Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

OVER KEVERS, KAKKERLAKKEN & KROTENKOKERS

januari 31st, 2009

De afbeelding “http://tbn2.google.com/images?q=tbn:GJkmkTkzTPdKzM:http://www.natuurinformatie.nl/sites/nnm.dossiers/contents/i003320/bijenkever.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

DIT IS EEN KEVER

&

HIERONDER EEN KAKKERLAK

De afbeelding “http://www.pdbeemland.nl/kakkerlak_ani.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Albert Heijn wringt zich in duizend hoerige bochten om zich te verontschuldigen over de kakkerlak op de Feyenoord-bal. Zo'n belediging laat een Feyenoorder zich niet welgevallen, die koopt namelijk niks meer bij deze kruidenier. (Heeft toch al jarenlang in je zakken gezeten. Veel te lang te veel betaald. Liet koeien slachten in Afrika, vroor die beesten ruim een jaar in en verkocht het hier als vers vlees! Over besodemieteren gesproken…)

Wie ook ongeloofwaardig is geworden: Bert van Marwijk. Dat was hij al toen hij weer naar Feyenoord kwam, door die Cookie met zijn fietspompenlullen-gezicht als assistent aan te stellen. Nu zit die Cookie weer bij Oranje. Wat een schertsfiguur is dat. Bij Feyenoord staat hij op de foto met De Guzman, rollebollend over de grond. "Oh meneer, wat gaat u leuk met jonge spelers om!"

Die Van Marwijk heeft grabbelaar Henk Timmer en zijn Ski Hut-compaan Tim de Cler uitgenodigd voor Oranje. Die twee zijn niet eens goed genoeg voor Feyenoord… Kortom, Van Marwijk is de krotenkoker van de maand.

Er lopen nog een paar krotenkokers bij Feyenoord rond. Ene Gudde, die geen fatsoenlijk zin uit zijn scheve muil kan krijgen, teammanager Kale Bas van Noortwijk, waarvan ik moet kotsen wanneer hij op de Feyenoord-bank plaatsneemt, naast hem de boezemvriend van Professor Bosz, spitsentrainer Lammers, die voorheen nog een spits getraind had. Ja, misschien van de kerktoren in zijn Brabantse dorp. De man had niet eens een diploma toen Bosz hem vroeg!

Gelukkig worden die Van Noortwijk en Lammers door Mario Been volgend seizoen geloosd. Bennie Wijnstekers wordt teammager en die Lammers krijgt een enkele reis richting Brabant.

Blijven we zitten met de meest onnozele voorzitter ooit bij Feyenoord, die mislukte standwerker. De dronkaard Van Well heeft alle vertrouwen in hem, hetgeen meer zegt over de benevelde toestand van de bouwfraudeur dan over goed leiderschap. Die man is President Commisaris, voor mij mag hij nog niet eens de kalklijnen op het veld trekken met zijn zatte kop.

Zo dat lucht op! Blijf ik zitten met de vraag: "Wie is de grootste krotenkoker?' Gio, met zijn salaris van twee miljoen, die verklaarde dat er niks aan de hand was tussen de spelers en Verbeek, Hofland, ziek, zwak of misselijk, Timmer die zijn contract wil verlengen, Landzaat die 1 wedstrijd speelde enz. enz.

 

Ja, een grote club kán degraderen

(bron: Algemeen Dagblad)

Topverdediger en clubicoon Franco Baresi vloog in het seizoen 1981/82 met AC Milan uit de serie A, zeven jaar voordat hij met de Europa Cup I in zijn handen stond. Waarom zouden Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst worden vrijgesteld van eenzelfde lot?

Wat duidelijk voor Feyenoord pleit, is de staat van de eredivisie. Het onderlinge krachtsverschil is in Nederland aanmerkelijk groter dan in landen als Engeland, Italië of Duitsland.

Met het zwakke FC Volendam lijkt de nummer laatst bovendien wel zo’n beetje vast te staan. Op de twee posities daarboven is er altijd nog de reddingsboei van de play-offs. Omdat ook de kwaliteitskloof tussen eredivisie en eerste divisie groter is dan in veel andere landen lijken de nummers zestien en zeventien wel zo’n beetje veilig.

Toch zou het ongepast zijn het hoofd zomaar af te wenden. In de eredivisie werden FC Twente (1983) en NAC (1999) ooit veel te goed geacht voor degradatie.

De Enschedese club daalde echter roemloos af met Billy Ashcroft, Jan Sörensen en de tijdelijk teruggekeerde Epy Drost in de gelederen. NAC degradeerde tien seizoenen geleden met een elftal dat sterk genoeg werd geacht voor de subtop, met spelers zoals Earnest Stewart, Archil Arveladze, Peter Bosz (daar is hij weer) en Alfred Schreuder.

Complicerende factor voor Feyenoord is de status van de club. Wedstrijden tegen de klassieke topdrie-clubs hebben op voorhand extra lading bij voetballers en publiek, ook in dit tijdperk van verschoven verhoudingen.

In duels met clubs zoals Roda JC of ADO Den Haag leeft dat sentiment veel minder. Van Feyenoord wil, hoe vanzelfsprekend dat ook klinkt, iedereen winnen. Komende zondag geldt dat zeker voor het NEC van Mario Been.

De afbeelding “http://www.feyenoord.nl/content/contentimages/logos/eredivisie_2006_2007/match_box/nec.png” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

NECT MARIO WEDEROM ZIJN GELIEFDE FEYENOORD?

Morgenmiddag 16.15 uur weten we meer!

 

 

 

 

 

 

Volgende pagina »

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen