dan morgen terug, Beenhakkert TD en pater Bosz, brard & Knudde zo rap als maar mogelijk opgezouten!

  december 6th, 2008 | #

 22. P.Schil says

  @ Joop,

  Die kale wil ik ook NOOIT meer zien in de Kuip.
  Die heeft er ook een kolere zooi van gemaakt, sinds het aantrekken van Arie Haan!
  Maar het wordt ook tijd dat die professor, Krukke en Verbeek een schop onder de hol gaan krijgen want die bakken er helemaal geen ene malle moer van!

  december 6th, 2008 | #

 23. AZ says

  @ Joop
  Mijn zegen heb je. Ook wat mij betrfetv liever de GKL vandaag dan morgen terug, alleen vraag ik me af dat wel realistisch is.

  @ P.Schil
  Jorien heeft herhaalde malen gesteld geen verstand van het spelletje voetbal te hebben. Haan (en later ook Gullit) is daardoor op voorspraak gekomen van de zogezegde “voetbalkenners’ die hem adviseerden.
  Google zelf de namen er maar bij …

  december 7th, 2008 | #

 24. Ruud says

  Na het AD heeft nu ook de Televaag een offensief geopend tegen GJ Verbeek. Waarbij ze durven te stellen dat 4/5 van de spelers het heeft gehad met de trainer. Het verhaal krachttraining is een van de zaken maar waar het vooral om gaat is de communicatie richting de gevestigde orde. Die schijnt nogal dominant te zijn. Er zijn nu dus 2 grote dagbladen bezig met een aanval op Verbeek die mijns inziens slechts door “lekken” uit de spelersgroep tot stand is gekomen.

  december 7th, 2008 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen