Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

EEN KERSTVERHAAL

december 21st, 2009

EUS ROOVERS SCHRIJFT KERSTVERHAAL 

De afbeelding “http://www.amersfoortsdamgenootschap.nl/images/kaarsen.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

In den beginne waren er eens twee echte Feyenoorders, Jozsef en Maria. Ze verwachtten een kindje en dat zou gauw geboren worden.

Gelukkig waren er genoeg ezels op aarde en dus hadden Jozsef en Maria een ezel meegenomen. Daar kon Maria op zitten, als na al die zware loopoefeningen haar voeten pijn gingen doen en haar hamstrings zo zwaar voelden.

Ze kwamen John Metgod tegen en die vertelde dat er drie dommen uit het Oosten in het Maasgebouw terecht waren gekomen. De eerste was een osz die was ontsnapt uit de kerststal en hij heette Peter. En de tweede was vader Jacobs, van dat ene liedje: Vader Jacobs, slaapt gij nog, slaapt gij nog? Alarmklokken luiden, alarmklokken luiden, bin bam bom. En de derde was een mislukte herder met een gudde schapen.

De drie dommen uit het Oosten kwamen om het kindje Feyenoord te aanbidden. Een grote lichtgevende ster had hen de weg gewezen. Maar die grote lichtgevende ster was helemaal geen ster, maar illegaal siervuurwerk van Theo Lucius.

Toen de drie dommen uit het Oosten Feyenoord hadden gevonden, knielden ze eerbiedig voor hem neer. Ze gaven hem wanbeleid, schulden, en een nieuw shirt van Puma dat eerder al was gedragen door Peppi en Kokki. En er kwamen allemaal nieuwe apostelen. Maar na een tijdje werden heel veel apostelen ineens Farizeeërs want ze gingen stiekem klagen over de Heilige Geest Gert-Jan.

Op een dag gingen de apostelen in De Kuip vergaderen en een stemming houden en het werd 14-4 voor Judas. En toen kwam apostel Giovanni vertellen: ‘Wees niet bang. Ik heb goed nieuws voor het hele volk. Een crisis is absolute onzin, Gert-Jan is toch de redder. En wij zijn in voor- en tegenspoed zijn volgelingen.’

Inmiddels waren ook Jozsef en Maria bij De Kuip aangekomen. Ze klopten aan bij het Maasgebouw. ‘Sorry, we zitten helemaal vol, was het Salomonsoordeel van perschef Guido de almachtige Vader. Kijk bijvoorbeeld maar naar vak KK, het nieuwe sponsorvak in De Kuip. Ook hélemaal vol.’ Dus bij De Kuip luisterde niemand naar Jozsef en Maria en wat bleek: ook alle hotels waren bezet.

Dus liepen ze maar door en door en kwamen uiteindelijk in het centrum terecht. Daar vonden ze een skihut. En Henk en Tim stonden aan de bar.

Maar in het midden van de skihut stond een lege kerstboom. ‘Hé, ik mis alle ballen,’ zei Maria.

‘Hé, da’s toevallig,’ zeiden Henk en Tim lachend. ‘Wij ook iedere wedstrijd, hahaha.’ En ze namen nog een alcoholvrij biertje, want dat hoort zo in een topsportklimaat.

‘We blijven hier niet,’ zei Maria. ‘Ik wil ergens zijn waar het rustig is. Ik voel dat het kindje gauw geboren zal worden.’

 De afbeelding “http://www.ad.nl/multimedia/archive/00171/eusrooversfeyenoord_171335a.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
EUS ROOVERS, VOORGEDRAGEN VOOR DE PC HOOFT-PRIJS
OF EEN UUR SHOPPEN IN DE PC HOOFTSTRAAT

Jozsef dacht even na. ‘Ik weet wat, ik bel oud-Feyenoorder Jonas Kolkka. En even later kwam Jonas met zijn walvis en op de rug van de walvis gingen ze met z’n allen naar De Kuip.

En het Maasgebouw was omgetoverd tot een enorme kerststal en alle supporters hadden een tientje gelapt en van dat geld kochten ze een rendier en een arreslee. En iedereen zonder Feyenoord-hart werd de kerststal uitgezet en toen kwam de arreslee voorrijden en alle nietsnutten werden zo De Kuip uitgereden en in de Maas gekieperd.

De baby van Jozsef en Maria werd geboren en ze maakten hem meteen lid van De Kameraadjes. En opeens was er nog meer licht en alle supporters zongen dronken van geluk een lied: ‘Geen woorden maar daden, leve Feyenoord één!’

 

 

 

 

 

 

Volgende pagina »

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen