Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

FEYENOORD & DE BALKENENDE-NORM

november 28th, 2008

 

http://www.magixl.com/caric./starsb/balkenende.gif

Ex-minister Gerrit Zalm, die nu nog voor 's lands grootste woekeraar (Scheringa) werkt, gaat volgend jaar 750.000 euro's verdienen als directeur van de ABN-AMRO FORTIS-combinatie. Dat is 5x de Balkende-norm.

Landzaat, op zijn beurt, verdient weer 2x de Zalm-norm, terwijl hij in het stekelbaarjes-tarief hoort te vallen. Ja, die speelt voor Feyenoord, de club met de lege kas. Alhoewel spelen?  

Martin van Geel, die nu directeur is bij Roda JC, voorheen AZ Alkmaar en Ajax, kreeg bij laatstgenoemde 650.000 euro's mee om op te rotten. De voormalig OLA-ijs-verkoper Maarten Fontein (ex-Ajax-bestuur) kreeg uit Buitenveldert 475.000 euro's mee, wegens falend beleid.

Van Geels' salaris bedroeg Euro 443.000 per jaar! Mijn vraag: Wat verdienen Gudde, Bosz c.s. per jaar? Hoeveel maal de Balkenende-norm voor dit wanbeleid? Gudde mag de stoeltjes in De Kuip wel goed laten vastzetten! 

De afbeelding “http://images.fok.nl/upload/060503_15958_balkenende_skateboard.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

BALKENENDE VALT VAN SKATE-BOARD

De afbeelding “http://www.nos.nl/jeugdjournaal/images/balkenendevalt1_204_tcm42-231293.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Zelf donderde ik bijkans uit mijn luie stoel bij het zien van de beelden Depressiivo – Feyenoord gisteravond. Na fouten van Bahia en Tiendalli, ontpopte Timmer zich als een portier van een derderangs nachtclub, die laat ook alles door. Hij stompte de bal exact voor de voeten van een tegenstander.

Feyenoord speelde Balkenende-voetbal. Keurig, beschaafd en zonder toonbare emotie. Bij het tweede doelpunt gleed Hofland met zijn 'genezen' been, de bal in het honden-hok van Timmer, die zelf bij het derde doelpunt te ver voor zijn doel stond en een imitatie van het standbeeld van de Dokwerker weggaf.

Roy Makaay liep (Depressivo) zich heel de wedstrijd te schamen voor het zootje ongeregeld dat hij mee naar Spanje had genomen, juist op de plek waar hij ooit Europees topscorer werd. Makaay leek op Mozes die het Joodse volk 40 jaar door de woestijn leidde, die durfde ook niet met goed fatsoen met hen over straat… 

Om het compleet te maken misdroegen de sufgerookte en doorgesnoven, zich 'supporter' noemende idioten, zich ten overstaan van half Europa. Verbeek zei na afloop dat Feyenoord in Europa niets te zoeken had. De UEFA zal zijn wens waarschijnlijk inwilligen…

DE KRONIEK VAN LEX KROONKURK

Wat is het heerlijk om een man te zijn
Ik ben een man en dat is een geluk
Ik doe niet hysterisch al heb ik het druk
Ik verspil niet mijn leven met 'wat moet ik aan'

Kan zonder depressie van de weegschaal afgaan
Ik gooi dingen weg, heb geen spullen teveel
En als iets kapot is dan maak ik het heel
Parkeren is easy; gewoon in 1 keer
En we doen wel hetzelfde, maar ik verdien meer!

Ik ben een man en ik denk logisch na
Ik leef niet op light-drank en drie blaadjes sla
Als ik ergens heen loop, weet ik de weg terug
Ik maak van een olifant in no time een mug
En al deel ik met duizenden vrouwen het bed
Ben ik juist de man, in plaats van een slet
Als ik zeg dat ik klaar ben, dan kunnen we gaan!
En tijdens het plassen kan ik blijven staan!

Ik ben een man ja, dat doet me plezier
Ik word niet dronken van twee glazen bier
Ik weet wat 'buitenspel' is, daarom geef ik een brul
want voetbal is passie en de scheids is een lul
Publiekelijk huilen dat doe ik dus nooit

De afbeelding “http://94.100.113.184/55050001-55100000/55081201-55081300/55081220_2_kdTG.jpeg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

GERT JAN VERBEEK: "Stil maar, het komt wel goed…"

 

De afbeelding “http://www.volkskrant.nl/multimedia/archive/00025/Premier_Balkenende_t_25131b.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

"Toon de ware V.O.C.-mentaliteit!"

ROVEN EN STELEN DUS! DAT DOET MEN AL IN HET MAASGEBOUW…

 

HET LAATSTE NIEUWS

Rotterdammers lachen te weinig

 (Bron: De dorpspomp, oftewel A.D.)

Rotterdammers lachen te weinig, vindt de landelijke jongerenstichting United Smile. Het Schouwburgplein is daarom uitgeroepen tot 'permanente lachzone'. Rondom De Kuip worden treurwilgen gepland en geplant…

 

 

 

 

 

 

26 Comments »

  1. Leo BeenhakkerT says

    Het was werkelijk dramatisch om te zien hoe eenvoudig de Feyenoord spelers puur op individuele klasse in elk duel afgetroefd werden. En dit was nota bene een spaanse middenmotor. Een paar jaar geleden wonnen we nog de uefa cup van veel sterkere tegenstanders met spelers als patrick pauwe, raza en ferry de haan in de basis. Nu hebben we ‘grote’ spelers als Van Bronckhorst, Makaay, Hofland en De Cler en we worden voor joker gezet. onbegrijpelijk.

    november 28th, 2008 | #

  2. Koos says

    😈 Kroonkurk op zijn best 😆

    november 28th, 2008 | #

  3. patrick k says

    Lex,

    Goeie column.
    Alleen jammer dat je het gedicht van de man niet zelf verzonnen hebt…….

    gr. patrick

    Lex Kroon: Patrick, ik ben helaas in zo goed in verzinnen… Gewoon gejat volgens de V.O.C-mentaliteit!

    november 28th, 2008 | #

  4. Leo BeenhakkerT says

    Gerrit Zalm verdiend maar de helft van Danny Landzaat, en moet er nog echt iets voor doen ook. Prutser.

    november 28th, 2008 | #

  5. LJB says

    Het gegooi met stoeltjes door een paar hersenlozen is waarlijk weer een prima verhaal voor Gudde c.s. om de aandacht af te leiden van waar het werkelijk om gaat: Feyenoord is o.l.v. van Bosz, Gudde c.s. alleen maar verder afgegleden.

    Zoals al vermeld in het vorige topic, zijn er weldegelijk nu al conclusies te trekken:

    -Je topspelers zijn al ruim over de 30 en laten in de topwedstrijden vrijwel altijd zien waarom ze niet meer bij Bayern en Barcelona spelen. Makaay hoeft zich te schamen voor ‘zijn’ spel, hij past zich prima aan het niveau aan.
    -Diezelfde topspelers doen het nu nog aardig in de NL competitie maar hangen over een jaar of twee toch echt hun schoenen aan de wilgen. Je krijgt er dus geen cent meer voor terug.
    -De Cler en Hofland zijn te groot voor de middenmoot maar te klein voor de top. Gelet op hun gevorderde leeftijd helpt zelfs een goede trainer als Verbeek daar weinig aan.
    -Er staat een keeper op doel die dit seizoen nog amper een punt voor je heeft gered.
    -Wijnaldum (die gisteren niet zijn sterkste dag had…) en Fer moeten nu al bijna het hele middenveld dragen. El Ahmadi mag dan wel een goede voetballer zijn, hij is niet die grote sterke middenvelder die de lijnen uitzet.

    Natuurlijk zal Feyenoord wel in het linkerrijtje eindigen, misschien wel op een plek die recht geeft op Europees voetbal. Een jongen als Tomasson is, ook qua mentaliteit, heel belangrijk voor dit team. Als hij terugkomt zit er direct meer dynamiek in de aanval.

    Maar nemen we tegenwoordig (straks al drie seizoen achter elkaar) genoegen met een zesde of zevende plek en eventueel een beker via HHC Hardenberg, Tapas, FC Zwolle, Dordrecht en let’s say Volendam? Een ding weet ik wel, ten tijde van de de GKL werd daar geen genoegen mee genomen.

    Feyenoord al seizoenen lang een underachiever en we staan voor lul in Europa tegen hele matige ploegen. Hoog tijd dat de hoogste technische verantwoordelijke daar zijn conclusies uit trekt.

    november 28th, 2008 | #

  6. Rogier says

    LJB; het gedrag van die zogenaamde ‘fans’ is schofterig en idioot tegelijk, dat Gudde daarvan baalt is meer dan terecht. Dat jij dat bagatalliseert moet jezelf weten, maar wat mij betreft sluiten ze die hersenlozen de komende 10 jaar. De UEFA gaat Feyenoord voor jaren uitsluiten van Europees voetbal en dat is pas echt triest voor een club die het geld zo goed kan gebruiken. Je reactie is wel erg kortzichtig en dat Feyenoord tegenvallend presteert is een gegeven. Het geeft de algehele staat van het Nederlandse voetbal weer.

    november 28th, 2008 | #

  7. Vino says

    De UEFA schijnt Feyenoord zelfs een compliment te hebben gegeven (omdat niet alle supporters meededen aan stoelen gooien?). Toch nog iets positiefs dan. Verder was het allemaal erg matig. Ik vond het beeld op Rijnmond eigenlijk nog te breed voor zoveel droevigheid.

    november 28th, 2008 | #

  8. LJB says

    @Rogier

    Sorry mijn waarde maar ik ben het niet met je eens. Ten eerste hebben jij noch ik zicht op de aard en grootte van de vernielingen, waarmee ik overigens GEEN ENKELE vernieling wil goedpraten. Maar laten we malkander geen mietje noemen, achterlijk sloopgedrag schijnt er tegenwoordig bij vrijwel iedere club bij te horen, hoe triest dat ook is. Je kunt je daar op focussen, maar ik kijk ‘liever’ naar de teloorgang van onze club. Een teloorgang waar die paar dozijn dwazen eigenlijk weinig mee van doen hebben.
    Dat Feyenoord tegenvallend presteert zegt helemaal niets over de staat van het NL voetbal. Een bepaald clubje uit 020 won gisteren zeer knap bij HSV, wij krijgen op de broek van een matige ploeg uit Spanje.

    november 28th, 2008 | #

  9. abramotof says

    helemaal mee eens dat het voetbal niet goed is en dat de vernielingen nooit te rectvaardigen zijn. wat veel erger is dat een Feyenoord talent het winnende doelpunt maakt in een 020 shirt………. daar zakt bij mij nou de broek vanaf……..en dat gelul over de GKL ook, hij is er de grondlegger van dat we nu zonder geld zitten en zonder goede spelers. laten we blij zijn met Verbeek, die weet wat opbouwen is en maakt alle spelers beter!

    november 28th, 2008 | #

  10. Gish says

    Waar ons Feyenoord in 2002 nog fier stand hield binnen Europa en, met wat geluk, de finale van de UEFA Cup haalde en won stond er gisterenavond een tenentrekkend slecht elftal in het veld dat stijf stond van de spanning en de zenuwen. Het krachthonk van Verbeek had zijn werk al gedaan. Alle energie was blijkbaar op. Maar mensen, wen er maar vast aan, dit jaar boven aan het rechterrijtje, volgend seizoen weer een opbouwjaar en in 2016 een nieuw stadion voor 80.000 supporters.
    De vraag is of we dan nog bestaan.
    En ja, het diet pijn aan je ogen als je dit armoedige elftal ziet opereren.

    P.S. Gisteren was ik toevallig jarig.
    Bedankt Henk Timmer voor jouw onverwachte surprise [3x].
    Als goedmakertje mag ik van hem 3 keer los op Marianne.
    Henk heeft er de kracht niet meer voor.

    november 28th, 2008 | #

  11. Nog Steeds Steeds Beter? says

    Het enige dat steeds beter wordt, zijn de kronieken. Zo had ik vandaag gelukkig iets om te lachen! Dank voor dit prachtige super-cynische stukje, Lex.

    En voor wat betreft die veredelde taartensmijters: zolang niet fatsoenlijk gevoetbald wordt, hebben ze een excuus om ook niet fatsoenlijk te zijn. Maar de grootverdieners van het Maasgebouw waren gisteren met hun kop bij heel wat anders: de discussie in de gemeenteraad over het nieuwe stadion met wel 100,000 van die fijne stoeltjes om mee te gooien (want gevuld raken die natuurlijk nooit met voetbal dat niet om aan te zien is…)

    november 28th, 2008 | #

  12. ruud says

    Nog van harte Gish, voor de rest was het natuurlijk een droevig feestje met dank aan …………….

    november 28th, 2008 | #

  13. cesio says

    het nederlands voetbal stelt niets meer voor in europa niet alleen feyenoord maar wat dacht je van psv die verliezen ook 2x kansloos van een spaanse subtopper en dat ajax wint van hamburg sv is niet verrassend ook het duitse voetbal is minder geworden de nederlandse competitie is leuk en spannend en dat geeft gelijk aan hoe zwak de top is geworden
    ajax word kampioen omdat ze de beste spelersgroep hebben en het meeste geld helaas voor ons

    november 28th, 2008 | #

  14. Koos says

    😈 Rotterdammers lachen te weinig Hebben ook geen reden daarvoor 🙁

    november 28th, 2008 | #

  15. Koos says

    ,,De slechtste ploeg die in tijden hier heeft gespeeld,’’ schreef de sportkrant Depor. ,,Inclusief de bekerwedstrijd tegen Elche, één van de zwakste ploegen in de tweede divisie.’’ 👿

    november 28th, 2008 | #

  16. bitter tears says

    abramotof
    Het feyenoord talent werd uit gescheten door de fans en feyenoord zelf .
    ook een van persie werd hier het slacht offer van en verdween .
    we kunnen hier lang over lullen maar gedane zaken nemen geen keer.
    ook de wedstrijd van j.l donderdag was weer een spijker aan de doodskist die hard werd ingeslagen .
    maar ondanks ben ik en blijf ik een feyenoorder ,ik weet helaas niet anders .
    bloed zweet en tranen dit mogen ze wel eens voor de fans gaan zingen die dit afschuwelijke trafel moeten aanschouwen wel met de hele selectie dan.
    verder staat er hier een paar hele mooie hoge eikenbomen waar zeker een heel bestruur aan kan hangen ,dit is grof ik weet het .
    maar wat is grof als je zo geestelijk wordt gemarteld ik dacht dat daar een speciaal woordt voor was.
    ga mijn dank weer uit naar lex voor alweer een mooie kroniek ,met toch alweer velen waarheden

    november 28th, 2008 | #

  17. bitter tears says

    Gertjan Verbeek liet in het Algemeen dagblad weten dat hij Georginio Wijnaldum er uit voorzorg had uitgehaald. De 18-jarige middenvelder moet Feyenoord nu al trekken. “Georginio loopt op zijn tandvlees. We moeten voorzichtig zijn met hem, want fysiek nadert hij zijn grens.
    dit was al teverwachten hebben we een talent dan wordt hij gewoon kapot gemaakt .
    bosz gebruik het beetje hersens wat je nog in een hoekje hebt zitten eens

    november 28th, 2008 | #

  18. leen says

    Lex Kroon: Patrick, ik ben helaas in zo goed in verzinnen… Gewoon gejat volgens de V.O.C-mentaliteit!

    Oh,…. heeft Bosz het daar van afgekeken?
    Met dat jatten, schaar je jezelf natuurlijk wel bij Bosz en consorten.
    Lijkt me dat dat ook weer niet de bedoeling, maar ik vergeef het je.
    Het doel (maasgebouw reinigen) heiligt de middelen.

    Voordeel van de verliespartij is dat gudde nog even moet wachten bekendmaking van contractverlenging van Bosz.
    Wat mij betreft komt hij er nooit meer aan toe

    @bitter tears says
    Als Bosz klaar is het met het schrijven van zijn onkostendeclaratie heeft hij niet de kracht meer om nog iets te doen. Resultaat is dat de helft van de selectie uit middenvelders of gewezen middenvelders bestaat.

    Ik heb (misschien gelukkig) de wedstrijd niet kunnen zien en moest het RR doen.
    Deze hadden het vooral over het falen van de gelouterde spelers.
    Ik was vorig jaar best wel positief over de komst van deze mannen, maar nu anderhalf jaar later moet ik toch ook toegeven dat dit een zeperd van jewelste is.
    Als ze eindelijk eens een keer in het veld staan dan spelen ze als natte kranten. Volgens RR heeft zelfs van Bronckhorst gisteren verzaakt.
    Verliezen kan ik begrijpen. Dat er heel slecht gespeeld is, en dat als de jongelingen het even niet hebben dat boel dan helemaal op z’n reet ligt, kan er bij mij niet echt in.
    Aan Verbeek zal het ook niet liggen want vorig jaar was spel nog dramatischer als nu.

    @ Onze lieve Heer, (ik weet uit betroubare bron dat u ook de kronieken leest)

    Wat heb ik toch misdaan dat u mijn hart met feyenoordbloed hebt gevuld.
    Zeg mij wat ik verkeerd heb gedaan en ik zal het nooit meer doen.

    echt waar

    november 29th, 2008 | #

  19. jwm says

    Nog even terugkomend op de onrusten in Spanje. Begrijp me niet verkeerd, ik keur elke vorm van geweld af maar begrijpelijk is het wel.

    Ik heb vele internationale uitwedstrijden bezocht en voor de die-hard supporters is dit normaal gesproken de slagroom op de taart. Niets is heerlijker dan een goed resultaat in een Europese uitwedstrijd maar belangrijker is dat de spelers de mentaliteit van de club tonen, geen woorden maar daden.

    Wanneer ik lees dat Feyenoord vergeleken wordt met een club uit de 2de Spaanse divisie begrijp ik hoe slecht het veldspel geweest moet zijn. Supporters frustreerd dit en uiten hun woede en het bestuur is verbaasd.

    Wat het bestuur echter niet begrijpt is dat indirect de woede tegen hen is, vanwege het wanbeleid dat zij voeren in onze club. De heren bestuur maken zich echter om hele andere zaken druk, die lang niet altijd relevant zijn. Van het ‘geen woorden maar daden’ is al lang geen sprake meer, dat is ook niet zo moeilijk te begrijpen want de leiding van de club ontbeert alle kwaliteiten inclusief ‘hart voor de club’ om ook maar enigzins serieus te worden genomen.

    In voetbal kun je niet alles winnen, daar moet je als supporter mee leren leven. Dat de club echter stelselmatig naar de kloten wordt geholpen is van een hele andere orde.

    Ik woon 12000 kilometer van huis maar als ik dit soort wedstrijdverslagen moet lezen dan zit ik jankend voor het beeldscherm. Nogmaals, vernielingen lossen niets op maar helaas is het inherent aan de mens dat als bepaalde zaken niet goedschiks zijn op te lossen, dan maar kwaadschiks.

    Als het huidige bestuur niet snel oprot zal de zaak snel verder escaleren. De supporters pikken het eenvoudig niet meer. Een kleine groep laat zich nu horen en deze zal snel aanwakkeren, eventuele uitsluiting in de UEFA ten spijt.

    Kut, nu heb ik toch weer wat gezegd over het zootje in het Maasgebouw. Ach, laat ik het dan maar afmaken ook. Dat ze vandaag nog met pek en veren verjaagd worden. De dag komt dichterbij en als het zover is hang ik de Feyenoord vlag uit het raam.

    Dat al de Chinezen in de wijk zich zullen afvragen wat er gaande is, mwoah .. wil ik ze best nog eens uitleggen.

    Groet vanuit de tropen en nog een fijn weekend gewenst. Op naar de volgende teleurstelling in de indoorsporthal te Arnhem.

    november 29th, 2008 | #

  20. Giotazz says

    De foto vergrotend in het AD zie ik een meneer P. B. te U stoeltjes afbreken met een mobiele telefoon aan zijn rechteroor :mrgreen:
    Zou hij aan het bellen zijn met de heer G uit M? uiteraard is het niet goed te praten wat er weer gebeurd is in Spanje. Maar het komt de heren weer goed uit.
    Over het voetbal zullen we het maar helemaal niet hebben, dat was echt een drama.
    Zo nu ga ik effe lekker de zon in! JWM en wanneer ben je in Holland?

    november 29th, 2008 | #

  21. cesio says

    het is huilen met de pet op in het veld en met die randdebielen op de tribune ik durf niet eens meer te zeggen dat ik feyenoord supporter ben

    november 29th, 2008 | #

  22. Nog Steeds Steeds Beter? says

    Crisistijd:

    Feyenoords kameraden houden hand op knip – 12 investeerders moeten 60 miljoen in Feyenoord stoppen. Maar zelfs de vermogende fans houden de hand op de knip. ‘Dit plan kan beter de ijskast in.’ (VK van heden)

    Tja….

    november 29th, 2008 | #

  23. Nog Steeds Steeds Beter? says

    En… DAAR HEB JE ZE WEER: LEKKER DROMEN MAAR:

    De directie geeft het onomwonden toe. ‘We zijn op vele terreinen ingehaald door Heerenveen, FC Groningen en FC Twente’, aldus Jacobs. ‘Die clubs hebben gestructureerd aan de toekomst gewerkt, onder meer door het bouwen van nieuwe stadions waardoor hun omzet aanzienlijk kon worden verhoogd. Het heeft bij Feyenoord ook te lang ontbroken aan een TOPSPORTKLIMAAT.’

    Nu pas zet Feyenoord de achtervolging in. Op 17 december maakt de gemeente Rotterdam bekend waar het nieuwe stadion zal verrijzen. Feyenoord hoopt dat het vanaf 2016 aan de boorden van de Maas kan spelen. Jacobs: ‘Vanwege de uitstraling van de club én de stad, zoals het Opera House in Sydney. Het heeft als voordeel dat wij ons nieuwe trainingscentrum op Varkenoord kunnen bouwen.’ Jacobs TOONT EEN GRAFIEK met de te verwachten omzet. ‘In het nieuwe stadion kunnen we de huidige begroting van 44 miljoen meer dan verdubbelen tot ruim 100 miljoen.’

    In het beleidsplan ‘Feyenoord op weg naar 2016’, op weg dus naar het nieuwe stadion, neemt het Feyenoord Overbruggingsfonds een cruciale plaats in. Om in die periode van acht jaar ‘versneld te kunnen groeien’ zoekt Jacobs 12 apostelen die elk 5 miljoen euro tegen een rente van 3 procent willen investeren.

    november 29th, 2008 | #

  24. Nog Steeds Steeds Beter? says

    Lees het hele artikel:

    http://www.volkskrant.nl/sport/article1100688.ece/Feyenoords_kameraden_houden_hand_op_knip

    Boeiend!

    november 29th, 2008 | #

  25. Gish says

    @Nog Steeds Syeeds Beter ?

    En verontrustend. Er is geen geld meer.
    Tijd dus voor een sjeik of een russische maffiosi.
    Anders zijn we toch failliet.

    november 29th, 2008 | #

  26. jwm says

    Voor ik in Nederland aankom (19 dec. Giotazz) zet ik ook nog voet op bodem in Dubai, ik zal daar eens een balletje opgooien.

    november 29th, 2008 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen