Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

LA LING, AJAX-DIRECTEUR?

juni 22nd, 2011

Johan Cruijff is verbolgen over de manier waarop er bij Ajax met zijn aanbevelingen wordt omgegaan. Volgens het clubicoon van de Ajacieden wordt zijn benoeming van Tscheu La Ling, als algemeen directeur van de club, niet serieus genomen. Cruijff, die begin juni toetrad tot de Raad van Commissarissen van de Amsterdammers, dreigt nu al met opstappen.

 

Tscheu La  Ling: te licht en niet betrouwbaar?

Tscheu La Ling: te licht en niet betrouwbaar?
 

Zelfs de meeste overige leden van de raad van commissarissen, waarin Cruijff ook zitting heeft genomen, zijn het niet eens met de aanstelling van La Ling, meldt NUsport. De leden schilderen de oud-Ajacied na verschillende gesprekken af als 'te licht en niet betrouwbaar.'

 

 

DE NOOIT TERUGBETAALDE LENING

DIT VERHAAL IS 2x VERTELD TEGEN REDACTEUREN VAN EEN ONAFHANKELIJK

WEEKBLAD. (V.I.)

NIET ALLEEN DOOR MIJ, MAAR OOK DOOR EEN BETROUWBARE RECHERCHEUR VAN POLITIE!

GEEN ENKEL BLAD DURFT LING & DE KROMME AAN TE PAKKEN!

"Ik sta garant met mijn leven!"

waren de woorden die Willem gebruikte toen hij samen met Ling fl. 150.000,= kwam lenen van Barney Sanders. Mevrouw Sanders was mordicus tegen omdat beiden voetballers potje los waren in die tijd en erg onbetrouwbaar overkwamen. Maar Barney beval haar om het geld (zwart) op te halen bij het Grenswisselkantoor Rotterdam C.S.

Ling kreeg zijn lening. Barney Sanders overleed in de gevangenis. Jaren gingen voorbij zonder dat Ling een cent terugbetaalde. Mevrouw Sanders raakte berooid en dat terwijl bij het overlijden van haar man zij een boerderij bezaten, een collectie schilderijen, zo groot dat zij in een speciale aanbouw opgeslagen stonden, plus een jacht van 1,2 miljoen gulden (die spoorloos verdwenen was, althans dat verklaarde een Rotterdamse autodealer en Feyenoord-sponsor die peetvader was van haar zoon. Deze man gaf haar drie jaar lang een maandelijkse toelage en verklaarde daarna dat "het geld op was!" en dat zij maar moest gaan werken voor haar geld). De collectie juwelen ter waarde van ca. vier ton verdween voor tachtigduizendgulden naar de voorzitter van de Feyenoord-business Club Rolf Leeser.

http://www.gelderlander.nl/multimedia/archive/01215/DG_PLAATJE_8836322_1215805h.jpg

LING, MET GELEEND (niet terugbetaald) GELD, MILJONAIR GEWORDEN

De jaren zijn aan de voormalige Ajax-ster niet onmerkbaar voorbij gegaan. Voorbij zijn de tijden dat hij met onnavolgbare schijnbewegingen verdedigers tot wanhoop dreef. Maar niemand hoeft medelijden te hebben met Ling. Hij is een van de weinige Nederlandse voetballers die het als ondernemer enorm goed doet.

Ling is daarvoor diep gegaan. Aan het eind van zijn voetballoopbaan, midden jaren tachtig, ging het behoorlijk mis. Door verkeerde investeringen en gokschulden zat hij helemaal aan de grond. Zijn Haagse herenhuis moest hij verruilen voor een woninkje drie hoog achter en de BMW werd verwisseld voor een gedeukte, oude Volkswagen. Kenmerkend voor die tijd is het verhaal hoe hij de wielklem van zijn auto los moest buigen, omdat de laatste centen waren vergokt in het casino. Achteraf bleek de crisis een blessing in disguise. Ling zat met een schuld van 800.000 gulden (363.000 euro) en er moest iets gebeuren: hij besloot ondernemer te worden. Niet door, zoals hij eerder deed, bankgaranties af te geven voor andermans zaken, maar door zelf een bedrijf van de grond af op te bouwen. “Als ik een baantje zou zoeken, zou ik een leven lang moeten afbetalen”, zegt Ling nu. Hij besluit in Den Haag een winkeltje in voedingssupplementen te beginnen, Fitshop, en dat blijkt een schot in roos. Binnen drie jaar was hij schuldenvrij en groeide het winkeltje uit tot Fitshape, een bloeiend concern met een miljoenenomzet en 22 medewerkers. Ling bewoont inmiddels met zijn derde vrouw en vier zoons een kapitale villa in Wassenaar.

 

Ja, Ja…

Mevrouw Sanders liet beslag leggen op de tegoeden van Ling bij het spelers-pensioenfonds in Gouda. Tenminste, dat liet zij via haar advocaat doen. Hierop volgde een eindeloze correspondentie tussen de advocaten van Ling en die van de weduwe Sanders. Ergens staat te lezen dat er een finale kwijting kan verleend worden tegen betaling van fl. 25.000, waarna er nog een schrijven bestaat waarin gerept wordt over fl. 45.000,= 

Ik heb Ling om een betalingsbewijs verzocht. Het enige wat hij mij faxte was een bericht dat het beslag op het spelerspensioenfonds was op geheven… BESLIST GEEN BETALINGSBEWIJS!!!

Hoe dan ook, de Weduwe Sanders heeft nooit een cent ontvangen. Haar advocaat stierf in die tijd aan keelkanker. Nergens is een bewijs te vinden dat er betaald is. Tscheu Ling stuurde mij een bewijs dat het beslag op het pensioenfonds was opgeheven, maar een betalingsbewijs heeft hij niet getoond. (Er lagen vele beslagen op Lings'tegoeden!) Telefonisch deelde hij mij mede dat Willem van Hanegem wist dat hij betaald had.

Toen de weduwe Sanders de Kromme belde waar hij geld bleef waarvoor hij met zijn leven garant stond, lachte hij schamper en verbrak de verbinding…

Ik zie mevrouw Sanders regelmatig. Zij is lichamelijk en geestelijk een wrak. Leeft een karig bestaan. Laat Willem zijn ex-vrouw Truus maar eens bellen, want zij weet hoe Merouw Sanders ervoor staat en spreekt er schande van.

Ik zou van mijzelf niet durven zeggen dat ik nooit oneerlijk ben. Integendeel, ik ben meer oneerlijk dan eerlijk, maar dit epistel heb ik naar eer en geweten opgesteld. Weliswaar met pijn in mijn hart, want Willem is altijd mijn 'hero' geweest. Ik hield van die man. Hing uren aan de lippen van de voetbal-professor. Hij is een wandelende voetbal-computer. Hij haalt moeiteloos situaties van tientallen jaren terug… Zou hij dan niet meer weten dat hij garant stond voor het terugbetalen van de lening?

Ling is inmiddels multi-miljonair. Willem heeft ook niet slecht geboerd. Maar zeggen: "Ik ben nooit oneerlijk" lijkt mij niet op zijn plaats. In Vlaardingen zit een slachtoffer te creperen die tenonder is gegaan aan de liefde voor Feyenoord van haar man. Tel maar op: Nielsen en Tahamata kregen van Barney ieder fl. 100.000,= + Ling leende fl. 150.000,= + trakteerde Barney regelmatig de hele selectie van Feyenoord op een diner in een chique restaurant te Maassluis. Gerard Meijer is de enige nog werkzaam bij de club die dit kan beamen.

http://www.lyonpartners.nl/images/artiesten/marga_van_praag.jpg

Marga van Praag had gelijk. "Willem is onbetrouwbaar…"

Eerlijk duurt het langst, zegt men. Sportmensen dienen helemaal eerlijk te zijn. "Ik ben nooit oneerlijk" past niet bij een sportman die zijn woord niet nakomt, Willem! Dan heb ik het nog niet eens over jouw buitenechtelijke escapades gehad… Over eerlijk gesproken!

De afbeelding    “http://www.gaarmans.nl/images/items/79_content_hema02.jpg” kan niet    worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

DIT HOOFDSTUK ONTBRAK IN DE BIOGRAFIE

WILLEM VAN HANEGEM

HOE WARM HET WAS EN HOE VER…

EN DE HEB IK HET NOG NIET EENS OVER

DE BUITENECHTELIJKE RELATIES

VAN DE 'KROMME'

DAAR MOETEN PRIVE, WEEKEND & STORY MAAR ACHTERAAN GAAN
 
http://www.feyenoord.nl/content/absolutebmxe/banners/20100223_banner_spreekkoren.jpg

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen