Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Meest recente berichten

Recente reacties

Over K2 en M & M’s

augustus 30th, 2008

 

 

De afbeelding “http://tbn0.google.com/images?q=tbn:j8FkQ0iGklUwUM:http://storecheck.files.wordpress.com/2008/02/bf-char-1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Met de verkoop van de kroonjuwelen Kuyt en Kalou, alias K2, vlogen er ook tientallen doelpunten de deur uit. De M & M's, Makaay & Mols scoren waarschijnlijk nog niet de helft van het aantal dat de Engeland-vaarders in de netten deed belanden.

Ondanks dat Coca Chris en Eric de Marktkoopman enkele maanden geleden voor tv rondbazuinden dat er een oorlogskas bestond ter waarde van 20 miljoen euro, is er slechts een geblesseerde middenvelder aangetroken voor vijf miljoen, die er in goeden doen wel eens twee per seizoen inschopt en een zelfde aantal voorbereidt…

Nu is er weer een keepers-probleem. De transfermarkt sluit bijna, alle clubs komen in het nieuws met nieuwe aankopen, maar bij Feyenoord is de bodem van de kas in zicht. Sterker nog, er is nauwelijks geld om de gigantische salarissen van de spelers op te hoesten. Buiten het feit dat de beleidsbepalers zichzelf vorstelijk laten betalen. Het ouderwetse principe 'loon naar werken' kennen zij niet…

Wel zag ik de Professor en de Marktkoopman op tv bij de loting voor het bekertoernooi in Monaco, alsof zij niets beter te doen hadden. Gewoon weer een snoepreisje, terwijl men ook een andere afgevaardigde had kunnen sturen, Hans Hagelstein bijvoorbeeld.

Mocht Henk Timmer geblesseerd raken, dan zal Patrick Lodewijks (41) de handschoenen weer moeten aantrekken. Volgende week viert men het Feest van de Eeuw, hetgeen volkomen misplaatst is! Afgelasten die hap en hang de vlaggen half stok aan De Kuip, want daar is meer aanleiding voor.

Na een paar teleurstellende resultaten, voorspel ik de bestorming van de Bastille, ook wel stadion De Kuip genoemd. Feyenoord wordt bestuurd door een stelletje K-K's, oftewel KLOTEKLAPPERS… 

 

 

 

 

 

 

 

30 Comments »

 1. Gish says

  Tja Lex het is niet anders, het kleine sprankje hoop dat sommige supporters nog hebben zal snel verdwijnen. Er is geen enkele reden voor optimisme. Zelfs die Zweden gaan ons nog angst inboezemen. Wat ik het ergste vind is dat er leugens worden verspreid. Naar buiten toe neemt de schuld af is er een oorlogskas en in het stadion bijna uitverkocht voor het feest van de eeuw. Intern weet men al dat het schip zinkende is. Dat gaat koppen kosten voor de kerst, want veel supporters hebben het helemaal gehad. Van de supportersvereniging echter geen kritiek. Die hebben Jorien verjaagd en houden nu hun mond. Spijt als haren op hun hoofd hebben ze. Ik ga morgen naar de U.S.A. 3 weken geen Feyenoord. Ben benieuwd of we nog bestaan eind september. Groet en kritisch blijven !

  Lex Kroon: All the best in the U.S.A.!

  augustus 30th, 2008 | #

 2. Pieter D. says

  Met deze Maasgebouwbewoners vertoont onze club angstwekkend veel gelijkenissen met de mens. Het zijn slechts weinigen gegeven die honderd jaar of iets ouder worden……….

  augustus 30th, 2008 | #

 3. Feijenoorder says

  Best Lex,

  Kunt u mij het fragment tonen waarin Gudde en Woerts aangeven dat er een oorlogskas zou bestaan van 20 miljoen? Dit is namelijk gesuggesteerd door Frits en Ton in het programma Het Gesprek , maar niet bevestigd door Gudde of Woerts.

  Lex Kroon: Het is enkele maanden geleden verteld door Woerts & Gudde bij Frits Barend. Ik weet niet of de bewuste uitzending nog op te vragen is via internet. Op enkele supporters-sites heeft er een link gestaan naar de bewuste uitzending. Geloof me, de heren hebben dit met droge ogen zitten vertellen! Wellicht heb ik een ‘selectief’ geheugen?

  augustus 30th, 2008 | #

 4. John P. says

  Hallo Lex,
  Toch even een kleine correctie op je betoog. Ik heb het betreffende interview nog even nagekeken. Nergens wordt door beiden gezegd dat er 20 miljoen in kas zit. Dat zijn de worden van Frits Barend. Het geld uit de pools plm. 12 miljoen is o.a. besteed aan El Ahmadi, contract open breken Vlaar en een paar jeugdspelers aantrekken. Dat Feyenoord daarom nu niet veel meer te besteden heeft komt mij vrij logisch over.

  Lex Kroon: Via welke link is die uitzending nog te bekijken? Meld het even a.u.b. Bij voorbaat dank.

  augustus 30th, 2008 | #

 5. Feijenoorder says

  http://www.hetgesprek.nl/archief/717/

  Hier kunt u de uitzending terug bekijken. Rond de 33/34ste minuut komt de nu al beruchte oorlogskas ter sprake

  Lex Kroon: Bedankt voor de hint!

  augustus 30th, 2008 | #

 6. John P. says

  Hallo Lex,
  Ik heb het via de internetsite van Het Gesprek eergisteren nog even afgeluisterd. Er wordt echt niet gezegd door beide heren dat er 20 miljoen is. Succes verder met je rubriek.

  augustus 30th, 2008 | #

 7. stadsdichter Vlaardingen says

  wel of geen 20 miljoen, er is nu al sprake van een kloteseizoen.

  augustus 30th, 2008 | #

 8. Pieter D. says

  Overeenkomst tussen Peter Bosz en Jan Reker ?
  Naast dat beiden griezels zijn zijn ze ook even onbetrouwbaar!!

  augustus 30th, 2008 | #

 9. Pekinees says

  Jongens, vuurwerk bij een stadion is echt prachtig. Heb het hier met eigen ogen mogen zien, al was dat wel Chinees vuurwerk. Klotenklappers, zevenklappers, vuurpijlen, noem maar op…. DOEN DUS. EN….VEEL PLEZIER BINNENKORT BIJ DE KUIP !!!!

  augustus 30th, 2008 | #

 10. Wim, Toronto says

  Het toch te gek voor woorden dat een handjevol vrinden bepalen wat er gebeurd in de kuip! Hier zegt iedereen al heel lang dat dit stelletje zakkenvullers op moet sodemieteren. Resultaten komen er echt niet komend seizoen en die klootzakken blijven gewoon zitten.
  Ik heb ook vele jaren in de kuip gezeten en het doet zoveel pijn om te zien dat de club naar de donder gaat.
  Het moet toch mogelijk zijn vanuit zo’n grote achterban een soort van offensief tegen die draken te beginnen?
  Lex, jij hebt zoveel kontakten, hoor jij nooit iets over eventuele acties?

  Lex Kroon: Beste Wim, ik signaleer slechts, bovendien ben ik voor acties te oud geworden. Coca, Casio, de Professor en de Marktkoopman werken teveel op mijn znuwen, c.q. gestel. Acties ondernemen is niet nodig, mochten de resultaten wederom belabberd, dan zal het legioen zich tegen de bovengenoemde heertjes keren… De gevolgen en afloop laten zich raden.

  augustus 30th, 2008 | #

 11. Nicht loellen, fußball spielen says

  (Bron:AD) Verbeek haalde vrijdag hard uit naar PSV-directeur Jan Reker, die de vierde doelman van de Rotterdammers ‘op een achterbakse manier’ zou hebben binnengehaald. ….. ,,Reker wist inderdaad niet dat hij bij ons zat,” zegt Bosz. …..

  GAIT-JAN, WAT EEN GELUL WEER, MAN.

  DE VIERDE DOELMAN!?!? WAAR HEBBEN WE HET EIGENLIJK OVER?

  JE MOET NIET BIJ PSV MAAR BIJ JE EIGEN TECHNISCH MANAGER WEZEN!

  augustus 30th, 2008 | #

 12. Wim, Toronto says

  Ik weet het eerst naar je eigen club kijken, maar het is toch even fijn om 020 te verliezen van William 2nd!
  😆

  augustus 30th, 2008 | #

 13. Joop says

  Hebben we in ieder geval 1 dag blij kunnen zijn.

  augustus 31st, 2008 | #

 14. P.Schil says

  @ Wim Toronto…

  Willem II uit………..

  Maar het is wat je zgt.. Zondag Heracles uit en dat is ook altijd lastig he!

  Vragen voor mijnheer Lex.

  1) Wat vind U van de ( radio pijpmond) analist Jan Everse?
  Deze maakte de volgende opmerking nadat Everse wserd gevraagde naar een mogelijketransfer van FC Zwolle sper Boteginnaar de Kuip ploeg”

  [i]De vertrek van de Braziliaanse speler ziet Everse niet zitten. Tegen RTL sprak de keuzeheer duidelijke taal. “Botteghin blijft gewoon bij FC Zwolle. Israel ziet het niet zo goed meer en Jansen heeft geen navigatie in de auto. Misschien dat ze verdwaald waren, in het verkeerde stadion zaten en daar pas na rust achter zijn gekomen.”[/i]

  2) Heracles uit, Voledam, 020 thuis, Groningen, Willem II uit.. Hoeveel punten verwacht U uit deze 5 wedstrijden?

  Lex Kroon: Waar ik (tijdelijk) verblijf kan ik Rijnmond niet ontvangen, tenzij via internet.
  In mijn glazen bol zie ik Feyenoord na vijf wedstrijden 7 punten behalen.

  augustus 31st, 2008 | #

 15. AZ says

  @ Lex
  7 punten ??? …… OPTIMIST !!

  Lex Kroon: Zoals bekend heb ik een zonnig, optimistisch karakter…

  augustus 31st, 2008 | #

 16. Wim, Toronto says

  Wat een afgang weer! Tijd voor harde actie!

  👿

  👿

  augustus 31st, 2008 | #

 17. ruud says

  Jezus

  augustus 31st, 2008 | #

 18. George van Kralingen says

  Varkenoord uit ? Alltijd lastig !

  Vandaar dat de “beloften” nu mee mogen trainen in de Kuip.

  Goh ? Die had ik zelf nog niet bedacht :-))

  Grt.,

  George van Kralingen

  augustus 31st, 2008 | #

 19. Nicht loellen, fußball spielen says

  Lex, dat wordt nu dus 7 punten uit 4 wedstrijden! (Jawel: 2 winnen, 1 gelijk en 1 verliezen)

  augustus 31st, 2008 | #

 20. Pieter D. says

  De verwachte dramatische start ligt inmiddels achter ons. Niet geschikt voor een optreden op eredivisieniveau wat internationaal gezien niet al te veel voorsteld zijn onder geen beding Greene, Landzaat, vandaag ook De Cler, Buijs, Wijnaldum, Fer, Bruins en Biseswar. Blijft niet veel over. Forse schrden naar de totale ondergang zijn in elk geval ingezet. Dit voormalige bolwerk wordt echt binnen de kortste keren door afgrijselijke zakkenvullers naar de afgrond geholpen. Het volk kijkt gelaten toe.
  Laat spoorloos de GKL opsporen!

  augustus 31st, 2008 | #

 21. Joop says

  Ik vond alleen Gio, Janota en jawel, Bahia lichtpuntjes in een verder volstrekte duisternis. geen bezieling, geen vechtlust, kortom het is net zo beroerd als vorig seizoen de2e helft.

  augustus 31st, 2008 | #

 22. Legioen says

  Kroon kom er maar in hoor…. Wanprestatie weer vandaag!

  Column: Er is niets veranderd bij Feyenoord

  Of je nou Bert van Marwijk of Gertjan Verbeek als trainer hebt, het maakt niet uit. Na een zeer matige voorbereiding ging vandaag het ‘echte werk’ van start. In Almelo was degradatie-kanditaat Heracles een maatje te groot voor de Rotterdammers. De inzet bij de spelers was net als vorig seizoen weer héél ver te zoeken en het leek op bepaalde momenten leken sommige spelers bang voor de bal. Het doet veel pijn om als trouwe Feyenoord-supporter elk seizoen mijn cluppie weer verder te zien zinken. Een bestuur die ‘on-Feyenoord-waardige’ spelers als Greene en Bahia een contractverlenging aanbieden en dingen beloven die niet worden waargemaakt, kan je ook niet meer serieus nemen. Er zal bij Feyenoord met name in de scouting en in het bestuur opnieuw een hele frisse wind moeten gaan waaien!

  augustus 31st, 2008 | #

 23. Ton says

  nou ik ben benieuwt wat die boszpaddo maandag uit de hoge hoed tovert.
  van dit zooitje wordt je echt niet vrolijk.

  augustus 31st, 2008 | #

 24. stephanie says

  wacht maar tot morgen, zeg de professor, ik ga nu nergens op in. Zal de professor morgen een konijn uit zijn hoge hoed toveren:grin::grin:

  augustus 31st, 2008 | #

 25. P.Schil says

  :mrgreen:@ Staphanie en Ton

  Het konijn wat morgn uit de hoge hoed van de professor komt luisterd naar de naam Charisteas…… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  augustus 31st, 2008 | #

 26. jw says

  Als alles toch van die bewuste maandag moet afhangen is het nivo van het beleid wel ver te zoeken. Waarschijnlijk werd hem de vraag gesteld of Feyenoord zich nog gaat ‘verstrerken’ maar daar heeft een degelijke TD geen laatste transferdag voor nodig.

  Het is een grote schande dat deze man zich op een dusdanige arrogante manier mag en kan gedragen, maar dat kenmerkt dan ook de kliek die op dit moment het Maasgebouw bezet.

  Laat het lekker doorsudderen zo, al doet het pijn in me hart. Maar alles wat bijdraagt aan een totale zuivering binnen de cub is welkom, al moeten we er 10 wedstrijden op een rij voor naar de kloten gaan.

  september 1st, 2008 | #

 27. Oh, Oh,.. Marioooooh says

  Verbeek: ‘Met tien man moet je ook van Heracles winnen.’

  Inderdaad, het minste wat je van Gait-Jan mocht verwachten, is dat zijn team met tien man (juist met tien man, bewijst de voetbalhistorie!) in staat is een 1-0 voorsprong te consolideren, of het tot hooguit 1-1 te laten komen. Zelfs dat lukt niet. “Beste” Gait-Jan, ook een verdediging in deze opstelling heeft stukken beter gepresteerd, en dat mag je alleen jezelf aanrekenen! Misschien dan toch maar wat meer veldtraining in plaats van het krachthonk?

  september 1st, 2008 | #

 28. jan v.d.D says

  Beste Lex
  Jawel het is nog steeds het zelfde bij Feyenoord, maar laten we Verbeek wel een kans laten geven, hij heeft de hele voorbereiding met een halve selectie moeten werken.
  Als hij zijn volledige selectie heeft zal het heus wel goed komen met Feyenoord.
  Hij moet nu volgens mij wel proberen zijn hoofd boven water te houden en ik wens hem veel succes.
  Nog een vraag, waarom heeft men Wim Jansen naast Verbeek op de bank gezet, daar begrijp ik helemaal niets van heeft helemaal geen toegevoegde waarde(zakken vullen?)
  Toen Jansen naar ajax is gegaan en in de kuip tegen Feyenoord moest spelen, ging hij geblesseerd het veld af (SNEEUWBAL OP ZIJN OOG) GEKREGEN VAN hET FEYENOORD LEGIOEN.
  Inderdaad Lex waar blijft nu de supporters vereniging die VAN DAN HERIK WEG HEBBEN GEHOOND IN OPDRACHT VAN
  coca, woerts, van krakkum uh kerkum en de voorzitter, wie is dat eigenlijk? Ik hoop toch op een mooi feest voor Feyenoord en van den HERIK MAAR HEEL SNEL TERUG HALEN.

  september 1st, 2008 | #

 29. Joop says

  vdHerik moet zeker terugkomen. liever vandaag dan morgen!

  september 1st, 2008 | #

 30. LJB says

  Nou heren er is hoop. Ik las vandaag in kwaliteitskrant Spits! dat er volgens Peter Bosz nu wel plotseling wel interesse is in spelers van Feyenoord. “Ik kan geen namen noemen, maar het gaat om meerdere jongens. We zijn druk aan het onderhandelen en of er een een deal uit voorkomt weten we morgen (vandaag, red. om twaalf uur”, aldus Bosz in Spits!. De kwaliteitskrant laat het bericht vergezeld gaan van een bellende Bosz in een blauw trainingsjack. Wie zegt dat Mokummers geen humor hebben…

  Stel, er is een club die veel te veel wil betalen voor een jongen als Hofs. Wie moet je er dan op de valreep nog voor terughalen? Een veel te dure verdediger van FC Zwolle?

  september 1st, 2008 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments.

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen