Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

EVANGELISATIE

september 22nd, 2009

 (Kroonkurk zit op Ameland,

vandaar vandaag: Eus Roovers)

Zondagmiddag 14:20 uur. Voorplein Stadion Feijenoord. Iemand drukt een kaartje met Feyenoord-logo in m'n handen. 'Jezus stierf voor jouw zonden, zodat je ware overwinning kunt behalen!,' staat erop.

 

Hmmm, klinkt goed. Maar wie zit hierachter? vraag ik me af. John Metgod? Theo Lucifer? Gerard Kerkum? Excelsior-trainer Alex Pastoor? Of vaste Feyenoord-fotograaf John de Pater?

Nee, de afzender is Evangeliegemeente De Deur Rotterdam-Zuid.

'Mis jouw doel niet! Ben jij op zoek naar ware rust, blijdschap en blijvende vervulling? Hoe dan!? KOM en ZIE!'

Nou, ik kwam, maar ik zag niet veel zaligmakends in heilige voetbaltempel De Kuip. Geen greintje ware rust, blijdschap en blijvende vervulling.

Het grootste gedeelte van de wedstrijd is er van Feyenoord-kant weinig geloof in eigen kunnen en gaat er van alles mis. Ook na rust blijft de verlossende aansluitingstreffer uit, ondanks het gevloek en de smeekbedes vanaf de overvolle tribunes. Er klinkt nog maar weer eens stadionsong van good old Cock van der Psalm, maar vergeefs.

Te veel Feyenoord-spelers lopen als verdoolde schapen op het veld en Onze Almachtige Mario die in de dugout zijt, weet een duivelse nederlaag tegen de ploeg van Orlando Engelaar uiteindelijk niet te bezweren.

Laten we dus met z'n allen bidden voor een wederopstanding tegen NAC en in de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen de Rooms Katholieke Combinatie uit Waalwijk. En tot die tijd blijven we het Hand in Hand Kameraden prediken. Want Feyenoorder, dat ben je tot in de eeuwigheid. Amen.

Leve Feyenoord één! (EUS ROOVERS, clubreporter Feyenoord)

 

 

 

 

 

 

Volgende pagina »

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen