Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

WIE IS HUIB APPEL?

februari 29th, 2008

DE OPLOSSING

In 1972 voegde AD-hoofdredacteur Huib Appel de titel Sport Sportwereld toe aan de dagelijkse krant.

Sport nam een steeds belangrijkere plaats in het leven van de mensen in. Een krant als het Algemeen Dagblad had daar oog voor. Om die reden wilde Appel, zelf oud-topvoetballer, in 1972 ook zo graag het weekblad Sport Sportwereld aan de krant toevoegen.

 

De afbeelding “http://tbn0.google.com/images?q=tbn:vy_gILwSCqHovM:http://www.sport.be/nl/jupilerleague/0304/images/kroonkurk_fun.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

DE KRONIEK VAN LEX KROONKURK

DE CHEF-SPORT VAN DE DORPSPOMP DRAAFT DOOR IN DE WERELD DRAAIT DOOR

Christiaan Ruesink:
Het moet de 'Gazzetta dello Sport' van de Lage Landen worden: de nieuwe sportkrant van het AD. Vanaf april moet AD Sportwereld Pro in de kiosk liggen. Aldus de chef sport van het AD: Christiaan Ruesink.

Gazzetta dello Sport?

SORRY, HET BLIJFT DE DORPSPOMP

 

De afbeelding “http://www.extra-media.nl/nummer26/dorpspomp-225.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

HUIB APPEL WAS GEEN VOETBALLER, MAAR EEN DICHTER C.Q. KRANTENMAN

DE CHEF-SPORT VAN HET A.D. HEEFT NOG NOOIT VAN BRAM APPEL GEHOORD

HIJ WEET HET VERSCHIL NIET TUSSEN HUIB, KAREL & BRAM APPEL

GEACHTE CHEF-SPORT van het A.D.

OP INTERNET IS WIKIPEDIA TE RAADPLEGEN

(dit ten behoeve van jonge sportverslaggevers)

IK HEB HET EVEN VOOR U OPGEZOCHT

TER LERING EN VERMAAK

BRAM APPEL WAS NOTABENE EEN ROTTERDAMMER!

Abraham Leonardus (Bram) Appel (Rotterdam, 30 oktober 1921Geleen, 31 oktober 1997) was een Nederlands voetballer.

Hij speelde in Nederland onder andere voor ADO Den Haag. In 1942 werd hij in Duitsland tewerkgesteld. De fabriek in Berlijn waar hij werkte werd een jaar later gebombardeerd en Appel ontstnapte ternauwernood aan de dood.

Tijdens de oorlog al kwam hij uit voor Hertha BSC. Ook speelde hij voor een officieus Nederlands Elftal, bestaande uit Nederlandse dwangarbeiders. Tot woede van de Duitse autoriteiten weigerde hij voor aanvang van een wedstrijd de Hitlergroet te brengen.

Voor de ‘Roy Makaay’ van de jaren 40 was er geen miljoenensalaris weggelegd. Hooguit een iets…ruimere woning en een vrijstelling voor de dwangarbeid. Goalgetter Bram Appel moest alleen zijn naam veranderen om bij Hertha BSC aan de slag te mogen. Bram klonk namelijk te joods, en daarom werd het Leo voor de Duitsers.

Na de bevrijding werd Appel, nota bene door Karel Lotsy, geschorst. Door zijn conflict met Lotsy speelde hij slechts twaalf interlands. In 1949 vertrok hij naar Frankrijk en werd bij Stade de Reims een uiterst belangrijke profvoetballer: in 1950 winnaar van de Coupe de France, in 1953 Frans landskampioen en winnaar van de Coupe Latine. Voor de club uit de Champagne maakte deze uitstekende goalgetter in 154 Division 1-wedstrijden in totaal 96 doelpunten.

Samen met Theo Timmermans nam hij in 1953 het initiatief voor de watersnoodwedstrijd, die de opmaat was voor de komst van betaald voetbal in Nederland. Appel speelde zelf nog als prof voor Fortuna '54. Vanaf 1960 werkte hij als trainer; met PSV haalde hij ook als coach de landstitel.

Daarna verliet hij de voetbalwereld en werd handelaar in onroerend goed. De laatste jaren leidde Appel een teruggetrokken bestaan in Geleen.

OPGE"ZWOLLE"

Bij Van Marwijk krijg ik associaties met Deventer Koek, bij Cookie moet ik aan Haagse Hopjes denken en bij de kale Metgod denk ik, zonder mij aan haarkloverij schuldig te willen maken; "Dat blijft de zoon van een kapper…" 

WORD FEYENOORD OM DIE REDEN IEDERE WEEK GEKNIPT EN GESCHOREN?

 

De afbeelding “http://www.voetbalprimeur.nl/photo/500x250/46510.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Hoofdpijn?

Cooky of Coocky van eigen deeg!

Van Marwijk wilde evenmin bevestigen dat zijn trouwe assistent Dick 'Coocky' Voorn met hem meegaat naar Zeist. "Nee, ik ga ook niet op namen in. Pas als het zover is, horen jullie het wel. Hij heet trouwens Dick en geen Coocky. Maar helaas schrijven jullie altijd Coocky."

COOCKY, KOEKIE, OF COOKIE HEET DICK! NEEM DICK A.U.B. SNEL MEE NAAR DE K.N.V.B.

MET BERT & KOEKIE OP WEG NAAR HET W.K. 2010

TIKKIE TERUG, TIKKIE BREED. DE WEDSTRIJDEN ZIJN NIET OM AAN TE ZIEN…

 

DEVENTER KOEKIE-BAKKER

De KNVB moet het wel héél erg zien zitten in Bert van Marwijk. Want dat de coach op het punt staat om de nieuwe bondscoach te worden, kan hij onmogelijk te danken hebben aan zijn prestaties met Feyenoord dit seizoen. Ondanks prima spelersmateriaal presteren de Rotterdammers al sinds de winterstop ver beneden de maat en dat was ook donderdag het geval. Eerstedivisionist FC Zwolle werd in de Kuip, na een moeizaam gevecht, met 2-1 verslagen.

Het is dan ook geen wonder dat FC Zwolle-speler Albert van der Haar niet bepaald onder de indruk is van huidige Feyenoord. "Ik vind het geen goed elftal", zegt de verdediger tegen DIPO TV. "Ze zijn te veel afhankelijk van bepaalde spelers. En als ik zie hoe ze soms staan te verdedigen, denk ik: 'dat is niet erg sterk'. Over de hele wedstrijd gezien waren wij misschien wel beter dan Feyenoord."

 

MARIO KOMT OP BEZOEK

 

De afbeelding “http://i251.photobucket.com/albums/gg287/krabbelaars/280.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 

( MEDEDELING: SPONSORS, (OOK KLEINE!) VOOR DE KRONIEK GEZOCHT

KLIK A.U.B. OP TITELBALK BIJ SPONSORING VOOR EEN BIJDRAGE

of direct op de link hier onder)

Sponsoring Lex Kroon De afbeelding “https://ideal.abnamro.nl/nl/ideal/imgs_new/iDEAL/iDEALlogoSmall.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende pagina »

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen