Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DIT WAS FEYENOORD-VOETBAL

augustus 31st, 2009

 De afbeelding “http://www.feyenoord.nl/content/images/temp/feyenoord.png” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

FEYENOORD DOET ZICHZELF TEKORT

FC Twente, dat donderdag nog in Azerbeidzjan speelde voor de Europa League, greep alle middelen aan om de Rotterdamse aanvalsdrang te verstoren. Scheidsrechter Roelof Luinge stuurde in de tweede helft coach Steve McClaren naar de tribune. De Brit had het veld betreden om een opstootje langs de zijlijn te sussen, maar dat was volgens Luinge tegen de regels. McClaren zag vervolgens vanaf de tribunes hoe Nicky Kuiper zijn ploeg een kwartier voor tijd uit een van de spaarzame aanvallen naar de winst leek te schieten (0-1). Makaay voorkwam echter dat Twente teveel kreeg.

McClaren liep het veld in om een opstootje te sussen? Nee, dat deden andere betrokkenen. Hij bevond zich op 't veld en opeens voelde Luinge een hand op zijn schouder. Ja, die van McClaren. De Engelsman begrijpt niet dat hij naar de tribune werd verwezen, terwijl zijn Servische verdediger al eerder dezelfde richting opgestuurd had moeten worden, na een elleboogstoot tegen Slory. Ook zijn doelman hield Slory even vast in het strafschopgebied toen deze de bal langs hem heen speelde. Toen al had Feyenoord een penalty verdiend. Ook kregen Twente-verdedigers die al een gele kaart hadden na een smerige overtreding geen tweede kaart van Luinge, waar dat zeker had gemoeten! Wie heeft Luinge dan benadeeld?

In de eerste helft hebben we weer echt Feyenoord-voetbal gezien. Met dank aan Mario Been!

Er wordt geschreven dat dit een anti-Feyenoord-site is. Lees eens terug waar ik twee jaar geleden al schreef dat Mario Been trainer van Feyenoord moest worden, maar dat Professor Bosz geen gisse Rotterdammer wilde aanstellen. Die gannef had zijn eigen 'vrindjes'.

Ook schreef ik dat Robert Eenhoorn de juiste adviseur voor Mario zou zijn. De man let op details, ziet dingen die anderen ontgaan. Met wie praat Mario veel over voetbal (lees Feyenoord)? Juist: Robert Eenhoorn. 

Feyenoord is aan de beterende hand, zonder een zwetende Makaay. Ongelooflijk dat hij na het benutten van die strafschop zo bejubeld werd. Opa Kluizing, de pijprokers-kampioen, had hem ook gescoord. Men hoeft bij doelman Boschker alleen naar zijn rechterhoek te kijken en de bal links in  te schieten. Hetgeen Makaay deed, a raison van een weeksalaris van 50.000 euri.

DE KUIP LOOPT NOG STEEDS VOL. DE KAS STEEDS VERDER LEEG. DE PLUNDERAARS ZITTEN OP DE BANK OF OP DE TRIBUNE NAAST CASIO ONNO EN DE MARKTKOOPMAN, DIE VOLKOMEN ONBEKWAAM ZIJN OP DEZE P R A C H T I G E CLUB TE LEIDEN…

 

Quote van de dag:

"Neem nou Feyenoord-FC Twente. Dat vond ik een wel heel erg middelmatige wedstrijd, zeg. Daar loop je je dan op te verheugen, het had een topper moeten zijn. Ik vond er niet veel aan. Veel te voorspelbaar allemaal. Als aanhanger van Feyenoord ben ik gelukkig met het puntje in de slotfase," aldus Willem van Hanegem. Dat is pas een azijnpisser!!!

Nogmaals De Kromme:

"Bij mij thuis gaat het daar vaak over. Meestal met een groep Marokkaanse jongens onder wie Boutahar en El Hamdaoui en nog een stel gasten van wie we binnenkort veel horen. Altijd gaat het over situaties, wedstrijden, trainingen, over voetbal en nog eens voetbal. Die Marokkanen in de eredivisie maken ons voetbal leuker."

L.K.: Ja Willem, die Marokkanen maken het leven in ons land prettiger! Met jou als vriend kunnen zij niet meer stuk, totdat je ze ineens als een baksteen laat vallen. Heb je de Weduwe Sanders al gebeld? Zij zit nog steeds op de anderhalve ton te wachten die Ling en jij van haar geleend hebben… Jij stond borg met jouw leven. Leve Feyenoord 1…

En dan nog dit:

Uit de Televaag van vandaag:  De fiets drukt de levenshouding van de berijder uit. Dit komt volgens de maandageditie van de Duitse krant Die Welt naar voren uit een studie van de Algemene Duitse Wielrijdersclub (ADFC). De jonge elite rijdt op een mountainbike, de gegoede middenklasse fietst graag op een sportieve stadsfiets rond en het 'Hollandrad', de gewone, traditionele fiets, is geliefd in zowel conservatieve als in zeer progressieve milieus.

De 65+ generatie rijdt op oerdegelijke Hollandse fietsen, soms wel meer dan een halve eeuw oud. Die rijwilen werden destijds geconfisceerd bij onze westerburen, die nog steeds Duitsers de verkeerde kant opsturen en roepen: "Eerst mijn fiets terug…" 

 

 

 

 

 

Volgende pagina »

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen