Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

BERT WAST HANDEN IN ONSCHULD

maart 31st, 2008

KAMPIOEN EXCUUS ZOEKEN

,,Bij ons deden een aantal jongens in een cruciale fase van de wedstrijd niet mee,’’ zei Van Marwijk, het contrast schetsend. De trainer wenste geen namen te noemen, maar hij doelde vooral op de jongelingen Luigi Bruins en Jonathan de Guzman.

Twee talenten die nog onvoldoende beseffen wat er gevraagd wordt op topniveau, tot ergernis ook van de meer ervaren spelers. 

Gedeeltelijk had Van Marwijk gelijk. Luigi Bruins is iets te laconiek. Soms doet hij mij aan Abe Lenstra denken, de grote technicus die niet vooruit te branden was. Bruins tilt soms zijn been op naar een bal waar hij achteraan moet lopen, als een hondje dat tegen een lantaarnpaal zeikt. Hij liet inderdaad zijn man lopen. Elshot had de gemakkelijkste middag van het seizoen.

Ook De Guzman heb ik niet zien zweten. Zijn die twee dan verantwoordelijk voor het povere presteren van Feyenoord? Vormen zij dan de gehele klungelige verdediging? Heeft die Hofland dan recht van spreken na het spelen van drie goede wedstrijden achtereen?

Noem mij een azijnzeiker, maar ik blijf erbij dat Professor Bosz, de Technisch Directeur, verantwoordelijk is voor dit hap-snap-beleid. Hij haalt een trainer binnen die een ontsnappingsclausule in zijn contract laat opnemen. "Mocht er een mooie club langskomen, dan wil ik kunnen opstappen…"

Toen had die Uggelensteiner IJdeltuit moeten zeggen: "Ho, ho! Er is geen mooiere club dan Feyenoord!" Nee, de Professor is gezwicht voor Van Marwijk, want die had de UEFA-CUP gewonnen. Dan moet Van Hooijdonk volgend seizoen trainer in De Kuip worden, want die heeft voor Feyenoord de CUP binnengeschoten. Pi-Air heeft dan ook een schitterend afscheid aangeboden gekregen van Feyenoord… (Drie maanden later een bosje bloemen)

Ook nu laat Professor Bosz zich piepelen. Gert Jan Verbeek, Fred Rutten en nog enkele kandidaten zitten te wachten op betere aanbiedingen van betere clubs. Feyenoord is allang niet meer de club waar iedere coach, kost wat kost, heen wil.

Professor Bosz hoort te zeggen: "Graag of helemaal niet!" Maar dat klinkt niet uit zijn mond. Met dat omfloerste homo-stemmetje van hem.

Het legioen kan slechts instemmen met een echte liefhebber, een echte Feyenoorder! Helaas zijn die niet te vinden in het Maasgebouw. Daar lopen ex-Spartanen (in het bestuur Eric Knudde en de clown Bassie als elftalbegeleider) en ex-Maassluisenaars. Wie moet de Feyenoord-cultuur bewaken? Men weet niet eens wat dat inhoudt…

Toch blijf ik van mening dat Mario Been trainer van Feyenoord moet worden! Die is te onervaren volgens Professor Bosz, die zelf nog stage loopt bij Feyenoord en gewichtig loopt te doen met zijn gestolen beleidsplan. Ayatolla Jansen, zijn marionet Uggelenstein en Eric Knudde helpen Feyenoord langzaam naar de kloten. Over de Bob de Bouwers zullen we het vandaag maar niet hebben. Die zijn een nieuwe Maastunnel aan het graven, i.p.v. hun eigen graf.

BOER ZOEKT COACH

Van Marwijk zat vanmorgen in Zeist, maar hij had eigenlijk de nabespreking van de wedstrijd met de spelers moeten doen. Volgens KNVB-voorzitter Kesler was Bert unaniem door het bestuur als beste kandidaat naar voren gekomen. Hiddink was 1e keus doch buitencatechorie, die verdient 6 miljoen euro per jaar in Rusland.

'De Boer is mijn rechterhand'

ZEIST – Frank de Boer is vanaf 1 juli de rechterhand van de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. Coockie Voorn blijft particulier chauffeur.

 

 

WORD DONATEUR VAN DE KRONIEK

http://www.solcon.nl/bartgroeneveld/Weblog/5euro_opl.jpg

Steun Lex Kroon door een kleine bijdrage over te maken.

Bij voorbaat dank

De directie van Computer Home Vlaardingen 

De afbeelding “https://ideal.abnamro.nl/nl/ideal/imgs_new/iDEAL/iDEALlogoSmall.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Sponsoring Lex Kroon

 

 

 

 

 

 

 

Volgende pagina »

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen